311803
  • IMYke2.0.0.0
    Surprise: EA is implementing real money microtransactions into Battlefield V

"[...] many were shocked to find that Battlefield V launched without any real-money purchase options. Every reward had to be earned through actual gameplay. Some thought that this meant EA was turning a new leaf and focusing more on fun rather than monetization."

"Alas, those dreams have been proven false today. EA has announced that it will indeed be bringing monetization to Battlefield V by way of its upcoming "Battlefield Currency" (BC) system. BC will be purchased with real money and used to obtain top-tier cosmetics, unique "Elite" characters with special weapons, and even "Time Savers" which can be used to speed up XP gains."
  • Atisz #306389
    Örülj neki, hogy egyéniség vagy és eltér az ízlésed (ez esetben) a többségétől :)

(feltételezem, hogy játszottál is az 1. és 2. résszel)
  • zorrobomber
    A South Park 1. része, ha jól rémlik ilyen.
  • Gary
    Ok, megfordítom...
    Nem a Steam-en kell aktiválni és plusz Uplay kliens kell hozzá, hanem CSAK Uplay kell hozzá, Steam nem!
    (csak csöndben jelzem, hogy van pár Ubisoft játék, amit Steam-en lehetett vásárolni, aktiválni, de nem indul hozzá az Uplay)
    Utoljára szerkesztette: Gary, 2019.04.06. 00:57:20
  • Evoluti0N
    Mindegyik Ubisoft játék Uplayes.
  • Gary
    Remélhetőleg, akinek még nincs meg, észreveszi, hogy Uplay-es az Origins!
  • Ainz
    AC Origins a mostani humble monthly játék.
  • Voltan
    X-Morph Defense 6.5 USD

Elég jók az értékelések, ennyit talán megér
  • IMYke2.0.0.0
    BORDERLANDS GOTY vs. Original Ultra Graphics Comparison + New Features
    video

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.04.05. 16:47:35
  • MrAndree
    20+ vagyok, nem is kevéssel (sőt, 30+) és mégis messze a legjobb résznek tartom a Fallout 3-at az egész sorozatból. A vélemény jó dolog, az általánosítás szerintem már kevésbé...
  • Atisz #306380
    Igen, ha tényleg nem az a legjobb (ha jól nézem a törésvonal itt is a 3. résznél történt, onnantól tűnik úgy, hogy alaposan megváltozott széria a tartalom rovására). A játék wikipedia oldalán egyedül az angol PC Gamer húzta le a 6. részt ahogy elnézem, a többi ismert laptól repkedtek a 90%-ok.

Elfogadom, hogy az 1-2. rész jobb lehetett (ennél biztosan), csak az dühít, hogy mégiscsak ez az a rész, ami annyira felkapott lett.
  • zorrobomber
    Te magad állítod, hogy csak azért mérvadó az egy rész alapján szerzett tapasztalatod, mert "sokak szerint az a legjobb". Ha nem az a legjobb, akkor máris lehet hogy torz képet kaptál.
  • Atisz #306378
    Félreérted: én a 6. rész végigjátszása (ami sokak szerint a sorozat csúcsa ;)) alapján alakítottam ki az álláspontom.
  • Zóanagyvarázsló
    Annak a véleménye számomra semmit nem ér, aki az interneten olvasott "sokak véleménye" alapján alakít ki "saját" álláspontot, és ehhez annyira ragaszkodik, hogy a tényeket is ignorálja. Nincs miről beszélni.
  • Atisz #306376
    Nos, a 6-odikat azért végigjátszottam és mivel az a rész sokak szerint a legjobb, így remek támpontot ad ahhoz, hogy kialakítsam a véleményemet az egész sorozatról.

A Fallout 3-at a fiatalabb korosztály azonosítja csak a Fallout univerzummal, a 20+ azért tisztában van vele, hogy az a 2 előző rész az igazi. El lehet ökörködni a 3-mal, sőt még inkább a 4-gyel, de a Fallout világot (és poszt-apokaliptikus érzést) szerintem a kevésbé jól sikerült Wasteland 2 is jobban hozza, mint ezek.

