Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Product Name NIOH Complete Edition
Subtotal €19.78
Buyer Protection €0.00
Discount (xyz) -€1.98
eurBalance Spent €17.80
Grand Total €0.00

Ennyit megért, tolom is mindjárt <#banplz>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Nem akarok róla vitatkozni, mert én is végigtoltam. Relatív kis lezárt terek, majd megnyílik egy újabb rész, a régire meg nem tudsz visszamenni, vagy érdektelenné válik teljesen, de amitől leginkább nem sandbox az az, hogy alig van benne mit csinálni. Pár küldi, aztán go tovább, pedig én kb. az összes valamire való mellékküldit letudtam. Ahogy már írtam a respawn is lehet többféle, ők a szar módot választották, ami a Riptide-ban ki is csúcsosodott.

Az X-Com (régi és új is) űrtechnika ehhez a MYZ-hoz képest. Egyszerűen ez a játék buta, nagyon kevés dologra ad lehetőséget, így a taktikák tárháza is maréknyiban kimerül. Talán később jobb lesz, nemtom... ma is toltam pár órát, túlzás nélkül: nem sok mentette, hogy fényes nappal bele ne aludjak.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Szeretnék majd én is a Mario+Zelda miatt, de megvárom a Pro-t. Rebesgetik, hogy idén esélyes lehet, egy erősebb Switch, arra rárepülök.

Fölösleges azon vitatkozni, hogy mennyire sandbox a Dead Island, mert a lényeg az, hogy kapunk egy zombifertőzött, szabadon bejárható terepet, melyen ide-oda kell is mászkálni. A respawn tehát indokolt benne az általad sandboxnak címkézett játékokhoz hasonlóan. Én ennyit állítok, nem azt, hogy a legelegánsabban oldották meg.

Az Incubationt én a kortársaihoz mértem, és az említettek 1997-ben is hibák voltak. Sok régi játék összetettebb, ha úgy tetszik, komplikáltabb, mint egy mai. Az XCOM is sokat áramvonalasodott az X-COM-hoz képest, különböző szempontokból lett okosabb, de ugyanakkor butább is.
TBTPumpa
Voucher Code: FD2019

De totál fuck me. Realizáltam, hogy ez az akció órákon belül lejár, ennyi zseton meg nincs az unlimited kártyámon, fizu meg még csodával határos módon nem jött. Már ez a cég sem a régi. Eh, mindegy legalább a sírásót ki tudom majd fizetni, mert az csak KP-t kér. <#hehe>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Kvescsön: Mi a kupon kód?
IMYke2.0.0.0
Nekem megvan, mind a 3 PC-re kiadott újkori rész, de még nem jutottam el hozzájuk. Gyakorlatilag gesztusértékű volt a preorderem is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zelda sztorija nem függ össze a korábbi részekkel, Mario sztorija meg a szokásos (ha már lehet sztorinak nevezni): elrabolja Bowser a hercegnőt és meg kell menteni. Szóval sztem nyugodtan játszhatod mindkettőt előismeret nélkül.
Jim Morrison
Tegnap este lepörgött a Grand Theft Auto V
(71%, Hobbies and Past times és a Miscellaneousból alig csináltam valamit, kb mindegyik karakterrel 9 óra)
Most leírom a főbb pontjaimat amit gondolom mindenki megír aki letolta az elmúlt 5-6 évben 😄

+ Szinkronhangok, főleg Trevor és Michael
+ Ahogy kinéz a játék teljesen korrekt. Sokszor gondoltam rá, hogy PUBG kellene erre a motorra :c
+ Kellemes story vonal, látszik, hogy az átvezetőkön is sokat dolgoztak, teljesen rendben volt. 1-2 mellékszálat a lélektani határig húztak (pl vontatás)
+ Küldi újrajátszás. Még nem néztem meg, de remélem a hesiteket újra lehet tolni a másik lehetőséggel (A vagy B plan).
+ Látszik a hatalmas budget (ami nem véletlenül térült meg), a számok is baromi jók. A jó fél órás stáblista után a számok olyan 20 percet pörögtek még.

