311803
  • Moby
    Egy jó fülessel+dolby atmos for headphones-al az audioélmény lehengerlő. Én direkt ezért a játékért vettem meg az ms-től, 10 vagy 15 dodó volt és használhatom pécén és boxon is.
  • Voltan
    "Fülhallgatóval toltam, de hamar eluntam az állandó agybalövős skizó dumákat,"
    Tehát megfosztottad magad a játékélmény alsó hangon 40%-tól, ebben igazából tényleg ez a lényeg, jó fülessel eszméletlen élmény.
    Számomra nagyon pozitív volt ez a játék, bár kétségtelen, hogy egy harccal megspékelt walking sim, de ez esetben engem ez nem zavart, nagyon élveztem végig.

Neked ez nem stílusod, ennyi, nem tragédia.
  • Tinman #308391
    Fülhallgatóval toltam, de hamar eluntam az állandó agybalövős skizó dumákat, így tv gaming módba tettem, hallom az utolsó reccsenést is, csak kevésbé zavar.

A DaS 3-as kalandjaim után továbbra is sok gameplay-re vágytam és 1-2 ember itt beszélt a harcokról, volt aki nehéznek is találta, DarkSector még twitch boss no hit, with coca-cola & bongo drum boss ölést is tolt, így gondoltam lesz itt utó-souls élmény, még ha kilúgozottan is. Nem lett.

Nekem nem a harc a durva időhúzás, hanem amikor lemennél valahová és nem ugrik le 1 métert, míg ahol a developer engedi, ott kettőt is, meg amikor vissza kell menni 3 pályányit, ahelyett, hogy ezt okosan magába kanyarodó módon szépen megoldották volna. Egy kevés üres járkálás + merengés az őrületen nyilván jó és kell, de tényleg nagyon walking sim-es lett, holott a műfaja a készítők szerint dark fantasy akció-kaland.

Igen, az elvárásaim mások voltak, de mindegy... fele után járok kb., szóval np.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem viccből neveztem többször is walking simnek, ha a "szokásosra" emlékeztető harc miatt csak idézőjelesen is. Remélem, fülessel játszod. Zseniálisan eltalált atmoszférája van, nálam a látvány ütött 1080p-ben is (a 4K nyilván más szint lehet) és a skandináv mitológiához való hozzáállása is tetszett.

Egy jó mechanika frankó lett volna, de a Heavenly Sword és az Enslaved alapján én örültem a koncentráltabb audiovizuálisabb mesélésnek, nem hiányzott több Ninja Theory-s időhúzó játékmenet-light. (Bár bírtam az említetteket, és nem is extra időhúzásra gondolok, de nem kellett egy n+1. nekem.)

De én kb. a fentebbieket is vártam tőle, és mivel ebben erős, pozitív csalódás lett, jobban bejött náluk, mint élmény. Aki egy játékban érthetően mechanikát keres, és már látott is egy s mást, az nyilván könnyen csalódhat.
  • Tinman #308389
    Most egy tengerparton mászkáltam, olyan 10 percig nyomhattam az előre gombot... szó se róla, best északi tengerpart ever, amit valaha láttam, meg korábban a tüzes rész is fúváó, de jó lenne már játszani... talán majd ha lepereg a credits :-/

Amúgy a Heavy Rain, meg az Enslaved nekem egész bejöttek, jól szórakoztam, de ez most elég altatósra sikerült. Nekem ez horrornak kevés, walking simnek kevés sztoriban (eddig), játéknak durva lenne hívni, szóval marad az egyedi atmoszféra, meg az audiovizuális orgia. De, hogy ennek alá kell rendelni mindent, és a gameplayt lehúzni a klotyón, azt én erősen kétlem. Persze a népnek bejött, oké, értem.
  • grebber
    Ez erről szól ,direkt ilyenre lett csinálva.Rengeteg game van amiben még ennyit se kell, mint amit ebbe kell. Pont ezért lett jó. Nem véletlen a méltatása.Évtizedenként csinál valaki ekkora jóságot azt a mennybe megy vele. Ami lelomboz ,hogy mindezek után ezektől egy only multi ótvar jön legközelebb Szóval epekedve várom a fos multis szarjuk utáni ismét ütős bármit. Ha csak Hellblade szinte lesz már örülök nekik főleg mivel ms cucc 0 day game passos lesz
  • Tinman #308387
    Ezt tökéletesen megsejtetted. Olyan 10x mentem fel és néztem át mm-ről mm-re és semmi, aztán jöttem ide sírni.

