Az megvan, hogy idehaza pl. a törvény szerint nem lehet úgy ker. forgalomba hozni egy rakat dolgot, ha ahhoz nincs magyar nyelvű user manual?
Az én preferenciám az, hogy anno vettem részt fordításokban és örömmel folytatnám is, ha el lenne ismerve nagyszerű emberek vérverítékes munkája. De nincs. Nehogy azt gondold, hogy ha nem, jön magyar felirat pl. a Pillarshoz, akkor soha nem játszok vele. (Toltam pár órát korábban, tetszett amit láttam, de valami From szutyok elterelt akkor is.)
Amúgy igen! Rohadtul elvárom vásárlóként, emberként, magyarként, hogy ami idehaza, hazai gyártótól megjelenik ahhoz legyen magyar sub, magyar user manual. Pedig nem vagyok nacionalista, csak gondolok másokra is. Mer' tök jó, hogy a Zó, meg a Tinman hallás után is Dr. House-t néz és 90%-ban jól érti és hát belőlünk állt az ország ugye...? -.-
Nekem a gyerekem még évekre van az idegen nyelv tanulástól, de "vérangolosként", erősen hajlok afelé, hogy az első a német legyen és majd valamikor a 2. az angol. De mielőtt bármit is tanulna, kifejezetten elvárom tőle, hogy a magyar nyelvet jól ismerje, jól beszélje és írjon helyesen.