Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Atisz
Nos, a nehézkes irányítás és az íjászok mindenhatósága ellenére nekem nagyon tetszett.
A 2. résszel én is többet játszottam, de csak a multiplayer miatt. Ott viszont gyakorlatilag tönkretették az íjászokat és a mágusok lettek a fő ütőerő (multiban legalábbis, ahol nem volt akadály a pénz), tehát egyoldalúnak kvázi egyoldalú volt az is (azt hiszem erről már beszéltünk).
A hajókat viszont tényleg nagyon szerettem.
Sőt, még arra is emlékszem, hogy a játék demójában a kő is szerepelt mint nyersanyag (a játékban részben emiatt voltak hatalmas sziklatömbök - amiket ebből kifolyólag csak az öngyilkos törpékkel/goblinokkal lehetett "eltüntetni" 😊).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Igen, bár jó pár közülük már korábban is freeware volt, illetve párhuzamosan ingyenes lett Steamen is.
Dzsini
Ha pedig egy kiadó szeretne legális abandonware-t, akkor kirakhatja a GOG-ra ingyenesen a játékot. Nem sokan, de megtették azt is.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Az ún. abandonware sosem volt jogszerű, akinek meg erkölcsi skrupulusai nincsenek a témában, az torrentről be tudja szerezni a jellemzően kényelmesebb és teljesebb GOG-os verziókat (többnyire, mert néhány játékhoz a kiadó nem csomagolta kiegészítőt, illetve az inferior DOS-os verzió az elérhető, jellemzően az abandonware oldalakhoz hasonlóan). Ráadásul hibalehárítási ügyekben a GOG fóruma is egy jó gyűjtőoldal. Sőt olyan játékok is mennek végre jól, melyekből sötétebb bugyorból alig lehetett jobb verziót találni, nekem is vannak olyan darabjaim, melyekből a GOG-os hasít, az eredeti dobozos pedig semmiféle ezoterikus trükkel nem játszható. Az is jó dolog, hogy így a régi klasszikusok jobban szem előtt vannak, adott esetben pedig "szavazni" is lehet rájuk (azon persze lehet vitatkozni, hogy a Beamdog munkássága üdvös-e*, és sok esetben az eredeti fejlesztőkhöz nincs köze a jogtulajnak, de retrótrendeket így is lehet befolyásolni).

Valójában senki nem veszített semmi kimutathatót, ha nem az abandonware oldalak irracionális rajongója volt. Ami nem kimutatható, hogy mennyi játék válhatott volna azóta freeware-ré, de a régi klasszikusokat szokták a kiadók ingyen osztogatni, sőt a GOG maga is egy felület erre.

A Diablo is akkor éri meg az árát, ha kezdeni akar vele valamit a játékos, nálam tervben van a kooperatív nosztalgia (a D3 is kedvet csinált az elődök újraelővételéhez), ha pontosan tudom is, hogy miben és mennyire elavult.

*A sok platformon való elérhetőség (lassan jönnek konzolokra is) mellett én a zoomot tudom értékelni, a régiekhez nem tudok efféle modról, de számomra nagyon hasznos. Illetve a Planescape esetén nem barmoltak bele a játékba, csak az eredeti alkotó, Avellone egészítette ki a tárgyleírásokat, ami pozitív dolog.
grebber
Gépigénye kb lóf*** attól nem kell félni.

Next PC upgrade: 2022

Vegulis hallottam mar olyan velemenyt miszerint vki azert bosszus a GOGra mert kinyirta az abandonware-t. (es ebbol a szempontbol igaza is van)

Szvsz meger ennyit mert alapbol is, illetve szamomra is jatektorteneti merfoldko volt. Kb ahhoz hasonlitanam mikor ti meseltek fiatalkori nintendos vagy mas konzolos elmenyekrol.
IMYke2.0.0.0
Venném...
...ha futna Windows 7-esen, és/vagy nem lenne nagy gépigénye.

