67
  • amitakartok
    Mikor értik már meg végre, hogy az erőszakos játékoknak semmi köze az iskolai erőszakhoz?
  • tntmax
    Én úgy tudtam hogy a World of Warcraft meg a GTA4 tálálják leginkább a gyilkos hajlamot.
    Méghogy a tanár hozzáállása hatással lehet erre ugyanmár.. csak a hellokitty és társai a bűnösök.
  • Dr Adee
    "Na hát akkor a winnedeni esetnél a mészárló gyerek volt az erős, és nyert. Akik meghaltak azok gyengék voltak "

A mészárló gyerek öngyilkos lett. Az öngyilkosság annak nyilvánvaló jele, hogy ő is érezte, nem az életre termett, megszabadította a társadalmat a mocsoktól. Sajnos áldozatok, ártatlanok is vele mentek. Otthon is elintézhette volna a dolgot, egyedül, és nem lenne belőle ekkora hír.
  • blessyou
    Illetve Kosztolányi Édes Anna c. regénye is hasonló esetet vázol fel, csak épp más a környezet, de a szitu nagyon hasonló.
  • Zenty
    van erről egy jó film: "Heart of America" ezt is érdemes megnézni
  • Epikurosz
    Túl sok "kell" van a hsz-edben.
  • amee21
    Hmm...Hát olvasva a hozzászólásokat láttam néhány szembe tűnőt ami nagyon nagyon jó pl toto66 amivel én is határozottan osztom a véleményt! Ugyan is nem a tanárokat kell okolni na jó van olyan tanár aki be skatulyáz néhány diákot vagy ha így jobban tetszik csak őket ismeri el és ők a kedvencek...de ez alapjáratn mindenhol így megy és nem csak most de 20 évvel ezelőtt is voltak ilyen tanárok és lesznek is! De a lényeg az ,hogy a mai tanulók nagyon el szemtelenedtek!Mert nagyon tudják, hogy nekik milyen jogaik vannak és hogy a tanár mit nem tehet vel például lecsapni neki egy nevelő értékű fülest amit meg kellene tenni!!A mostani helyzetben inkább fordult a kocka... a "diák neveli a tanárt"! Plédául nem régen volt amikor a diák órán halgatta a telefonján a zenét persze órán és amikor a tanár szóvá merte tenni, hogy ezt nem az óra altt kellene csinálni akkor még neki állt feljebb és hasba illetve bordán vágta a tanárt /ez egy általános iskolában történt/. Félre értés ne essen nem a tanárok pártolásáról van szó hanem arról, hogy a diák jobban tudja a jogait, hogy mit nem tehetnek vele, mint azt hogy mi neki az első és elengedhetetlen kötelezettsége az hogy Tanuljon!!Az oktatási rendszert kicsit át kellen reformálni nem a diák hanem a tanár javára!Nem nagy mértékben csak annyira ,hogy ha kell akkor a diák igen is kapjon egy nevelő értékű pofont!Mert a mai helyzetben a diák nem kap semit azért ha körbe veri a tanárt mert úgy tartja a kedve csak egy kis ennyebennyét mivel ha jól tudom akkor 16 vagy 18 éves koráig tanköteles. És ha vissza térünk az említett tanáreréshez akkor mi lessz ha már a diák ezt általános iskolásan megengedheti magának...?ha felkerül középiskolába akkor ott életveszélyesen fenyegeti meg majd a tanárokat?A jegyeket is ezután majd szavazással döntik el a diákok, hogy nekik az megfelele?-mert ha nem akkor lelövi a tanárt-.Tehát nem értem, hogy miért lett megendedve,hogy ennyire el züljön a fiatalság!!??Természetesen tisztelet a kivételnek aki tudja, hogy mi a kötelessége és tanul!Azt a problémát kellene megoldani,hogy a diákot is felelősségre lehessen vonni mert akárhogy is 12éves de tisztában van a cselekedetével és anak súlyával!lejebb vinni a büntetési korhatárt és ha kell akkor elszakítva a családjától és nevelő intézetbe zárni!És akkor megtanulnák, hogy mit szabad és mit nem és annak a maradéknak is el menne a kedve aki követni akarja a példájukat.A lövöldözésről meg annyit, hogy nem a társadalmat meg a tnárokat meg az iskolát kell okolni a mészárlásokért, hanem a szülőt aki nem figyel oda hogy a gyereke mit csinál!A lövöldözésekre az esélyt már otthon kell kiszűrni!Természetesen a szülő sem lehet ott mindenhol mert dolgozni neki is kell és nem lehet ott mindenhol...csak annyit hogy kicsit foglalkozni vele, hogy a gyerek ne érezhesse úgy hogy semmi sem számít!Csak azt hogy otthon van egy szerető családja akinek nagyon fontos és ha az iskolában szivatják akkor se az legyen a gondalata, hogy hol a fater puskája hanem az hogy ez csak egy állapot és suli után ugy se látják egymást.Remélem érthető volt és mindenkinek le jött az aminek le kellet, hogy jöjjön!
  • Sanyix
    "Az erős nyer a gyenge elbukik."
    Na hát akkor a winnedeni esetnél a mészárló gyerek volt az erős, és nyert. Akik meghaltak azok gyengék voltak :D