- Ahogy azt már említettem, a baromi hosszú töltési idő. Mind single mint multiplayer (főleg a mp résznél). Ezért ha valakinek napi 1 órányi játékideje van, akkor annak a negyede töltéssel megy el :c
- A menü nem csak nekem, másnak is baromi laggos (egérmozgás nem smooth).
- Waypont kezelése nem tetszik. Legtöbbször M et nem is használtam, mert ha más helyre akarsz menni, akkor esc-belekattintasz a térképbe majd duplakikk a waypont lerakáshoz.
- GTA Onlineban még extra töltési idők 😞
- Tök jó, hogy ennyi lehetőség van GTA onlineban, de ha azt nézzük mennyibe kerülnek a jó kocsik, és pár 10k jön össze egy küldiből, borzasztó farmolásos az egész online rész 😞 Persze ha nem akarsz fizetni.
- GTA Onlineban a "fast travel" az megint elég bajos. valahol érthető, de nem szívesen autókázok 7-8 percig, hogy eljussak A ból B be, egy apróság miatt.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2019.03.06. 14:42:30

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Drakulálok. Smash Bros remek móka. Octopath Traveler egynek jó volt, de igazából a grafika stílus adja el. A játék többi része nem nagy was ist das. Mariot, Zeldat, Bayonetta 2-t mihamarabb.
Amik engem most nagyon érdekelnek:

-Super Mario Odyssey (evidens választás, de előtte le akarom tolni az előző részeket)
-Zelda: Breath of the Wild (ez is egyértelmű, de ugyanaz mint a Mario-nál, előbb az előző részek)
-Astral Chain (újdonsült Platinum Games játék, kell ennél többet mondani?)
-Bayonetta 1-2-3
-Bloodstained: Curse of the Moon (jó kis Castlevania-klón)
-Bloodstained: Ritual of the Night (ugyanaz, csak HD grafikával)
-Celeste (a Super Meat Boy-t szerettem annak idején, ez meg egy hasonló stílusú játék, szóval jöhet)
-Dead Cells
-Dragon Quest XI (nagyon szép és hangulatos JRPG és ezennel egy rendes, megkomponált zenével)
-Final Fantasy-széra (számomra az egész széria kimaradt, szerintem Switch-en tökéletes lesz a pótlása)
-Hollow Knight és Hollow Knight: Silksong
-Mario Kart 8 (ez szerintem kihagyhatatlan egy Nintendo gépnél, eléggé must have)
-Pokemon (nem tudom mennyi rész fog még jönni Switch-re, de egy-kettőbe beleszagolok, nagyon alap RPG, de mégis megvan a bája)
-Super Mario Maker 2 (tengernyi Super Mario custom pálya, ezt szerintem vétek lenne kihagyni)
-Xenoblade Chronicles 2 (egy nagyon masszív és tartalomdús JRPG-nek tűnik, ez is egy must have nálam)
-Fire Emblem: Three Houses (videó alapján ez is egy nagyon érdekes játéknak tűnik)

Nem vagyok egy gazdag ember, mire ezeket megveszem, eltelik vagy 2 év. De nem érdekes, hisz el leszek látva játékokkal. 😄

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

zorrobomber
Egyértelmű hogy annak tökéletes, aki hordozni akarja, ez nem is kérdés. Nekem ez nem is egy utolsó mellékes szempont, hanem kardinális kérdés 😊 A Vita-ról lassan szó szerint lerohadnak a gombok, annyit tolom. Előjött egy olyan bug-om is, hogy nem tudom sleep mode-ba tenni már, különben a mentéseimnek pá-pá. Mire erre rájöttem, az újrakezdett Odin Sphere mentéseim is mentek a levesbe, úgyhogy harmadjára is át kell vergődnöm az elején. 😞

Tinman
Brutális mennyiségű olyan játékot soroltál fel, ami van pl. PC-re is. Ezért kár 100k-s hw-t venni.

