Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"<...> many were shocked to find that Battlefield V launched without any real-money purchase options. Every reward had to be earned through actual gameplay. Some thought that this meant EA was turning a new leaf and focusing more on fun rather than monetization."
"Alas, those dreams have been proven false today. EA has announced that it will indeed be bringing monetization to Battlefield V by way of its upcoming "Battlefield Currency" (BC) system. BC will be purchased with real money and used to obtain top-tier cosmetics, unique "Elite" characters with special weapons, and even "Time Savers" which can be used to speed up XP gains."
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
(feltételezem, hogy játszottál is az 1. és 2. résszel)
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Nem a Steam-en kell aktiválni és plusz Uplay kliens kell hozzá, hanem CSAK Uplay kell hozzá, Steam nem!
(csak csöndben jelzem, hogy van pár Ubisoft játék, amit Steam-en lehetett vásárolni, aktiválni, de nem indul hozzá az Uplay)
Utoljára szerkesztette: Gary, 2019.04.06. 00:57:20
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
video
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.04.05. 16:47:35
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Why so serious?
Elfogadom, hogy az 1-2. rész jobb lehetett (ennél biztosan), csak az dühít, hogy mégiscsak ez az a rész, ami annyira felkapott lett.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
A Fallout 3-at a fiatalabb korosztály azonosítja csak a Fallout univerzummal, a 20+ azért tisztában van vele, hogy az a 2 előző rész az igazi. El lehet ökörködni a 3-mal, sőt még inkább a 4-gyel, de a Fallout világot (és poszt-apokaliptikus érzést) szerintem a kevésbé jól sikerült Wasteland 2 is jobban hozza, mint ezek.
A Resident Evil 4 szerintem is jó irányba fordította el a sorozatot (noha nagy rajongója vagyok az eredeti fix kamerás részeknek), gyakorlatilag játszható lett a játék a váll-feletti nézet alkalmazásával (más kérdés, hogy miért épült le a horror faktor ezzel egyidejűleg). A 2. rész remake-je éppen azért remek, mert sikeresen ötvözi a 2 stílust, egyrészt újra hozza a régi hangulatot, másrészt játszható a dolog.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2019.04.05. 10:15:13
Persze lehet internetes népszerűségi indexek alapján látatlanban megítélni játékokat, vagy bármi mást, de aki így tesz, az a véleménye megalapozottságáról és komolyan vehetőségéről állít ki egyértelmű bizonyítványt.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
"NEW:
VISUALLY STUNNING: With improved character models, environments, weapons, and textures, Borderlands paired with a 4K display never looked so good.
NEW WEAPONS: There are already too many to count so we added more.
NEW CHARACTER HEADS: Be as beautiful as mom says you are.
NEW GOLD CHESTS AND KEYS: More loot!
AND MORE!
PLUS:
THE ZOMBIE ISLAND OF DOCTOR NED: Enter the corporate owned small town known as Jakobs Cove and put an end to the rumors of the walking “undead.” New areas, new missions, new enemies, Oh My!
MAD MOXXI’S UNDERDOME RIOT: Celebrate the grand opening of Marcus Bank by taking on hundreds of foes in the only competitive arena around where you’re coming back famous... or not at all.
THE SECRET ARMORY OF GENERAL KNOXX: Want more of the Borderlands story and more loot than you could possibly figure out what to do with? Add new guns, missions, vehicles and more!
CLAPTRAP’S NEW ROBOT REVOLUTION: This destructive adventure invites you to battle a vicious new threat, a massive uprising of your former friends: the claptraps."
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
A Fallout 1-2 MAGA a Fallout. A 3. résztől Oblivion mod 😊
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
A STEAM Controlleremet még nem próbáltam vele.
Milyet ajánlotok?

A valós idejű "elhajlás" alapján lehúzni a korábbi részeket olyan, mint a Fallout 1-2-t a 3 alapján.
