Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Dead Island az értelmezhetetlen ilyen szempontból... az egy kreténség. Fekvő zombi kinyír, elmész 500 métert, visszamész ugyan ott van, ugyan úgy megtámad. Ehhez képest a DaS respawn-ja perfekt. Ott legalább csak akkor jöttek vissza, ha te is megdöglöttél.
"hanem hogy már előre eldőlt"
Ez így egy rettenet. Egy stratégiai játékban nem dőlhet el az esemény előtt annak kimenetele. Akkor te minek vagy ott? Minek agyalsz és tervezel? A te akciódra kell, hogy érkezzen egy reakció, lehetőleg figyelembe véve a %-os esélyeket. Már pedig ha 75%-os esélynél 10-ből 10x mellémegy az röhejes.
Engem semmilyen hátrány nem ér, mert ennél jóval keményebb TBS-ekkel is jól elboldogultam, csak zavarnak az AMATŐR hibák.
De miben nyújt ez mást, mint a többi? Abban, hogy rommá van butítva, hogy a casual is végignyálazza normalon? Attól, hogy kacsád, meg desznyód van, attól ez még továbbra is egy rémesen lebutított TBS. Ehhez képest a Blackguards 1 része magfizika!
(Közben eszembe jutott, hogy a LotF meg 6/10-en áll Steam-en. Nem értettem miért. Beleolvastam és a kreténsereg döntő többsége azt kifogásolta, hogy lassú, lomha a harc/kari. Mintha bmg nem is játszottak volna a Souls részekkel a 3.-on kívül! Agyamat eldobom! Persze, hogy lassú a kari, amikor túl van terhelve, dettó Souls.)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ja és quest bug-ba futottam a Föld leglineárisabb, agyonscriptelt TBS-ében! Azt hittem, hogy majd elmúlik, mint a tripper, de nem.
Volt egy pont ahol előbb kellett volna bemennem egy házba, és utána felfedezni valamit. Na most nekem fordítva történt, mivel mániám egy TBS-ben, hogy ha lehet, akkor feltérképezem a területet, nehogy hátba, vagy oldalba támadjanak. Ennek az lett az eredménye, hogy 3 órája kint lóg az a quest, amit már RÉG megcsináltam.
Már megint én bétázok mások helyett -.-
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A randomot illetően, ami történik, az nem azt jelenti, hogy a 75% az nem 75%*, hanem hogy már előre eldőlt. Ez nem szarvashiba, ha "normálisan" játszol, nincs jelentősége. Ez egy műfaji sajátosság, ha nem is kizárólagos, de nem tudom, hogy miért kellene felháborítania, hiszen mindig is csalásgátlóként tekintettem rá. Nem tudom, hogy milyen hátrány ér emiatt, ami miatt őrjöngenek kéne. Értem, hogy te nem szereted, de felnagyítottnak érzem a problémát. (Nekem eddig az nem tűnt fel, hogy ezt ki lehet kapcsolni bármiben is. Vagy olyannal pont nem játszottam.)
Valóban van jó pár 8-9 pontos értékelés is, de 78-on áll Metán a legtöbb rivjút kapó PC-s verzió, és konzolon is 76 és 80. Ha egy standard squad-based TBS lenne, akkor azt mondanám, hogy láttunk már ilyet, nem túl robosztus a harc a az ömlengéshez, de mivel mást próbál nyújtani, mint a többi, így nem vagyok felháborodva. (Lásd megint Incubation. Klasszikus, fantasztikus élményt nyújtott, de ugye TBS-Aliensnek kiváló, kvázi puzzle játékba hajlással, nem egy klasszikus extenzív feature-ökkel operáló taktikai játék.) A pontszámoknak a létül nagyobb gond itt, mint az értékük. Nem olvastam amúgy egy rivjút sem, tartalmilag lehetnek kínosak, az nem ritka.