Amiért megéri, az pár Mario, Zelda, vagyis csak a szokásos. Ja meg neked a hordozhatóság.

Ja igen, tényleg. MerlinW is így tolta le. Új gépen menne is esélyesen, szóval lehet inkább az lesz akkor.

Why so serious?

Dzsini
Ha csak a Zeldáért kell, akkor arra van WiiU emulátor + PC, és egy 3-4 éves hardveren már fullhd60-ban játszhatsz vele. Újabb gépeken meg plusz dolgokkal is.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Majd amikor 40ért vesztegetik használtan akkor én is szerzek egyet és letolom a Zeldát rajta.

Why so serious?

zorrobomber
Hihetetlenül irigy vagyok... nem érdekel ki mit mond a hardverről, ez egy baromi jó gép amivel rengeteget fogsz szórakozni!

Celeste, Dead Cells, Enter the Gungeon, Hollow Knight, The Messenger, Shovel Knight, Owlboy, Golf Story, Stardew Valley, Rocket League, Into the Breach, Wargroove, Inside, Axiom Verge, Thumper, csak hogy pár olyan címet felsoroljak, amik bár lehet nagy részük port, de mintha erre a kézi konzolra lettek volna kitalálva... Múltkor is láttam egy srácot a vonaton, kényelmesen letámasztotta a kis asztalkára, elővette a Pro kontrollert és úgy tolta Mario-t.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.03.06. 09:52:19

Dzsini
Sok örömet hozzá! <#eljen>

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Atisz
A Tier 1 kiváló szerintem. A többi vicc kategóriás 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Boldogan jelentem be hogy 15+ éves PC pályafutásom után vettem magamnak egy konzolt. És erre a konzolra annyi jó játékot jelentettek már be (és jelent meg) hogy muszáj volt megvennem. Igaz, nem a legolcsóbb konzol ever, de nem érdekel. 😊

Később még több játékot is fogok venni hozzá természetesen, egyelőre ezt a kettőt vettem hozzá.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

TBTPumpa
GMG-n (kuponnal) 67%-kal olcsóbb a DRAGON QUEST® XI: Echoes of an Elusive Age™ - Digital Edition of Light

Kívánságlistámon van, eléggé pozitívak a visszajelzések vele kapcsolatban. Közületek játszott vele valaki? Érdemes beruházni rá?
PC-s port hogyan sikerült?

Előre is köszönöm a válaszokat! <#worship>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.03.06. 08:56:23

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Tinman
Minden nap egy újabb bugot rejt ebben a játékban. A quest bugom továbbra is ott lóg a jobb felső sarokban, így alapvetően fingom sincs hová kéne menni és mit kéne csinálni, mert nem halad a sztori miatta.

Elmentem abba az irányba, amerre hibásan mutatja, hogy meg kéne vizsgálnom valamit, de sok szinttel magasabb ellenfelek garmadája van arra, szóval tuti nem jó irány. Ellenben a kamerakezelés is kimutatta a foga fehérjét... egy föld alatti részen olyanokat művelt, mintha egy általános iskolás turbo pascal művét nézném.

Na de ami tovább löki ezt a középszar romot a föld alá, az az, hogy egyik pályára úgy mentem át, hogy szépen átsettenkedtem az erős ellenfél táborán. Tökéletesen működött. Visszafelé? Nos hiába rakom lopakodásra (stealth = on) a karikat az előző pályán, amikor átmegyek egyikről a másikra, és a progi leteszi a karikat a be/kijárathoz, akkor NEM lopakodó állásban vannak (stealth = off), hanem normál állásban, így abban az ezredmásodpercben, hogy betölt a pálya a nyakamon van a deadly sereg.

Ez a játék... ez... ez... ez egy prosztó putri. Nagyjából 10 percenként történik benne olyan ultragáz esemény, ami már 30 éve is kínos lett volna.