Engem is mondjuk basztatnak, bekattanok az iskola folyosóján kicsavarom 20 gyerek nyakát, a többinek bezúzom a gégéjét, majd több persz hörgés meg szenvedés után meghalnak, mert "gyengék voltak" :D
    LOÁL!
  • teccikérteni
    "Erős? Gyenge? Ezek azért bizonyos szempontból viszonylagosak."

Én is pont erre gondoltam.

Amúgy szerintem Dr Adee-nek is lehet valamiféle "defektusa", ha már ilyen cinikus lett...
  • Praetor
    Uff, nem 'Al Ashrad'-nak ment, hanem 'Dr Adee'-nak a #42-esre. Bocsi.
  • Praetor
    "Haha hol élsz?"
    Épp azt mondtam, hogy ez egy általános kór, ami rágja az egész emberiséget. De ettől ez még nem normális. Vannak kisebb közösségek, ahol nem így működnek az emberi kapcsolatok. Most akkor az a helyes, hogy kiirtjuk azt, aki nem bírja a folyamatos nyomást, ahelyett, hogy az okot szüntetnénk meg, ami folyamatosan termeli a tömeggyilkosokat? Szerintem ez utóbbit te is logikusabbnak találod.

"Az erős nyer a gyenge elbukik"
    Erős? Gyenge? Ezek azért bizonyos szempontból viszonylagosak. Lehet hogy neked van elég vér a pucádban jólmegaszondani, és így te vagy az erős. Viszont ha valaki megelégeli, hogy egy tucat ilyen ember alázza meg napról napra, és egy kritikus pillanatban fegyvert fog rád, akkor lehet hogy te leszel a gyenge, mert nem lesz bátorságod szembenézni a fegyverrel, meg azzal, hogy ugyanazt kapod vissza, amit adtál, csak más formában. Ekkor nem leszel eléggé erős. De a fejed sem, meg a mellkasod sem, amiből pillanatokon belül ementáli lesz.

Viszont a gyerek elég erős és bátor lesz ahhoz, hogy meghúzza a ravasz, meg ahhoz, hogy az amúgy is keserűségben tengetett életét eldobja azért, hogy egyszer bosszút álljon.

"Mi az, ami károsabb bármely bűnnél? – A tevőleges részvét olyanok iránt, akik félresikerültek és gyengék." Friedrich Nietzsche

