311803
  • IMYke2.0.0.0
    A Spiders nevéhez fűződő játékok:

Sherlock Holmes Versus Jack The Ripper
    Faery: Legends of Avalon
    The Testament of Sherlock Holmes
    Gray Matter
    Of Orcs and Men
    Mars: War Logs
    Bound by Flame
    The Technomancer
    Greedfall
  • Scooter
    Mi az a végén még csinál jó játékot a Spiders? Nekem eddig is tetszettek a játékai. Szerintem a Mars: War Logs (végigvittem) is egy jó eresztés volt. A The Technomancer-t még nem toltam, de abba is belenéztem és hasonlónak tűnik.
  • Voltan
    Ez a Greedfall így 5-6 óra után egyre jobban tetszik nekem is. Alapvetően szép, tetszik a grafikája és a stílusa. Állítólag kicsit egyhangú lesz később már, megátjuk. Látom, hogy nem tökéletes technikailag, de ezek apróságok, amik engem nem zavarnak. Sokkal-sokkal fontosabb az, hogy a sztori érdekes, a voice acting jó, a hangulat nagyon ott van, a küldetések változatosak, és összetettek, valamint az egészből süt a régi jó Bioware hangulat, ilyesmit ma már sajnos nemigen csinálnak.
    Arról nem is szólva, hogy a setting és az éra, illetve maga a világ sem a szokványos high, vagy dark fantasy, nagy plusz pont ez is.

Szerintem, ha valaki anno szerette a KOTOR-t, vagy úgy általában a Bioware aranykorának játékait, az mindenképpen tegyen vele próbát, mert azt a feelinget hozza abszolút.

Szép munka, le a kalappal. Az év egyik meglepetése számomra. Eddig.
  • Scooter
    Én biztos, hogy nem. Ugyanis nem steam-es. Én is nem olyan régen vettem megy egy Fanatical-os Star Deal-ben a fullost. Viszont nekem nem ugyanaz valami EPIC-en, mint steam-en.

#307773: Én sose hittem, hogy mint játékos nyerni fogok az EPIC politikájával. Steam-en úgyse lesz semmi olcsóbb és verseny se lesz, mert a steam-et SOSE érik utól, csak szeretnék!
  • Dzsini
    Nem kíváncsiak, nem élnek a gamingben, nem olvassák a híreket, nem foglalkoznak ilyesmivel, hanem néha játszanak egy kicsit, és most már nem csak mobiltelefonon. Azt látják, hogy jelenleg az Epic hetente ad nekik ajándékba néhány játékot, amit senki más nem tesz meg. Ezekkel a játékokkal játszanak - nincs meg nekik még semmi, mert 1 éve még nem játszottak. Nem 20 éve ülnek monitor előtt, nem játszottak idáig se konzolokkal, semmivel - ebből adódóan nem fognak csak multis játékokba rögtön beleugrani, mert ott teljesen elvesznének.. És ha már ott vannak, vesznek majd néhány játékot is. Steamen meg lehet, hogy nem is nem lesznek, mert soha idáig semmi szükségük nem volt rá, és ha Kínáról van szó, nem is volt elérhető ott, és most se elérhető nagyon sok külső adásvételi platform.

A statisztikák mindenhol azt mutatják, hogy a gamer PC piac se hardverek se szoftverek terén nem zsugorodik (év per év alapon 2018 és 2019 első félévében 9,6% a PC-s, 13,4% a konzolos és 10,2% a mobil gaming növekedése globálisan, és 2014 óta először újra az Egyesült Államok lett a legnagyobb bevételforrás regionálisan - a PC részaránya csökkent a többihez képest, és most már a mobil is megelőzi) - az üzleti szegmensek eladása csökken igen, és az érezhető.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.09.20. 08:22:33
  • Tinman #307786
    De ki beszélt 10 évről? :-)

Az Epicről van szó, akik alapvetően az Epic Store-t komolyan csak tavaly télen, vagyis kevesebb, mint 1 éve kezdték el gőzerővel nyomni (de ezt te is tudod). 1 év alatt én inkább arról olvasok, hogy milyen sok multis játék bázisa csökkent és nem arról, hogy nőtt. Az átszivárgásokról nem is beszélve. Sokan, már csak a koruk miatt is lettek PC gamerből mobilos casual, de onnan is van átszivárgás ide. Ami viszont tény, hogy a PC piac zsugorodik, egyre kevesebb PC fogy, mind noti, mind pedig desktop téren... meglepne, ha erről nem tudnál.

Ellenben a mobilos gaming piac őrületesen sokat nőtt az elmúlt években is. A League of Legends-ről meg nyilván te is tudod, hogy mobilon is mennyire hódít és bizony pont keleten (is).