Az a nagy baj, hogy én ezt a God of War után tolom, ahol ezt a norvég/kelta mitológiát olyan hihetetlenül magas szinten tolták bele az arcomba, minőségi, élvezetes core gameplay mellett, hogy azóta is csak kapkodom a levegőt. Ráadásul a God of War úgy lett új IP, hogy közben volt már egy rakat része és úgy tért vissza, mint szerintem előtte a játéktörténelemben még soha semmi. Nálam a tavalyi év játéka.
  • Tinman #308386
    Nálam ez nehezen fér már bele a "game" kategóriába. Művészkedés és beletettek némi harcot is, hogy el lehessen sütni a Steam-en game kategóriában. Iszonyatosan, őrületesen lineáris és a lehető legminimalistább szinten interaktív... konkrétan adott platform széléről nem lehet csak úgy lemenni, hanem csak pont ott, ahol a fejlesztő azt nagy kegyesen meg is jelölte. Nekem ez így rettentő kevés. Tipikusan az a cím, amit lehet, hogy YT-on kéne inkább végignézni, mert játékként inkább csak frusztráló... és éppen emiatt nem is nagyon tud hatni rám, pedig látom én, hogy döglene az a légy, csak nem megy neki.
  • RatBaG #308385
    a toronyban nem találtad a megfelelő pozíciót?
  • grebber
    Jó game nem véletlen lett sikeres és nem a grafika miatt lett az. Jól átadta a game min megy keresztül a csaj.
    Harcos walking sim. Ilyen is kell mivel ebből kevés van..

QTE-re meg most tolom a COD WW2-öt baszki van már ebbe is QTE elsőre el se hittem darálok azt nézem mi a fasz baja van ennek... talán meg is döglöttem annyira rácsodálkoztam
  • Tinman #308383
    Egészen csodás példája annak, hogy mennyire a gameplay számít és nem a grafika: Hellblade.

Ez a játék egy művészeti alkotás. A szemem és az agyam leolvad annyira csodás. De mint játék? Egy iszonyat foshalom. Konkrétan nem hittem el, amikor 3 órája újra és újra mást se csináltat velem a játék, mint elcseszett szimbólumokat kerestet Unreal Engine 4 techdemo helyszíneken. És most alt+taboltam az egyiknél már negyed órája nem találom a "point of view"-t vagyis a pontos helyet ahonnan pont úgy látszik a nyomorult szimbólumuk, ahogy azt a költő megálmodta.

Frusztrált vagyok és rossz kedvű. 15 perc kellett hozzá és az sem segít ezen, ha majd 10 perc múlva véletlenül rátalálok, akkor majd jön egy agyatlan harci rész, ahol a semmiből jönnek ellenfelek és alapvetően a harc egy mocsok nagy QTE tornádó, ahol a színes gombok helyett színes fények villannak fel.

Apropó fények. Remek dolog, hogy a látásmód megváltozik a szimbólumok keresésekor, és szinte többszörösen elmosódnak a tárgyak, pl. a fáklya lángja vagy 10x, de ami elsőre jópofa, az így a sokadiknál már rettentő zavaró, mert már inkább tűnik képhibának, sem mint hangulatnövelő elemnek.