De rendben ezeket a 42342. patch majd kijavítja, meg jelezzem a fejlesztőknek kép mentéssel és különben is én vagyok fsz, hogy egyáltalán hibát merek találni egy felhoppott címben. Na de utána mi lesz? Ha minden hiba ki lesz javítja, ez akkor is csak egy vérgáz, folyamatosan önismétlő, ámbár stílusos és hangulatos játék lesz.

Minap olvastam róla egy 6/10-es kritikát. Jó szándékú volt. Ellenben örülök, hogy úgy tűnik néha olyanok is gép elé ülnek tesztelni, akik játszanak is az adott játékkal.

Tinman
+1

zorrobomber
Tooth and Tail jóság, bár a 3.74 önmagában nem extra jó ár érte. Első Tier-ben best buy lenne. A Getting Over It-et meg hagyjuk 😊

Scooter
Sose gold-oztam a WOT-ban. Az a nyomorékoknak való. Így is van benne annyi, mint égen a csillag.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2019.03.05. 21:04:56
IMYke2.0.0.0
Szívemből, nem könnyen írom le, de ez fostenger s.z.á.m.o.m.r.a.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

grebber
Ez már a vég 😞

Next PC upgrade: 2022

genndy

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

MarkBlade
Amikor elsőnek találkoztam a fallal és elkezdődött a basszus.. az élmény volt 😊
A Dead Island-et párszor végigvittem korábban. Ott, a legtöbb helyen, volt lehetőség kikerülni a respawn-oló dögöket. A Riptide kimaradt, most van folyamatban a pótlása, és helyenként katasztrófa a DI-hez képest! A vízben, ahol te csak vánszorogsz, ott rohanó zombihorda támad be. Majd a max-ra húzott életerő és teljes gyógyultság mellett, egy csapat lakmározó zombiból valamelyik föláll, és valami vackot nekem dob, én meg lefekszem egyből! A töltőképernyőn meg mellé a szöveg, hogy csak teljes gyógyult állapotban van esélyem... WTF? Anyád!

Pedig, a Dying Light után az egész DI széria egy lassított felvétel! :Đ

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

kigyi
Ezek szerint sikerült telepíteni a kártya driverét 😊 Remek akkor ennek örömére mehet a gold spam 😄

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

mooo
Annak a zenéje valami fantasztikus. És egész jó feldolgozások vannak hozzá. Kedvenceim(két külön stílus 😊:
Metal/Rock
Headhunterz

Atisz
Na igen, groteszk módon bele sem került a kész játékba végül (valamint ilyen minőségű és jól megkoreografált átvezetők sem nagyon voltak benne aztán). Az egyetlen utalás a családra a játék elején volt, ha visszafelé ment a játékos az egyik szobába (de pl. az anyuka ruhája különbözött is).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Voltan
Szerintem az a játék ott, és akkor, annak, ami teljesen rendben volt. Ma már nyilván iszonyú avas, sok szempontból, nagyon szarul öregedett, és anno is voltak nyilvánvaló hibái, de azért csapnivalóan szar nem volt.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

benőmenő
A Dead Island a bejelentő trailerrel jutott el a csúcsra, onnantól minden ami azzal kapcsolatos a totális és végül földbeálló lejtmenet.
Scooter
Milyen jó érzés, amikor a feltelepített World of Tanks grafikai menüjébe belépek és magától ultra beállítás fogad! Végre. <#vigyor2>
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2019.03.05. 17:01:09
zorrobomber
Hát én most Skyrim-ezek és egész nap azt dúdolom <#nevetes1>

IMYke2.0.0.0
A Dead Island-del kapcsolatban nekem mindig beugrik az intro zenéje.
Ez nagy szó. Soundtrackeket nem szoktam megjegyezni.

lalakov
Nekem mind a kettő nagyon bejött. Remélem lesz folytatásuk. Egyedül is élvezetesek voltak, de haverral a legjobb. A legeslegjobb egy csajjal lenne, aki sikongat közben. :-D
Atisz
A Dead Island nekem minden para dolga ellenére tetszett, a mai napig az egyik legjobb zombis játéknak tartom (nagy szó, mert pl. a Resident Evil is "zombis játék" 😊). Persze ennek részben a co-op mód és az eszméletlen környezet az oka. A sztori és az a nagy drámai hangvétel amit az egész számítógépes világot megrázó előzetese sugallt persze elhanyagolható módon jelent meg a játékban, de ennek ellenére mindent hozott. Én szinte az egészet co-opban nyomtam végig és egyáltalán nem volt unalmas.