Egyelőre elvagyok nélküle, még úgyis, hogy a csajok csinibbek lettek benne--- és a jiggle-jiggle... <#finom>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

A remaster miatt, mondhatni azt promózták vele, az sem az überjófejségről szólt, bár korrekt lépés volt. Ráadásul az a fél világnak megvolt, mert tele volt a piac büdzsé SC-vel (is), a kulcs pedig beregisztrálható volt, ezzel szemben a többi említetté nem.
Alaposan megöregedett, de a WC1-et én már a '90-es években is nehezen viseltem, miközben a WC2-t meg rongyosra játszottam. Kínszenvedés volt az irányítás.
TBTPumpa
Megjelenés előtt adtak 25%-ot kuponnal, megjelenés után meg 34%-ot. Valszeg nem jött be a népnek a játék. <#idiota>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

IMYke2.0.0.0
Jó 3-4 éve a GMG brutálisan jó alternatíva játékvásárlás témában - fejből már nem is tudom, hogy hány pre-orderem volt náluk.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

TBTPumpa
+1 Főleg, hogy a StarCraft + BroodWar is ingyenes már vagy 2-3 éve, bár ugye most már jelentősen megváltozott a Blizzard is
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.03.07. 19:04:50

TBTPumpa
GMG megint odatette magát:
Dead or Alive 6 (VIP zóna) - 34% kedvezmény
Összeg: £36.13 (13400 Ft), szürke oldalakon is drágább <#hehe>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.03.07. 19:03:51

IMYke2.0.0.0
Geczi leszek: ennek már ingyen kéne... a W1 és W2-vel együtt...

Atisz
A Warcraft 2 is, hidd el 😊

A Warcraft 1-nél meglepően magas a nosztalgiafaktor ellenben.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Még meg van CD-n 😊

zorrobomber
A Warcraft 1 öregedés szempontjából szerintem elég necces... D1 és W2 is mondjuk, de jóval kevésbé.

grebber
"Warcraft 1 és Warcraft 2 pedig úton van. Ezekre még nincs konkrét megjelenési időpont, de jönnek!" (GOG)
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.03.07. 17:26:15

nagy fasza, en is elobb vettem eszre 😊 absz nem gondoltam h a GOG-nak van eselye behuzni a kinalataba mikor a Blizzardnal nem lehet megvenni.

#305520 ar nezopont kerdese. egyreszt friss megjelenes ergo full ar, ev vegere tuti lesz -50ben, masreszt hivatalos forrasbol volt usabol rendelheto eredeti cd 120-140 dollarert es kesz. nem steames, hala az eg 😄

3Error
Akkó' megnézzük a DA:Inq-et, hátha. Bár kétlem, hogy a kulcsos oldalaknál olcsóbb lenne. <#sniffles>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

grebber
Nagyon drága. Meg nem steames.
Vietcong jöhetne már új rész vagy remastered vagy bármi.

zorrobomber
Besza-behu:
Diablo GOG

Tinman
Oh, az derék! Akkor beleásom magam :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Viszont a homály 720p, receficével, az rémesen fárasztja a szemet.

Nem való ez erre kicsit sem... fogalmam sincs minek erőltetik. Várj. Rájöttem: $.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Seth
Nálam olyan 80 óra körül pattant a platina,de 170+ óra van benne 😊 Ja és az utolsó kieget még nem is néztem. Szóval van tartalom benne és nagyon el tud kapni

PSN ID.: Beegabor

Battlefront II 5 euró és Titanfall II 7,5. Még ezek talán, nem multizok de a single része mindkettőnek érdekelne. Főleg Titanfall II, annak a kampányáról egész jókat hallottam.

Why so serious?

zorrobomber
Mai készülékek már nem bocsájtanak ki olyan mennyiségű sugárzást, hogy az káros legyen a látásra. Ez kb. 10-15 éves "hír".

Atisz
Alice: Madness Returns csábító 2.49 EUR-ért, de kb. ennyi.

darkSectorxxx
😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Tinman
Jah tényleg, el is felejtettem, hogy 720p... baze... a PSVR-nál is erősen necces a FHD. Ezek született gyilkosok.

TBTPumpa
Negatív vagy, nem tudsz örülni annak, ami nincs. <#idiota>

darkSectorxxx
<#whatever>

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

IMYke2.0.0.0
Én megvettem a Deluxe-ot tegnap. És arty is.

benőmenő
Most nézem, hogy ezt tényleg pénzért árulják majd. Nyilván okos dolog fejlődő szervezetnek a fejére rakni kijelzőt. <#wow3>
Mindenki másnak pedig kb. élvezhetetlen lesz az 1280x720 felbontású kijelző miatt. A Vive 2160×1200-al is olyan, mintha csirkehálón át kéne nézni mindent.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2019.03.07. 10:57:06
grebber
Boxon valahogy jobban hangzik az éves EA Access 3600ftért...Rivals ára viszont vicces. Sima 9.99 complete 9.99. Completebe kb pár autó van így leszarom ott is lehetne 4.99 az alap igazán..