A Resident Evil 4 szerintem is jó irányba fordította el a sorozatot (noha nagy rajongója vagyok az eredeti fix kamerás részeknek), gyakorlatilag játszható lett a játék a váll-feletti nézet alkalmazásával (más kérdés, hogy miért épült le a horror faktor ezzel egyidejűleg). A 2. rész remake-je éppen azért remek, mert sikeresen ötvözi a 2 stílust, egyrészt újra hozza a régi hangulatot, másrészt játszható a dolog.
    Utoljára szerkesztette: Atisz, 2019.04.05. 10:15:13
  • Zóanagyvarázsló
    A sorozat rajongói sokféle emberek. Jelenleg a Falloutot legtöbben ismerők a 3-mal szálltak be, és régebbi játékosokat is ismerek, akik így vannak vele. TES-nél ugyanígy az újabb részeket ismerik, illetve játszották sokan. Resident Evilből meg a 4 előzte be az elődöket (bár most a 2 remake-je nagyot szakít). Éppen a tényleg régi rajongók figyelmét hagyod figyelmen kívül a többség kedvéért, akik egyáltalán ismerik a 6 előtti felvonásokat. Eltérnek a régebbi részek, ezért is másokban hagytak mélyebb nyomokat.

Persze lehet internetes népszerűségi indexek alapján látatlanban megítélni játékokat, vagy bármi mást, de aki így tesz, az a véleménye megalapozottságáról és komolyan vehetőségéről állít ki egyértelmű bizonyítványt.
  • Rony94
    Hmm...akkor végül is megér még egy kijátszást. Ismerősömmel úgy is terveztük már, de most hogy jött ez a kis update, most már még nagyobb okunk van rá.
  • IMYke2.0.0.0
    Igen. De még:

"NEW:

VISUALLY STUNNING: With improved character models, environments, weapons, and textures, Borderlands paired with a 4K display never looked so good.

NEW WEAPONS: There are already too many to count so we added more.

NEW CHARACTER HEADS: Be as beautiful as mom says you are.

NEW GOLD CHESTS AND KEYS: More loot!

AND MORE!
    PLUS:
    THE ZOMBIE ISLAND OF DOCTOR NED: Enter the corporate owned small town known as Jakobs Cove and put an end to the rumors of the walking “undead.” New areas, new missions, new enemies, Oh My!

MAD MOXXI’S UNDERDOME RIOT: Celebrate the grand opening of Marcus Bank by taking on hundreds of foes in the only competitive arena around where you’re coming back famous... or not at all.

THE SECRET ARMORY OF GENERAL KNOXX: Want more of the Borderlands story and more loot than you could possibly figure out what to do with? Add new guns, missions, vehicles and more!

CLAPTRAP’S NEW ROBOT REVOLUTION: This destructive adventure invites you to battle a vicious new threat, a massive uprising of your former friends: the claptraps."
  • Rony94
    És akkor ez mit tud végül is? Szebb textúrák?
  • Atisz #306371
    Szerintem Logitech. Jók rajta a karok, nem ugrálnak, mint az XBox kontrollereknél.
  • Atisz #306370
    Mivel a sorozat rajongói ezt a részt tartják a non plus ultrának, igen, ez alapján ítélem meg (és el) az egész sorozatot.

A Fallout 1-2 MAGA a Fallout. A 3. résztől Oblivion mod :)
  • Evoluti0N
    Vagy PS4 controller. Habár, ha nem támogatja a játék natívan, akkor az a része zavaró lehet, h más gombokat nyomsz, mint amit a játékban mutat, de ha már fejből tudja az ember a kontrollerek gombelrendezését, akkor nem sokat oszt vagy szoroz.
  • kigyi
    Az ha jól gondolom péntek lesz :D
  • IMYke2.0.0.0
    X360-ast.

A STEAM Controlleremet még nem próbáltam vele.
  • genndy
    +1,bizony.
  • Fpocok
    Eredeti Xboxos, 360 vagy one.
    Semmi más.
  • Anonymusxx
    Köszi a választ, akkor majd hamarosan beruházok egyre.
    Milyet ajánlotok?
  • IMYke2.0.0.0
    Tanúsíthatom: csak kontrollerrel szabad játszani.

• Anonymusxx
    Szerintetek a Castlevania lords of shadowst könnyebb lenne kontrollerrel játszani? Egy kicsit érdekes lett az irányítása...
  • Scooter

• Zóanagyvarázsló
    Most komolyan az M&M6 alapján ítéled meg az összes részt? A 6-9 alapján is durva lenne. A 6 eleve az újhullámosok kedvence, korábban sokkal inkább Wizardry-epigon volt a széria, és grid-based (a X is, sírtak is miatta a 6-on nevelkedett kölkök). A 6-ról én is lepattantam többször, az real-time harcrendszer nem bejövős, a turn-based opció meg mostohagyerek.

