311803
  • Tinman #307671
    Úgy tudom a Walk in the Park és a Good, the Bad and the Augmented egyaránt 5-6 órás content az alapjátékhoz. Értem, hogy az alapsztorihoz nem ad hozzá, de hát mégse csak skin, meg fegyó, hanem valódi content.
  • jarlaxxe
    A Surge dlc nyugodtan kihagyható nem ad semmit a storyhoz, kb a LotF dlc szintjén van.
  • Tinman #307669
    Igen, az sokat segít az ügyön, ha magas szinten mész oda, sok hp, nagy sebzés... te a kép alapján ~20 szinttel előbbre jársz, mint amikor én néztem szembe velük. Az azért nem jelentéktelen. Viszont én 553-at ütöttem a jobb kézben levő fegyóval és nem is az volt a gond, hogy nem ütök elég nagyot, na de majd meglátod.
  • IMYke2.0.0.0
    Tudom, hogy óccó-meg-ilyenek, de a szájszinkron alig létezése már-már legendás névjegye a Spider-nek...
  • Tinman #307667
    Egy csomó mindenhez hozzá lehet szokni, abszolút kényelmetlen dolgokhoz is. Van aki pl. mellúszásban ússza át a Balatont, miközben gyorsban könnyebb és kevésbé fárasztóbb, miközben gyorsabb. Lehet így is, meg nehezítheted a dolgot pontatlanabb és lassabb irányítással is, hiszen van aki bongóval, gitárral is megtette.

Igen, az emberi agy szokás szerint szenzációs, szokás szerint alkalmazkodik.
  • Tinman #307666
    Ez egy összetett kérdés, mert akkor lemehetünk az alapokig is, hogy van-e értelme sakkozni, vagy a sportversenyeknek. A homo az ludens. Az intelligencia egyik jellemzője a szellemi időtöltés, melyek segíthetnek aztán IRL problémák megoldásában, vagy elvezethetik a stresszt, örömet okozhatnak, etc.

A CoD és FC részek jó ideje úgy vannak kitalálva, hogy jól átgondolt controller támogatás is legyen bennük, hiszen sok rész óta ezek fontos konzolos címek is.

Azt mindenki tudja itt, hogy az FPS műfajt igazán magas szinten PC-n űzik. Persze a konzolokra is lehet bill+egeret kötni, de nem ez a jellemző, így ott pro szintre jóval kevésbé jut el vele egy játékos, mint PC-n.

Igen, rázós lenne a konzolosok torkán ledugni a bill+egér kérdését, de itt most arról van szó, hogy vérkonzolos cuccok jöttek át PC-re, ráadásul olyan fejlesztőtől, aki elég fakéz programozás terén, így aki jót akar magának az controllerrel próbálkozik. Amúgy ne feledd, hogy PC-re kismillió beviteli eszköz köthető már ezer éve, míg a konzolok jóval lassabban nyitnak csak ilyen irányokba, így ami egyik irányban evidens, az a másik irányban no way.

Surge 2 engem is érdekel, de előbb az 1. rész + DLC-ket kéne letolni és MOST azonnal venném a DLC-ket, ha nem annyiba kerülnének, mint a fullos augmented edition. Ez agyrém. A DaS 3 + DLC-k letolása előtt közvetlenül a Surge-el akartam tolni, de néztem a DLC-k árait és elmehetnek a büdös oda.

Lud és Zallen nekem a souls-like karrierem "csúcsa"... úgy értem ott éreztem azt, hogy begolyózok. De nem értitek... tényleg úgy voltam vele, hogy felrobban a fejem, megharapom az ajtófélfát, végignyalom a parkettát és a számba tolom a kocsim kipufogóját. Az a 2 rühes dög se gyenge, de tetézve az odavezető úttal? Végül vagy 40. próbára döglöttek meg, de én már tényleg a végét jártam. Objektíven nézve értelmezhetetlen az egész koncepció, ugyanis semmi köze nem volt a szórakoztatáshoz. Nettó szadizmus volt, semmi több.

Kb. pont akkora From szarháziság volt, mint Amygdala a Defiled Chalice dungeonban (Bloodborne), ahol eleve fél HP-vel mész, az a szar boss fizikai sebzésre alig reagál valamit, a képernyőt betölti az életerő csíkja, és gyak. bármivel bármikor one-hitel és a kamerakezelés is végig ellened játszik.
  • MerlinW
    Greedfall Gamespot live stream

Gameplay review

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.09.09. 20:34:57
  • McFrost
    Odáig eljutni a legnehezebb, azok ketten már simák lesznek :)
    Akkorát sebzek mint az állat, nem tartok tőlük, persze messze nem nézem le őket, mert ez azért mégis csak Dark Souls.
    A Dark Lurker is csak addig volt nehéz, még az oda vezető úton volt ellenség, utána egyből meg lett.
  • MerlinW
    Ellene most sem vagyok, hiszen élveztem vele azt a sok végigjátszást. (Sőt most ugrott be, hogy a DaS2-őt is bill egérrel toltam gedosato-val, csak a remastered-et és DaS3-at kontrollerrel). Tök mindegy mivel játszol, ha valamihez hozzászoksz.