*Bár ez nem biztos, mert gyakran visznek bele egyéb nem látható módosítókat is. Az XCOM-nál mindig panaszkodtak, hogy 90%-os pontossággal 10-ből 8-szor mellélőnek, én nem tudom, inkább mentés nélkül játszottam, mint felcsavarva a szintet, és az történt nagyjából, amit a kiírás jósolt. A Blood Bowlnál is sokan sírtak, hogy a csal a gép, nem tudom, nálam jól működött, és rendre nyertem. Sokan hajlamosak kiakadni a játékokban a randomra, ha nem nekik kedvez. Egyébként az XCOM-nál elvileg úgy működik, hogyha túl sokat rontasz, akkor a kiírtnál még jobb is az esélyed a háttérben, tehát "hazudik".
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.03.04. 21:58:27
De akkor még 1x:
1. Nem az a baj, hogy erősítést hív, hanem ahogy... olcsó, prosztó módon. (Leírtam egy alternatívát, hogyan illett volna erősítést hívnia.) A betonfalból, a semmiből előreppenő ellenfelek a legalja putri játékipari megoldások között vannak. Ez egy hibás játéktervezési megoldás és mindig is lefogom húzni a klotyón az ilyen húzást, ha az utamba kerül.
2. Rohadtul nem bonyolult úgy leprogramozni a sebzési esélyeket, hogy a 75% az valóban úgy tűnjön, hogy teszem azt 3x talál, 1x nem és amikor újra és újra betöltöd ugyan azt, akkor valóban azt tapasztald, hogy hol betalál, hol nem, de főleg igen. Na most onnantól száni, amikor 12x töltöd be a mentést és 12x lő mellé a karakter, de úgy, hogy nem a harcot mentetted el, hanem előtte kb. 5 perccel, tehát vastagon harcon kívül.
Dzsini a random számok nehéz generálásáról beszélt. Ez igaz is, milliószor olvastunk róla, tudjuk ezer éve. De. Ide nem kell bonyolult megoldás, amit nehézkes kivitelezni. A játékállás betöltésekor indítsunk el egy 10 mp-es órát, ami 10 mp-ig eljutva, 1-ről kezdi újra és újra. Ennek az értékét vizsgáljuk a tűzparancs kiadásakor, összevetjük a találati esély %-val és előre kitalálunk rá egy szabályrendszert, mondjuk, hogy 75%-nál abban az esetben mellélő a karakter amennyiben a számláló 5 vagy alatt áll meg és páratlan szám jön ki. 50%-os találati aránynál, pedig kritérium az 5 feletti páros érték... etc. Megoldható ez. De a jelenlegi megoldás suta.
Örülök neki, hogy az utolsó mondatodban aztán végül te is leírtál egy másik súlyos hibát: a kevés csapattag miatt, az egész nyomorult játék arról fog szólni, hogy a csendes fegyókkal one-hit killre mész az elkóválygó idiótákkal szemben, aztán a maradékot, meg irtod tűzzel-vassal, lehetőleg úgy, hogy a mindegyik majd a betonkockával agyonaggatott desznyót' lőjék.
Na de, nem kevés ez egy kicsit attól a játéktól, amire a sajtó (egymást egyértelműen másolgatva!), 8-9-eket szórt zömmel?
Maala is szegény csúnyán elkeveredett, amikor a TBS-ekkel kapcsolatban a hiányzó gyakorlatról írt. :-D
(Durván több TBS-t toltam/letoltam, mint ő, erre mérget mernék venni.)
Szerintem ez a játék nem a Jagged Alliance 2 vérhardcore babérjaira tör (azt az XCOM sem próbálta meg), hanem egy posztapokaliptikus, sztoriorientált, de némi szabadságot, felfedezését is biztosító sunnyogás körökre osztott, XCOM-like harcrendszerrel. Az már más kérdés, hogy ez mennyire talál be, de nem tűnt fel, hogy a squad-based TBS-ek új királyaként kezelnék. A kevés csapattag a hagyományos harcolgatós taktikai repertoárt nagyban leszűkíti.
Per Aspera Ad Inferi.
Mindent lehet, ahogy te is írod, csak gyakorlat kérdése. Amúgy sem az a bajom, hogy nehéz, hanem a következetlenség, meg a hibák.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Why so serious?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.03.04. 14:40:24
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
#305420: Próbáltam én feltenni a driver-ért, de mindig hibával ér véget, hogy a "verzió nem kompatibilis ezen windows-al".
