311803
  • Fpocok
    Elvileg igen.

The Call of Duty 2019 reveal is scheduled to begin at 10am PST/6PM BST today, lifting the curtain on the reported soft reboot of the Modern Warfare series
  • IMYke2.0.0.0
    De hát már megmurdelt a csóka. Nem?
    Akkor ez most egy kibekúrt rebbot?
  • MoRT2195
    Hátha ez csak egy lehetőség és nem muszák így játszani. Ha csak lehetőség, akkor nagyon jó ötlet, ha csak így lehet játszani, akkor ott lesznek (okkal) lázadások.
  • Fpocok
    pc ps4 xbone crossplay lesz.
    roflmao
  • MoRT2195
    Inkébb nézzétek ezt. Game of the Year

• MoRT2195
    "sok évvel ezelőtt volt már ilyenből probléma" - Nincs is akkor több kérdésem. Sok évvel ezelőtt volt sok más probléma is, de fejlődik szépen minden.
  • Tinman #306864
    - Epicszaron ingyé' van a City of Brass.
    - Következő hulladék: Kingdom New Lands
    - GoG-on meg megy a sale, és egy nem hulladék Obduction ingyen aktiválható a libraryba befelé.
  • Tinman #306863
    Körökkel vagy lemaradva.

Itt sok évvel ezelőtt volt már ilyenből probléma, hogy a Uplay alá gond nélkül beaktivált játék aztán nem indult el, mert kiderült a support segítségével, hogy az valójában 2 klienses: Steam->Uplay.

Ergo értelmes ember nem fajtalankodik állatokkal és nem szúr ki magával azzal, hogy Uplay-es játékot vesz Steam alól... hacsak... hacsak nincs tele wallet pénzzel. Az úgy más, úgy ingyen is kihozhat 20-30-40€-s játékokat is.

Na... engem meg az nem érdekel, hogy téged nem zavar 2 kliens :-D We've a win-win situtation here!
  • MoRT2195
    Miért kell állandóan bele tenned ezt a kliens ellenszenved? Szerintem már mindenki tud róla.
    Illetve mindenki eldönti, hogy így kell-e neki a játék, vagy sem. Engem nem zavar, ha megy két kliens, általában 4 megy egyszerre. Nem lett még bajom tőle és a gépnek se.
  • grebber
    Zsír. Hamarosan havi humble aljáték lesz, várjuk a pillanatot
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.05.29. 09:19:37
  • Tinman #306860
    Ez viszont elvileg tényleg best price ever, 4.99$:

Vikings - Wolves of Midgard

Szürkéknél 3.29€ :-D
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.05.29. 08:59:33
  • Tinman #306859
    Volt ez már jobb, pár hete. Eleve Steam-re Uplay játékot venni csak azért, hogy Steam alól elindítsd, ami aztán megnyitja az Uplay klienst elég felejtős.

De ami a lényeg, hogy ezekből az árakból Uplay-an, Uplay pontokért lejön még 20%, ami mondjuk egy Gold Edition esetében már nem is 10 Ft. Persze, ha Steam-re meg van kártyapénz, akkor akár "ingyen" is lehet innen bármi, de akkor még mindig ott van a kliens összefonódás...
  • MoRT2195
    Ez azért nem rossz. :)
  • MrAndree
    Sekiro szerintem könnyebb mint a NIOH. De Tomb Raiderek után el akarom újra kezdeni újra NIOH-t, most már PCn, kicsit felkészültebben lehet jobban fog menni és akkor jobban össze tudom őket vetni.
  • Tinman #306856
    Sajna már mindegy mire jön ki, mert Day1 jobb, ha az ember elkerül mindent. 1 év múlva érdemes ezekre ránézni. A Nioh 1 esetében kb. 20 folt jött, de olyan A4-es listákkal/patch, hogy szinte ez már egy másik játék. Rageltem itt a Hand of Fate 2 kapcsán is... azóta is egy rakat dolog jött hozzá, meg még nagy rakatabb foltozás. Lassan kész öngyilkosság lesz Day1 bármit is vásárolni :-(
  • IMYke2.0.0.0
    Sosem baj, ha a konzolosok lebétázzák, és PC-re már készen jön egy cím.
  • Tinman #306854
    Szvsz megint timed exclu lesz, aztán mire Complete lesz belőle jön PC-re. Nem igazán látom nyomát, hogy PC-re akárcsak említés szintjén is beszélnének róla. Mindenhol PS4 excluként szerepel egyelőre :-/
  • Seth
    Szerintem Nioh 2 már egyszerre jön minden platformra. Felmérték első résszel, veszik pc-n is, akkor mehet a közösbe. Darkszósz-nál is így volt, 2. rész már csak talán 1 hónapot csúszott pc-re
  • Tinman #306852
    Igen, készül a Nioh 2, alpha fázisban van. Szerintem talán karácsonyra... akkor is PS4 only, de esélyes a PC verza, mondjuk úgy 2020 vége, 2021 közepe táján :-(

