-
Ez egy összetett kérdés, mert akkor lemehetünk az alapokig is, hogy van-e értelme sakkozni, vagy a sportversenyeknek. A homo az ludens. Az intelligencia egyik jellemzője a szellemi időtöltés, melyek segíthetnek aztán IRL problémák megoldásában, vagy elvezethetik a stresszt, örömet okozhatnak, etc.
A CoD és FC részek jó ideje úgy vannak kitalálva, hogy jól átgondolt controller támogatás is legyen bennük, hiszen sok rész óta ezek fontos konzolos címek is.
Azt mindenki tudja itt, hogy az FPS műfajt igazán magas szinten PC-n űzik. Persze a konzolokra is lehet bill+egeret kötni, de nem ez a jellemző, így ott pro szintre jóval kevésbé jut el vele egy játékos, mint PC-n.
Igen, rázós lenne a konzolosok torkán ledugni a bill+egér kérdését, de itt most arról van szó, hogy vérkonzolos cuccok jöttek át PC-re, ráadásul olyan fejlesztőtől, aki elég fakéz programozás terén, így aki jót akar magának az controllerrel próbálkozik. Amúgy ne feledd, hogy PC-re kismillió beviteli eszköz köthető már ezer éve, míg a konzolok jóval lassabban nyitnak csak ilyen irányokba, így ami egyik irányban evidens, az a másik irányban no way.
Surge 2 engem is érdekel, de előbb az 1. rész + DLC-ket kéne letolni és MOST azonnal venném a DLC-ket, ha nem annyiba kerülnének, mint a fullos augmented edition. Ez agyrém. A DaS 3 + DLC-k letolása előtt közvetlenül a Surge-el akartam tolni, de néztem a DLC-k árait és elmehetnek a büdös oda.
Lud és Zallen nekem a souls-like karrierem "csúcsa"... úgy értem ott éreztem azt, hogy begolyózok. De nem értitek... tényleg úgy voltam vele, hogy felrobban a fejem, megharapom az ajtófélfát, végignyalom a parkettát és a számba tolom a kocsim kipufogóját. Az a 2 rühes dög se gyenge, de tetézve az odavezető úttal? Végül vagy 40. próbára döglöttek meg, de én már tényleg a végét jártam. Objektíven nézve értelmezhetetlen az egész koncepció, ugyanis semmi köze nem volt a szórakoztatáshoz. Nettó szadizmus volt, semmi több.
Kb. pont akkora From szarháziság volt, mint Amygdala a Defiled Chalice dungeonban (Bloodborne), ahol eleve fél HP-vel mész, az a szar boss fizikai sebzésre alig reagál valamit, a képernyőt betölti az életerő csíkja, és gyak. bármivel bármikor one-hitel és a kamerakezelés is végig ellened játszik.