67
  • Zenty
    Ez is teljesen így van! Az ilyesfajta "szakértőknek" fogalma sincs mit élhetett át a gyerkőc. ( ahhoz minim egyszer klikknek kell lenni a suliba hogy értse bárki is a szitut)
    Egyébként az elkövetek legnagyobb hányada a tanulmányai kezdeténél jó tanuló volt vagy jó magatartású rendes gyereknek mondták. De az évek során "valamiért" aztán romlottak a tanulmányai, és a "magatartás hozzálássa" is. nah vajon miért...? Biztosan nem a degeneráltak miatt.... :)
  • Zenty
    "Saját tapasztalatom szerint a ''tanárok'' jelentős része sajnos a disznók etetésére is alkalmatlan, nemhogy gyerek nevelésére!!!..." sajnos ez teljesen így van!
  • Zenty
    pff és ehhez kellet "szakértő" ? Látszik ezek is ingyelélésből élnek...
    Kb régóta lehet tudni hogy nem a játékok miatt történek ezek, hanem az iskolákban lévő degeneráltak miatt! ( itthon is van bőven belőlük).
    Egyes csoportok az iskolákon belül istenek képzelik magukat aztán "szórakozásból" kiszúrnak mindig egy két gyereket, és forcirozák, alázzák, esetleg verik évekig az áldozatukat ( a többség nem mer szólni mert félnek hogy ők is a hülyék stikkje lehet)
    Aztán egyenes degenerált tanárok is rátesznek még egy lapáttal mikor direkte kötekednek pont avval a gyerekkel akinek már ép elég baja van.
    Így nem csoda hogy több évnyi rémálom után egyszer elege lesz a gyereknek, és a bántalmazóin bosszút akar állni. Minden esetben ez volt, hogy verték, alázták, és a tanárok is lenézték mielőtt megtörtént volna az eset.
    A megoldás az lenne, hogy a tanárokat kéne havonta pshioliga vizsgálatra küldeni, és állandó alkalmassági teszteket is végezni is kéne rajtuk ( hogy bírják a terhelést? stb.) Mert a legtöbb hülye tanár a diákokon vezeti le a feszültségüket ami ilyen dolgokhoz is vezethetnek...
    Aztán persze nem ártana ha jobban oda figyelnének a diákokra, hogy ha vernek egy gyereket az iskolában akkor nem elfordulni kéne hanem segíteni a gyereken, és az elkövetőket durván felelősségre kell vonni.
  • balee66
    Szerintem pedig az itt nálunk tapasztalható erkölcsi és morális válság sokkal inkább szoktatja a fiatalokat arra, hogy bármit megtehetnek felelősségre vonás nélkül. Gondolok itt főleg a politikai elit által mutatott negatív példaképre...
  • balee66
    Szerintem az emoóciánlis fejletlenséghez nincs sok köze ehhez, sőt. Talán az erőszakos emberek még fejlettebbek lehetnek e téren.
  • szily3
    20: Vagy pedig emocionalisan nagyon fejlettek, emiatt gyűlik fel bennük a keserűség, emiatt 'fordulnak az érzéketlen világ' ellen...
  • frenk007
    Én úgy tapasztalom, hogy a fiataloknál inkább összemosódott a való és a virtuális világ. Tény, hogy a vizuális virtuális világ, rászoktatja az egyént, akinek még a személyisége se alakult ki, hogy bármit megtehet minden felelősség nélkül.
    Zárkózottá teszi a személyt
    Személytelenné válnak a kapcsolatok.
    Egy másik világba menekül
    Depresszió
    Öngyilkosság stb.... Folytathatnám a mi kis való világunk értéktelen jellemvonásait. Tény, hogy mély a probléma. Ez nem valószínű hogy magától megfog oldódni!
    :-))
  • SuspiciousC
    Az eroszakos emberek egytol-egyik emocionalisan fejletlenek. Nagyon egeszsegtelen, ha valakiben csak gyulik a keseruseg, nagyon sokaig, aztan kitorik belole, rendkivul szelsoseges esetben igy... De vonatkozik ez arra a tipusra is, aki keptelen normalisan kordaban tartani az erzelmeit (pl: beleteszi a masikat a kukaba fejjel lefele), bar utobbi legalabb kepes levezetni az agressziot, csak nem a megfelelo modon. No persze, gyerekkorban nagyon labilis tud lenni nehany ember, a szerencsesebbek ezt kinovik.