A Dying Light szerintem teljes visszalépés a Dead Island-hez képest, de ezt persze a "szakavatott" "újságíró" társadalom nem így gondolta 😊

Tinman
A DI-ot se merném sandboxnak hívni. Egy eléggé lineáris akció cucc, amin viszonylag kis területeken tudsz csapatni. Egy ősöreg GTA hozzá képest maga a nyitott Univerzum.

Nem nagyon akarod te ezt érteni... a megoldásokkal van a baj. Akarsz odatenni újra zombit? Tegyél, de ne úgy, hogy dettó ugyan azt teszed oda (skin, ruha, küllem, jellemzők), mert az úgy igénytelen paraszt lvl. (Másszon elő a csatornából, oldalogjon ki egy házból.) Ugyan ezen margójára is igénytelen paraszt lvl egy fejlesztőtől, ha a sziklából tesz oda az engine enemyt.

Így van! Jól látod! A médiában dolgozó felelőssége baromi nagy, mert ezrek, tízezrek vesznek/nem vesznek a szavai után játékot. Ne csak a másoktól másolt pozitív dolgokat firkálja bele az irományába, hanem tegye bele a saját kritikáját is, már pedig bőven van itt mit kritizálni, mert cirka 4 órát játszottam összesen a MYZ-val, de már több hibát találtam benne, mint amit a 8-as értékelések után vártam... ráadásul nem is kicsiket.

Na de nézd már meg az Incubation mikor jött ki. Ma dettó u.a. eladni már jóval nehezebb, cirka 22 éve akkor és ott az letépte az arcot... a Gorky 17 is beütött nálam egyébként, ma már az is kevéske lenne. Olyan ez a MYZ, mintha 1999-ben jött volna ki, csak mai graffal. Kár, hogy közben egy rakat TBS pergett le nálam, így amitől anno eldobtam az agyam, az ma már nem biztos, hogy elég lesz ahhoz, hogy felHoppjam.

Persze, hogy elnézőbbek vagyunk a 20-25 éves címekkel, amikor legtöbbjükre igaz, hogy műfajokat alapoztak meg, vagy egy olyan műfaj címei voltak, mely még alig tudott mit felmutatni, hiszen a szárnyait nyitogatta.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.05. 11:50:35

Ezzel az erővel minden sandbox játékban véglegesen kiirthatónak kellene lennie a populációnak. Van néhány, melyben majdnem az, lásd Gothic. Ráadásul a műfaj, a narratíva is arra épít, hogy kilátástalanul veszélyes környékről van szó, ha át is vergődsz rajta egyszer, még fog érni ott baj.

Igen, valóban a sajtó volt a direkt célpont. De érted, ha valakinek tök magától egyezik a véleménye a sajtóval, akkor ő is megtaláltatott, mintha nem lehetne legitim vélemény az említetteket. Amikor ennyire markánsan kerülnek elő bizonyos hibák vagy "hibák", és leszólod a sajtót, hogy amiatt nem ekézte a játékot, akkor az mégiscsak egyfajta normatív nem tetszési elvárást támaszt mindenki felé, legfeljebb elnézed, hogy ő nem a médiában dolgozik része, ezért neki szabad. A hülyeség hülyeség, bárki mondja, csak van, aki pénzt kap érte. Ha pedig elfogadható más megközelítés is, akkor az jár az újságírónak is.