Igen, tudom, hogy a Sekiro eléggé skill igényes éppen ezért érdemes előtte mással gyakorolni, mert jelenleg a téma csúcsát képviseli.

A LotF teljesen egészséges keretek között hoz mindent, szerintem sokkal jobb, mint amilyennek a köztudat beskatulyázta. 1x teljesen okés letolni, egyszer sem untam, vagy éreztem kínosnak. Egy korrekt iparosmunka.
  • Tinman #306851
    Pierrot:

"Ebben sajnos nincs magyar felirat, ez az angol verzió. A hang maradt magyar, nem készült hozzá szinkron. A magyar verzió egyelőre nem forgalmazható külföldön, ezért nincs a Steam-en. Reméljük, hamarosan találunk megoldást!"
  • Árnyvadász
    Pont ez maradt még ki. Megbeszéltük. Ahogy lesz rá időkeretem, kipróbálom. Mintha rémlene, ennek nem készül második része?

Sekiro sugározta magából azt a feudális Japán kinézetet, amire már régóta vágytam egy számítógépes játékban. Nyilván a Nioh is próbálta, de a PS2-es grafikai szint kötöttségei, vagyis a majd 10 éves fejlesztési idő azért kifogott rajta. Így a Sekiro előnyt élvezett és mégiscsak a From játéka. Hangulattal, kinézettel nagyjából egy gramm probléma nem volt, talán még azzal se, hogy alapból a támadóbb szellemű játékra lett kihegyezve, ami nekem feküdt is, de a hárítás... Ott viszont kértem volna vissza a 20 évvel ezelőtti önmagam és reflexeim. Még a söröskorsóig csak elnyúlok a monitor mellé, de ott nem kell 100 ms alatt teljesíteni. Szóval fail fail hátán és nekem ez egy idő után kezdett fárasztó lenni.

Nem baj. Ha a Lord of Fallen egészséges keretek között tudja hozni az önsanyargatást, akkor részemről nem fogom megbánni. Majd jelzem idővel úgy is.
  • IMYke2.0.0.0
    Bocsi, félreértettem a Smáj Lee-t :)
  • Tinman #306848
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azért is tettem azt a smileyt, amit tettem, meg te is azért tetted, azt a smileyt amit tettél. Há' értem én nu! :-D
  • IMYke2.0.0.0
    Súgok: videóidat napi*** rendszerességgel nézem... :)

//*** -- választási móka miatt hagytam ki a vasárnapot.
  • Tinman #306846
  • Tinman #306845
    Souls-like felkészítőnek: Lords of The Fallen. Teljesen okés a játék és van annyira megbocsátó, hogy vele a stílust könnyen meg lehet tanulni, sikerélményeket meg bezsebelni.