Az is ketsegtelen, hogy sajnos manapsag nagyon sok egyaltalan nem motivalt, hivatas-erzes nelkuli tanar kerul az iskolakba, gondolom nem csak nalunk. De a diakoknak sem tesz jot sajnos ez a mostani kozeg, a tul nagy szabadsag, azt gondoljak mindent megengedhetnek maguknak... a mostani felnott generacio nagy resze el sem tudott volna kepzelni olyasmit, hogy megusse a tanart, vagy akar csak visszaszoljon nekik, persze a duh megvolt, de a tekintely rendet teremtett. Ez is hianyzik, es ez is problema.

De valoszinuleg a legfobb problema ezekkel a bekattant kolykokkel az, hogy sem otthon, sem az iskolaban nem talaltak megfelelo tarsasagra. Gondolom mindket kozegben eros frusztraciok ertek oket, amiket keptelenek voltak feldolgozni. Tipikus jellemzesuk is erre utal: lanygyuloletuk valoszinuleg sikertelensegukbol fakad, feltehetoleg barati kapcsolatokat sem apoltak tulsagosan. Aztan csak gyulik-gyulik a duh, keseruseg, es ez lesz belole...

Az igazi felelosseg nem azert a szuloke, mert kinnhagytak a polcon a toltott fegyvereket (ambar ez is meger egy-ket szot), hanem mert nem vettek eszre, es nem cselekedtek idoben hogy segitsenek a kolykon. Ugyanez vonatkozik a tanarokra is termeszetesen, mert sajnos manapsag egyre nagyobb szukseg van arra, hogy a tanarok egyenileg is foglalkozzanak a gyerekekkel - ugyanakkor pont ez az ami egyre nehezebbe valik.
  • szily3
    Amúgy kiviláglik, mennyire nagy a hozzáállás külömbsége a dinka politikus meg az értelmes szakemberek között. Előbbi: "A gyereknek volt computyéje? Na montammén, ugye montam?? Azonnal kezdeményezem a komputyéres játékok kitiltását az EUból!! Na majd elpallom én bides kölköket, ha még valami papírmunkát csinálnak nekem, mert a komputyéres játékok arra nevelik a bides kölköket, hogy lövöldözzenek össze vissza...".
    Pszichológus/pszichiáter(/pszichopata:)) ): "Hmm, ez érdekes.."
  • szily3
    Vorpal: Én is felraktam TOR-t, de amint akármint (mondom, BÁRMIT) ügyködök a beállításoknál, elromlik. De olyan szinten, hogy a következő indításnál már csak hibaüzenetet kapok:( Mi lehet a baj? Ui.: Müködik ugye böngészőtől függetlenül, mer FF alá kaptam egy plugint, de egyéb böngészőknél semmi. Légysz válaszoljatok! /Amúgy bocs az OFF-ért
  • droidka
    Az egy dolog, ha egy tanár a valóban hülyét regulázza meg, de a gond többnyire az, hogy ok nélkül baszódik sokuk, mert azt hiszi magáról, hogy ő a legnagyobb király. Megfigyeltétek, hogy a matektanárok közt vajon miért minden második komplett pszichopata?!!!...

Volt olyan tanárom is, aki meg az ellenkező véglet, hogy túl engedékeny volt, és akkor aztán semmibe vették a gyerekek.:) Velük szemben teljesen elszemtelenedtek. De volt olyan is aki normálisabb volt, hogy alapjáraton tisztelte a kisebbet, nem fölényeskedett, nem bunkózott, nem szívózott reggeltől-estig, de ha valamelyik gyerek túlfeszítette a húrt akkor időnként képes volt bekeményíteni.

Saját tapasztalatom szerint a ''tanárok'' jelentős része sajnos a disznók etetésére is alkalmatlan, nemhogy gyerek nevelésére!!!... (Tisztelet a kivételnek. Akinek nem inge, ne vegye magára. De akinek inge, az meg gyorsan öltözködjön fel! :)Hofi szavaival élve.)

Azzal sok kínlódást megspórolhatnánk, ha már az elején tanárt is lehetne választani!!! Ha nem kellene azonnal iskolát váltani, ezzel lehetne kiszűrni az alkalmatlanokat, mert akkor elgondolkodnának, hogy vajon miért mennek a másik tanárhoz többen...

Meg ugye talán az sem okés, hogy 600 órányi házi feladatot adnak a gyereknek.(Ahogy azt már Vekerdi 500 ezerszer elmondta.) Ha lelkiismeretesen magoltam volna a fárasztó iskolai
    agymosás után is, akkor minimum este 10-ig kellett volna magolni!!! Akkor még nem értettem, hogy miért van mindez. De később amikor kiléptem az agymosodájukból és magántanuló lettem, akkor olvastam Vekerdy Tamás írásait, aki pontosan azt mondta, hogy az elmebeteg magyar (ki)okatási rendszer nem életkornak megfelelő (túl)terhelést ad a gyereknek. Ez kialvatlansághoz vezet.

