Forradalmat hoznak a streamelhető játékok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szûklátókörû,
tudnád,
vele,
(Aztán, inkább: "..buták. Ha nem..")
buták,
lennél
annyira
szûklátókörû (lol, egy szóban ÖT!!! helyesírási hiba)
akkor
ugyanazt
végezni,
. Ha
(én is utálom a fórumokon helyesíráson kattogókat, de ami sok az sok. A te kezedbe cumisüveg való, nem billentyûzet)
Ja, egyébként én nagyon akarnám hogy After Effects fusson konzolon. Megcsinálod nekem? 😊
Ez a tokhal egyszerûbb változatát, a 2D-s tokhalat jelenti?
Nem lesz túlterhelt a server? Mégis mekkora sávszél kell,hogy kiszolgálj mondjuk akár csak 1000 játékost egyidõben,ha 5Mbps kell a hd streaminghez?
Hiszen itt nem arról van szó,hogy a kliens nálad fut...gondolj csak bele..még az mmorpg-k is belaggolnak,pedig ott az adatátvitel a töredéke ennek...
cateran: azért a TV-n a kis felbontás jobban kiütközik mint monitoron. pl. itt monitoron megnéztem a filmet, nagyon szarnak hatott. TV-n pedig semmi baj nem volt vele. szóval a felbontást TV-knél és monitoroknál máshogy kell értelmezni. pl tv-nél távolabbról is nézed.
zenty: a steam amerikába olcsó, de amióta $=€ az átváltás náluk, plusz most ez euró fentvan a szarban, azóta nem olyan jó buli... nyáron orange box + CS 140-es dolcsival jó vétel volt. ma ugyanez 300-as euróval minden, csak nem jó...
Gigabyte EP35-DS3R, Intel Core2 Duo E4500, Kingston HyperX DDR2 800MHz 2x1GiB, BFG[Tech] GeForce 9600GT OC2 512MiB, WesterenDigital Caviar SE16 320 GB, Corsair VX450 PSU, Coolermaster 690 ház,
10 Mbps mindenhol elérhetõ áron? hát gratta..itt angliában,ahol élek a 8 a maximum és bizony ennyi is marad még évekig...no,persze magyvárosokban nem..de akkor az már nem mindenhol...másrészt azt az sd, hd adatfolyamot meg is kell ám jeleniteni valahogy...az ócsóér tecsó gépek,hogy viszik a hd-t?
Másrészt a játékok max settings futtatásához nem elégséges a nyers számitási kapacitás...mondok 1 példát: a wow rosszabbul fut 4870x2-n max settingsen,mint 1 3870-en..miért? Mert szarul van megirva..
Az ötlet tehát mindenképp életképesnek tartom, leginkább azért, mert õk ezt így kitalálták, a felhasználónak nincs sok beleszólása, ha másképp nem adnak majd ki játékot, használni fogják ahol elérhetõ. Anyagilag egy darabig a felhasználó biztosan rosszabbul jár, de talán majd csökkenhetnek az árak. Ha pedig a hardvert nézzük, a felhasználó kimondottan jól jár, a konzolok pedig hirtelen megszûnhetnek, egyszerûen ha ugyan azok a játékok mennek ugyanannyiért egy olcsóbb pc-n, ami jóval több mindenre jó, akkor nem hiszem hogy lenne olyan õrült ember, aki hajlandó lenne konzolt venni. Akár a pc is átalakulhat fix hardverré. A warez pedig valószínûleg megszûnik, hiába lopnák el a végleges változatot, az átlagember képtelen lesz otthon futtatni, egyrészt a programban nem szerepel az, hogy helyben, egérrõl, billentyûzetrõl menjen, és még a monitoron is mutasson valamit. Ez még a kisebb probléma, ezt kb. gond nélkül meg lehetne oldani valami emulátorral, de ha az otthoni gépben közel sincs olyan hardver, ami képes lenne futtatni, akkor esélytelen. És ha az onlive elterjed, a kisembernek nem gyártanak majd nagy hardvert. Munkára se, azok is megoldhatóak lesznek hasonló módon. Bár így meg tudni fogják, hogy ki mikor hol mit csinált/dolgozott. De ezt megoldják annyival hogy õk bizony nemis nézik meg, egyáltalán hogy mer a kisember ilyet feltételezni róluk. Aztán majd véletlen lesz rá valami apró betûs szerzõdés, hogy csakis a felhasználói élmény miatt csak belelesnek ebbe-abba. Bár ez nemis szükséges, õk megtehetik, hogy megnézzék amire szükségük van, a felhasználó ebbe csak ne szóljon bele. Bár ezzel messzire nem mennek, amit tudni akartak azt eddig is tudtak.
