-
De ki beszélt 10 évről? :-)
Az Epicről van szó, akik alapvetően az Epic Store-t komolyan csak tavaly télen, vagyis kevesebb, mint 1 éve kezdték el gőzerővel nyomni (de ezt te is tudod). 1 év alatt én inkább arról olvasok, hogy milyen sok multis játék bázisa csökkent és nem arról, hogy nőtt. Az átszivárgásokról nem is beszélve. Sokan, már csak a koruk miatt is lettek PC gamerből mobilos casual, de onnan is van átszivárgás ide. Ami viszont tény, hogy a PC piac zsugorodik, egyre kevesebb PC fogy, mind noti, mind pedig desktop téren... meglepne, ha erről nem tudnál.
Ellenben a mobilos gaming piac őrületesen sokat nőtt az elmúlt években is. A League of Legends-ről meg nyilván te is tudod, hogy mobilon is mennyire hódít és bizony pont keleten (is).
"A Tencent pedig többek között arra dolgozik az Epiccel hogy Kínában ők vezessék a piacot, ne a Steam."
Az ilyen mondataid néha nem értem. Gondolod, hogy ezzel itt nem vagyunk tisztában a kezdetektől fogva? Nem kell újra és újra lefektetni az alapokat egy beszélgetésben... no offense, de nem először érzem, hogy finoman szólva is butaként tekintesz a másikra, mintha az tényleg semmit nem tudna a témáról. Nyilván van olyan téma, amiben nem 1x írsz újat, ezt nem is vitatom (sőt ilyenkor meg is köszönöm!), de ez gaming téma, ebben elég nehéz errefelé bárkinek is újat mondani.
"Se Kínában, se a fent látható bővülés részeként újonnan megjelenő játékosoknak nincs meg az összes ajándékba osztogatott játék"
Ezt nem tudhatod, én sem tudom. Az viszont tény, hogy agyon voltak ezek bundlizva, főleg a Fanaticalon, IG-n volt már nagyon sokszor ilyen-olyan megoldásban pár €-ért vihető egyik másik (vagy éppen több egyszerre), de persze a humble is tolta már. Akit kicsit is érdekel a gaming, az olvas hírportálokat, vagy akár FB-ot, kap mailt... rengeteg helyen jönnek az ingyen osztogatásokról, vagy a low price-ról az infók, tényleg csak oda nem jut el az info, ahol totál nem is kíváncsiak rá.
De ami engem is meglep, és már írtam az a jelenlegi fiatal gen. reakciója a környezetemben az Epic-re: totális érdektelenség. Van PUBG, Lol, Dota, OW, CoD, BF, kártyák, ládák, pénz belőle? Nincs? Fck this shit. Nyugi, én se tudok ezzel mit kezdeni, noha valahol értem.