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.04. 14:09:58
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2019.03.04. 14:07:47
Why so serious?
Egyébként normál esetben - egyszeri végigjátszás - nem is találkozol vele, hiszen nem futtatod végig ugyanazokon a számokon ugyanolyan eseményekre többször a kiolvasást.
Van olyan játék, ami több számsort is használ, különféle típusú eseményekhez - így még azzal se tudod "átverni", hogy más sorrendben csinálsz különféle dolgokat (pl. közelharc, távolsági harc, stb.). Én először akkor találkoztam ezzel, amikor az első emailen keresztül savegame-küldős multiplayer játékok megjelentek - így eléggé be lehetett biztosítani azt, hogy az ellenfél ne tudja annyiszor lefuttatni a saját körét, amíg a neki tetsző eredmény meg nem érkezik.
Egyébként nem csalni akartam, csak gyanús lett, hogy amikor kiléptem d.u. a játékból, akkor az a kari abban a csatában mellélőtt, majd amikor betöltöttem később és még bőven mászkáltam, majd jött a csata, akkor ugyan úgy mellélőtt 75%-al.
Fix seed esetében ahogy mondtad, egy előre elhatározott eredménysorend van (első lövés 85, ha ennél nagyobb az esélyed, talál, ha kisebb mellé, második 50, ha ennél nagyobb a lehetőséged talál, ha kisebb mellé, függetlenül mit csinálsz, így visszatöltéskor amig nem változtatsz, addig azonos eredményt kapsz.)
Pseudorandom esetében nem valódi random számot generál, hanem egy olyat, ami figyelembe veszi a korábbi eseményeket, hogy közelebb legyen az elvárt eredményhez a tényleges kis minta esetében is. (ha 25% találati esélyed van, akkor elsőre mellé megy, második és harmadik alkalommal vagy találsz vagy nem, negyedik lövés mindenképpen talál, találat után az első lövés ismét mellé megy; persze ennél bonyolultabb a tényleges megvalósítás)
Vagy például ilyesmiből, amit a Cloudflare használ
Amúgy most léptem ki, miután egy teherautó mögé bújtam az egyik karival, majd odaragadt. Hiába nyomta a fedezék elhagyását Jacko szerűen moonwalkolt. És még sehol se tartok a játékban...
Amúgy jah, más játékban is volt már ilyen, csak ez kicsit fel lett hypeolva, enyhén szólva is csalódás szembesülni egyre több és több hibával.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.03. 21:08:17
Van egy "véletlenszám" sorozata (jó hosszú, egyenletes eloszlású, induló számból generált számsor), és abból veszi elő a következőt, ha szükség van egy véletlen értékre. Neked mondjuk ott van egymás után egy 24 és egy 89. A 100%-os megkapja a 24-et - kevesebb, tehát talál. A 75% utána megkapja a 89-et - nagyobb, tehát téveszt. Ha más sorrendben csinálod a dolgokat (vagy csinálsz bármi mást), akkor már máshol leszel a számsorban. A mentett állásnak pedig része, hogy milyen seedet kapott a játékod, és hol tartasz benne.
Civben, X-Comban, ilyesmikben sokszor választható, hogy visszatöltéskor új seedet kapj (vagyis tudjál csalni a mentés-újratöltéssel), vagy ne.
Ezzel a technológiával működnek a banki tokenek, az sms-ben vagy emailben küldött kódok, generátorok is. Ott a regisztrációdhoz tartozik egy seed, és van egy számláló, hogy hányszor 5 perc telt el egy "nulla" időpont óta. Ezt tudja a szerver, és tudja a telefonodon / tokenedben a generátor. Így tudnak egymásnak igazolni ránézésre véletlennek tűnő számokkal.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.03.03. 21:00:30
Enemy jön. Lopakodok. Elbújok. Megtámadom. Egyik kari 100%-os eséllyel sebzi meg a kiírás szerint. Így van, meg is történik. Másik kari 75%-os eséllyel sebzi meg. Mellé.
Na akkor lebuktatlak kis genyó: Reload. Újra u.a. a szitu, de kockára. A 75%-os megint mellé. Ezt még 5x eljátszottam és 5x lőtt mellé.