A módszer tehát egyáltalán nem kivitelezhetetlen, az akadályokat megszüntetik. A net már manapság is kb. megvan hozzá. Mivel a szoftverpiacnak egy onlive féle rendszer csak pozitív tulajdonságokkal rendelkezik (havidíj, egységes hardver, nincs warez, lefigyelhetõség) a mai rendszerrel szemben, kétségtelen, hogy ha az onlive el is bukik, pár év múlva jön egy másik, és végül valamelyik megmarad. Tehát a szoftverpiac gyökeresen át fog alakulni. Ezt követi a hardver piac is, a kettõ egymástól függ. A hardver piac nem tud mit tenni, a szofverpiac ezzel több bevételre tenne szert mint valaha, innentõl nincs mirõl beszélni. Kis szerencsével még a kisebb szoftvergyártók is jól járhatnak, mert az új, onlivehoz hasonló "kiadók" kevésbé nyúlhatják le, már csak azért is, mert ha kedvezõbb feltételeket adnak nekik, támogatni és gyorsítani fogják az új rendszer elterjedését. Így a kis cég pénzhez juthat, több, értékesebb játék jelenhet meg, amit mi, a felhasználók, ha jókat hallottunk róla megveszünk, ahelyett, hogy rámondanánk, hogy ismeretlen név, nem kockáztatom rá a 3000 Ft-ot, hanem letöltöm. Így ha a játék jó, a gyártónak ismét lesz pénze, megéri neki fejleszteni. Tehát van esély a minõségibb játékok terjedésére.
A lényeg hogy nem lesz számottevõen drágább mint eddig volt egy konzol, pláne egy pc, amit min. 2-3 évente újítani kellet. A havidíjat ellensúlyozza az olcsó hardvert nagyjából. A minõség hiába jobb, a felhasználót a gazdasági helyzet miatt perpill nem érdekli, az a kis pluszköltség miatt nem váltana, de ez meg a szoftverpiacot nem érdekli, tehát megint csak mi, az átlagemberek szívunk, de ez ellen nincs mit tenni. Örüljünk a szépgrafikának, nagyobb választéknak, mivel drágább játszunk ésszerûbb mennyiséget a ma sok helyen megszokott helyett, oszt jónapot 😊.
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
egyébként meg pont telibeszarom,hogy mit gondolsz.
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
Tehát saját szemszögembõl kapnék egy olyan mégegy kütyüt a ps3 mellé amin játszhatok azokon a pc-s játékokon amik talán ps3-ra nem jelennek meg(lassan ilyen sincs),mindezt 720p-s tömörített minõségben ami valszeg egy 40"-os lcd-n produkál majd csúnya dolgokat(persze tudom,nézzem 12 méterrõl és akkor nem túnik fel),a hangról,lagról,a netszolgáltatók adatkorlátjáról nem is beszélve...
" Atöbbit nem tudom kik írták, de:
7.1-es tömörítelen hang...hagyjuk már, nem sok embernek van erre igénye, de még a vájtfülûeket is kielégíti egy rendes sztereo. Egyébként is a hang minõsége, a játéktól függ, hogy mennyi és milyen munka van a felvételekben."
Persze igazad van,de ha a ps3-nál én megszoktam ezt a minõséget,cuccom van hozzá,szerinted van affinitásom ahhoz,hogy minõségben visszaugorjak egy sztereóra?!?!? Miért tenném?!?
Kösz de nem..
Nekem van 3/386 ezzel tuti nem jácanék valosidöben. És szerintem vidéken szinte mindenhol ez a helyzet. Addig mig egy vidéki 10x áron kapja meg a netet mint egy városi, tuti nem lesz nagy érdeklödés.
Tudomásom szerint, a dobozos játékoknál is csak a használati jogok vesszük meg, igazából nem a mi tulajdonunk, de ebben nem vagyok teljesen biztos, valaki felhomályosíthatna.
A kiadók majd eldöntik, hogy nekik jó-e ez, a nagyok közül sokan támogatják már most, ami bíztató.
A konzolok eladása igen sokáig veszteséges, ezt a veszteséget, az eladott játékokon hozzák be. Itt viszont nincs szükség ilyesmire, a mikrokonzol árára akár tehetnek is egy kis hasznot.