A legjobb példám, a Rocket League, ahol egyes csapatok (a világ legjobbjai közül) játékosok esport bajnokságokon bill egérrel játszanak. Pedig aki ismeri a játékot az tudja mi a difi.

Cikk a témával kapcsolatban
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.09.08. 17:32:19
  • jarlaxxe
    Most komolyan értelmet keresel a gamerkedésben? az egésznek nincs értelme, több értelme van futni 10 kilométert vagy elolvasni az iliászt eredeti nyelven, minden monitor elött töltött óra elvesztegetett idö az életetböl.

Az én szememet nem böki ha valaki letol tiz CoD-ot meg négy FC-t egymás után kontrollerel pedig nem arra lett kitalálva...egyszerüen pc-n meg az egér a fö beviteli eszköz ennyi .

A wolfeinstein 3d meg a doom is csak pc-re jelent meg elöször ergo konzolra már nem is való az fps müfaj? mert nem arra lett kitalálva?
    Csak gondolj bele milyen balhé lenne ha konzolra ugy adnának ki egy fps-t, hogy vegyél hozzá egeret meg billentyüt mert másképp nem lehet vele játszani, meg egyébként is ugy fluidabb az írányitás és mert csak. A tipikus konzolos gamer aki a jobb hona alatt egy pattogatott kukoricás vödörrel a bal hona alatt meg egy kólás üveggel fekszik a az ágyban biztos élne a lehetöségel és rohanna a boltba, kurvára nem.

Ezt a kötelezö kontrollert egyébként csak a japók játszák el a LotF meg a Surge is teljes bill+egér támogatással jött ki ebben a stilusban.
    A Surge 2 mellesleg nagyon jónak tünik valszeg 0 day vásárlás lesz belöle.

A végigjátszás nálam azt jelenti, hogy végig toltam az egészet igy megvolt lud és zallen is, ha jól emlékszem két vagy három nap volt de végül csak megfeküdtek.
  • Tinman #307661
    A 2 cicát is letudod bill+egérrel és küldöm a gésagolyót
  • McFrost
    86 órám van benne, bill+egér, pont a 2 cica van vissza, de az oda vezető út gáz, megöli a lelkem.
    https://i.imgur.com/QDMb2fv.png
  • Tinman #307659
    A King's Field, ami a szellemi őse, pl. soha nem készült el PC-re, abszolút controlleres cím volt. Aztán jött a kiváló DeS az se jött PC-re. Aztán jött a DaS az is előbb konzolra jött, aztán jött PC-re. Ergo ezek a játékok soha nem bill+egérre voltak kitalálva, ez csak egy opció, hogy ne kapjon negatívot azoktól, akiknek nem telik 10e Ft-os controllerre.

A szemünket az böki, hogy van aki hegesztőpisztollyal húzza ki a hangyát a bolyból (Szia Seth!), pusztán azért, mert azzal is lehet.

A páncélos, pusztakezes harc is tipikusan az a kategória, hogy úgy is lehet, meg mindent lehet, csak minek. Ha valaki szereti a kihívásokat mássza meg a Föld összes magas pontját puszta kézzel és ha megtette? Mi lenne, ha inkább egyszerűen csak jól és kényelmesen szórakozna és nem nehezítené meg a saját dolgot feleslegesen. Játék közben pl. lehetne azt is, hogy minden halálnál kalapáccsal ráütsz a kezedre, ez is egy nehezítés lenne, de van értelme?

Amúgy a DaS 2 DLC-ket bill+egérrel úgy toltad le, hogy a 2 tigrincset is levágtad? Csak azért, mert akkor az a mazochizmus egy totálisan új szintje lenne, szóval reménykedem, hogy a válaszod is.
  • Atisz #307658
    Az, hogy a Dark Souls annyira nehéz, csak legenda (jó, én csak a 3. résszel játszottam). Tényleg annyi az egész, hogy ráálljon az agyad (eleinte nekem is nehéz volt, mert nagyon óvatos játékos vagyok), a szörnyek közelében kell maradni és nem szabad "mohónak" lenni (elég 2-3x megütni, mielőtt védekezel/elgurulsz), ha meg akarod őket ölni.
    Egyébként tényleg még könnyebb (lenne) kontrollerrel, de nekem még mindig idegen maga a kontroller használat (soha nem volt konzolom). Néhány játék van, amit kb. a tank irányítás miatt nem lehet máshogy játszani, de ezeken kívül menekülök a kontroller elől.
  • Atisz #307657
    A szörnyek kb. agyonvágják az egészet.
  • jarlaxxe
    Ez benne a kihivás, csak valamiért böki szemetekek, vajon azzal is gond van ha valaki páncél nélkül vagy puszta kézzel játssza végig? elvégre nem arra találták ki a játékot.