Az Incubation nekem is óriási élmény volt, csak a bullet sponge bossot utáltam. Viszont maga a harcrendszer nem volt ott sem túlbonyolított, karakterfejlesztésnél meg egyrészt fura volt, hogy a fegyvereket adva a katonáknak adsz neki skill pointot, másrészt a számodra ismeretlen ládák nyitogatásával lehetett őket véletlenszerűen fejleszteni (a szintlépéseken túl, persze). Meg hát volt olyan pálya is, ahol a csajjal kellett egyedül játszani, és végig kellett mázlizni (vagy én voltam a béna, de egyszerűen nem voltak opciók). Szóval lehetne vesézni vagy másokkal szemben casualnak nyilvánítani, mégis ütött, mert voltak kiválóan elsülő egyedi törekvései. Persze inkább volt squad-based TBS, mint az MYZ.

A bugjaidot éppen úgy nem éltem át, mint a sajátjaimat: a tieidnél nem voltam ott, nálam meg eddig nem voltak. A klasszikus X-COM-ok vagy a Chaos Gate bugjai viszont úthengerként tapostak bele az aszfaltba. Ez nem menti az MYZ-t, csak a fiatalkori alapvetéseinkkel hajlamosak vagyunk elnézőbbek lenni, ami nem fair.
Tinman
"de a műfaj és a téma adja a manuálisan kiirthatatlan zombiinváziós tömeget"

De ez egy marhaság, ha belegondolsz. Egy adott területen van 50 zombi. Ha kiírtok 50 zombit, akkor nem lehet 2 perc múlva ott 50, főleg nem ugyan úgy öltözve :-D

Az a jó, ha nincs mentés harcok közben! Abszolút nem írtam sehol, hogy mindenki hülye, akit ez nem zavar! Magamról írtam, meg a sajtót ekéztem!

Az Incubation az a játék volt, ahol vörös fülekkel játszottam. Nem viccelek. Amikor valamit iszonyúan élvezek, akkor totálisan rápörgök és az Incubation ilyen volt... egyetlen gondom vele, hogy több, mint 2 évtizede játszottam végig, így csak halvány emlékeim vannak róla.

Na és mit szólsz a quest bugomhoz? A plató mögé akadó moonwalkoló karimhoz? Szóljatok, ha ez a játék kész lesz <#whatever>

Elhiszem, hogy a falból jöttek, de mivel nálam normálisan kerültek elő, így nem tudom, hogy bug vagy feature (mindkét esetben hiba). Mindenesetre felhoztad, hogy leirtottad a térképet, ez szerintem nem szempont, és agresszív respawnnal nem találkoztam még a játékban.

Igen, a Dead Island esetében is kritizálható a respawn mértéke vagy a konkrét megoldása, de a műfaj és a téma adja a manuálisan kiirthatatlan zombiinváziós tömeget. A rokon, de azért más bukéjú Dying Lighttal ellentétben, melyben amúgy is inkább elparkouroztam a zombik elől, amúgy is inkább az eleje horror, feltápolva az alapjátékban közelharcban lazábban mentem át rajtuk, mint Ryder White-tal a DLC-ben lőfegyverrel darálva. Számomra ezek a játékok - ahogy a Borderlandsek is - kvázi Diablo-klónok, csak kooperatívban érdekesek, úgy is mentek végig. (Ami a rövid Ryder White-ban pont nem volt. A kedvencem az, hogy a Dying Lightban már az elejétől mehettek ketten, ráadásul ugyanaz a karakteretek, ehhez képest éppen X óra közös móka után a komplett végjáték single-lé válik. Mindezt pár QTE-akció kedvéért. Úgy éreztem, mintha szívlapáttal csesztek volna arcon.)

Ez így egy rettenet. Egy stratégiai játékban nem dőlhet el az esemény előtt annak kimenetele. Akkor te minek vagy ott? Minek agyalsz és tervezel? A te akciódra kell, hogy érkezzen egy reakció, lehetőleg figyelembe véve a %-os esélyeket. Már pedig ha 75%-os esélynél 10-ből 10x mellémegy az röhejes.