A valós idejű "elhajlás" alapján lehúzni a korábbi részeket olyan, mint a Fallout 1-2-t a 3 alapján.
  • Zóanagyvarázsló
    Pedig sok régi motoros, akinek Imy vagy Tinman is a kisöccse lehetne, és a pen 'n' paper felől érkezik, éppen a modern döntésválasztós interaktív filmeket nem tekinti RPG-nek, szemben a komolyabb karakterfejlesztéssel, harcrendszerrel és felfedezéssel operálókkal. (Nem szeretem a BG1 harcrendszerét, az AD&D-t magát sem, a játék meg nem klasszikus értelemben vett sandbox, de ezeknek a klasszikus elvárásoknak megfelel, és sztorit is elég sokat hozott be, ez teszi számomra is élvezetessé. Nem véletlen, hogy a középgenerációnak meg az az oldschool tökéletesség vagy a 2, holott a c&c azóta fejlődött, vagy egyes kortársakban is jobb volt.) Sok esetben persze arról van szó, hogy ők életkoruknál és kockaságuknál fogva korán érkeztek a cRPG-k világába is, így a Wizardry, az Ultima vagy a Pool of Radiance vált számukra eszményképpé.

Sok esetben a modern látványRPG-kkel az a baj, hogy a döntések a mellé felvizezik nagyon a többi részt, vagy gyengék. A ME1 nagyon hamvas TPS-nek, a mellékküldetések és a felfedezés kiábrándító, a karakterfejlesztés sekélyes. És tök jó, hogy párbeszédekben építettek a c&c-re, de sok esetben kamu az egész (pl. mindenképp ugyanúgy folytatódik a dialógus is, vagy csak az egy bizonyos válaszlehetőség után tér el, a többi után ugyanaz), kissé mechanikus a jellemzően végletes paragon vs renegade (a KotOR-hoz képest persze árnyaltabb, csak egy SW-játékban a light side vs dark side éles szembeállítása kevésbé zavaró), pláne egy szürkébb döntésekkel operáló RPG-hez (The Witcher, Deus Ex, Fallout, sőt Dragon Age: Origins, Gothic) képest. És ez akkor is igaz, ha a paragon vs renegade nem feltétlenül a szuperjó és az übergonosz szembeállítása.

Tök jó, amikor a c&c kihat a sztorira, de a pen 'n' paperhöz képest itt mindig szűkebbek lesznek a lehetőségek ("Gears of War with texts" - és na, a ME2 tényleg arról szólt, hogy a folyosókat végükön meg hozol egy nagyon drámai döntést), ahol jobban közelíthetők az "igazi" RPG-hez hasonló élmények, azt a részt meg fejlesztik vissza. Ráadásul tulajdonképpen az is c&c, szerepjátszás, hogy játszani miként tudsz az általad választott és fejlesztett karaktereddel. A Mass Effectben a ravasz és sunyi infiltratorod (bár ilyen párbeszédopciók nem igazán vannak, akkora a szerepjátszás) is badasskedni fog, a lopakodás meg egy láthatatlanság varázslat, és pacifista sem lehetsz, mert többnyire agyon kell hentelni mindenkit, és kész (elfutni sem lehet, mert addig nem haladsz, amíg bárki is él). Szemben a Deus Exszel (az első részben az egyik boss elől elfutottam, de persze az ő testi épségének érdekében) vagy a Fallouttal.

Ezért is érthető és racionalizálható a hardcore arcok aggodalma. Miközben más régi motorosoknak éppen a könnyedebb élmények jönnek már/vagy a p&p mellett be.

RPG-nek tekintem én a Mass Effectet, de sok szempontból nagyon is light, és a csodálatos c&c-ből nem lehet önmagában levezetni az RPG-s szuperioritást. Különben is, a Quantic Dream játékai RPG-k vagy sem?

Mindazonáltal a Diablót és a Borderlandset én sem tekintem RPG-nek, hiába deriválták őket a (részben) ebből a műfajból. Nem csak a - látszólag öncélú - címkézés miatt, hanem mert számomra kooperatív orientáció, a loothegyek és az egész rendszerük nem játszik, ha "RPG"-re vágyom. Egy Wizardry 8, egy Mass Effect és egy Gothic számomra jobban beleesik a közös halmazba, ami valamelyest csereszabatosabbá tesz őket.

A japó RPG-k tényleg külön állatfajt képeznek, de nagymértékben építenek a Wizardry és az Ultima hagyományaira, éppúgy, mint a nyugati popkultúrára, csak japánosan. Az más kérdés, hogy japánosan feldrámázták, amivel párhuzamosan a döntések maradtak lineárisabbak, mint nyugaton, és tovább maradt a TBS jelleg is. Lásd FF5->FFT, sRPG-k általában (nyugati analógia: King's Bounty: The Legend).
  • zorrobomber
    Akkor meg nincs miről beszélni :)
  • Voltan
    NIncs semmi bajom a Diablóval, vagy a Dark Soulssal, sőt. Nem RPG az én szememben egyik sem, de attól még remek játékok, nincs is ezzel semmi gond.
  • zorrobomber
    "Nálam az RPG alapfeltétele"

A kulcsszó itt a nálam :) Illetve nem az a lényeg nyilván, hogy egy műfajba be tudj sorolni valamit, hanem hogy neked tetsszen. Innentől kezdve ízlésről beszélünk, aminek nincs sok értelme :) A pen and paper RPG szvsz elég sok Mass Effect fannak kimaradt, csak hogy egy példát is mondjak.

