Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

3Error
Én sem igazán örülök neki. Hasonlóan az EA régi játékaihoz. Bár azért 1-2 pofont érdemel a Steam is, hátha észbekapnak kicsit.

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Voltan
Engem nagyon érdekel a játék, és bár mocsok húzás - nem is az Epic részéről, érthető, hogy ők agresszívan nyomják, ha érvényesülni akarnak. Itt inkább a Metro oldarálór mocsok a húzás, állítólag a Steam-et is meglepte a dolog. - nem zavar kólönösebben, ha még egy rohadt kliens van, bár utálom a gondolatot, kétségtelen. Meg aztán amúgy is szürke oldalról venném: CDkeys, InstantGaming, a bevált dolgok.
Sokkal inkább érdekel az, hogy hogyan is muzsikál majd a különféle hardvereken, szóval ennek nézek majd utána vétel előtt. A kliensháborút meg letojom. A véleményem azért persze megvan.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

IMYke2.0.0.0
2021-ben is jó játék lesz a Kivonulás... steam-re...
Addigra ráadásul megkap majd minden patch-et, és DLC-t.

Sehová sem kell sietni. A Metro (nem bp-i) megvár.

//Tudom, hogy ez grebberesre sikerült, de most egy húron pendülök vele.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Őszintén szólva ennyire nem érdekel, azon kívül, hogy nem egy platformon lenne, semmi egyéb hátrány nem ér. Vagy megvárom a steames verziót, úgyis van most annyi játékom, hogy enélkül is lenne mivel.

Why so serious?

Az üzleti világban non-stop megy a görénység. Görénységgel lehet nagyokat szakítani.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Atisz
Nos, ez görénység és 1 érv a dobozos vásárlás ellen. Én mindenképp írnék a Deep Silvernek (már előre), hogy mi a teendő és hogy te mindenképp steames verziót akarsz. Ha megjön, mobiltelefonnal érdemes csinálni egy képet a dobozról, a számláról és elküldeni a supportnak.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Hivatalos hogy a dobozos is Epic Store-os.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

CD Galaxisról rendeltem elő Aurora Editiont, az már nincs, de simánál most ezt írják:
"A játék az Epic Games Store rendszerében lesz aktiválható, más rendszerekben, Steam-en nem, a későbbiekben, 2020-ban sem, a dobozban Epic Games Store kulcs lesz."

Kétlem, hogy dobozos játék esetén az előrendelt változatokra más vonatkozna...

Why so serious?

Atisz
Ha abban steames kód van (márpedig az lesz, mert a játékok dobozán mindig fel van tüntetve, hogy melyik platformon aktiválható, azokat meg nem az utolsó pillanatban szokták nyomtatni), akkor ugyanúgy aktiválhatod.
Ha meg valami csoda folytán nem, akkor a support (már nem a steam, hanem a Deep Silver) biztos lép az ügyedben és történetesen nem Bethesdának hívják.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Fpocok
"Ugyan olyan áron veszed meg ott is csak nem steamen játszod."

Kivéve hogy nem. Epicen drágább több régióban, ráadásul te fizeted tranzakciót is.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Dobozosat rendeltem elő. Abban nem vagyok biztos, hogy arra is vonatkozik ugyanez.

Why so serious?

DasIsFuck
Ez elég visszataszító lépés volt a Deep Silvertől, de ugyanakkor meg a vásárlóknak nem különösebben negatív lépés.

Ugyan olyan áron veszed meg ott is csak nem steamen játszod.

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2019.01.29. 18:55:33

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

IMYke2.0.0.0
https://www.greenmangaming.com/games/vampyr/: "Vampyr - VIP 60% OFF - 18 font (~6600 Ft)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tinman
Ne lepődj meg. Kapitalista megoldás.

Prohardveren vannak ilyen retek emberek, hogy lebeszélsz vele mindent, számlaszám, címet és tel. számot cseréltek, majd benyögi a 200 ezres tételnél, hogy inkább eladja másnak, mert annak nem kell postázni... mindezt úgy, hogy p.k. árát is utaltam volna. És nem 1x jártam így. Az ilyenekkel csak 20 percet adjatok egy sötét pincében a Nevada sivatagban... csak húszat. -.-

Szóval, ez is erről szólt. Epic-ék bekopogtattak valószínűleg nem is oly rég a Deep Silverhez egy zsák lével, hogy akkor le kéne venni Steam-ről a cuccot. Azok meg a pofájukba röhögtek. De az Epic csak annyit mondott: "Nézzetek bele a zsákba.".

Belenéztek. Már nem röhögtek. De akkor is ágáltak ellene, a végén kihoztak egy timed exclut.