Már nem azért, de Nietzschének pont ez az alapgondolata szülte a Mein Kampf-ot...
  • Epikurosz
    Mielőtt elvonulnék, még beszúrok ide egy linket, és lebetűzöm a cikk szerzőjét. Mózer Andrásról van szó, és nem az első eset, hogy felfigyelek rá. Ez a cikke is egy komoly elemzés.
  • Epikurosz
    Én nem tudom hol tanított Krémer Balázs, csak a TV-ből ismerem, és lesújtó véleményem van róla. Egyike azoknak az önjelölt szakértőknek, akik csak pusztítást és szenvedést hagynak maguk után. Tele van az ilyenekkel az oktatás, a média, az államapparátus, a gazdasági élet. Középszerű, helyezkedő emberek.
    Természetesen a frusztráltság is beszél belőlem. Mert szomorú és egyben fájdalmas is az, hogy olyanok, akik kiváló tanulmányi eredményeket érnek el a középiskolában, majd az egyetemen is, később, a való világban nem igazán kapnak elismerést. Kivételek ez alól talán a természettudományos kutatók, mert ott kevesebb esély van a trükközésre, de ott sem rózsásabb a helyzet.
    Persze, az ember egy idő után belesimul a környezetbe, és alkalmazkodik. Én mindenesetre nagyon tudom utálni, amikor beigazolódnak a jóslataim.

Például, nyugodtan utána lehet keresni itt a fórumokon, leírtam, nem is olyan rég, talán 2 vagy 3 hónapja, hogy az afrikai országoknak küldött segélyeknek káros hatása van, és ugyanezt mondom a hazai cigányoknak fizetett segélyekre is. Akkor valahogy úgy érveltem, hogy a segély megalázó, konzerválja a rossz állapotokat stb. Persze nem zártam ki én sem teljesen, mert az oktatás terén folytatni kellene, persze nem akárhol, mert a tanulási környezet épp az itt tárgyalt okok miatt sok helyütt előnytelen.

Most olvasom a Népszabóban egy zambiai közgazdászról szóló cikket, amely egy, a Wall Street Journalben megjelent cikket idéz. Ennek szerzője Dambisa Moyo közgazdász, a „Halott segély, avagy miért nem működik a segélyezés, és mi szolgálná Afrika fejlődését” című március közepén megjelent könyv írója.

Nos, ő biztos jobban ismeri az ottani helyzetet, mint én, én ugyanis soha nem jártam még Afrikában.

Mindenesetre, örülök, amikor látom, hogy kizárólag a józan paraszti eszemre, a racionális, logikus gondolkodásomra, arány- és erkölcsi érzékemre támaszkodva jutok olyan következtetésekre, amelyeket mások is visszaigazolnak és helyeselnek. Az lenne a legnagyobb örömöm, ha látnám, hogy ez a fajta gondolkodásmód teret nyer.
  • balee66
    Krémer Balázs már akkor az ELTÉ-n tanított, amikor én még meg sem születtem:))
  • balee66
    Nem:)
    Azt sem tudom, kicsoda Krémer Balázs...
  • teccikérteni
    "Mi az, ami károsabb bármely bűnnél? – A tevőleges részvét olyanok iránt, akik félresikerültek és gyengék."

Remélem akkor is ezt fogod mondogatni, mikor kapsz egy vírust, vagy feltörik a gépedet...
  • Epikurosz
    "szerintem nagyrészben a társadalom okolható az ilyesfajta esetekért"

Na, bravó. be kell tiltani a társadalmat is.
  • jamborl
    Ajanlok figyelmetekbe ket filmet:
    Az egyik a Ben X, pont ezt a temat feszegeti amirol eddig szo volt, ez pozitiv szemszogbol nezi azt, mig a masik a Ken Park az inkabb a negativ oldalat feszegeti.
    Megrazo, ugyanakkor nagyon erdekes mindketto es ravilagit arra, hogy milyen a tarsadalom azon resze amit mi "iskolanak" nevezunk, persze kicsit eltulozva neha...
  • unreal3
    Véleményem szerint a számítógépes (agresszív) játékok nem feltétlen okolhatók, csak az esetek kis hányadában. Szerintem még lehet, hogy segít is, mivel letudja az ember vezetni benne a düht, így lehet, hogy egyes emberek talán soha nem jutnak el oda, ahova enélkül jutottak oda, nem csak lövöldözés, hanem a "enyhébb" incidensekre is vonatkoztatva. Nem akarom védeni ezt, csak egy meglátás, és persze van akinél más hatást vált ki.