Nincs warez.
A latency tényleg lényeges és sorsdöntõ dolog, én is emiatt vagyok kicsit szkeptikus, de hát 7 év fejlesztés után lehet, hogy valamit tényleg kitaláltak, és nyílvánvalóan csak egy bizonyos távolságon belül mûködik az is.
Atöbbit nem tudom kik írták, de:
7.1-es tömörítelen hang...hagyjuk már, nem sok embernek van erre igénye, de még a vájtfülûeket is kielégíti egy rendes sztereo. Egyébként is a hang minõsége, a játéktól függ, hogy mennyi és milyen munka van a felvételekben.
Azzal kapcsolatban pedig, hogy mennyi szerver kell ehhez, hát biztos nem kap, mindenki saját távoli gépet, itt is kell lennie valami okosságnak.
Részemrõl szinte hihetetlen, de nagyon kíváncsian várom, és ha egyszer elérhetõ lesz kis hazánkban is, biztosan adok neki egy esélyt, de lehet, hogy többet is.
Ezért is amcsiba nyomatják csak, egy bizonyos rétegnek. Max pár százezer felhasználójuk lesz, aminél tesztelhetik a rendszert, hogy megéri e tovább folytatni stb.
Ha ez beválik olyan lesz mint a steam. Nem kell doboz, és ezért olcsóbb lesz nekik a game, és a fejlesztésük is egy gépre mehet, mint a konzoloknál + a reklám felület is adott, hogy a rendszeren belül hirdethetik a játékukat, és persze warezt is jobban vissza szorítják.
A kiadóknak biztos nem hülyeség ez...
Állandóan pedig minek sírni? Azért mert nem te találtad ki? Már csak szar lehet? 😄
A Guild Warst is mennyien fikázták, hogy biztos a reklám miatt ingyen csinálják a játékot, és ezért ingyenes. Aztán mára kiderült, hogy a lehetõ legnyereségesebb a játék, és nem a server park náluk a kulcs hanem az agyon optimalizált nettkod, és azon belüli trükközések.
Jah, és valszeg azért van elméletileg a havidíj, hogy na nõ a felhasználok száma akkor a havidj, és egyébmás nyereség többlet miatt "talán" aserver parkot is lehet növelni <#idiota>#idiota>
"OnLive connects you to game servers through the Internet, instantly sending your controller actions upstream and the results back downstream at blinding fast speeds"
És itt be is bukott az egész...a latency miatt annyi meg 1 bambi az online okosságoknak...vagy kifejlesztették a 0 latencys internetes csatlakozást...
Másrészt:
"OnLive works over nearly any broadband connection (DSL, cable modem, fiber, or through the LAN at your college or office). For Standard-Definition TV resolution, OnLive needs a 1.5 Mbps connection. For HDTV resolution (720p60), OnLive needs 5 Mbps."
Bocsi,de mennyi is az SDtv felbontás? Bár mindegy,mert játékoknál a 1280x720 sem nagy was ist das....
Mondd, hogy nincs igazam :P http://www.hackthat.net/df/ddos/61410/index.hack
http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X
Ma is lézezik remote desktop, ez teljesen ugyanaz.
Meg kell oldaniuk, hogy a játékos reakciója azonnal eljusson a szerverhez.
Ma mindenki megszokta, hogy a mouse v. a billentyûzet azonnal reagál.
Éveken keresztül dolgoztam remote desktoppal, munkára tökéletes. De játékra nem biztosan.
A probléma másik fele a költséghatékonyság. Tényleg megéri? Majd a piac eldönti...
Gigabyte EP35-DS3R, Intel Core2 Duo E4500, Kingston HyperX DDR2 800MHz 2x1GiB, BFG[Tech] GeForce 9600GT OC2 512MiB, WesterenDigital Caviar SE16 320 GB, Corsair VX450 PSU, Coolermaster 690 ház,
Ha a tömörített képinformációt az én gépem videókártyájának kell feldolgoznia, attól még ugyanúgy akadozni fognak a csúcsjátékok, mert az oké hogy a processzornak vagy a videókártyának csak minimálisat vagy semmit sem kell számolnia, de a játékok nem csak a számolástól lassúak, hanem magától a megjelenítéstõl is. Úgy lenne a legjobb, ha a képinformáció a videókártyát megkerülve, közvetlenül a monitorba érkezne, viszont ez is elég sok problémát felvet.