Ja, mondom, értem, hogy miért meredt erre egy rakat művész, de játéknak? Szar. Egy nagy rakattal. Mikor fogok szórakozni? Tudom, ha mással tolom -.-
  • Fpocok
    Aludtam :=(
  • Scooter
    Szoktak lenni ingyen játékok, amik szinthez vannak kötve. Volt már olyan ami LVL30-at követelt.
  • Anonymusxx
    És mire jók a szintek? Illetve mire jó ez a progi?
  • Scooter
    Gondolom a 2 sikeres bevételű játéka miatt kapott egy -40%-ot A Plague Tale: Innocence. Alakul ez. Most a legolcsóbb steam-en. Meg az IG-n és a CDkeys-en is drágább. Mondjuk még nem fogom megvenni.
  • Scooter
  • grebber
    Nagyon szépen köszönöm! (Így már a decemberi xbox 360-as GOLD játékok is meglesznek)
  • Scooter
    Oké. Te voltál a gyorsabb. Küldöm pü-ben!
  • grebber
    Engem érdekel ha megvan még! Most ultimate-e alakul amúgy is
  • Scooter
    Kérsz egyet? Behúztam, hátha kell valakinek.
  • Scooter
    Aki akarta már rég elérte. Nekem 6473 pontom van és Master Bronze vagyok. Elértem az LVL30-at és most megint valami LVL19 vagyok. Gondolom a Master-eknél újrakezdi. 5 éve húzom kb.
  • grebber
    Sokan adják el Ahogy nézem ez még jó ár lassan én is felrakom. És így az új xbox nem fog fájni csak kb 120k-ba...
  • darkSectorxxx #308371
    Használt?
    Az fasza amúgy. :) Van link?
  • Moby
    85-ért epecben veszek garisat, használtan.
  • darkSectorxxx #308369
    Jogos.
  • grebber
    150k kb ezer éve volt most minden noname akcióban ünnepkor már 120 alatt is kapsz főleg ha kintről rendeled ,onnan már linkeltek 100k közeli One X-et is...
  • Tinman #308367
    Amikor veszel egy konzolt a mérlegbe teszed, hogy miért veszed.

Sokaknál az RDR 1 megfelel az 1 kg-os súlynak, ami nem kevés. Aztán ugye kijött az RDR 2, amikor a PC-s verzióról még nem hallott senki, az 2 kilós súlynak számított, hiszen X1X-en jelenleg a csúcs amit az RDR 2-ből magadba szívhatsz, de már nem sokáig.

A Steam-es verziót Day1 veszem. Nem érdekel, hogy sokat kell lovagolni, meg unalmas a játék. Látni akarom 4k-ban maxon a vasamon és ha már ott vagyok végig is tolom. Én egy western játéktól amúgy pont ezt a nyugisabb tempót várom, ami néha felpörög 1-1 harccal, de mellé olyan látványt, hogy "wow" és ez úgy tűnik PC-n erősen meglesz.

Amúgy X1X jelenleg 120k körül vihető. Így az RDR 2 PC-s megjelenés kapujában, 300 Ft-os Gears 5 mellett nekem már feléért se kéne.
  • darkSectorxxx #308366
    Najó azért ez miatt 150k-s konzolt ne. :D
    Szerintem az azért már túlzás kicsit. :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.27. 08:20:44
  • Tinman #308365
    Pontosan. Nem egy embert ismerek, aki súlyozottan emiatt vett X-et. Nem, nem viccelek. (Nem tolták anno egyik verzát sem.)
  • darkSectorxxx #308364
    Pont most kerestem és találtam meg ezt a videót én is. :D
  • grebber
  • darkSectorxxx #308362
    Azt tudtam hogy javít a régieken az X, de azt nem hogy 4k-ig.
  • Moby
    Az X-on futó 4K-s RDR1 csodálatos. Már csak ezért megéri egy használt nyomott árú oneX-et venni. Számos felpimpelt x360 játék van a BC-ben, és ott a csodás Rare Replay.
  • Tinman #308360
    A Red Dead Redemption superior verziója mindig is az X360-as volt, meg most a kompatibilitás az X1-on futtatott. Nem kevés compare videó készült anno a témában, melyek konklúziója az volt, hogy ha lehet választani akkor X360. Eddig játékoskarrierem legjobb western játéka, pedig a témában kb. az összeset letoltam már.