Máig csodálkozom, amikor a Nioh 2. boss után inkább megvetted a Sekiro-t. Ratgab (régebben gyakran írt ide), u.e. a problémával küzdött. Ő a 3. boss harcnál hagyta abba a Nioh-t, de a Sekirot nagyon megakarta venni... szerencsére eddig sikeresen lebeszéltem róla, így nem kapott idegösszeomlást. Majd ha megcsinálta a háziját (Dark Souls 1 + Nioh végigvitel), utána van értelme Sekirora költeni.
  • Árnyvadász
    Végig nem vittem, nagyjából a 60%-át csináltam meg. Bejött, de pokolian nehéz is volt. Legalábbis nekem. Később próbálkoztam a 2D Souls-like játékokkal is (igényes felhozatal van itt is), de rá kellett jöjjek nekem más a játékstílusom. Rendkívül türelmesnek kell lenni és betanulni/kitanulni az ellenfeleket, e mellé még igen pontosan és gyorsan is kell reagálni és én nem ez a típus vagyok. Ha pedig időm lenne, feltehetőleg ráunnék a sok próbálkozásra. Nem baj, legalább kipróbáltam vagy 10 db DS/illetve DS szerű játékot, tudom milyen, és tiszteletben tartom az erényeit, végezetül pedig meghagyom azoknak akiknek ez bejön. Pocok, Tinman és a többiek. :)

Zoo: Köszi az infót! Egyébként még a Prodeus is tervben van, csak annyi a bánatom vele kapcsolatban, hogy eléggé a Doom játékmenetét próbálja másolni. Jobban eset volna ha egyedibb, de a kinézet még így is briliáns, ezzel a modernebb effektekre alapozó, de mégis múltidézős pixeles képvilágával nekem nagyon adja.
    Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2019.05.28. 14:39:55
  • IMYke2.0.0.0
  • Tinman #306842
    Sekiro végül is bejött neked? Letoltad?
  • Zóanagyvarázsló
    A Cryptic Passage az első Blood-kiegészítő, és azt nem a Monolith készítette, mint a második a Plasma Pakot, abban is volt egy epizód, de azt itt az ötödik lehet nálad. (De a Plasma Pak hozott új tüzelési módokat és ellenfeleket, nerfelték a vudubabát, és - mások mellett - tartalmazta a kedvenc multis pályámat, az Area 15-öt.) A CP szerintem a titkos pályával együtt 10 pályás, a másik öt epizódból is van kettő, ami úgy 9-re jön ki, tehát 42+10 pályának kellene lennie összesen.

Talán érint: az Ion Maidennél korábban arról volt szó, hogy a standalone preview campaign csak az EA-vásárlóknak jár. Nem tudom, hogy változott-e.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2019.05.28. 13:43:00
  • Árnyvadász
    Régen írtam, jártam errefelé, gondoltam megtöröm a csendemet egy kis beszámoló morzsával.

Blood: Fresh Supply. Lepergett és nem volt túl rövid. 14 óra környékével ért véget, igaz ebben benne volt a Cryptic Passage (CP) is, ami egy kiegészítő lehet valószínűleg. Az igazat megvallva: A CP sokkal jobban tetszett, mint az alapjáték. Egyszerűen azért, mert jobb a pályatervezés, látványosabb a kialakítás, élvezetesebbek a helyszínek és hosszabbak is a pályák. Igaz az alap első epizódja, vagyis szerintem a mindenki által jól ismert Blood "rész" az azért nagyon erős továbbra is.

Száraz adatok: Az alapjáték 5 történetet ölel fel 40 db pályával, nyolcas leosztású pályaszámmal, aminek utolsó rövid részei általában a boss harcokra vannak kialakítva. A CP viszont 10 pályából áll és azok átlagosan (időnként jócskán) hosszabbak is mint a 8 pályás alap epizódok.

Megjegyzendő, hogy annak idején csak az első epizóddal játszottam és azt hiszem el is akadtam benne. Most ilyen csak egyszer volt, egy kapcsoló gombját nem vettem észre a sötét könyvtárszobában. Youtube videós segítség kellett a továbbjutáshoz.

A B:FS nagyon meghozta a kedvem ezekhez a klasszikus FPS játékhoz. Ezért tervben van más hasonszőrű produktum végigjátszása is. A Quake 2 RTX verziója is nagyon tudna érdekelni, de attól tartok GTX kártyán játszhatatlan lesz. Pár általam megnézett videó alapján legalábbis ezt láttam. RTX kártyát meg konkrétan ezért nyilván nem fogok venni, de ha később másért igen, akkor utólag pótlom a Q2 szépített változatát.

Következő alanyom, amit szeretnék kipróbálni az Ion Maiden. Képek, videók és a 3DRealms logó alapján nem hiszem, hogy csalódni fogok. Nemsokára kilép a korai státuszából így az is teljes értékű játék lesz.