Jah, nyilván nem pont így volt, de a lényege ez volt, az k. élet.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.01.29. 17:29:16

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Ha valaki azonnal játszik a drága játékával, akkor az tök rendben van szerintem. De amikor megveszi az egyszeri ember 50€-s áron, majd 1 év múlva néz rá, az rohadt nagy kreténség. :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Nekem összességében nem azzal van bajom hogy átköltözik a játék Epic Store-ra, nekem az szúrja a szemem, hogy mindezt KÉT HÉTTEL a megjelenés előtt jelentik be. Ez mi a franc? Miért ne lehetne mindkettő platformon árulni párhuzamosan és döntse el a vásárló maga hogy melyik platformot részesíti előnyben. Ja, hogy akkor az emberek 80%-a a Steam-et választaná?

RatBaG
nem tudom mit néztem, de esküszöm, nem láttam sehol az add to cart gombot... utána meglett, meg is vettem.
kb úgy vagyok, mint 4 éve ilyenkor, az új géppel két címet tűztem ki magam elé, gta 5 és a witcher 3, nem sajnáltam rá a steames árat (a gta-nál különösen megérte). most meg az exodus lebegett előttem az idei megjelenések közül...

Per Aspera Ad Inferi.

Atisz
Mondom mindezt úgy a steam/epic konkurenciaharccal kapcsolatban, hogy én, mint felhasználó abszolút veletek - akik egy platformon szeretnének minden játékot - értek egyet. A steam azonban elszemtelenedett és az epic szeretne betörni a piacra (a Fortnite elindítása valamint a Subnautica ingyenessé tétele remek kezdőlépés volt ehhez), alternatívát és lehetségesen alacsonyabb árakat kínálva.
Mi meg ne tegyünk úgy, mintha ez annyira felháborító dolog lenne és nem lenne egyébként Uplay, Origin és GOG accountunk.

Atisz
De ott lesz az accountodon, csak nem lesz többé kapható a steam-en (mint pl. az Alice: Madness Returns, vagy akár a Dead Island "sima" verziója).
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2019.01.29. 16:57:05

zorrobomber
Így teljesen rendben van a dolog.

Tinman
Nem értelek benneteket. Miért ne lenne Steam-es, ha ott rendelted elő?

Ratbag írta tegnap, hogy nem lehet megvenni, tegnap még lehetett, tök világosan le van írva minden az adatlapján. Nem értem, mit nem ért ezen senki :-D

"Sales of Metro Exodus have been discontinued on Steam due to a publisher decision to make the game exclusive to another PC store.

The developer and publisher have assured us that all prior sales of the game on Steam will be fulfilled on Steam, and Steam owners will be able to access the game and any future updates or DLC through Steam.

We think the decision to remove the game is unfair to Steam customers, especially after a long pre-sale period. We apologize to Steam customers that were expecting it to be available for sale through the February 15th release date, but we were only recently informed of the decision and given limited time to let everyone know."
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.01.29. 16:34:57

Engem csak az idegesít, hogy az első két része steamen van meg, így meg a harmadik nem ott lenne (egyelőre nem mondtam vissza előrendelést, gondolkodom rajta), azt meg nem szeretem. Olyan hülyén mutat, na.

Why so serious?

Atisz
Az Epic (és a Metro készítőinek) szempontjából szükség volt rá: fel kell pörgetni az Epic-et, megkerülhetetlenné kell tenni és nem kell annyira lefejni a fejlesztőt/kiadót. A végső döntés persze a felhasználó kezében van, de ha a suttyó Blizzard miatt külön klienst telepítenek az emberek, akkor 1-1 zseniális AAA játék miatt is fognak +1 platformot (és online áruházat) használni.

Atisz
De aki már megvette (még tegnap este is meg lehetett órákkal a bejelentés után), annak ott is lesz a kész játék, DLC-s től, patch-elve a steam accountján.

Látom, hogy mindenki sír az activity feed-ben, de még mindig nem értem miért.
A Valve most már komolyan kezdhet elgondolkozni, hogy a 30% talán túl sok egy játékplatform üzemeltetéséért.

Scooter
Tudom, csak mondom. Az Origin és az Uplay is létezik.
Tinman
Ugye, hogy ugye?

