Évek kellenek az SSD versenyképességéhez
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha nem írsz rá, akkor áll a 2 millió óra. Különben nemigen.
de ha például megtöltesz egy 32 gigás meghajtót Win+játékok kombóval, hogy csak néhány giga maradjon a virtuális memóriának, akkor az az egy-két giga valószínûleg nem bírja majd 2 millió óráig a folyamatos írás-olvasást.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Csak annyit a témához, hogy egy WD Caviar Raid Edition 1 millió órás élettartamához képest némelyik ilyen SSD-nek 2 millió órát is elõrevetítenek, szóval nem kell aggódni amiatt, hogy mi lesz a vincsivel... Csak abba gondoljatok bele, hogy milyen szarok a mostani vincsik egyébként is ami az élettartamot illeti.
púúúúú
szerintem a memória chip gyártókra gondolt, akik már így is nyomott árakon kénytelenek eladni a termékeiket. elõfordulhat az is, hogy egy 120gigás ssd elõállítása kerül kb 8-10ezer forintba. a többit meg a fejlesztésekre fordítják, meg ugye valamibõl meg kell élniük (jól).
\"The voices are back... Excellent.\"
solid state drive, mozgó alkatrész nélküli meghajtó
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
A wear levellingnek két formája létezik: dinamikus és statikus. A dinamikus pont azt teszi, amitõl tartasz, mert csak a változó (dinamikus) adatokon dolgozik, vagyis nem nyúl a változatlan adatokhoz. A statikus wear levelling ezzel szemben a statikus (nem változó) adatokat is áthelyezi a már sok átírást megélt cellákba, hadd pihenjenek ott tovább. 😊 Ekkor természetesen valóban egyenletesen használódnak el a cellák az egész memóriában.
Bõvebb infó
Bõvebb infó
Igen 10k körül. Én csak azt nem értem, hogy ha már most nagyon olcsóak a flash memóriák (semmi profit nem jön belõlük a gyártónak) akkor honnan várható az évi 40-60% árcsökkenés? És az élettartam is elég problémás lehet fõleg egy kissebb rendszermeghajtón ahol nincs hely arra, hogy a wear leveling hatékonyan mûködjön. Vegyünk pl egy 32gigás SSD-t amit Vistára használ valaki. Néhány nagyobb progi és alig marad hely. És minden azutáni irást a meglévõ 2-3 giga szabad helyre kell összpontositson a kontroller ami annyit jelent, hogy az a rész sokkal hamarabb elhasználódik mig a többi az egyszerû tárolással köszöni szépen jól van. Vagy a wear leveling-ben van valami olyan megoldás is ami idõnkénk a meghajtó összes adatát átmozgatja?
Jól emlékszel a MLC NAND flash cellák kb. 10,000 ciklust bírnak.
A csíkszélesség csökkenésével ez még tovább csökkenhet.
A csíkszélesség csökkenésével ez még tovább csökkenhet.
Most nagyon hülyét fogok kérdezni, de valaki világosítson már fel, hogy mi a különbség a HDD és az SSD között, mert errõl valahogy lemaradtam. Utóbbinál még a neve rövidítését sem tudom, a D gondolom a driver. Annyit cikkeznek az SSD-krõl mostanában, de hogy mi az egyáltalán, az nem derült ki számomra, pedig már elég régen olvasok róla.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Nekem egyelõre jó a HDD is, ki bírom várni a kicsit hosszabb bootolási idõt. Fõképp mert átlagosan 4-5 hetente vagy még ritkábban indítom újra a 24/7 járó itthoni gépemet, akkor is többnyire csak valami frissítés miatt. A sok helyütt olvasható tesztekbõl eddig az jött le nekem, hogy az alkalmazások többsége sem profitál drasztikusan az SSD-kbõl. Igaz, ez biztos fog változni, ahogy gyorsulnak az SSD-k.
Érdemesebb lenne átállni valami utódra, mondjuk MRAM-ra vagy PRAM-ra.
Érdemesebb lenne átállni valami utódra, mondjuk MRAM-ra vagy PRAM-ra.
úgyis meg fog 'kövezni' vki
én 10E-es nagyságrendre emlékszem, pl 10E újra írás után hal emg egy 'szektor'
régen olvastam, lehet nem jól emlékszem
én 10E-es nagyságrendre emlékszem, pl 10E újra írás után hal emg egy 'szektor'
régen olvastam, lehet nem jól emlékszem
és mennyi idõ alatt megy tönkre? hány év?
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Csak a
- sok
- kis
írástól elõbb jól lelassul, majd egy idõ után tönkre is megy. 😊
- sok
- kis
írástól elõbb jól lelassul, majd egy idõ után tönkre is megy. 😊
← ElőzőOldal 2 / 2