62
  • Szeszmester
    AMD szuperszámítógépekkel akarják meghajtani. "AMD is planning to use over 1,000 Radeon HD 4870 GPUs".

Az előfizetők nem mind egyszerre fognak játszani, és amúgy is bővíthető a rendszer. Ha verekedős játékok is vannak, és néhányan egymás ellen játszanak, akkor ugyanazt a képet rögtön két embernek lehet küldeni.

Akár még működhet is a dolog.
  • IMYke2.0.0.0
    Amint ezt bevezetik Európában is - itthon én azt már nem élem meg... -, a warezhuszároknak (is) befellegzett.
    A Crysis 8 pedig mindenki gépén ugyanolyan lesz, és az SG 6. generációja a topikokban azt irogatja majd, hogy:
    "Írjunk petíciót az OnLive-nak, hogy tegyen élsimítást a Crysis 8-ra mert így gec xar 2560*1920-ban nyomni a gémet"...
    :)))))))))))))))))))))))
  • szily3
    Shaenis: Én nem azt mondtam, hogy nem lehet belőle kudarc, meg nem azt hogy essünk hasra. Csak arra akartam rávilágítani, hogy nem kell minden hülyeséget itt írogatni, meg hasból nyomni a dolgokat, mintha értenénk hozzá. Kinek nem inge ne vegye magára :| De mostanában az SG-n télleg ez a szokás. De NEXUS6 úgy beszélt, mintha ott lett volna és napokig elemezte volna a cuccot és dokumentálta volna a hibáit...
    Ha te értesz hozzá, kérlek oszd meg kételyeidet és esetleg kritikáidat. Csak azt ne felejtsük el, hogy egy ilyen projekt mögött általában sok emberke, hálózati és hardwares szakemberek állnak, na meg SOK pénz.
    Amúgy tekintve, hogy a legnagyobb játékkiadók (TakeTwo, EA, Blizzard, Ubisoft...) már szerződést is kötöttek velük, tényleg képtelen vagyok azt mondani, hogy a dolog egy esélytelen hülyeség... Szerintem akár komoly esélye is lehet, innen már inkább a marketingtől függ, nem a technológiától.
  • readswift
    nem a technikai akadályok érdekesek, hanem a mainstream irány, elmondom mi van és mi lesz:

Jelenleg mit adnak el a kiadók:
    -arkád szinvonalú fos szar lövöldéket
    -hányszor játszik vele egy ember általában : 1x
    -hányan warezolnak le egy 0x újrajátszást nyújtó szart: szinte mindenki
    -hányan adják tovább azok közül akik megvették: szinte mindenki
    -ki az aki inkább használtan vesz meg egy fos szar lövöldét: lásd fentebb

Mi lenne nekik jó:
    -folyamatos PÉNZ
    -minél több eltöltött idő egy fos szar lövöldével
    -jó grafikával és bizonyos fokú teljesíthetetlenséggel feledtetni hogy híg fos szar a lövölde

hova vezet ez: vissza a jó öreg pénzbedobós automatához.

• NEXUS6
    Amúgy ha veszel 1 PS3-at, meg egy PSP-t, akkor akár Killzone 2-őzhetsz is PSP-n, mert át lehet küldeni a képet a rá, a vezérlő jeleket meg vissza, de ettől még ott kell lenie egy KZ2 futtatására lakalmas vasnak!
    Szal, ha 10 ember játszik ilyet akkor 10 PS3-nak.
    Persze ez hülyeség, feljtsd el!:DDD

Monnyuk lehet olyanon gondolkodni, hogy szétosztva a meglevő gépek szabad kapacitását felhasználva számolja ki egy ilyen "felhő" a grafikát, ami marha jó is lesz, mert a határtalan nagyságú laggot valszeg úgy fogják áthidalni, hogy a félreértések elkerülése érdekében mindenki olyan képet kap, amiben ő nyer.
  • Shaenis
    az előző hozzászólásom szily3-nak szólt :)
  • Shaenis
    meg ugye soha nem láttunk még csúfos kudarcba fulladni forradalmi újításként beharangozott technológiát, hm?
    meg ugye kritika nélkül hasra esünk minden előtt, amihez nem értünk?
    mert ugye te tapasztalt szoftverfejlesztő vagy, aki csinált már nagyteljesítményű internetes hálózati alkalmazást és pontosan tudod miről beszélsz?
    mert én igen, és a szűk keresztmetszet nem a lakásodban lesz, ahol ott figyel majd az FTTH, hanem a szerverparkban. mert csakugyan, én tényleg nem láttam még akkora szerverparkot, ami ennek a technológiának a tömeges méretű kiszolgálásához szükséges, és én a porbafingó kis magyar fejlesztő tényleg nem tudom elképzelni, hogy mikor fog megtérülni nekik, ha elkezdik kiépíteni
    és igen, lehet hogy ez egy jó ötlet, de OnLive nyilvánvalóan elfogult a saját termékével kapcsolatban, de hát ugye ők a "hozzáértők"
    és igen, nem csak nekem vannak kételyeim:
  • NEXUS6
    Tegyük azért hozzá, hogy a konzolipar perifériáján mindíg is voltak olyan érdekességek, mint a Phantom, meg a Gizmondo ugye. Szal a határtalan csodálat és hasraesés elött, vagy után (vérmérséklettől függően) érdemes előszedni egész segges kritikai érzékünket.