Engem semmilyen hátrány nem ér, mert ennél jóval keményebb TBS-ekkel is jól elboldogultam, csak zavarnak az AMATŐR hibák.

Még egyszer: ez egy régi bevett PROFI módszer a csalások ellen, hogy az újratöltés újratervezést is jelentsen, vagyis agyalni és tervezni kelljen. (Másokban meg harcok közben nincs mentés, lásd King's Bounty, HoMM, Blood Bowl, Disciples stb.), és annak idején benéztem, először küldetés közbeni mentés nélkül játszottam az X-COM-ot és a valós idejű Commandost is 😊 Ezért furán jön ki, ha előadod, hogy a szaksajtó és a nép megvezet, mert nem jelzi ezt a brutális problémát, ami a műfaj sajátja. Szíved joga, hogy ne tetsszen, vagy tiltakozz a műfajbeli elterjedtsége ellen, de nem látom egy olyan hibának, melynek ellenére ne lehetne akár az évezred TBS-e is. Kb. olyan rössel ugrottál neki, hogy mindenki hülye, akit ez nem zavar. Az XCOM-mal és a Civ IV-gyel sem ez volt a gond, pedig a kritikának azoknál is megvolt a helye.

Abban egyetértek, hogy squad-based TBS-nek nem a legszofisztikáltabb (amiben nincsenek akciópontok, az nálam hátrányból indul, a JA2-höz képest meg nyilván vicc), de már kifejtettem röviden korábban, hogy miben látom az erényét és másságát. Aztán ez olyan, hogyha ez éppen nem ízlik neked, akkor nem fogod tudni értékelni. Sok itt a szubjektív szempont. Nekem nincs még verdiktem a játékról.

Egyébiránt nem véletlenül hoztam fel az Incubationt kétszer. Érdekelne például a te véleményed is róla, ha játszottál vele.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2019.03.05. 10:36:01
Tinman
Megértem. Végigtoltam... az egyetlen DI amit letoltam, a Riptide az... az ha lehet még rosszabb :-)

zorrobomber
Nálam az csapta ki a biztosítékot, amikor egy nagy nyílt téren körbenéztem, sehol senki, álltam egy helyben, aztán két másodpercre rá valami a hátamat rágta... beszartam kicsit, bevallom. Alt+f4 és azóta se indítottam el.

Tinman
Az oké, volt olyan is, de jellemzően az volt, hogy a hokedli alatti zombit ha kinyírtad, az 1 percen belül újra ugyan úgy a hokedli alatt volt, ha egy bizonyos távolságra kerültél tőle, kvázi resetelte a státuszát.

Atisz
Ha jól emlékszem Dead Islandben pont vmi efféle volt: amikor "hazafelé" mentél egy küldetést leadni, érdekes módon akkor jelentek meg a keményebb ellenfelek útközben (pl. az a kényszerzubbonyos pszichopata ami bikaként akar felöklelni).

Tinman
Egy igazi rettenet :-D

Mondjuk nagyobb rettenet a Far Cry 2... az talán a szaGma legalja, ebből a szempontból.

Mondom a megoldást: Nem 13423423 db. zombit kell berakni, hanem keveset, de olyanokat, amik KOMOLY kihívást jelentenek, és bizonyos ideig messziről el is kerülöd az adott részt emiatt. Ilyen egyszerű.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.05. 08:36:16

grebber
"A Dead Island az értelmezhetetlen ilyen szempontból... az egy kreténség. Fekvő zombi kinyír, elmész 500 métert, visszamész ugyan ott van, ugyan úgy megtámad."

Mivel egy "kis kockában" játszódik a játék, ami arról szól ,hogy 56 ezerszer menj A-ból B-be majd vissza, érdekesen unalmas szar lenne már 3 óra után miután minden létező zombit kiirtottál és nem jönnek vissza...

Next PC upgrade: 2022