(Persze nem lehet mindent erre fogni! De ha feszült légkört teremtenek, ahol a helyi kiskirály ''tanár'' hülye bunkózik egész nap, ahová francnak sincs kedve bejárni, akkor nyilván agresszívebb lesz az ember és hamarább elpattan az emberben az a bizonyos húr. Nem a diák van a tanárért, az iskoláért hanem fordítva!!!)
  • Bogyee
    Én nem vagyok tanár de elég sok gyerek megfordul nap mint nap a munkahelyemen és valahogy az ötödik neveleten gyerek után néha én is olyat mondok ami nem biztos, hogy tetszik neki. Meg tudom érteni a tanárokat, hogy egész nap muszáj jópofát vágni a debilekhez és egy idő után már nem úgy állnak hozzá a dolgokhoz.
  • who am I 7
    Ez a tanár dolog..jah, az ilyen gyökér megélhetési kókler köcsögök, meg akik eleve alultápláltak, vagy komplexussal küzdenek, ezeket kellene kiszűrni a tanárok küzöl, jó pszhichológiai tesztekkel...Mert egyébként nem ártana szeretni is a gyerekeket, ahhoz , h effektive nevelje őket... én is szívesen fejberúgtam volna 1-2 köcsögöt..Tessék, most megkapják..remélem azok akik érdemlik ... Csak úgy meg a diákoknak van túl nagy mozgástere...Mind1, a lényeg akkor is az lenne, hogy a tanárokat jól megszűrjék ennyi, mert rengeteg múlik rajtuk, hiszen a gyereket félig ők nevelik (reggeltől-délutánig iskolában vannak..elég sok idő..)
  • Adam II
    Az elkövető mindig egy magányos magánakvaló lúzer akit piszkáltak az osztályrársai. Ennek semmi köze társadalmi rétegekhez mert egy szegény ugyanúgy lehet lúzer mint egy középosztálybeli. A gazdagot meg magániskolába járatják ha nem jön ki az osztálytársaival.
    Az ilyen egyéneket kéne kiszúrni és valahogy felkarolni őketm segíteni nekik illetve megakadályozni, hogy a többiek felmosórongyként bánjanak vele és talán nem gyülemlene fel benne annyi düh és gyűlölet, hogy úgy döntsön megölje elnyomóit.
  • A1274815
    Nos engem a tanárok szerettek, a diákok egyrésze (nem mindegyik) meg cseszegtettni szeretet. Én az a tipus vagyok aki azonnal ordibál, sajnos ezt nagyon sokan élvezték.
    Azért így is fel tud akumulálódni a dűh az emberben.
  • Szocsi88
    Pontosan úgy ahogy mondod Lazarus.
    A Ki nevel a végén című filmben volt jól megfogalmazva: Két fajta dühös ember van, aki rögtön felkapja a vizet és ordibál vagy üt, a másik az aki ezt tűri, a gyilkos abból lesz aki tűr és akiben folyamatosan gyűlik a harag.
  • Lazarus
    A gyilkosok nem a te fajtádból lesznek, hanem azokból akik csendesen tűrnek minden megaláztatást
  • Al Ashrad
    A suliban mindig én voltam a rossz gyerek, akiket utáltak a tanárok, gyűjtöttem a szaktanárikat, osztályfőnökiket anno. De talán a sok majom, ha az okot kereste volna, akkor észrevette volna, hogy soha nem én kezdtem a vitát. Pl. ha gúnyolt egy kis hülyegyerek, beletettem a kukába fejjel lefelé. Nos ezért is én kaptam ugye a büntit. Ez sajnos kihatott az emberekkel ápolt viszonyomra is. Bár nem lettem gyilkos. :D (ja és szeretem a counter strike-ot, fear-t, vigyázzatok) :D
  • nyalógép
    Aki átélt már ilyen nyomást, az csak az tudja elképzelni milyen indulatokat tud gerjeszteni egy ilyen környezet, amit Praetor, és Sathinel is felvázolt
  • Praetor
    Szerintem pusztán elfogadás és szeretethiányban nőtt fel a srác, vagy az iskolában (=családon kívüli külvilágban) tapasztalta mindig ezt. Versengő diákokból álló, tagjait megalázó osztályok nem ritkák.
    A többi meg bizonyos gátlások nélkül teljesen logikus, majdhogynem törvényszerű.

