Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Gravity Rush 2 - 5.99$ (Magyar lol-ban PS+-al is 4796 Ft :-D)
Be is ugrottak gyorsan a kosárba.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.12.02. 12:10:26
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.12.02. 11:40:55
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.12.02. 09:48:10
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Te puhány. 😄
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.12.02. 09:31:57
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
- Resi 1-et már többször letoltam.
- Resi 2-öt, csak 1x, még anno PC-n.
- Resi 3-at dettó.
- Resi 4-et PS2-ön, ez a kedvenc.
- Resi 5 1x PC-n.
- Resi 6 - sosem láttam, megvan.
- Resi 7 dettó, de ez nincs meg.
- Resi Code Veronica - megvan X360-ra. Jelenleg tudtommal az a superior verzió, sort kerítek rá feltétlenül.
- Resi Revelations 1 - sosem láttam, megvan.
- Resi Revelations 2 - sosem láttam, megvan.
- Resi Raccon City - sosem láttam, nincs meg.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.12.02. 09:19:09
Next PC upgrade: 2022
PS VR + VR Worlds + kamera - 63.990ft
PS Plus - 12.990ft
Infamous 2 + Shadow of the Colossus + Uncharted 4 + Uncharted Lost Legacy + Last of Us remastered - 24.780ft
Infamous Second Son + Killzone Shadow Fall + The Last Gurdian + The Order 1886 + Until Dawn + Until Dawn Rush of Blood VR - 29.440
Hát ennyi. 😄 Mindegyik újonnan vett, kivéve a PS3-as Infamous 2.
Én nem szeretek úgy játszani valamivel, hogy nem tudom mi történt előtte, számomra a történet a legfontosabb egy játékban.

Why so serious?
Én annak idején - amikor a RE 1 még az egyik első olyan játék volt, ami hivatalosan is támogatta a 3dFx-et, jóval a PS megjelenés után - próbáltam ki. A 3d-nek sok értelme nem volt, mindössze a karakterek néztek ki jobban, a hátterek botrányosan csúnya, konzolos minőségűek (de lehet, hogy még rosszabbak) voltak. Ettől függetlenül imádtam, tényleg az Alone in the Dark szellemi örököse volt (mondjuk az AitD fejtörőinek közelébe nem értek a RE feladványai). Aztán jött a 2. rész, ami a régiek közül a kedvencem (szóval jobban belegondolva mégiscsak bronzérmes a RE 0, nem ezüstérmes 😊).
A 3. kimaradt, PC-re elég rosszul portolták.
A 4-et nemrég játszottam és rögtön a kedvencem lett, az irányítás ellenére.
Az 5 jelentős hátránnyal indult (Afrikába vinni a Resident Evilt, milyen hülyeség már), de ennek ellenére megkedveltem. Az irányítás viszont olyan botrányosan rossz (a multiplayer miatt megértem, hogy valós idejűvé kellett tenni az inventory-t, de egérgörgetés nélkül, valamit továbbra is statikus helyzetben lehet csak lőni, meg matatni... ?). Ott van a Dead Space (megjegyezném, hogy a 2. részben volt is egy igen kellemes, méltatlanul elfeledett multiplayer rész) álomszép irányítása, csak le kellett volna nyúlni... vagy túl könnyű lett volna úgy a játék?
Kár érte. Remélem a 6-ban jobb a helyzet e téren.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Why so serious?
Gratulálok a döntéshez. Én még hezitálok.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
(Én azon bűnösök egyike vagyok, akik az 5. rész óta ismerik a sorozatot)
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A hely árul amúgy vadonat új terméket ugyanúgy, mint használtat.
(még hátravan a 6 + Revelation 1-2)
Egyetlen kérdésem maradt, elnézett egy helyiértéket vagy tényleg komolyan hülye?
Van egyébként egy olyan mód is, ahol az ellenfelek láthatatlanok, azt már kihagytam :/
Next PC upgrade: 2022
Amúgy a Resi 0 HD (normal) letolása után, most a Resi 1 HD-ben kicsit ezt érzem, pedig anno PC-n 2x is végigtoltam, sőt valami NDS-es témázgatás is él az emlékeimben róla ^^
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.12.01. 09:50:37
+ A hangulat szerintem itt is pontosan olyan, mint a többi classic részben.
+ Annyira jó a balansz, hogy az már szinte félelmetes. Az utolsó boss fightnál 3 db. Molotovom maradt és 2 db. gránátom a vetőbe, pedig nálamnál spórolósabb/felhalmozósabb gamer arc nem sok szaladgál ezen a bolygón... az utolsó szögre is figyelek, hátha kelleni fog.
+ A 2 kari kiaknázása szerintem összességében jól sikerült. A végső boss harcnál is meglepően jól működött az elképzelés.
+ Egész jópofa feladványok, helpet nem használtam 1x sem, se wt-t, gyak. mindenre rá lehet jönni, ha egy picit erőlteted az agyad.
+ Alap mobok szerintem okésak, egész változatosak.
+ A nehézség kérdése is korrekt. Normalon toltam és éppen annyira volt nehéz, mint amit egy Resi játéktól elvárnék... sőt 1-2 harc egy kicsit túl könnyen is ment.