"hogy a GTA5 és az RDR2 is késéssel jelent"

Már megbocsáss, de GTA V-ből a késésért cserébe PC-re kaptál egy olyan superior, kiforrott számos bugot befoltozott verzát, aminél jobb nincs, ráadásul k. jól van optimalizálva. A konzolos földművesek meg túrhatták a sarat a prevgen szarokon (X360 + PS3).

Most dettó megint ez a helyzet az RDR 2-vel. Kapsz idén egy állszakító verzát PC-re, amiben nyilván a PS4-es, X1-es hibák sora már javítva van.

Jaj, de szar nekünk
  • grebber
    Én is szemezgetek az első résszel One X-re ott sokkal jobban fut mint a fostos ps-en és ott még fel is pimpelték. De még nem tudtam rávenni magam ,hogy kiadjak érte 1975 ft-ot + 1000dt-ot a Nightmare dlc-ért.. Majd talán egyszer egy gyenge pillanatomban
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.10.26. 23:20:04
  • Rony94
    Nem gondolom azt, hogy a Rockstar-nak feltétlen kötelessége lett volna átportolni a Red Dead Redemption-t PC-re, de ennek ellenére rohadt bosszantó, hogy PC-n törtek fel annak idején és manapság így szarnak a fejünkre, beleértve azt is, hogy a GTA5 és az RDR2 is késéssel jelent, illetve jelenik meg számítógépre.

Én vártam, vártam és vártam hogy hátha bejelentik végre PC-re, de semmi, még az RDR2 PC-s bejelntésnél se volt semmi hogy tessék, itt egy 5000 forinttal drágább kiadás, csak ehhez jár egy RDR port is, nem, semmi.

A második rész lassacskán megjelenik, be is ruházok majd egy Steam-es verzióra, karácsony környékén. Addig meg jó lenne kijátszani az első részt, ha már egyszer se volt lehetőségem kipróbálni. Úgyhogy igénybe vettem a Playstation Now szolgáltatást. Nemrég lett csökkentve az előfizetési ára, szóval pont kapóra jött.

A 720p-vel még rendben is volnék, de ez a PS3-as teljesítmény, huhú gyerekek. Ez érdekes lesz PC-s játékosként (ahol nem érzek fix 60 fps-t, ott már rosszul vagyok). Ettől függetlenül meg próbálok alkalmazkodni a körülményekhez, mert a western műfajt nagyon szeretem és ezt a játékot is nagyon dicsérik az emberek, szóval kíváncsi vagyok.

A kaland kezdetét veszi.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem cseszegetni akarlak, csak ha már valamit leírtam az előzményekben, sőt neked is, akkor kár utána találgatva elbizonytalanítani összekutyulni a témát. Ha ki tovább tudsz okosítani vagy egy tévedésemet kijavítani, annak örülök, segíteni szívesen segítek, de az "én nem használtam, de biztosan így van" szintű megjegyzések nem sokat segítenek. Persze olvasva is lehet okosodni a dolgokról, ez esetben 2 másodperc guglizás elég lett volna, hogy ne írj valótlanságot.

Tudom, hogy a jó szándék vezérel.

A kontrollerkérdéshez meg tényleg meg kellene érteni, hogy van XInput és DInput. Nem arról van szó, hogy a DS4 ne menne a PC-n külső program nélkül, hanem hogy az előző generációban az MS elterjesztette a XInputot, ezért a DInputot használó DS4-et "xinputosítani" kell ezekhez a játékokhoz, ahogy más dinputos kontrollerekkel is ezt kell tenni.