"A Tencent pedig többek között arra dolgozik az Epiccel hogy Kínában ők vezessék a piacot, ne a Steam."

Az ilyen mondataid néha nem értem. Gondolod, hogy ezzel itt nem vagyunk tisztában a kezdetektől fogva? Nem kell újra és újra lefektetni az alapokat egy beszélgetésben... no offense, de nem először érzem, hogy finoman szólva is butaként tekintesz a másikra, mintha az tényleg semmit nem tudna a témáról. Nyilván van olyan téma, amiben nem 1x írsz újat, ezt nem is vitatom (sőt ilyenkor meg is köszönöm!), de ez gaming téma, ebben elég nehéz errefelé bárkinek is újat mondani.

"Se Kínában, se a fent látható bővülés részeként újonnan megjelenő játékosoknak nincs meg az összes ajándékba osztogatott játék"

Ezt nem tudhatod, én sem tudom. Az viszont tény, hogy agyon voltak ezek bundlizva, főleg a Fanaticalon, IG-n volt már nagyon sokszor ilyen-olyan megoldásban pár €-ért vihető egyik másik (vagy éppen több egyszerre), de persze a humble is tolta már. Akit kicsit is érdekel a gaming, az olvas hírportálokat, vagy akár FB-ot, kap mailt... rengeteg helyen jönnek az ingyen osztogatásokról, vagy a low price-ról az infók, tényleg csak oda nem jut el az info, ahol totál nem is kíváncsiak rá.

De ami engem is meglep, és már írtam az a jelenlegi fiatal gen. reakciója a környezetemben az Epic-re: totális érdektelenség. Van PUBG, Lol, Dota, OW, CoD, BF, kártyák, ládák, pénz belőle? Nincs? Fck this shit. Nyugi, én se tudok ezzel mit kezdeni, noha valahol értem.
  • wantonly
    Nekem egy bajom volt az Epic-el, az hogy egy újabb klienst kell telepíteni, de azzal, hogy eddig már 34 ingyenes játékot beaktiváltam már oda, aminek a nagy része ráadásul jó is és valami kívánságlistán volt, engem meggyőztek. :) Igaz, hogy puritán a kliens, de a steam-en kívül számomra az összes az.

Apropó, Steam: néztétek a bétát? Kivették a "kis nézet" módot. Én mindig egymás mellé tettem a könyvtáram, a barátlistám, a chat ablakot, nem szeretem teljes képernyős módban használni, de már csak ez marad. Leiratkoztam a bétáról, így még egy ideig megúszom...
    Utoljára szerkesztette: wantonly, 2019.09.20. 07:46:44
  • grebber
    Szűk környezet? Bundlekról ingyen osztásokról csak az nem értesül akinek nincs internete és nem érdekli a gaming... Szűk kör lol a bokám lefosom
  • Dzsini
    "A torta nem lett nagyobb " - a torta éves szinten már több, mint 10 éve folyamatosan és jelentősen bővül.

A Tencent pedig többek között arra dolgozik az Epiccel hogy Kínában ők vezessék a piacot, ne a Steam.

"a címek már tényleg annak is megvannak, aki csak egy kicsit is kíváncsi volt rájuk."
    Se Kínában, se a fent látható bővülés részeként újonnan megjelenő játékosoknak nincs meg az összes ajándékba osztogatott játék, nem sok éve játékos, sok száz- vagy ezer játékkal rendelkező játékosokról van szó, nem olyanokról, akik egyáltalán hallottak a bundle lehetőségekről, pláne vásároltak volna évek óta ilyeneket. Ne magadból és a szűk környezetedből indulj ki, mert nagyon félrevisz a dolog vásárlóerő és kedv tekintetében.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.09.20. 05:46:09
  • Tinman #307782
    Oké, de ezek ezt eltolják, lassan heti 2x, persze eddig ez a 6xBatman téma a leghúzósabb nekik szerintem.
  • zorrobomber
    Nem vagyunk nagy cég még Magyarországon sem és ennek az összegnek a sokszorosát veszik ki a tulajdonosok évente osztalékként. Aprópénz... A Lego cuccok picit mindig is érdekeltek, már a gyerekekre is gondolva, de annyira nem hogy meg is vegyem őket.
  • Tinman #307780
    Mert ez egy magyar fórum, zömében magyar emberekkel, akik továbbra sem dollárban és euroban kapják hó elején a bérüket. (Igen, van kivétel.)
  • Tinman #307779
    Ezt adott esetben, nagyon indokolt ügy alapján egyedileg megtehetik. De ha ezt megteszik milliókkal, akkor a lámpavason kötnek ki... ergo nem tehetik meg.
  • Tinman #307778
    Részben egyetértek.