Sok esetben a modern látványRPG-kkel az a baj, hogy a döntések a mellé felvizezik nagyon a többi részt, vagy gyengék. A ME1 nagyon hamvas TPS-nek, a mellékküldetések és a felfedezés kiábrándító, a karakterfejlesztés sekélyes. És tök jó, hogy párbeszédekben építettek a c&c-re, de sok esetben kamu az egész (pl. mindenképp ugyanúgy folytatódik a dialógus is, vagy csak az egy bizonyos válaszlehetőség után tér el, a többi után ugyanaz), kissé mechanikus a jellemzően végletes paragon vs renegade (a KotOR-hoz képest persze árnyaltabb, csak egy SW-játékban a light side vs dark side éles szembeállítása kevésbé zavaró), pláne egy szürkébb döntésekkel operáló RPG-hez (The Witcher, Deus Ex, Fallout, sőt Dragon Age: Origins, Gothic) képest. És ez akkor is igaz, ha a paragon vs renegade nem feltétlenül a szuperjó és az übergonosz szembeállítása.
Tök jó, amikor a c&c kihat a sztorira, de a pen 'n' paperhöz képest itt mindig szűkebbek lesznek a lehetőségek ("Gears of War with texts" - és na, a ME2 tényleg arról szólt, hogy a folyosókat végükön meg hozol egy nagyon drámai döntést), ahol jobban közelíthetők az "igazi" RPG-hez hasonló élmények, azt a részt meg fejlesztik vissza. Ráadásul tulajdonképpen az is c&c, szerepjátszás, hogy játszani miként tudsz az általad választott és fejlesztett karaktereddel. A Mass Effectben a ravasz és sunyi infiltratorod (bár ilyen párbeszédopciók nem igazán vannak, akkora a szerepjátszás) is badasskedni fog, a lopakodás meg egy láthatatlanság varázslat, és pacifista sem lehetsz, mert többnyire agyon kell hentelni mindenkit, és kész (elfutni sem lehet, mert addig nem haladsz, amíg bárki is él). Szemben a Deus Exszel (az első részben az egyik boss elől elfutottam, de persze az ő testi épségének érdekében) vagy a Fallouttal.
Ezért is érthető és racionalizálható a hardcore arcok aggodalma. Miközben más régi motorosoknak éppen a könnyedebb élmények jönnek már/vagy a p&p mellett be.
RPG-nek tekintem én a Mass Effectet, de sok szempontból nagyon is light, és a csodálatos c&c-ből nem lehet önmagában levezetni az RPG-s szuperioritást. Különben is, a Quantic Dream játékai RPG-k vagy sem?
Mindazonáltal a Diablót és a Borderlandset én sem tekintem RPG-nek, hiába deriválták őket a (részben) ebből a műfajból. Nem csak a - látszólag öncélú - címkézés miatt, hanem mert számomra kooperatív orientáció, a loothegyek és az egész rendszerük nem játszik, ha "RPG"-re vágyom. Egy Wizardry 8, egy Mass Effect és egy Gothic számomra jobban beleesik a közös halmazba, ami valamelyest csereszabatosabbá tesz őket.
A japó RPG-k tényleg külön állatfajt képeznek, de nagymértékben építenek a Wizardry és az Ultima hagyományaira, éppúgy, mint a nyugati popkultúrára, csak japánosan. Az más kérdés, hogy japánosan feldrámázták, amivel párhuzamosan a döntések maradtak lineárisabbak, mint nyugaton, és tovább maradt a TBS jelleg is. Lásd FF5->FFT, sRPG-k általában (nyugati analógia: King's Bounty: The Legend).
A kulcsszó itt a nálam 😊 Illetve nem az a lényeg nyilván, hogy egy műfajba be tudj sorolni valamit, hanem hogy neked tetsszen. Innentől kezdve ízlésről beszélünk, aminek nincs sok értelme 😊 A pen and paper RPG szvsz elég sok Mass Effect fannak kimaradt, csak hogy egy példát is mondjak.