Másrészt, szerintem nagyrészben a társadalom okolható az ilyesfajta esetekért, mivel nem csak az "átlag" létezik, hanem - sokkal kevesebben - ezen kívül vannak, viszont a társadalmat az átlag építi fel, az átlag túlerőben van a kisebbség ellen, és ennek hatására érik különféle atrocitások a kisebbséget, mivel a mai "átlag" így gondolkozik, ahogy tapasztaljuk.

Mint lentebb írva volt, az emoóciánlis fejlettség az kétélűnek mondható. Egy ilyen kirekesztett világban élő ember nem fog úgy érezni valószínűleg az "átlag" iránt, mint ahogy a norma elvárja, ezért "hideg" emberek lesznek a külvilág számára, mivel a külvilág számukra nem megfelelő, értéktelennek tűnik, vagy éppen a külvilágból csak negatív hatások érik őket, ezért nem is várható el, hogy szeresse azt amit az "átlag". Másfelől, szerintem korosztályon belül mélyebb gondolatokat hordoznak magukban, viszont elzárják magukat a külvilágtól, "szerepeket" játszanak, hogy betudjanak illeszkedni az akutális közösségbe, így próbálják csökkenteni az őket érő negatív hatásokat, viszont ez is "fárasztó" munka, mivel a valóságos énjüknek kell ellentmondani. Akik erre nem képesek azok gyakran lesznek kiközösítve és állandó támadások érik, amiket nem tudnak kezelni, ennek hatására a "gyengébbek" bekattanak egyszer és ha megvan hozzá a lehetőség (jelen esetben fegyver) akkor kész a kataszrófa.