A Steam meg ezt már tényleg tudja, ahogy kiváltja az Xpaddert is (mely manapság amúgy is főképp retróra lehetne érdekes), tehát a limitáció nem jelentős. De bizonyos esetekben jól jöhet a DS4 Windows, ha egy DInputot is támogató játékba boxos promptokat akarsz (ugye az alap dinputos számos promptok borzasztóak, ha nincs külön DS4-es) vagy ha olyan steames játékról van szó, melynél a Steam letiltotta a kontrollermókolást (pl. X-Wing, TIE Fighter). Ugye a Steamhez nem steames játzékot is hozzá lehet adni, így másoknál is tud működni, bár kisebb gondok lehetnek (pl. a Diablo 3-nál így mindig újra be kellett lépnem, vagy az asztalra lőttem be a kontrolleres irányítást, de azt Steam Controllerrel játszottam). A Steamnek meg előnye is van: a felhasználók is gyártják hozzá a profilokat. Szóval a DS4 Windowst érdemes észben tartani, de magam is bizonytalan vagyok abban, hogy mennyire szükséges még (a mostani gépemre nincs telepítve, de az Xbox One-kontroller miatt, csak PS3-hoz kerül elő néha).

Lehet, hogy holnap elő is kapom tesztelni.
  • Tinman #308356
    Van itt valaki, aki Hellblade Senua's-t tolta 4k HDR-el? 1.3-as patchtől elérhető.

Toltam kb. 1 órát, azóta keresgetem az Arany Oldalakon az ápolónőket, meg a sebészeket. Az előbbi azért kéne, hogy letakarítsa a lefosott bokám, az utóbbi meg azért, hogy a leszakadt, valahová az ágy alá elgurult állkapcsom visszavarrja.

Grebbernek üzenem, hogy igen, nyertél! Minden full csutka maxon 4k HDR-el ez sem képes a konstans 60 frémre! Az esetek 85%-ban képes rá, de abban a 15%-ban látni ott 5x-et, extrém ritkán 45+-t. Ellenben ha a postprocessingből lejjebb adsz, meg a látótávból, akkor ebből 85%-ból 95% lesz. Ez a 2 opció, viszont abszolút nem vesz el annyit a brutális látványból, hogy emiatt ne tolja valaki ilyen felbontásban, mert az összkép egyszerűen SOKKOLÓ!

Én komolyan azt tudom tanácsolni minden gamer kollégának, hogy az élet rövid, lassan vakarja össze a lét egy normális 4k kijelzőre + konfigra és élje át ezt az életérzést, mert szó szerint ezt csináltam az elmúlt 1 órában:

Ja és mutatom nektek, hogy az élet vize mennyire egyszerűen elérhető PC-n:

r.SceneColorFringeQuality=0

/Kromatikus aberráció OFF!/

r.MotionBlurQuality=0
    /Motion blur OFF!/
  • Tinman #308355
    Pontosan! A GoW-nál alig kellett utólag 1-2 varjat megkeresni és magát maxolta kb., ha alapos volt az ember.

Teljesen igazad van. Én magamat diagnosztizáltam jelen esetben igénytelenséggel, parasztsággal és kényszerességgel. Valójában a 100% elérése a DaS 3 esetében nem teljesítmény, tehát nem achievment, hanem szégyen. De vállalom és valóban érzek némi szégyent, de elmesélem, hogy más ne essen ilyen hibába.
  • MrAndree
    Életemben egy játékot platináztam ki, az új God of War-t, de azt is azért mert ott alapvetően jól volt szerintem megoldva, talán a madaras acsi volt az egyetlen ami ilyen keresgélős benne. De nem is érdekel semminél a 100%, igyekszem mindig mindent megcsinálni persze, Soulsokban is, minden területet bejárni, minden boss-t leverni stb, de ennyi. Lelkifurdalás nélkül hagyok a francba olyan dolgokat amihez farmolni kéne, vagy multizni, vagy ilyen "szedj össze 600 rózaszín bogyót" jellegű marhaságokat. Amikor egy játék munkává válik annak ott számomra vége és inkább keresek valami mást. Tisztelem akinek ez megy, én ehhez lusta vagyok. :)