Reload, de most a másik karit IS 75%-ra hozom, aki az előbb 100% volt, és az előbbi 75%-os arccal változatlanul 75%-al lövök, de VELE kezdek. Ezúttal 10-ből 10x az eredeti 75%-os betalál, de a másik 10-ből 10x 75%-al mellélő.
Ez. Annyira. Amatőr. Hogy. Arra. Szavaim. Nincsenek. Ez így nem random ám hello. Ez így randomnak feltüntetett, de valójában SCRIPTELT történés. Jaj. Komolyan. Ennyire nem sikerült leprogramozni egy ilyen alap dolgot, for duck sake?
Ezért is célszerű ezt az ellenfelet elsőnek semlegesíteni. Vagy kinyírni, vagy átvenni felette az uralmat, vagy kiütni/elkábítani
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Eddig eléggé bejött a játék, gyak. hibát nem találtam benne, nyilván hardon tolom. Erre most volt egy olyan rész, ahol az EGÉSZ területet feltérképeztem, nehogy az érzékeny objektum támadásakor hátba/seggbe rakjanak. És mi történt? A játék a SEMMIBŐL odateleportált 3 db. ellenfelet a hátam mögé, mondván az egyik megtámadott enemy hívta őket. Ok. Honnan? Honnan, hogyha kipucoltam az egész mapot? A föld alól? Bitch pls -.-
Utálom amikor egy játék a saját szabályait köpi szembe.
https://store.steampowered.com/app/787480/Phoenix_Wright_Ace_Attorney_Trilogy__123/
Az a vicc, hogy a játék vége felé ki is írja majd egy részen ilyen Excel tábla szerűen, hogy melyik boss-t hányadikra ölted meg... lesz meglepi... nem egy Dark Souls ja :-D
A térkép hiányát nem lehet feldolgozni, főleg, hogy a továbbjutáshoz nem is 1x totál más helyszínen kell folytatni a küzdelmet, mint ami számosra logikusnak tűnne. És akkor jön a fingtalan keringőzés, amikor is újra és újra legyakod az enemyt, mert útban vannak, aztán hibázol, meghalsz, kezdheted elöről, továbbra se tudod merre kell menni, megint jön a keringőzés az respawnolt enemy-vel. Ez gond, de a Souls-ban megszokhattuk... igen ám, de a Souls-ban nagyon jól elkülöníthetők a helyszínek, az összekötő részek, egyszóval minden. Itt meg nem és jön a frusztráció. Ez hiba, nem is kicsi, ezért nem érdemel tőlem 8-ast semmiképpen sem.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Why so serious?
A játékokkal kapcsolatban meg 99,99.
Bevallottan kazuár vagyok, és ugye nem anyatejjel szíttam magamba a gémerkedést sem (2000 körül kezdtem ugye csak játszani): szóval, ami engem kiAszottul idegesít, az a térkép hiánya.
Legalább a földre rajzolna magának egyet a karakter... vagy mittomén...
Eddig csak egyetlen komolyabb bosszal harcoltam, az sem volt gáz: nekem, mint DS-antitalentumnak, ez plusz pont 😊
+ Ez egy elég tisztességes Souls utóérzés. Egy Deck13-tól, meg City Interactive kiadótól szerintem ez így eléggé rendben van. Bevallom nem nagyon éreztem benne a Souls ízt. Ez egyszerűen más érzetet ad és inkább felsejlik hangulatában az Enclave, Darksiders és a Dark Messiah of M&M, sem, mint a Dark Souls. Persze-persze, dark-fantasy, meg ha meghalsz mehetsz a szellemedért, ha újra meghalsz elveszik, meg bonefire helyett itt bazi nagy kristály van mentési pontként, meg a harc dettó lassabb, taktikusabb... de aztán úgy ennyi. Soha rosszabb klónt, főleg, hogy nem érzem én ezt akkora lopásnak, meg klónozásnak.
+ Ahol a Souls vergődött a frame-k dzsungelében ott a LotF nagyon szépen hozza a smooth játékélményt, ráadásul helyenként olyan hangulatos helyszíneket szállít, melyeket a Souls széria is nyugodtan megirigyelhetne.
