• Atisz #306352
    Nem tudtam, hogy az volt előbb, de a végeredményen nem sokat változtat: a HOMM2 egy remek körökre osztott kis játék volt, az RPG széria meg szerintem szemétre való - állítsuk csak oda bármely klasszikus mellé (amiket korábban felsoroltam). A Baldur's Gate-et nem hoztam fel, mert az valóban övön aluli lett volna.

A HoMM5-nél nem az volt a gond, hogy nagyok a barlangok, hanem hogy egysíkúak voltak és ugyanazzal a csalogatós technikával kellett minden egyes csoportot leválasztani. Arról nem is beszélve, amikor le kellett vadászni az elkóborolt szerencsétleneket, a szokásos "pucold ki az xy katakombát" felállásnál, amit néha megfűszerezett 1-1 bug, amikor valami titkos ajtó mögé került néhány ilyen figura, amivel aztán nem sok mindent lehetett kezdeni.
    Én bizony a nagy elődökhöz képest mocsoknak titulálom, pláne annak tükrében, hogy a "szaksajtó" milyen mértékben dicsérte el mindennek a játékot... lehet, hogy sokakat az tévesztett/lágyított meg, hogy itt végre nem dungeon-ök bugyraiban, hanem a felszínen kalandozhattunk (ez mondjuk a Lands of Lore-ban is így volt már).