Amúgy játszol Diablo-val és társaival? Mert akkor nem mindegy hogy kevés a pontosztogatás vagy sem? Mihez kevés? Hogy besorolj valamit egy műfajba? Mi ennek a jelentősége? Inkább játsszunk, és konkrét játékról mondjunk véleményt, mint műfaji besorolásokról elmélkedjünk.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.04.04. 10:36:50
De amúgy mindenki úgy határozza meg persze, ahogy akarja. Számomra az az RPG, ami igyekszik minél inkább hasonlítani a pen and paper játékokhoz. A pontosztogatás, ehhez kevés.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.04.04. 10:09:12
Kinek az számít, hogy a pen&papert másolja a lehető legjobban, kinek azt, hogy lehessen pontokat rakosgatni vagy hasonlítgatni... annyira mindegy, ha jól szórakozik vele.
A Final Fantasy és a Borderlands RPG? Van XP, szintet lehet lépni, tulajdonságokkal rendelkező bigyókat találsz benne, amik között válogatsz, küldetéseket teljesítesz, egy átfogó történetet mesél el mellékszálakkal... még döntési helyzeteknek tűnő dolgok is vannak benne... ha X azt mondja rá, hogy az, akkor igaza van. Ha Y azt mondja rá, hogy nem az, akkor igaza van.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.04.04. 10:00:33
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A Mass Effect szerintem simán RPG.
A HoMM5-nél nem az volt a gond, hogy nagyok a barlangok, hanem hogy egysíkúak voltak és ugyanazzal a csalogatós technikával kellett minden egyes csoportot leválasztani. Arról nem is beszélve, amikor le kellett vadászni az elkóborolt szerencsétleneket, a szokásos "pucold ki az xy katakombát" felállásnál, amit néha megfűszerezett 1-1 bug, amikor valami titkos ajtó mögé került néhány ilyen figura, amivel aztán nem sok mindent lehetett kezdeni.
Én bizony a nagy elődökhöz képest mocsoknak titulálom, pláne annak tükrében, hogy a "szaksajtó" milyen mértékben dicsérte el mindennek a játékot... lehet, hogy sokakat az tévesztett/lágyított meg, hogy itt végre nem dungeon-ök bugyraiban, hanem a felszínen kalandozhattunk (ez mondjuk a Lands of Lore-ban is így volt már).
Másnál már kevésbé egyértelmű. A régi X-COM-ok bizonyos dolgokban többet tudnak az újaknál, a Jagged Alliance 2 meg kb. mindennél. Egy régi kalandjáték is jól tud működni, és a konkrétan említett Wizardry 8 éppen egy műfaj hattyúdala volt, az említett maroknyi játék próbál vele rivalizálni mostanában, de egy pár éve még nem volt alternatívája, hiába 2001-es a játék. De a The Lost Vikingset sem váltja ki nálam semmi, nekem jobban bejött a némiképp hasonszőrű Trine-nál, pedig utána játszottam.
A grafika sem rossz minden régi játékban, rengeteg kalandjáték vagy SNES-es platformer kimondottan szépnek számít ma is.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Van Caneghem has stated in interview<8>8> that the Might and Magic setting is inspired by his love for both science fiction and fantasy. He cites The Twilight Zone and the Star Trek episode For the World is Hollow and I Have Touched the Sky as having inspired Might and Magic lore.
The first five games in the series concern the renegade guardian of the planet Terra, named Sheltem, who becomes irrevocably corrupted, developing a penchant for throwing planets into their suns. Sheltem establishes himself on a series of flat worlds known as nacelles (which are implied to be giant spaceships) and Corak, a second guardian and creation of the Ancients, with the assistance of the player characters, pursues him across the Void. Eventually both Corak and Sheltem are destroyed in a climactic battle on the nacelle of Xeen.
The sixth, seventh and eighth games take place on Enroth, a single planet partially ruled by the Ironfist dynasty, and chronicle the events and aftermath of an invasion by the Kreegan (colloquially referred to as Devils), the demonlike arch-enemies of the Ancients. It is also revealed that the destruction wrought by the Ancients' wars with the Kreegan is the reason why the worlds of Might & Magic exist as medieval fantasy settings despite once being seeded with futuristic technology – the worlds have been 'cut off' from the Ancients and descended into barbarism. The first through third games in the Heroes of Might and Magic series traces the fortunes of the Ironfists in more detail. None of the science fiction elements appear in the Heroes series besides the appearance of Kreegan characters in Heroes of Might and Magic III and IV.