Az iskoal azért okolható ezért, mert oda -pár kivételtől eltekintve- mindenki kötelezően bevan zárva, "sok" ember közé, és nem az egyén válogatja meg a társaságot, hanem ahogy sikerül, ezáltal az ilyen kívüláló egyéneket sajnos gyakran érik olyan hatások, melyek a fentebb leírtakban megtalálható. Ha kikerül ebből a környezetből, akkor már valószínűleg normálisabb emberi életet tud élni, mivel több szabadsága, lehetősége van. Igaz munkára szükség van, de még a munkahely sem feltétlen olyan hogy állandó társadalmi bántalmazások, stressz éri emiatt.
  • Epikurosz
    balee, te ugye nem Krémer Balázs, a szagértő vagy?
  • Sir Ny
    Igazad van! Ha nincs iskola, nincs iskolai lövöldözés. Következtetés: az iskola felelős az iskolai lövöldözésért. Bizonyíték: mindenki, aki iskolában lövöldözött, -legalább egyszer- járt már iskolában.
  • toto66
    Szóval:
    A tanárok, pont ugyanolyan emberek, mint a más foglalkozásuak, vannak jól és rosszul tanítóak/ nevelőek, vannak becsületese és kevésbé becsületesek.
    De azt tudni kell, a tanár csak olyan nevelési ezközt használhat a törvények szerint, ami kizárja azt hogy neveljen. Ezért sokan megkeserednek, elvesztik a maradék kedvűket is frusztráltak lesznek, és ezzel még romlik tovább a helyzet.
    Miért voltak képesek nevelni, tanítani 20 évvel ezelőtt, és miért nem most? Hát azért, mert nem engedik. Ha engednék akkor bizony sokkal kevesebb lenne a konfliktus diák és tanár között, mert gyorsan el lenne rendezve egy-egy probléma, és nem gyülne a feszültség, ezt a tanulók is jobban elfogadnák, tévedés az hogy nem. A határoknak tisztának kellene lennie, és akkor nagyságrenddel kiegyensúlyozottabb lenne a nevelés, nem mutogatna a szülő a tanárra, tanár a szülőre. Sajnos a demokráciára hivatkozva többet ártanak, mint a néhány tényleg rossz tanár, mert azt is tönkreteszik aki nem az.
    Ébredjünk már fel, a demagóg szöveg bármennyire is tetszetős (szabadságról, meg jogokról) ellenünk van! A tanuló azért jár iskolába, hogy tanuljon, tantárgyakat, szocializált viselkedést, erkölcsi felfogást. Jogának a tudást, jólneveltséget kellen tekinteni, a tanár kötelességének meg azt hogy ezt biztosítsa!
    Most pedig mi van, hülyítik az embereket, hogy ilyen meg olyan jogai vannak, hogy véletlenül sem a fő jogokkal éljenek, és azt követeljék meg az iskolától. Ezt mind a politika akaratából, amit pedig látunk, hogy minden téren becsap minket, és itt is. Mert az igazi emberi jogokat akkor tunák érvényesíteni az emberek, ha nem az iskolában a tanárokkal szemben követelnék azokat, hanem mert tanulnának, nevelődnének így megismernék a saját érdekeiket, és a politikával szemben tudnának reális elvárásokat támasztani!
    Ez nem érdeke a politikának és amég a szülőket és nevelőket ellentáborba tudják terelni nyert ügyük van!
  • Al Ashrad
    Elég lenne csak az idiótákat...
  • Epikurosz
    egyes hozzászólókat olvasva támadt egy remek ötletem: ha ennyire rosszak a tanárok, ki kell tiltani őket az iskolákból. Semmi szükség rájuk.
  • Al Ashrad
    Még valami beugrott, sorry a sok postért.
    A tanárok SZARNAK RÁ, hogy mi van az osztályban, főleg általános iskolában, ahol pedig a gyerek megkezdi a szociális kapcsolatait. A tanárt nem érdekli, hogy melyik gyerek kit gúnyol, a vitákat lerendezi egy szaktanárival, de a dolgok mögé nem néz, később ugyanúgy vita lesz. A gúnyoló gyerekek általában benyalják magukat a tanároknak, ezért nem részesülnek semmilyen szankcióban, az áldozat, pedig akit gúnyolnak és kénytelen visszavágni, néha már idegből nem csak szavakkal vág vissza (én is ilyen voltam, hangsúlyozom VOLTAM)kapja a szankciót a tanár részéről IS. Én sulit váltottam általánosban, és bár nem volt fenékig tejfel az új suli (csak 1 év, mert 8.ban jártam oda), de sokkal jobb volt a közeg, a tanárok és a diákok is. Mondjuk hozzátartozik, hogy itt csak 11 fős volt az osztály, az első 7 évben pedig 30 +os volt, így a tanárok nem is tudtak odafigyelni személyenként a gyerekekre, már ha akartak volna akkor sem. Értitek? :)
  • Dr Adee
    "felnőtt emberek között is az a normális, ha elfogadó, "baráti" a hozzáállása mindenkinek mindenkihez"
    Haha hol élsz?
    A sorban félrelöknek elfogadod, az úton leszorítanak elfogadod, dupla annyit dolgozol egész életedben fele pénzért, elfogadod?
    Az egyenlőség csak élethazugság és ezt a hazugságot mi mind elhisszük.Nem vagyunk egyenlőek, se te se én és a többi ember se.Az erős nyer a gyenge elbukik.

"Mi az, ami károsabb bármely bűnnél? – A tevőleges részvét olyanok iránt, akik félresikerültek és gyengék." Friedrich Nietzsche
  • Al Ashrad
    Ja és Dr. Adee: az olyanok miatt, mint te, tart itt ez az ország. Értelmezd ahogy akarod.
  • Al Ashrad
    Droidkának teljesen igaza van. A hülye tanárok az okai mindennek. Volt jónéhány normális tanárom nála semmi gond nem volt soha az órákon már középiskolában. De volt pl. egy feminista tanárnőm, nálunk köbö 6 fiú volt az osztályban meg 25 lány és minden órán ez a drága tanárnő 1 fiút és 1 lányt feleltetett. De volt, hogy 2 fiút. 2 lányt nem. :) A tesitanárom meg kicsit pedo hajlamú volt és direkt szívózott a gyengébb fizikális képességűekkel. Vagy ide sorolhatnám az ének tanárt aki azért adott ötöst, ha valaki elment az ő koncertjére... :) Kapisgáljátok?
  • Zenty
    De ahogy mondtam ezt igazán olyan érti aki legalább egyszer volt "stikk".
    Én pesten voltam, de csak 1 hónapig. Valami hülyeség miatt rám szálltak rájuk hagytam aztán végén már én is szívesen pisztolyt fogtam volna :D
    Helyette azt választottam hogy reggel bementem a suliba, és kapott mindegyik verést ahol értem. Utána természetesen bekussolt mindegyik, és én marha jól éreztem magam :D