Tinman: Köszi a Nioh videót, megnéztem az aktuális részt. Újra nem teszem már fel, de legalább láttam általad meghalni a szörnyet. :)
  • Zóanagyvarázsló
    Inkább az OFF-ban válaszolok.
  • Tinman #306838
    Hogy ez Pierrot hülyesége-e azt nem tudom.

Az biztos, hogy anno én így toltam:
  • Tinman #306837
    Igazából már csak ismételni tudom magam, 2 gondom volt velük, leírtam. Az egyik gondot a Deep Silver is elkövette, szétkapták őket. Jogosan.

Azért szeretném németes irányba elvinni a gyerekem, mert ha én akkor nem orosz->angolra lettem volna kényszerítve, akkor már rég külföldön élnék és dolgoznék. Imádom Ausztriát, Németországot, de lófülét se tudok németül. Hozzánk elég közel van Ausztria, biztosra veszem, hogy jó nyelvismerettel ott tolnám már a szekeret. Erre mondhatod azt, hogy tanuljak meg most németül, vagy tanultam volna meg németül korábban. Ez mind szép és jó, de nem így volt tervben az események sora... egészen konkrétan UK-ben akartam kikötni, csak a párom miatt végül nem jött össze, pedig már nagyon közel voltunk hozzá.
  • zorrobomber
    Én végül eladtam egy Chicago Express társast, és az árából végre beruháztam a Battle Brothers-re Nem teljesen értem miért nincs nagyobb rajongótábora, két népszerű játék fúziója lényegében: a Mount and Blade realtime térképét ötvözi a Heroes jellegű csatákkal. A taktikai harc kifejezetten ötletes és egyedi, bár némi megszokást igényel. A karakterek fejlődnek, de közben meg permadeath van. Kritikák elsősorban az RNG-t szidják, nyilván ezt hosszútávon lehet igazán megítélni, de eddig semmi feltűnő (Beginner fokozaton).

Képek:

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.05.28. 10:48:04
  • Tehasut
    Én tegnap megvettem Steamen a Jumurdzsák ​gyűrűjét. Hihetetlen, de nincs benne magyar felirat! Oké, a szinkron az az eredeti magyar, de a menü, a naplóbejegyzések és minden más felirat mind angol, és nincs lehetőség magyarra váltani.
    Mondjuk ez még jobb eset, mert a játék folytatása még rosszabbul járt, abban már magyar hang sincs, csak egy borzalmas angol szinkron.
  • Zóanagyvarázsló
    De van magyar sub, daykevés. Már megjelenés előtt lehetett tudni, hogy lesz. Jobb lett volna day1, de mivel nem látok bele, hogy miért nem akkora lett (pláne, ha így jobb lett a minőség, mintha Kiss Jóska csinálta volna), nem köpködöm őket akkor is, amikor már van. Pláne, hogy a nemlétével sem sértettek törvényt. (Egy tényleg pár emberes projektnél, ahol tényleg angolul születik a szöveg, mint a másik játéknál, persze hogy még megértőbb vagyok. Inkább szülessen meg a játék, mint ne. Vagy ha elvennénk az állampolgárságukat, akkor egy csapásra minden jobb lenne?)

Az alap, hogy a magyar nyelvet használja jól. De miért a német lenne az első? Az angol alacsonyabb szinten könnyebb, később nehezedik be, jóval több a kézenfekvő lehetőség a használatára, rajzfilmekből is nagyobb a merítés. Jellemzően nagyobb sansz a német megutálására. Persze ha van a családban vagy ismeretségi körben némettanár, akkor értem. És elhiszem, hogy lehetnek rá más érvek, éppen ez az, hogy kíváncsi lennék rájuk. Mondom úgy, hogy nekem a német volt az első idegen nyelv, az angol csak a harmadik. A fentebbi általánosságoktól függetlenül is úgy érzem, hogy jobban jártam volna, ha az angollal kezdem, de csak német és orosz közül választhattam. Maga a német nyelv természetesen ajánlott és hasznos.
  • Tinman #306833
    Az megvan, hogy idehaza pl. a törvény szerint nem lehet úgy ker. forgalomba hozni egy rakat dolgot, ha ahhoz nincs magyar nyelvű user manual?