DaS-t tolni gamepaddal az olyan kispolgári...
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi a beszámolót!
  • wantonly
    ....lepergett a Metro: Exodus

Sokat vártam tőle, főleg a beharangozott nyílt világ miatt és nagyon szeretem a játék atmoszféráját. Elképzeltem, ahogy a vonattal városról-városra járom majd a felszínt, ezúttal egy más Metro élménnyel. Igazából majdnem ugyanazt kaptam, mint az előző részekben. A játék van annyira jó, mint az elődök és még mindig nagyon jó, de számomra alig nyújtott többet. A nyílt világ egy kamu. Mindössze két terület van ahol szabadon garázdálkodhatunk, de ott sincs nagy jelentősége, hiszen érdemes a kijelölt úton haladni, a többit meg úgyis felfedezed út közben kis kitérővel. A többi rész ugyanúgy csőjáték, sok átvezetővel, előre megírt részekkel. A grafika szép, de nem tartom kiemelkedőnek. Igaz, nincs már acélos gépem, eljárt felette az idő, de szépen futott azért még 2K-ban is. Megnéztem ultra grafikán is YT-n, és úgy sem sokkal szebb, egy-egy részt kivéve. Szerintem sokkal szebb játékok vannak. A vége pedig kicsit kínszenvedés volt, annak ellenére, hogy a játék szerintem rövid. Bizonyos részeket játszottam volna még, nagyobb területeket felfedeztem volna fel, ha lehetett volna. Az tetszett, hogy sokat lehetünk a felszínen végre és minden ami jó volt az előző részekben is az ugyanúgy megvan. Vannak nagyon hangulatos részek benne. Összességében tetszett, élveztem, de nem hiszem, hogy előveszem még.
  • Tinman #307653
    De miért szólna arról? Amikor kiismered, mint forró kés a vajban úgy szállsz át rajta. Alig 1 hete toltam végig NG+on a Bloodborne-t... mint a Terminátor Ózd alsón, úgy sepertem át mindenen és mindenkin.

Viszont akkor a köv. souls-like cuccodat bongó dobbal, vagy gitárral kéne tolnod, hiszen azzal is lehet... nem ezekre találták ki, de lehet. A bill+egér is csak egy beleerőszakolt opció, de nem erre találták ki eredendően.

Sok hülye a Nioh PC verzát is lehúzta Day1, mondván nincs benne bill+egér támogatás. (Később beletették.) Az senkit ne zavarjon, hogy közben meg szépen a PC-s verza a superior mindenféle szempontból. -.-
  • Tinman #307652
    Pedig elég komolyan kiálltál anno a bill+egér combo mellett... pedig akkor is elmondtam, hogy attól, hogy lehet vele irányítani még nem az a helyes/megfelelő módja. Ugye a bicikliváz belsejében is szállítható moslék az ólba, de nem erre való. (Üdv Seth! :-)
  • MrAndree
    Letolták ők már banánnal meg műanyag joghurtoskanállal is szerintem. :)
  • MerlinW
    Nem tudok ezzel azonosulni, de ha neked ettől áll fel, legyen :)
  • Zóanagyvarázsló
    A G2-nél nálad a Gold ment végig, de érdemes megjegyezni, hogy az alap sokkal könnyebb volt (főleg mágussal volt csatakosra szopatás a Gold az erősebb varázslatokig), talán könnyebb, mint a G1. Persze az elején ott volt az elveszettségérzet nagyon is, és kellett iszkolni párszor, de aki az első résszel már játszott, annak nem lehetett túl nehéz, pláne az áramvonalasabb irányítással.
  • Scooter
    El tudom képzelni! Félelmetes egy 10 éves játéknál. Főleg, hogy nem is olyan szép már, mint akkor lehetett. Elég szögletes már minden. Persze a grafika valósan szép, nem olyan szinten "mesésen, rajzosan" szép, mint mondjuk a Witcher 3.
  • grebber
    Akkor gondold el milyen a 3 amiről mindig is beszéltünk...
  • Scooter
    Gyerekek, tényleg brutális gépigénye van ennek az ARMA 2-nek. Nemrég nyertem meg steamgifts-en. A maximum felbontással nincs is gond (7db beállítás maximális és 1-nél van csak magas) 1920x1080*-ban. A látótávolság alapból a felénél volt, 2507-en és fel lehet vinni a max. 10000-re. Megpróbáltam és minimum 25 FPS volt! Egy 2009-es játékról beszélünk! Még akkor is ha levittem 5000 körülre. Ott se bírta tartani a fix 60 FPS-t. 40 és 60 között változott. Az alap értéknél vitte fix 60 FPS-el, de ami röhej, hogy erdőben fás területen. Ahol már a dombon lefelé futva lehetett látni a tengert, ott már volt amikor még így is lement 40 körülre, 2507-es látótávval.
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2019.09.07. 23:01:04
  • jarlaxxe
    A DaS az önszopatásról szól ezért is maradok mindegyik résznél és a hozzá hasonlóknál is billnél.
    Csak röhögök a nagy challenge videókón, ez a sok műmájer tolja már le, pl a DaS2 dlc-ket egérrel ahogy én, aztán dumáljunk arról mi is az amikor magunk elé állitunk egy kihivást
  • MerlinW
    DaS első részét bill+egérrel játszottam végig vagy 8x. Kell hozzá dsfix, de semmi gond nem volt vele. Remasteredben már megcsinálták jobbra. Ettől függetlenül ezerszer hatékonyabban lehet játszani kontrollerrel - mint kiderült számomra is a DaS2 után.
  • Dzsini
    UnderMine - early access roguelike játék - sokszor meghalós, az összegyűjtött kincsekből pár fejlesztést megvevős, következőre talán kicsit továbbjutós... kicsit Isaac, kicsit Rogue Legacy