+ Szerintem ebben a cirka 30 órában amíg letoltam, egyszer sem éreztem azt, hogy unnám az ellenfeleket, vagy a harcot. Változatosak, amíg az egyik ellen bejön x taktika, a másik ellen esélyed sincs úgy.
+ Az évekkel későbbi játszadozás nagy előnye a bugok hiánya... hát egy kezem megszámolom kb. hány buggal találkoztam, melyek közül egy se volt arclekaparóan zavaró.
+ Pár döntés, melyek a végső történésekre hatással vannak.
+ A többféle befejezés feltétlenül dicséretes.
+ Rúnás bővítgetés szerintem okés... meglepő módon elég sokféle variációt ki is használtam, tehát nem éreztem úgy, hogy na ez most über op és csak ez és semmi más. Volt, hogy adott ellenféltípusra hangoltam a felszerelésem, de később váltottam.
+ Agyonvertek, de akkor is leírom. A Santa Monica innen
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

+ Jóval player friendly-bb, mint bármelyik Souls és nem feltétlenül baj ez. Kell ilyen is, meg kell olyan is.
+ Nincs gond a rengeteg fegyóval sem, egész jók az animációk és érezzük a fizikát, van súlya annak a greataxe-nek rendesen.
+ Az összkép ahogy ez a játék kinéz maxon, az tök okés, pedig 6 éves cím!
+ Hangokkal, irányítással nekem semmi gondom nem volt... nyilván controllerrel toltam.
+ Ha ez egy 100 órás kaland lenne, az nekem sok lenne, de így ezzel a 30 órával elég jól belőtték a játék hosszát és aki akarja még van benne jó pár mellékzönge, meg titkos téma amit kedvére megoldhat. Ezek közül pár questet én is abszolváltam, de volt amit már elengedtem, mert haladni kell tovább, nem akarok leragadni egyetlen játéknál több 100 órát. Ez így eddig szórakozás volt, nekem eztán már munka lenne a LotF-al játszani és maxolgatni, meg keresni, hogy mit hagytam ki.
0 - Nagyon féltem a történettől, mert mindenhol azt olvastam, hogy az nagyon gáz. Szerintem nem. Szerintem ez egy közepes történet, de véletlenül sem az a rettenet amiről regéltek.
0 - Talán csak 2 boss harcra mondtam azt, hogy ez elmenne a Soulsban is egy 4/10-es bossnak... a többi gyengébb. Igen, 4/10-nél gyengébb. Nem az epic boss harcairól fogunk rá emlékezni, noha amikor harcoltam nem untam, nem viszolyogtam, egész jól elvoltam.
0 - Azért csodák nincsenek. Ez egy jó játék, végig hoz egy korrekt szintet, de egyetlen egy pontja sincs, amire azt mondod, hogy ez most epic volt, vagy soha nem felejted. Olyan ez a LotF, mintha egy 1.6-os benzinessel mennél az autópályán 135-el. Nem rossz érzés, nem érzed magad szarul, de nem is Porsche vezetési élmény. Tudja a LotF a dolgát, ez is elvisz A-ból, B-be és közben jól elvagy.
0 - Felejthető zenék.
0 - Nincs semmilyen multi. Nálam ez azért nem negatívum, mert tök jól elvoltam én most ezzel buta invaderek nélkül is, de megértem akinek ez hiányzik.
- Nem vagyok térkép, meg zöld nyíl fétises, de egy nyamvadt térképet valami merchantnál baromi jó lett volna venni, mert legalább 2-3 órám elment a 30 óra alatt arra, hogy fingtalanul kóvályogtam a folyosókon és nem, nem a katakombákban! Érdekes módon ott nem volt különösebb gondom a tájékozódással.
- Én ugyan nem, de megértem azt, aki a komolyabb pajzsos ellenfeleknél kezdi elveszíteni a türelmét. De hát git gud, meg mindenre van megoldás, csak valószínűleg te csinálod szarul ;-)
7.5/10, soha rosszabb Souls copycat-eket!
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.02. 17:58:49