Viszont sajnos vannak olyanok mint ebben az esetben is, hogy évekig hagyják magukat, és ilyen hülyeséget csinálnak ( mint ez a lövöldözés) a felgyülemlett düh miatt.
  • Zenty
    Egyetértek!
    A romák többségében viszik az iskolákban az fizikai agressziót, és a farkas törvényes "kultúrát". Bár saját tapasztalatból láttam Budapesten is hogy egyes gyerkőcöket szinte kínoznak nem romák is. De Pesten inkább a lelki terror a jellemző mint a fizikai.
  • Zenty
    látszik nem jártál még iskolában...
    Valakiket csak ok nélkül szúrnak ki a barmok, vagy egy pitiáner ügy miatt megsértette a barmokat, és ezért kínozzák évekig a szerencsétlen áldozatot. Ez a barom "elite" az igazán problémás az iskolákban.
    A barmok történetesen értelmi fogyatékosok, és imádják szadizni a másik embert, de ennek ellenére nem csinálnak velük semmit. Nem az áldozat a hibás amiért agresszivá alakítják. Err van egy jó mondás: mit csinál egy kutya ha állandóan bele rúgsz? Egy idő után visszaharap... Ezt kéne szem előtt tartani.
    Ilyeneket barmokat kéne kiszúrni, és azonnal rúgni az iskolából.

Egyébként a szülőknek biztos tragédia, de elgondolkozhatnak azon hogy a gyerekeik miért élték ki szadista vágyaikat egy elesett másik gyereken...? ( persze tsz kivétel annak a gyereknek aki nem volt benne a szadista játszmákba)

• Sadun Tryst
    már ha az a gyerek tényleg saját akaratából van abban az iskolában...
    iskola lövöldözéseket soha nem fogják visszaszorítani, hacsak nem állítanak fegyveres őröket az iskolákba. személyes és társadalmi ellentétek mindig is voltak és lesznek is.
    akik tényleg tehetnek ezek ellen a lövöldözések ellen azok a tanárok, hogy megpróbálnak minden diákra ugyan úgy figyelni, és a szülők, h szemmel tartják a gyermekük.
  • balee66
    Még mindig nem a kultúrális háttér, és nem is az intelligencia a lényeg.
    Nevelést ugyanúgy kaphat otthon egy gazdag és egy szegény gyerek, egy tökhülye és egy tökintelligens. A drogozás meg nem téma, aki drogozik az drogozik, nem embereket öldös.
  • Epikurosz
    Az elfogadó, baráti környezetet nem lehet úgy kialakítani, hogy összeborítanak egy helyre (mint egy kukába) mindenféle kulturális hátterű, IQ-jú, EQ-jú, stb. gyereket. Az integrációnak nevezett kamu vége mindenütt a konfliktusok, az erőszak, a drogozás, a nihilizmus stb.
    Épp emiatt sikeresek az egyházak által működtetett iskolák, mert ott az embereknek van egy közös életfelfogásbeli platformjuk.
  • Praetor
    Pont ez a felfogás vezet oda, hogy vki egy berettával kilyuggatja a fél iskolát. De hajrá, köpjünk le minden gyengét, alázzuk meg, lehetőleg minél többször. Ennek megváltoztathatatlan következménye az, hogy néha soxor kell fordulnia a hullaszállítónak egy-egy iskolához.