Az Epic viszont azzal nem nagyon számol, hogy a piac fregmentálódásán ők is csak tovább rontottak. A torta nem lett nagyobb és ők is akarnak egy szeletet belőle, vagy többet, közben meg a túl sok kliens és store már nem hat meg senkit.

Fogadjunk van itt olyan gamer kolléga aki pl. még a Kartridge kliensről sem hallott...

A másik amivel nem értek egyet az az, hogy mi játékosok nem járunk jól. Jól kell, hogy járjunk, hiszen a több eladó, nagyobb versenyt generál. Tessék, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy Epic-en nem egy játék szemérmetlenül olcsóbb Day1, mint az Steam-en elképzelhető lett volna. Az már más kérdés, hogy mellé porhanyós lfax van és rohadtul megszoktuk a jobbat, de ha csak a pure game kell olcsóbban, arra tessék itt a lehetőség.

Kár, hogy a digitális játékok piacán ez qrvára mindegy, mert seperc alatt mennek le az 50€-s címek a semmibe, meg lesznek bundli részei, így az Epic azoknak kedvez akiknek kong az ürességtől a library-jük, ellenben mindig az újabb és újabb címekkel akarják tolni. Miközben én meg magam alá petézek, hogy mennyire gatyába rázták a Day1 verzához képest a DaS 3-at és mennyire ostoba farok voltam, hogy akkor TOLTAM és megvettem. Csak és kizárólag magammal szúrtam ki, miközben most meg álom az a TELJES élmény amit kapok!

Ergo az Epic store félelmetes, hogy mennyire nem nekem szól...
  • benőmenő
    Példa: leveszik a kínálatból a játékot, az most Steamen megmarad ha megvetted, továbbra is letöltheted bármikor és játszhatod.
    Gémpasszból kivesznek valamit jogi vita miatt akkor max meggyászolod egy teamécsessel, hiába perkáltad abban a hónapban is az előfizut.
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.09.19. 20:21:34
  • Maala
    De... miért forintban számolsz? :D
  • grebber
    Milyen tulajdonod lesz? Az megvan hogy 0 indokkal az egész fiókodat törölhetik a picsába ha te arra 2millió $-t költöttél akkor is? Semmiféle tulajdona nincs senkinek ez tévhit
  • benőmenő
    Yup, az lesz még csak a szép új dilemma, amikor a gusztustalan Epicet kéne majd támogatni, hiszen ott még valami tulajdonféléd lesz, szemben az előfizusokkal.
  • IMYke2.0.0.0
    Naivitás lenne bárki részéről azt hinni, hogy az Epicnél a mának dolgoznak.
    A neccgennyben majd jól megszívják a begyüket, mint az a kis kakas... többszörösen le lesz verve a Játékoson a mostani beruházás. Garantálhatóan.

Igaz, az Epic a "hagyományos" terjesztésben bízva "terjeszkedik" és kebelez be = "ő" azt hiszi, hogy marad akkora szelete a piacnak, ami az övé lehet (Valve mellett).

Másik a szó szerinti játékbérlésben bíznak (Google, és a többi nagy kiadó), és hiszik, hogy időben kezdték ahhoz, hogy jövő biztosak legyenek, sőt, hogy ők maguk alakíthassák ki a jövőt, előre bekebelezve / lefölözve a piacot, és "aki kimarad az lemarad" alapon kiszorítják éppen a Valve+Epic-et, és a többi kishalat...

És jöjjön a rossz hír: naivak vagytok, ha azt hiszitek, hogy Mi, Játékosok ezzel nyerni fogunk.
  • benőmenő
    Fú, ha az Arkham Knightból is a fullost adnák biztos szentségelnék, mert nem rég hörcsögöltem be valamelyik nyári akcióban.
    Még mindig azt gondolom, hogy ha abból a temérdek lóvéból, amiből folyamatosan vesztegetik a kiadókat és a játékosokat inkább a retek boltjukat raknák rendbe, hogy valós alternatíva legyen a Steam ellen még lehet pénzt is költenék náluk. De így biztos nem.
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.09.19. 18:39:32
  • Tinman #307771
    Brutális költség lehet ez most nekik. Azért a Warner nem a jó szívéről híres. A következő amúgy az Everything és a Metro 2033 Redux.

Összességében megint az a gond, ami korábban: Ezek a címek már tényleg annak is megvannak, aki csak egy kicsit is kíváncsi volt rájuk. Bundlisak is voltak már. Nekik mégis rengetegbe kerül... persze itt több 100k kulcsról beszélünk így mennyiségi kedvezmény evidens, hogy van, de HAT játékról van szó.