Van benne kakaó, kis japó őrület :-)

Tinman
:-D

Nekünk nem volt szükségünk rá, vagy az Epic-nek? Naná, hogy küzdenek az ár ellen.

benőmenő
Én inkább abban látom a problémát, hogy a manapság döglődő single player fps műfaj egyik utolsó mohikánjánál semmi szükség nem volt erre az ideiglenesen epic excluzív szarakodásra.
Részemről amúgy is necces lett volna így a Resi2 meg a DMC5 között időben és anyagiakban is, de most már tuti kivárok egy jóárasított GOTY verzát.
3Error
<#nyes>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

MerlinW
Én belenéztem a Let it Die-ba 60 órára és úgy tűnik hogy kerül bele még 10x ennyi. Francos időszopó játék. De fun 😊

[merlinw.org]

grebber
Nem fog megdögleni nagyon nem.

Next PC upgrade: 2022

Scooter
Ahogy mondod. Én azért se veszem meg. Soha nem adnék érte 60€-t. A Gold meg 85€. 1 év múlva visszajön steam-re, addigra megdöglik az Epic Store. Aztán még olcsóbb is lesz.
zorrobomber
+1000 (mostanában csak régi restanciákkal meg örök szerelmekkel tolom és teljesen jó, öröm és boldogság van)

Egy kivétel volt: az Odin Sphere, egészen addig amíg be nem szólt
a Vita, hogy öö, miért vetted ki a memory stick-et
én: de hát nem vettem ki
Vita: de, kivetted, a mentésed meg meghalt
én: az összes?? de hát direkt méterenként külön mentést csináltam, mint ahogy minden játékban
Vita: igen, az összes...

Tinman
Engem kiemelten érdekel a Metro Exodus, mert az 1. részt letoltam és eléggé bejött, Last Light idén esélyes. Na de ha nem lenne LL, akkor se lenne gond, nem vagyunk gyerekek, 1 évet kibírunk, megdöglünk annyi jó játék van.

Tinman
Kosárba betettem, vonná a pénzt.

"Later today, sales of Metro Exodus will be discontinued"

Mivel még mindig megvehető, így éjfélre gondolok, mint záróra.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.01.28. 20:44:21

RatBaG
már nem veheted meg.

Per Aspera Ad Inferi.

zorrobomber
Innen nézve végülis semmi, meg onnan sem hogy ezek az Epic exkluzívak eddig még véletlenül sem metszették az én érdeklődési körömet 😊

Tinman
Nem értem mi a gond.

Van 60€-d erre? Steam-re akarod? Nosza, volt rá k. sok időd és még MA is megveheted. Holnaptól Epic Store exclu (timed exclu) lesz 1 évig. Ez csak az Epic store halálát hozza előbbre... ez nekik komoly összegekbe fáj, nem fogják ezt bírni. Akkorát zuhan ezzel az Epic store, hogy az Epic fail kifejezés új értelmet fog nyerni.

RatBaG
ajókur... normálisak ezek?

Per Aspera Ad Inferi.

IMYke2.0.0.0

Fpocok
Jó hír! Olcsón bezsákoljuk majd:

Yes - Metro Exodus will return to Steam and on other store fronts after 14th February 2020

Fpocok
Szopjanak le. Remélem bukni fognak.

IMYke2.0.0.0
De jó, hogy nem ugrottam bele...

//Vagy Hofisan: még jó, hogy bele nem léptünk...

zorrobomber
Tinman
Előbb halunk mi meg, mint egy 6600k :-D

IMYke2.0.0.0
A 2021-ben Európában is kapható neccgenny konzolokat be kell várni.
Állítólag Zen 2 lesz majd a Sony-ékéban. 12 maggal.

//Ha valaki nem hinné... --- "AMD's Zen 2 CPU and Navi GPU rumoured for PS5 and next Xbox"

//De hardver témával menjünk át az OFF-ba!
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.01.28. 12:29:00

grebber
Jön a jóféle új amd 9900k körüli tudással nyilván a szokásos olcsóbb áron.. 12-16 maggal fincsi lesz.. Ha nem jönne a 4K éra még venném is de itt van és nem multizok szóval nekem elég lesz a 6600k a haláláig...

Next PC upgrade: 2022

Scooter
Ezért nem tudom még, hogy mi legyen...
Tinman
9700k melegedős szar, 9900k, túlárazott szar, főleg a 8700k-val összevetve. Jelenleg ez az utóbbi proci lenne a best buy, ha visszaesne annyira az ára, amennyiért vettem (90k környéke).

Scooter
Én is valami hasonló szépet akarok. Annyi különbséggel, hogy Intel processzor (i7-8700k vagy i7-9700k vagy i9-9900k) és ASUS RTX2080 8GB GDDR6 ROG-STRIX-RTX2080-O8G-GAMING. A jövőre gondolva. Viszont még nem végleges döntés, de jobban húzok a 2080-as felé.