Ígéretesnek tűnik, és már most is van bőven kalandoznivaló benne.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.09.07. 18:51:55
  • Voltan
    Így van. Nagyon nagyon drukkolok, hogy ezt most sikerüljön megugrani. Viszont kivárom az első kritikákat az tuti. Nagyon ígéretes cucc, ne b*sszák el, plíz!!!
  • grebber
    Nem veszem bántàsnak. Mint irtam csak ez a széria ilyen meg a klónjai ahogy hallom. Ezekből nekem nem kell, mert játszani akarok. Erre meg sokezer másik van amivel lehet és tudok is mindenféle tanulás nélkül
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.09.07. 18:29:26
  • benőmenő
    Tehát az, hogy egy rpg-ben a nyüzüge kezdő kari nem tud vetődni ólomcipőben, meg hogy vannak játékmechanikák, az már kőkemény iskolapad flashbacket okoz...hátööö.
    Nem bántásból írom, mert én is akárhányszor elkezdtem ismerkedni mondjuk egy civilization játékkal és már kitudja hanyadik újabb ablakot fedeztem fel, ott nekem is mindig elmegy a kedvem az egésztől, de hogy a Gears 5-öt ezekután egy kicsit éberebb szobanövény is letolja, na az is tuti.
  • jarlaxxe
    Detto. A trailerek alapján egy nagyon jó játék is lehet de a csapat eddigi játékai finoman szólva is középszar kategoriát képviselték.
  • MrAndree
    Én azért megvárom a kritikákat, az eddigi játékaik számomra eléggé ZS kategóriába estek. Pedig általában szeretem a fapados RPG-ket (bármi Piranha Bytes, Venetica).
  • IMYke2.0.0.0
    Én is nagyon akarom ezt a játékot.
  • MerlinW
    Fákk. Miért hétfőn kell ezt release-elni?:D

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.09.07. 14:37:56
  • Tinman #307635
    Distance.

De jól indult. Aztán kiderült, hogy egy rakás szar. Olyan LVL9-ig tök fluid és fun az egész, egy kikönnyített Neon Drive, frankó látvánnyal, remek hangulattal és még sztori is került bele, meg persze kellemes ügyességi, reflex kihívások.

Aztán LVL9-nél az egész átmegy egy értékelhetetlen hulladékba. Ott kérem szépen autóval kell ilyen kamuzéró (lefelé azért csak húz) gravitáció mellett a falra fel és le, meg oldalra ugrálni, de úgy, hogy az amúgy tök jó és hasznos szárnyaid nem nyithatók ezen a pályán, így turbóval kell navigálnod. Ami ebből kikerekedik az a legalja szint. Szeretem a kihívásokat és nyilván megoldható, de olyan szintű difi van a játék korábbi nehézsége, meg ez között, amihez nekem most nincs hangulatom újabb 40 próbát beletenni ahhoz, hogy autóval a falakra ugrálják. Kár, pedig ígéretesen indult, de aztán az ellenségemnek se...
  • Tinman #307634
    Több 100 órákról van szó, amit valamitől el kell venni. :-/
  • Maala
    Nem is kell 10 fele szakadni, szépen lassan sorban mindent. Easy.
  • McFrost
    Értem, köszi.