The Ubisoft release Might & Magic X: Legacy departs from this continuity and is set in the world of Ashan.<9>9> Ashan is a high fantasy setting with no science fiction elements in its lore
en a H2-vel ismertem meg az egeszet es azonnali szerelem lett szoval mikor kijott a MM6 a langolas boven kitartott, legfokepp azert mert nagyon sok H2es, enrothi elem visszakoszont a jatekbol, beleepult a jatekba. (lenyek, helyek vagy mint a Corlagon's estate-nel -vele kellett Archibaldnak osszeszedni par ezer csontit- ami stilszeruen tele volt eloholtakkal) ehhez hozzajott a nagy, szabadon bejarhato terkep, az utazo varazslatok (water walking, Fly, Town portal, Lloyd's bacon) amikkel kvazi megszunt minden megkotes h merre mehetsz es merre nem es h a vilag nem hozzad igazodott hanem mar a kezdo varosban is volt pl egy barlang/hely ami 20-30+os karaktereknek volt vegigviheto. Ehhez hozzajott valoban h maguk a barlangok sem voltak tobbnyire kicsik ami nekem spec bejott de elhiszem h masnak ez frusztralo lehet. Pl. a MM7ben engem is irtora frusztralt mar de amiatt h egyes varazslatokat a skillek expert/master/grandmaster fokahoz kotottek amik viszont az adott kaszt elomenetelehez voltak kotve igy aztan az ember vacakolhatott meg mindig expert bless-el mikor mar reg volt 10 pont a spirit magic-en mindossze azert mert a promoter a vilag masik felen leledzett. ehhez jottek meg a korlatozasok is h mely kaszt mit, meddig tanulhat es az egesz elment a buffokkal megtamogatott kozelharc iranyaba. pont az a szabadsagerzes veszett el ami annyira elvezetesse tette a 6ost. de alairom barmikor h elso vegigjatszasra, internet hozzaferes nelkul marha sok ido el tudott menni mindenre. (emlekeszem nekem pl a Wizard eloleptetessel gyultek meg a bajaim mivel Mist szigetere kellett erte menni, es csak egy kodos utalast kaptunk h hol is kellene inni egy kutbol (nyilvan masik terkepen volt) vagy mikor az a nyavalyas elkenyeztett hulyegyerek Nicolai utan rohangaltunk mivel a cirkusz amivel meglogott vandorolt 4 hely kozott es ugye o a fokuldetes resze volt)
Szoval nem mondom h a jatek kiallta volna az ido probajat de mocsoknak titulalni szvsz eleg nagy butasag.
Utoljára szerkesztette: Andule, 2019.04.03. 16:36:59
A lézerfegyveres megoldás végülis valóban csak a végén van, de szerintem akkor is kár volt érte.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Kvazi dungeon crawler szal nekem a sztori pont megfelelt, plane h a HoMM2-t es a 3-at koti ossze es anno elkepeszto orakat toltam bele a H2-be. (Ergo nekem pont h bejott h a strategia utan hiaba van h Roland gyozott, az orszaga a tonk szelen mert o maga eltunt, a neje atment Erathia-ra mert az apuja picit gyanus korulmenyek kozt hunyt el es csak a fiukat lehet megtalalni a kastelyban aki meg az elso adando alkalommal meglog a cirkusszal mert annyira veszi komolyan ezt az egesz hercegesdit)
A fantasy+sci-fi mix nekem sem a kenyerem de kvazi ezert fikazni a 6ik reszt mikor ez volt a sorozat vedjegye nem elegens, na. En is ezzel kezdtem ugyan a sorozatot de megoldottam azzal h nem hasznaltam a lezerfegyvereket a vegen.
A magiaval passz mi a gaz mert ilyen szintu szabadsagot amit itt ad legkozelebb en csak a Morrowindben kaptam es azota meg mashol nem nagyon. (Talan a legfrisebb Zeldaban lattam ennyire kotetlen jatekmenetet)
Megertem ha teged untatott es farqsztott, van ilyen