Amúgy játszol Diablo-val és társaival? Mert akkor nem mindegy hogy kevés a pontosztogatás vagy sem? Mihez kevés? Hogy besorolj valamit egy műfajba? Mi ennek a jelentősége? Inkább játsszunk, és konkrét játékról mondjunk véleményt, mint műfaji besorolásokról elmélkedjünk.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.04.04. 10:36:50
  • Voltan
    Egyetértek. Nálam az RPG alapfeltétele, hogy lehessen döntéseket hozni, amik befolyásolják a játék történetét. Ehhez nyilván elengedhetetlen, hogy interaktív párbeszéd rendszer legyen benne. Az én olvasatomban ezért sem a Diablo, dem a Soulslike cuccok nem minősülnek RPG-nek, max RPG elemekkel tarkított játéknak.

De amúgy mindenki úgy határozza meg persze, ahogy akarja. Számomra az az RPG, ami igyekszik minél inkább hasonlítani a pen and paper játékokhoz. A pontosztogatás, ehhez kevés.
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.04.04. 10:09:12
  • Dzsini
    Ez egy végtelen, és pár évente újra felmerülő beszélgetés tárgya, hogy mit is nevezünk RPG-nek... és ha elkezdjük belevenni nem csak a nyugati, hanem a keleti stílusokat is, akkor még vegyesebb a kép. Hivatalos, központilag meghatározott és előírt nevezéktan nincs (csak az lehet RPG, amiben ez és ez van, stb.), így mindenkire rá van bízva, hogy minek nevezi, és önmaga részére hol húzza meg a határokat.

Kinek az számít, hogy a pen&papert másolja a lehető legjobban, kinek azt, hogy lehessen pontokat rakosgatni vagy hasonlítgatni... annyira mindegy, ha jól szórakozik vele.
    A Final Fantasy és a Borderlands RPG? Van XP, szintet lehet lépni, tulajdonságokkal rendelkező bigyókat találsz benne, amik között válogatsz, küldetéseket teljesítesz, egy átfogó történetet mesél el mellékszálakkal... még döntési helyzeteknek tűnő dolgok is vannak benne... ha X azt mondja rá, hogy az, akkor igaza van. Ha Y azt mondja rá, hogy nem az, akkor igaza van.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.04.04. 10:00:33
  • Atisz #306353
    Holott ugye az RPG a chioce and consequence-ről szól. Imádtam, amikor annak idején a Diablo-t is RPG-nek titulálták, "mert lehetett pontokat tenni a tulajdonságokra" :)

A Mass Effect szerintem simán RPG.
  • Atisz #306352
    Nem tudtam, hogy az volt előbb, de a végeredményen nem sokat változtat: a HOMM2 egy remek körökre osztott kis játék volt, az RPG széria meg szerintem szemétre való - állítsuk csak oda bármely klasszikus mellé (amiket korábban felsoroltam). A Baldur's Gate-et nem hoztam fel, mert az valóban övön aluli lett volna.

A HoMM5-nél nem az volt a gond, hogy nagyok a barlangok, hanem hogy egysíkúak voltak és ugyanazzal a csalogatós technikával kellett minden egyes csoportot leválasztani. Arról nem is beszélve, amikor le kellett vadászni az elkóborolt szerencsétleneket, a szokásos "pucold ki az xy katakombát" felállásnál, amit néha megfűszerezett 1-1 bug, amikor valami titkos ajtó mögé került néhány ilyen figura, amivel aztán nem sok mindent lehetett kezdeni.
    Én bizony a nagy elődökhöz képest mocsoknak titulálom, pláne annak tükrében, hogy a "szaksajtó" milyen mértékben dicsérte el mindennek a játékot... lehet, hogy sokakat az tévesztett/lágyított meg, hogy itt végre nem dungeon-ök bugyraiban, hanem a felszínen kalandozhattunk (ez mondjuk a Lands of Lore-ban is így volt már).
  • Zóanagyvarázsló
    Nyilván lehet vitatkozni arról, hogy ki mit tekint RPG-nek, de éppen manapság hívnak annak értelmezhető karakterfejlesztés nélküli játékokat is. Bizonyos szempontból lehet, hogy egy Mass Effect sokkal inkább RPG, másokból viszont sokkal kevésbé.