Sokat vártam tőle, főleg a beharangozott nyílt világ miatt és nagyon szeretem a játék atmoszféráját. Elképzeltem, ahogy a vonattal városról-városra járom majd a felszínt, ezúttal egy más Metro élménnyel. Igazából majdnem ugyanazt kaptam, mint az előző részekben. A játék van annyira jó, mint az elődök és még mindig nagyon jó, de számomra alig nyújtott többet. A nyílt világ egy kamu. Mindössze két terület van ahol szabadon garázdálkodhatunk, de ott sincs nagy jelentősége, hiszen érdemes a kijelölt úton haladni, a többit meg úgyis felfedezed út közben kis kitérővel. A többi rész ugyanúgy csőjáték, sok átvezetővel, előre megírt részekkel. A grafika szép, de nem tartom kiemelkedőnek. Igaz, nincs már acélos gépem, eljárt felette az idő, de szépen futott azért még 2K-ban is. Megnéztem ultra grafikán is YT-n, és úgy sem sokkal szebb, egy-egy részt kivéve. Szerintem sokkal szebb játékok vannak. A vége pedig kicsit kínszenvedés volt, annak ellenére, hogy a játék szerintem rövid. Bizonyos részeket játszottam volna még, nagyobb területeket felfedeztem volna fel, ha lehetett volna. Az tetszett, hogy sokat lehetünk a felszínen végre és minden ami jó volt az előző részekben is az ugyanúgy megvan. Vannak nagyon hangulatos részek benne. Összességében tetszett, élveztem, de nem hiszem, hogy előveszem még.