Egyéként tényleg ez a legnagyobb kihívás, de ezt sem lehetetlen megoldani ha figyelembe vesszük hogy jó ha az összes elõfizetõ tizede játszik egyszerre, tehát a 10 játékos által befizetett havidíjból kell minden pillanatban 1 gépet fenntartaniuk.
A
A
sztem egyelõre valami hibrid megoldás lehet... de nemtom az mit takar 😄
A legnagyobb problémájuk a tömörített kép minõsége volt, ami a cikkírók szerint "észrevehetetlen", és "alíg észrevehetõ" között ingadozott.
Lejárt már az a korszak, amikor valaki mondott egy okosat pláne ha nem is értettük, és akkor csak bólogattunk, meg hümmögtünk, hogy kicsit furcsa, de akár igaz is lehet, nem hülyeség, csak forradalmi.
Ezzel a rendszerrel nem mondom, hogy nem lehet néhány, aktuálisan becsatlakozott felhasználónak akár folyamatos nagyfelbontású képet generálni. Csak éppen amit ez a redszer a jelenleginél is sokkal rosszabbá tesz az a lagg!!! Amikor ha kicseréled a monitort észreveszed, hogy különbség van a között, hogy milyen gyorsan reagál a progi az egérmozdulatodra, akkor egy olyan rendszer, ami elõször megvárja a neten keresztül beérkezett reakciód, szétosztja a feladatot, összegyüjti az infót, betömöríti az adatot, kitömöríti a gépeden, na ez mit fog okozni?
Legyen nem sokkal rosszabb, csak 1 másodperces a lagg: FPS, autóverseny, verekedõs gyak játszhatatlan lesz!
Wow-ozni mondjuk lehetne, mert ott az ilyen cooldown-os késleltetést többekközött pont erre találták ki.
Ez a cég nem a Sony, vagy olyan kaliberû. A PS3-ról szóló elsõ infók pont valami ilyen géprõl szóltak. Lehet találgatni, hogy a Sony miért nem csinálta meg.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
"Az OnLive elérhetõvé teszi számodra a megállapodásban résztvevõ kiadók produktumait: a Warner Bros., a Ubisoft, az Electronic Arts, az Atari, az Eidos és a Take-Two már csatlakozott, s a lista még tovább bõvül majd. A játékokat megvásárolhatod vagy kölcsönözheted, utána pedig letöltés nélkül, rögtön futtathatod õket szaggatásmentesen, maximális grafikai beállítások mellett, a programok ugyanis az OnLive szerverein futnak. Az OnLive az idei év végén startol, várhatóan két tucat játék lesz kezdetben elérhetõ."
Ugyanaz az effekt mint amikor mindenki olyan magától értetõdõen kijelenti hogy a Sony-nál milyen hülye mindenki mert nyilvánvaló hogy árat kéne csökkenteniük.
Még az is lehet hogy az ilyen jóslat beigazolódik(gyengül a Sony, nem jön be az OnLive), de emögött általában lényegesen mélyebb okok vannak mint amiket egy fórumon hallhat az ember.
Igen, buktak már el életképesnek tûnõ tervek, ennél erõsebb háttérrel is, még olyanok is amiknek a józan ész alapján mûködnie kellett volna.
Viszont sikerült is sok olyasmi ami jobb esetben megosztotta a közvéleményt, roszabb esetben mindenki temette.
Másfél évtizede még maga az Internet is ilyen volt, érdekes cikkek jelentek meg róla (papíron-lol!), amik egyik fele szerint ez a jövõ, a másik fele szerint meg úgysem terjedhet el mert <...>.
Ez szinte biztos!
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Másodszor, aki manapság veszi a fáradtságot és belemélyed 1-1 játékba meg a hozzájuk szükséges hardverba, és nem csak tényleg naggyon aranyos flashjátékokkal nyomja, az tudja, hogy mi miért szar és miért nem lehet esetenként még nagyon-nagyon sok pénzért vett géppel sem sokkal jobb teljesítmény elérni, mint a szomszédpistike 50 e Ft-os Tecsó PC-jén. Amikor a legújabb vidkaris, 10 GB RAM-mal felszerelt gép térdre imához helyezkedik pl a Crysist futtatva, vagy amikor a COD multiban a killcam-on visszanézve az eseményeket ketten két külöbnbözõ verziót látunk, akkor ne jöjjön egy cég és mondja meg a frankót egy kínából nagytételben megvásárolt modemmel felszerelkezve, mert rögtön körberöhögöm magam.