+ Szvsz az egyik legjobb Resi helyszín ever az eleje... nagyon jól indul vele a játék, aztán megint egy
0 - Kicsit alibi ízű sztori, de oké, elfogadtam.
0 - Nekem különösebb bajom a boss harcokkal nem volt, már ami a változatosságot illeti, de valóban nem túl epic
- Az item managment értelmezhetetlenül putri szint. Nem lehet eleget ekézni. Fogalmam sincs mit képzeltek. Amikor a boss harc 2. fázisának felénél ott álltam üres fegyókkal, mert kénytelen voltam kb. 20 helyszínnel korábban odébb a felesleget lerakni, akkor tetőfokára hágott bennem a frusztráció. Néztem az időt, kb. 34 percem ment el rá, mire újra immáron jobban felkészülve mehettem neki a végső küzdelemnek. És nem egy ilyen helyzet adódik, mert ->
- Ez a játék filléres módon húzza, tolja, vonja ki a játékidőt. ->
- A trial&error egy dolog, néha rohadt kellemetlen, de oké, legyen. ->
- Az viszont egy másik dolog, hogy szándékosan van úgy megoldva egy csomó továbbjutás, hogy direkt a pálya másik végébe kell menned egy bizbaszért, miközben az időt az ajtónyitás is húzza, ráadásul előszeretettel tolnak be újabb, korábban adott helyszínen már legyakott mobokoat.
- Nagy hiba, hogy egy survivor játékban olyan mobokból elég sok van, amit nem tudsz evadelni, vagyis lövöldöznöd kell...
- Beletették a blue herb-et, de, hogy minek azt máig nem tudom. Elvileg mérgezés ellen kéne... na most engem 1x se mérgezett meg senki se.
- Irányítás. Fájdalmas. Nem tank, de akkor se jó. A boss harcoknál éreztem leginkább, hogy mennyire gáz ez a nyomom előre a kart, vált a képernyő és máris nem úgy történnek a dolgok ahogy logikus lenne. Direkt figyeltem, egy esetben nyomtam hátra a kart a kijutáshoz, a köv. kameraszög, már úgy mutatott, hogy előre megyek... igen, miközben folyamatosan nyomtam a hátra irányt. A final bossnál emiatt 1x haltam, totál egy helyben topogtam a nagy sietségben, miközben a kamera váltogatott a 2 screen között. Jaj.<#whatever>#whatever>
- Ajtónyitós anim. Értelmezhetetlen, hogy nem lehet menüből 3rd party app nélkül kikapcsolni! Ahogy már írtam még GC-on is azonnali a váltás a 2 kari között akkor is, ha nem egy helyen vannak, ergo nem lehet kimagyarázni azzal, hogy nem fért bele a memóriába... de befért. Egy rossz szokás az ajtónyitós baromság, ami simán hozzáad a játékidőhöz összesen 15-20 percet, ami rémesen sok!!! Sokszor előbb eljutottam egyik helyről a másikra, mint ameddig egy ajtónyitós anim tart. Vérlázító.
- Wesker mód! Reménykedtem, hogy a Resi 4-hez hasonlóan itt majd Weskerrel fogjuk egy alternatív szemszögből látni a történéseket. De nem. De annyira nem, hogy 2 pálcás legalja megoldás amit csináltak: Rebecca fekete ruciban kezd olyan szemekkel, mintha egy japán bukkake partiról érkezne egyenesen. Billy meg nemes egyszerűséggel eltűnt, helyette Wesker van, de ugyan azzal a szöveggel, ugyan azokkal az átvezetőkkel, sőt amikor Billy szövege szerint a karperecéről beszél, Wesker mutatja is a kezét, de az övén nyilván nincs bilincs. Na ekkor léptem ki a játékból erősen fintorogva.
- Dupla-nulla szavatosság. Ha ezt 1x letolod, elképzelésem sincs miért akarnád újra tolni. Az achikért? Nem már, ne legyél ennyire mélyen -.-
Tiszta játékidőm 12 óra 40 perc körül, de simán 2x ennyinek éreztem a sok backtrack, meg az ajtónyitogatós animáció baromsága miatt.
6.5/10-nél nem adnék rá többet és nem ez lett a kedvenc Resi részem. (Azt hiszem nekem az a 4.)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.11.30. 21:51:45
Why so serious?
Na jó... közben eszembe jutott, hogy a Risen 2 még csak-csak, de a 3. az G3-at idéző.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.11.29. 19:15:49
Why so serious?
Az egyik fórumozó RatBag, az itt sokáig aktívabban írogató barátunk, és aki az "ELEX"-el 71 órát játszott: ratgab.
Nem mindegy. <#hehe>#hehe>
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
A Total War: Warhammer talán rekorder azon a téren, hogy a nagy csatajelenetek betöltése iszonyúan igényli a gyors elérésű háttértárat.
Eredmények.
- Vinyóról: 1.5 perc (nem elírás!)
- SATA 3 SSD-ről: 22 másodperc
- NVME SSD-mről: 9 másodperc
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R