TBTPumpa
EA (Origin) Publisher Sale (március 19-ig)

Need for Speed Payback - 75% kedvezménnyel
Standard - 5 euró
Deluxe - 10 euró

Ennyit talán már megér a Deluxe verzió is. <#hehe>

+ Sok minden más is akciós.

IMYke2.0.0.0
Nekem is megvan a Nioh: Complete...

Nah, akkor a gatyómba majd Liberót is csomagolok, ha játszom vele 😊

Tinman
Thx! Akkor elég kellemes a gametime.

Tinman
Anno toltam egy kicsit PS4-en, de technóban eléggé gáz volt, pedig a grafika a PS2-es időket is néha idézte. Most PC-n szebb ugyan, jó a frame is végre, de ezek a textúrák...ugh... látszik, hogy 10+ éven át fejlesztették és alapvetően ők ezt PS2-PS3-ra gondolták kiadni.

Az mondjuk meglepett benne, hogy már most egy csomó lehetőséget látok benne, amik a Soulsban nyomokban se voltak meg.

Hosszra nem emlékszem, szerintem kb 50-60 óra lehetett, lehet több, de én elég ráérős stílusban játszom. Csak az alapjáték, PS4-re vettem, leárazva, akkor még tán DLC-k se voltak kiadva hozzá. Majd be akarom szerezni PC-re a complete editiont, aztán végigvinni DLCket is.

Why so serious?

Voltan
Bekeményít rendesen. Néhány boss igencsak brutál benne, már az eleje felé is van olyan.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tinman
Mennyi volt kb. mire végigverted? Complete-et toltad?

Nem is értem amúgy a felépítését. Először bedob a mély vízbe, alig magyaráz. Aztán jön egy rendes tutorial egy dojoban! Aztán mész az első komolyabb helyszínre és megint full az alapokat elkezdni taglalni, ahogy haladsz előre :-D

Tinman
A Labo-t nyilván ismertem, volt itt róla szó párszor, de ezt a VR kartonpapírt a N-tól még nem. Ezer éve voltak hasonló megoldások Google Cardboard néven, de bíztam benne, hogy a T-Rex-el együtt azok is eltűntek mára. (Mindez kb. 15k-s hazai áron majd.)

Ez volt a nagy VR bejelentés, amit a N szellőztetett kb. 1 éve már? ATYÉG!<#wilting>

Azt nem kell bemutatnod, hogy a N, ha veszett patkányokat árulna, akkor is lennének akik ürülnének neki. Ez egy kicsit olyan, mint a kamu petíció az anyatejes szoptatás vérfertőző voltáról, amit cirka 200k ember teljes komolysággal alá is írt. No meg k. sok laposföldes is vanik.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.07. 08:26:40

Én végigtoltam, a "tutorial" tényleg röhejes, a boss meg pláne de utána eléggé bekeményít. Legalábbis én összességében nehezebbnek találtam mint a Soulsokat.

Why so serious?

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Köszi, neked is!

Van itt valaki aki letolta már Nioh-t?

Soulsok után elég kikönnyített eddig az első nagy helyszínt halál nélkül (az a boss az 0/10-es), aztán utána belementem a vízbe és megfulladtam :-D

Tinman
Ez gondolom április 1-re szól. Kérlek mondd, hogy nem komoly. Könyörgök. Legalább hazudjátok.

zorrobomber

Jó játékot! 😊

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Azért írtam, mert lényegtelen, hiszen sem az érvelésemben nem volt jelentősége a sandbox voltának vagy nem voltának, sőt konkrétan annak sem neveztem. A létező sandboxos megoldások éppen azért nem működnek benne tökéletesen, amit írsz, számomra az AC sandboxa sem volt kielégítő. A Riptide meg szerintem is rosszabb volt, már az a mocsaras antré kedvelvevő volt. Mondjuk nem bánom, hogy inkább a főszálra koncentráltak.

Bírtam az új XCOM-ot is, de engem jobban zavartak annak a butításai. Nem azért, mert az MYZ-nél butább (nem az), hanem mert az egyik kedvenc műfajom egyik ősklasszikusának leporolásáról van szó.