Amúgy nagyon sok nagyon okos ember is tud hülyeségeket beszélni teljesen elhive és elhitetve azt amit mondanak, lásd a Világgazdaság helyzete, ami nem tavaly december óta lett ilyen, hanem kb 20 évnyi kemény munkával!
Érdekes módon tavaly novemberig a davoszi konferencia ellen tiltakozó globalizációellenes emberkék, kb. az alkaloida terrorhálózatával voltak egyszinten véve, mostmeg kiderült, hogy baxa meg, hát nem igazuk volt!
Az elõfizetõk nem mind egyszerre fognak játszani, és amúgy is bõvíthetõ a rendszer. Ha verekedõs játékok is vannak, és néhányan egymás ellen játszanak, akkor ugyanazt a képet rögtön két embernek lehet küldeni.
Akár még mûködhet is a dolog.
A Crysis 8 pedig mindenki gépén ugyanolyan lesz, és az SG 6. generációja a topikokban azt irogatja majd, hogy:
"Írjunk petíciót az OnLive-nak, hogy tegyen élsimítást a Crysis 8-ra mert így gec xar 2560*1920-ban nyomni a gémet"...
😊))))))))))))))))))))))
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ha te értesz hozzá, kérlek oszd meg kételyeidet és esetleg kritikáidat. Csak azt ne felejtsük el, hogy egy ilyen projekt mögött általában sok emberke, hálózati és hardwares szakemberek állnak, na meg SOK pénz.
Amúgy tekintve, hogy a legnagyobb játékkiadók (TakeTwo, EA, Blizzard, Ubisoft...) már szerzõdést is kötöttek velük, tényleg képtelen vagyok azt mondani, hogy a dolog egy esélytelen hülyeség... Szerintem akár komoly esélye is lehet, innen már inkább a marketingtõl függ, nem a technológiától.
Jelenleg mit adnak el a kiadók:
-arkád szinvonalú fos szar lövöldéket
-hányszor játszik vele egy ember általában : 1x
-hányan warezolnak le egy 0x újrajátszást nyújtó szart: szinte mindenki
-hányan adják tovább azok közül akik megvették: szinte mindenki
-ki az aki inkább használtan vesz meg egy fos szar lövöldét: lásd fentebb
Mi lenne nekik jó:
-folyamatos PÉNZ
-minél több eltöltött idõ egy fos szar lövöldével
-jó grafikával és bizonyos fokú teljesíthetetlenséggel feledtetni hogy híg fos szar a lövölde
hova vezet ez: vissza a jó öreg pénzbedobós automatához.
Szal, ha 10 ember játszik ilyet akkor 10 PS3-nak.
Persze ez hülyeség, feljtsd el!😄DD
Monnyuk lehet olyanon gondolkodni, hogy szétosztva a meglevõ gépek szabad kapacitását felhasználva számolja ki egy ilyen "felhõ" a grafikát, ami marha jó is lesz, mert a határtalan nagyságú laggot valszeg úgy fogják áthidalni, hogy a félreértések elkerülése érdekében mindenki olyan képet kap, amiben õ nyer.
<#hehe>#hehe>
GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox
meg ugye kritika nélkül hasra esünk minden elõtt, amihez nem értünk?
mert ugye te tapasztalt szoftverfejlesztõ vagy, aki csinált már nagyteljesítményû internetes hálózati alkalmazást és pontosan tudod mirõl beszélsz?
mert én igen, és a szûk keresztmetszet nem a lakásodban lesz, ahol ott figyel majd az FTTH, hanem a szerverparkban. mert csakugyan, én tényleg nem láttam még akkora szerverparkot, ami ennek a technológiának a tömeges méretû kiszolgálásához szükséges, és én a porbafingó kis magyar fejlesztõ tényleg nem tudom elképzelni, hogy mikor fog megtérülni nekik, ha elkezdik kiépíteni
és igen, lehet hogy ez egy jó ötlet, de OnLive nyilvánvalóan elfogult a saját termékével kapcsolatban, de hát ugye õk a "hozzáértõk"
és igen, nem csak nekem vannak kételyeim: http://blog.wired.com/games/2009/03/hands-on-onlive.html
GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox
Bocs a stílusért, nem akartam rontani az üzletet, ha esetleg érdekelt lennél benne.
Sok sikert hozzá!
<#hehe>#hehe>
azért jó lesz nézni ahogy megyek csézni és láto "12 234 211-ik vagy a sorban". <#idiota>#idiota>