Ha a diákok lelkileg gyakran "gyilkolják" egymást, akkor sztem annyira nem meglepő, ha valakinél az ellenreakció ilyen.
    Ha valakit mindig bántanak, az olyan lesz, mint egy tüskés sündisznó. Senkit nem enged közel magához, gyakran depressziós, és esetleg minden kisebb sértésre először üt. Ha meg éveken keresztül megy ez, akkor a gyűlölet egy idő után szét tudja feszíteni az embert.
    Ha meg még fegyver is kerül a kezébe, akkor meg harag mellé kap egy bosszúállásra alkalmas eszközt.

Bocsánat a kemény szavakért: Akik meg bambán állnak a gyertyák mellett, azok gondolkodjanak el, hogy mikor volt a vérengző felé egyetlen jó szavuk. Akik csak utálkozni, bántani, esetleg gúnyolni tudták, azok meg érezzék magukat részben felelősnek.

Szerintem 50%-ban az elkövető, 50%-ban a környezete felel. Ha jól emléxem, akkor a suliban, és közvetlenül a környékén történt a vérengzés. Amikor a városban egy autót rabolt el, akkor nem végezte ki a tulajt. Ez pedig arra utal, hogy az iskolában történtek miatt volt kikészülve, és nem úgy általában a világon mindenkivel és mindennel.

Persze ha igazán baráti, és elfogadó közösség volt a suliban, akkor amit most leírtam, az nem állja meg a helyét. De ennek azért eléggé minimális az esélye.
  • sathinel
    Mikor a tanár úgy kezdi hogy hülye vagy fiam, + elkezdi osztani a diákot ahelyett hogy segítene neki hogy miért nem megy neki pl a matek stb akkor még csodálkoznak ha bekattan a gyerek és az iskolát utálja a legjobban?:D Én több tanáromat csak azért nem vertem pofán mikor direkt bunkó volt mert akkor iskolából kirúgnak stb. Szopatni a gyereket aztán csodálkozni mikor az ellenük fordul? Tanár diplomához nem kéne megtanulniuk hogy az ilyen bánásmód agressziót szül?

Volt olyan tanárom(főiskola) hogy meghallotta vidéki valaki akkor ilyen kérdések jöttek:
    víz be van már vezetve:
    betonút vezet oda?
    térképen jelzik már?
    stb
  • Chocho
    "...az erőszakos videojátékok iránti szenvedély..."

Ezt azért nem lehetett kihagyni.
  • kukacS3K
    a legtöbb gyerekben benne van a hajlam hogy utálja az iskolát és például a tanárokat akik sokszor úgy "tanítanak" hogy megalázzák őket és elhitetik velük hogy olyan helyzetben vannak amit nem lehet kikezdeni ezért bármit megtehetnek. ezek után jönnek még az osztálytársak akik sokszor kirekesztenek és direkt szemétkednek másokkal csak puszta szórakozási vágyból. ezeknek a töredéke - azok akik nem bírják ezt - lesz gyilkos
  • Bogyee
    Lesz?
    Már van, meg kell csak nézni, hogy az elmúlt 1-2 évben mennyi iskolai verekedés, tanárverés és gyilkosság volt.
  • qtab986
    A lövöldözés jóval nagyobb arányban jelenik meg olyan iskolákban, amiket nagyfokú társadalmi rétegeződés jellemez, míg a tanár-diák kapcsolat alacsony szinten mozog
    Mi lesz az integrált magyar oktatási rendszerben?
  • Szemjuel
    "A lövöldözés jóval nagyobb arányban jelenik meg olyan iskolákban, amiket nagyfokú társadalmi rétegeződés jellemez, míg a tanár-diák kapcsolat alacsony szinten mozog" - mondta Wike. "A tanárok csak az elit réteget jutalmazzák és ismerik el, amivel olyan társadalmi dinamikát indítanak be, ami a tisztelet hiányához, megfélemlítésekhez és erőszakos viselkedéshez vezet"

az utolsó esetben pl gazdag srác gyilkolt. akkor a gazdagok butulnak meg mert előnyben részesítik őket? :O :)

"Tim Kretschmer, aki bő egy héttel ezelőtt 15 embert ölt meg a németországi Winnendenben mielőtt fegyverét maga ellen fordította, számos olyan jellemvonást hordozott, amit az amerikai esetek elkövetőinél azonosítottak, ilyen a lányokkal szembeni gyűlölet, az erőszakos videojátékok iránti szenvedély és a fegyverekhez való hozzáférés"

magyarul élete sincs a srácnak... nem képes kiengedni a fáradt gőzt, és ez idáig vezet :S
  • Vorpal
    Ide kéne a TOR