"egész életében babusgatásra szorulna"
    Ember, milyen egész életében? Ez egy 17-éves gyerek volt. De amúgy meg felnőtt emberek között is az a normális, ha elfogadó, "baráti" a hozzáállása mindenkinek mindenkihez. Az a beteg és degenerált, ha nem ilyen. Csak mivel önző, 8km-es egóval rendelkező, jómegaszondom emberek vagyunk, ezért ilyen defektes ez a világ. Nehogymá ne bánthassam a másikat...

Az emberi társadalom az egó és az önzés miatt iszonyatosan korcs. Ez az iskolákban kristályosodik ki soxor. Elfogadó lenni másokkal, különösen a "nem elég tökösökkel", az derogál sokaknak. Még csak az elfogadásról beszélünk, nem arról, hogy valóban jószándék is legyen az emberben a másik felé.
    Manapság az a lényeg, hogy legyen akkora arca mindenkinek, hogy ne tűnjön fel neki a többiek nagy arca. Ha valaki meg nem ilyen, vagy bármi oknál fogva nem trendi, akkor lábtörlőt csinálunk belőle.

Nem lehet egyetlen embert sem büntetlenül bántani, sem verbálisan sem tettleg. Mindegyiknek következménye van. Előbb vagy utóbb...
    Nem csak az elkövető a felelős, mert egy elfogadó, baráti közösségben még soha nem gyilkolt tömeget senki.
  • Dr Adee
    "hogy az elmebeteg magyar (ki)oktatási rendszer nem életkornak megfelelő (túl)terhelést ad a gyereknek"

Ez mekkora hülyeség éppen azzal van a gond, hogy semmit se tanítanak.
    Én sose feszültem meg a tanulásba, házit is egy gyerekről másoltuk vagy 10-en.
    Ez így van rendjén, rugalmasabb oktatás kell, nem kevesebb házi meg munka.

Az élet nem tündérmese. Akit kiszúrnak azzal baj van, magának csinálja. Nem kell védeni aki 15 embert ölt meg, mert nem érdemli. Azért mert beszólt nekem párszor egy egy tanár még nem lettem tömeggyilkos, mert nem vagyok hülye.
    Ki kellene szűrni az ilyen gyerekeket még mielőtt kikerülnek az életbe, komoly probléma van velük. Nem a társadalom a hibás, egész életében babusgatásra szorulna? És ha rosszat szólok neki meg megöl? Hát nem! Nem tudom mit szólnátok ha a ti gyereketeket ölte volna meg egy ilyen hülye gyerek.
  • balee66
    Hát ezeknek a dolgokhoz vajnyi köze van az etnikai csoportokhoz, a drogosokhoz, a szellemi fogyatékosokhoz meg még kevesebb. Itt a családi háttér a leglényegesebbb tényező, és nem csak az erkölcsi nevelés hiánya a legrosszabb, hanem egyáltalán a nevelés hiánya. Ehhez pedig nem kell romának lenni.
  • Epikurosz
    Az igazság az, hogy a legtöbb ilyen iskolai probléma a "hozott áru" miatt történik. Vannak olyan, főleg cigány családok, ahol a gyerek nem kapja meg a legminimálisabb erkölcsi nevelést sem, sőt, a társadalmi együttélés alapjaira sem tanítják meg. Magyarországon a legsúlyosabb iskolai konfliktusok emiatt vannak. A másik problémacsokor a szellemi fogyatékos, és a drogozó gyerekek miatt van. Ezt a három kategóriát ki kellene emelni a hétköznapi iskolákból, mert az integrált oktatás nem vezet sehová, mindenkinek csak fájdalmat okoz.

Fel kellene eleveníteni a konzervativizmus elveit. Persze ehhez tudni kellene, hogy mi az igazi konzervativizmus. Amerikában most a konzervatívok is útkeresésben vannak, és rendkívül nyitottak. Érdeklődve néztem Jonathan Krohn, a kis 14 éves kamasz médiaszerepléseit.
  • vmiki88
    akkor e szerint a tanulmány szerint, az én iskolában nem lesz lövöldözés :).
    Nálunk az összes tanár mindegyik diákkal ugyanúgy "jutalmaz" (bár néhányan benyalták magukat, de ez most nem számít)
  • Tetsuo
    Ticcsuk be a ziskolat!