Az én preferenciám az, hogy anno vettem részt fordításokban és örömmel folytatnám is, ha el lenne ismerve nagyszerű emberek vérverítékes munkája. De nincs. Nehogy azt gondold, hogy ha nem, jön magyar felirat pl. a Pillarshoz, akkor soha nem játszok vele. (Toltam pár órát korábban, tetszett amit láttam, de valami From szutyok elterelt akkor is.)

Amúgy igen! Rohadtul elvárom vásárlóként, emberként, magyarként, hogy ami idehaza, hazai gyártótól megjelenik ahhoz legyen magyar sub, magyar user manual. Pedig nem vagyok nacionalista, csak gondolok másokra is. Mer' tök jó, hogy a Zó, meg a Tinman hallás után is Dr. House-t néz és 90%-ban jól érti és hát belőlünk állt az ország ugye...? -.-

Nekem a gyerekem még évekre van az idegen nyelv tanulástól, de "vérangolosként", erősen hajlok afelé, hogy az első a német legyen és majd valamikor a 2. az angol. De mielőtt bármit is tanulna, kifejezetten elvárom tőle, hogy a magyar nyelvet jól ismerje, jól beszélje és írjon helyesen.
  • IMYke2.0.0.0
  • Tinman #306831
    Nem azért fikázom le, mert sok játékom van. Amit írtam az arra vonatkozott, amit te írtál:

"nincs jogod "hisztizni" ezzel kapcsolatban." -írtad.

Erre én elregéltem, hogy power userként biztosra veszem, hogy van jogom ahhoz, hogy bíráljam.

A Steam nem egyszerűen bejött a többi kliens közé, hanem ő maga volt az, aki megteremtette a digitális disztribúciót. Amúgy tőlem ered: "szarasztím." És nem véletlenül! A Steam éppen a monopol helyzete miatt süppedt bele a mocsárba, "ölte meg" Zomil haveromat és vakított meg éveken keresztül, mert arra se voltak képesek, hogy a nyomorult chat ablakban betűméretet növelhessek. (Már van ilyen, de még mindig rém messze van az ideálistól.)

A Steam nagyon lassan változtat, nagyon lassan reagál le dolgokat és a Steam Machine, Steam OS, meg Artifact-féle újabb pénzlehúzós szarszemetek helyett, Portalokat, Half-Life-okat várt tőlük mindenki. A GUI az elmúlt cirka 16(!) évben sokat bővült, de az alapjai továbbra is ugyan azok. És egyre lomhább... tökéletesen illik a Valve-hoz. Egy elhízott Gabe az egész, tele még mindig egy rakat rohadt kényelmetlen megoldással.

De.

A konkurencia kívánatos és kell is, ezt mindig elmondom. Na de nem úgy, hogy egy platformon belül (PC) tovább tördeljük 46 darabra a piacot. Vagy ha tördeljük, akkor rokonszenves húzásokkal tegyük és ne ilyen tróger, paraszt megoldássokkal, mint ami a Metro Exodus esetében is történt. Mert NEM baj, ha XY játék az Epicen van beharangozva, hiszen Hearthstone sincs Steam-re, de az hányingerkeltő, amikor egy játék Steam-en kezd, majd némi pénzmagért kihátrál a kiadó és elviszi 1 évre timed excluvá egy olyan kliensre, ami még iszonyat fapad.

És azt is ilyenkor szoktam kiemelni, hogy a meg lehet nézni, hogy a GoG, hogy kezdett el belépni erre a piacra. Ott volt a Witcher, mint flagship termékük, de ők azt mondták, hogy gyere, nálam DRM Free is megveheted, mert nem vagy tolvaj, de ha akarod vedd meg Steam-re. Nem hiszem el, hogy néhányan ezt miért nem értik? Az agresszív piacnyerés, az olyan szövegek, mint, hogy a kiadók/fejlesztők számítanak és a játékosok nem a vevők ellenszenvét vívják ki. Egy olyan világban, ahol az elsős marketinges is tudja, hogy a gépezet mozgatója NEM a kínálat, hanem a KERESLET!