Ha csak 2€-val számolok, akkor 12€/user acc. Az biztos, hogy milliós nagyságrendű Epic account van! Miért? A Border 3-at, ha negyedmillióan vették meg nem éppen olcsón, akkor el lehet képzelni, hogy a potyázók száma ennek hányszorosa. Sokszorosa.

Tegyük fel, hogy 2 millió Epic acc van. (Több lesz az.)

7 milliárd 827 millió 600 000 Ft ez kérem átszámítva.

Oké. Legyünk extrém szigorúak és számoljunk erre a 6 játékra összesen(!) 2€-t, ami szvsz kizárt. Akkor is 1.3 millárd forintról beszélünk ám és nyugi, nem csak 2 millió Epic acc van az tuti!

Az ingyenes Heartstone pl. 100 millió(!) accot tud/tudott felmutatni a csúcson. Ez nyilván nem az aktív játékosok számát jelentette soha, de az ilyen ingyen AAA játék témára nyugodt lehet mindenki, hogy embertömegek mozdulnak rá.

Szóval, én elhiszem, hogy Fortnite meg 10cent, meg endless money, de hiába ezek az iszonyatos költségek, ha a kínálat erősen vótmá' és ezt a lét inkább a kliensük, gyors fejlesztésébe kéne tenni, mert ez így sehová nem vezet.

• Dzsini
    Jövő héten pedig Everything és Metro 2033 Redux
  • Dzsini
    6, a három LEGO Batman játék is.
  • Fpocok
    Új Batman játék EPIC EXKLU lesz...
  • Atisz #307767
    3 Batman játék (az Arkham Knight is) ingyen az Epicen.
  • Tinman #307766
    Battletech biztos egyelőre... a többit nem tudjuk, lehet, hogy nem mind szarkupac, hanem jóféle 30 perces unity engine-es horror cím
  • grebber
    Ja nyilván a szarkupacok miatti skippek miatt már nem is vagyok ember a szemükben azért nem kapok ilyet...
    Pedig 10 euro plussz jól jött volna .... de a sok hulladék nem ér ennyit..
  • Tinman #307764
    Give a friend a one-month free trial of Humble Monthly!

Humble Bundle <[email protected]> Leiratkozás

1:31 (14 órával ezelőtt)

címzett: én
    Humble Bundle

As thanks for being a loyal Humble Monthly subscriber, we’d like to give you the chance to share Humble Monthly with a friend.

You can use the following link to grant a friend a free trial. They’ll get one free month of Humble Monthly when they subscribe for the first time!

Copy this link and share it with a friend:
    https://www.humblebundle.com/monthly/freemonth/találdki

*Free trial offer only available to new subscribers. Limit free one month issued per link. This free trial offer expires on October 4, 2019 at 10:00amPT. Your friend must subscribe to Humble Monthly in order to receive their free month. Once the free month ends, your friend will be billed for subsequent months on a Monthly plan for $12/month.
  • grebber
    De azt kérdem most fut olyan akció hogy ingyen kaphatsz egyet ezért? Mert erről nem látok sehol semmit...
  • Tinman #307762
    Valójában amióta csak létezik azóta FOLYAMATOS előfizető vagyok. Egyet se hagytam ki.
  • grebber
    Lejárt az 1 éved vagy hogy adták ezt?
  • Tinman #307760
    Egy teljes 12$-os Humble Monthly az összes játékával együtt, amiből most a Battletech érhető el instant.
  • grebber
    Mi az ajándék? Ebből nekem nem esett le...
  • Tinman #307758
    Tradelnék egy full Humble Monthly-t, ha nem vagy feliratkozó... bármit meghallgatok. P.ü.

Jelenleg a Battletechről tudjuk, hogy benne lesz, a többi rejtély.

Ez a Humble "ajándéka" azoknak, akik rendszeres feliratkozók. (Nem tudom, hogy annak is jár-e a lehetőség, aki csak 1x iratkozott fel.)
  • Tinman #307757
    Nekem ráér, csak majd tudasd időben :-)
  • Scooter
    Lehet róla szó, de még van 13 nap és 11 órám, hogy megvegyem. Kicsit még rugózok rajta.
  • MerlinW
    Portal Knights
    44D9G-YTT8L-I8IAC
  • Voltan
    Nope, sajna nincs.
  • zorrobomber
    Nincs véletlen fölös Streets of Rogue-od (Tinybuild bundle-ben volt)? Mérsékelten érdekel a Beholder 2, de erre beáldoznám.
  • Voltan
    A Humble -féle horror pakkból engem igazából csak a Beholder 2 érdekelne, van esetleg valakinek elfekvőben, vagy szívesen beszállok pár Euro erejéig, ha úgy adódik. Köszi előre is :)