Bocs a stílusért, nem akartam rontani az üzletet, ha esetleg érdekelt lennél benne.
    Sok sikert hozzá!
  • readswift
    azé van ebben valami ismerjük el.. Pl. az a WW1 -es repgépszim is csakéskizárólag müködö netkapcsolat mellett müködik. ATI/AMD is csinál vmi hasonlót fotoreal grafikával. Én nem bánom, csak legyenek rendes hangFXek végre már .
  • jozing
    több szakértő szerint is, minnél többen játszanak rajta, annál nagyobb problémákat vet fel... például a szolgáltató net kapcsolata (bár ez sztem nem vészes) aztán ugye a szerverpark mérete... vagy nagyon erős gépek kellenek 8drágán) és azokat fentartani, majd ugye ahogy egyre nagyobb kapacitás kell fejlesztésük/bővítésük, vagy pedig ha sokan leszünk várni amíg játszhatunk. sztem a rendszer elterjedése egyelőre nem várható...

azért jó lesz nézni ahogy megyek csézni és láto "12 234 211-ik vagy a sorban".
  • NEXUS6
    Azért tegyük hozzá, hogy a konzolipar perifériáján mindíg is voltak olyan érdekességek, mint a Phantom, meg a Gizmondo ugye. Szal a határtalan csodálat és hasraesés elött, vagy után (vérmérséklettől függően) érdemes előszedni egész segges kritikai érzékünket.

Bocs a stílusért, nem akartam rontani az üzletet, ha esetleg érdekelt lennél benne.
    Sok sikert hozzá!
  • NEXUS6
    Igen, amikor egy szimpla mobiltelcs Crysis grafika alatt nem áll meg. Csak akkor már az otthoni gépek valós holografikus 3D koörnyezetet állítanak elő, mint a StarTrekben.

A helyi speckó célhardver által legenerált mindíg is erősebb lesz, mint a hálózaton átvihető tartalom. Ha nem így lenne, akkor akár memória sem kéne a gépekbe, mert csak lassítaná a rencert.:D
  • szily3
    NEXUS6: Azért szerintem tényleg kellett ide az okoskodásod :|
    Ja és szerintetek ugye mind hülye emberek találták ki? :|
    És szerintetek is úgy van, hogy összekötik a régi PIII-as gépeket, és asziszik, hogy még pénzt is keresnek vele? Ugye, hogy szerintetek is?
    Meg szerintem tényleg nem értenek a témához semmit és azt is félreértette mindenki, hogy szerverpark, mert igazából ugyebár senki nem látott még akkora szerverparkot, amekkora ehhez kell, mert hát ugye sem a Blájzárdnak se másoknak nincs?
    Ugye ha egy gépen egyszerre tíz csúcs gém fut, tíz felhasználónak, amik meg vannak véve, valamint a havidíj is le van fizetve, abból ugye úgyse lesz haszon?
    Meg gondolom régi 386-os procikat használnak, és a Crysis ugye Flash játék?
    És ugye senki nem hallott még arról, hogy állítólag elég lesz hozzá az 1,5-2 MB-os internethozzáférés?
    Meg ugye ezek még sohasem láttak számítógépeket?

Na igen NEXUS6 barátom, meg a többiek, ugye hogy itt mindenki jobban ért mindenhez, mint akiknek ez a feladatuk?
    Tudtam én...
  • Tobacco
    ez lesz a jövö kb 50 év mulva amikor már minden lakásba ott figyel az optikaikábel, nem lesz adat korlát a netszolgáltatoknál, és a procerok minimum 5000 ghz lesznek. De ehez még majd hozzá szol az összes hardver gyártó.
  • readswift
    "Visszatérve a témára, elképzelhető hogy rá tudnák húzni ezt a rendszert az MMO-kra is, de nagyságrendekkel bonyolultabb interakciókat kell lekezelni mint a cikkben példaként említett autós játékban."

mivaannnnnnn??????!

• Shaenis
    Schrank, én nem osztottam az észt, hanem elmondtam a véleményemet. Nem képzelem magam küklopsznak, én az ilyen stílusú játékokkal szeretek kikapcsolódni, van akit mással, korábban pl CS:S-ztem, és mégsem képzeltem magam kommandósnak. :P A warezelést én sem támogatom, régóta csak olyasmivel játszom, ami érdekel annyira hogy kipengessem érte az árát. Szóval vegyél kicsit vissza az arcodból légyszives, mert te osztod itt az észt ok nélkül.

Visszatérve a témára, elképzelhető hogy rá tudnák húzni ezt a rendszert az MMO-kra is, de nagyságrendekkel bonyolultabb interakciókat kell lekezelni mint a cikkben példaként említett autós játékban. Az online világok kezelése önmagában hatalmas erőforrásokat igényel és még jól kidolgozott protokol esetén is hatalmas hálózati forgalmat jelent a szervereken. Ezt megspékelni azzal, hogy a szerver generáljon le minden grafikát az összes online játékosnak, és elküldje streamen, egyszerűen hülyeség lenne, nem költséghatékony megoldás. Ráadásul a technológia licenszelése is rárakódna a költségekre, ami egyáltalán nem érdeke az MMO üzemeltetőknek illetve fejlesztőknek. Továbbra is az a véleményem, hogy ez a megoldás ott nem fog elterjedni belátható időn belül.

Gabócával egyetértek abban, hogy a hardver gyártók sem lesznek oda a dologért. :) A "buta" jelzőt visszavonom, tisztában vagyok azzal hogy elég fejlett konzolok vannak manapság, ennek ellenére tény, hogy a játékpiac néhány szegmense nincs lefedve konzolon. GW kliens sincs rá, ennyi. :)

• NEXUS6
    Ez egy akkora hülyeség mint makójeruzsálemtől!:)))

Ez kinek éri meg? Mert vegyél egy ilyen modemszerűséget meg havi díjat, eddig OK. De ha versenyezni akarnak, akkor a jelenlegi játékok árából, a jelenlegi rendszer teljes költségéből, amit a játékosok erre költenek, kell kihozni, miközben a cégnek/kiadónak meg csillagászati költségei lesznek!

Jelenleg a kiadóknak ki kell fejleszteni a játékot, ha akarják akár olyan csúcshardverre, ami még nem is létezik, lásd krájzis. A júzer megveszi és biztosít hozzá mindent. A kiadó max az online rendszerhez biztosít egy nagyobb szervert.

Az új rendszer szerint a júzer megveszi a gámát, meg előfizeti a használatát és ennyi (köszi), de minden hardveres fájás ami eddig a júzert terhelt az most a kiadók/a cég nyakába szakad, a kompatibilitás, a nagyobb teljesítyű videokártya, a hálózati nyűgök, az akármi.

Nincs olyan épeszű cég aki ezt felvállalná, hacsak nincs éppen szerződése a NASA-val és az amerikai energitakia minisztériummal, hogy minden, pl az atombombák robbanásásnak modellezésére szolgáló szuperszámítógépet ingyen és bérmentve, 10 éves szervízszolgáltatással átadnak a cégnek.

Átbaxás! Max flash-játékoknál működőképes!:DDD
    Addig jó amíg 10 ember használja, de hol lenne a Blizzard, ha pl a WoW mind a 10 millió licenszének futtatására képes szuperszámítógép rendszert kéne fenntartania!?
    Csak az áramszámla elvinné a teljes hasznukat!:)))
  • schrank
    egy olyan kocka mmorpg-s lama aki varázslónak , taurus-nak,küklopsznak vagy tudom is minek képzeli magát az csak ne ossza az észt a többieknek !
    a projektet személy serint támogatom no varez és akkor legalább meg lesznek becsülve a játékok mert így hogy napi szinten hozzájut minden gyökér bármihez és belepislantás után törli ne csodálkozzunk hogy senki nem vesz semmit
  • rudymester
    Egyenlrőe amerikában lesz elérhető. Az ötlet jó, de a kivitelezésen elbukhat minden. Egyébként ez nem kifejezetten konzol, hiszen számítógépen is játszhat az ember.
  • smaczylaci
    olvasd el mégegyszer és rájössz h nem kizárolag konzolos játékok futnak. ha nem tetszik a joy tjátszhatsz még billentyüzeten! A megfizethetöségért meg nemhiszem h nekünk aggodnunk kéne, hisz itt ugyse lesz elérhető v ha mégis akkor is csak amcsi hitelkártyával :S
  • Gaboca76
    Szerintem mindenre kilehet terjeszteni ez a rendszert.De vajon engedik e a hardver gyártok hogy ez a szolgáltatás elterjdjen?Vajon mi lesz azokkal akik nem tudják megfizetni egy ilyen szolgáltatás havi összegét persze ehez hozzá jön a szélesávu internet költsége is...Ki fogja ezt megfizetni.Amúgy meg a konzolok nem is olyan buták ha nem lenél anyira szük láto körü akor tudnád hogy ugyan azt el lehet végezni vele mint egy pécével.Ha nagyon akarja az ember!Nagyon kiváncsi vagyok mit lépnek a nagyok ere..
  • Shaenis
    Na igen, amit nem kötnek az orrunkra, hogy ezzel a módszerrel örökre vége a kalózmásolatoknak, kiváncsi vagyok mennyire tudja majd a lobby elterjeszteni ezt a megoldást.

Speciel engem teljesen hidegen hagy, mert nem játszom buta konzolokkal, az MMORPG világokra nehéz lenne ezt ráhúzni szerintem, és ott az bevétel is garantált az előfizetésekből.