Folyékony marsi vizet talált a Phoenix?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jollbot, a szöcskerobot.
Szinte biztos vagyok benne, hogy a Marson ez nem mûködne, de akkor is.
Kara kánként folytatom tanításom.
A terraformálás nem is olyan nehéz.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Túl sok rumot ívott.
A földi élet nem elpusztíthatatlan, sajnos. Az atomháború betenne neki.
A földi élet, nem hihetetlen könnyen, nem csak a szerencse folytán lásd fizikai-kémiai-bioszos törvények), nem gyorsan, és nem elpusztíthatatlanként fejlõdött ki. A többivel egyetértek."
szerintem nehezen, a véletlen folytán, lassan, és elpusztíthatatlanul fejlõdött ki.
Nekem ezek nem jönnek be. Rákattintok, de nem történik semmi. Lehet, hogy felbukkanó ablakok miatt, ami le van tiltva nálam.
A NASA honlapja nekem már kezd uncsi lenni. Elég kevés anyag van rajta, és nincs is jól rendszerezve. A fantáziarajzokat néha keverik a valós felvételekkel, fõleg az ûrszondákat ábrázoló képeken. Mert ugye egy valós felvétel már sok mûszaki infót is közölne.
Csak ízelítõ gyanánt...
Spirit: All 113,478 Raw Images
Opportunity: All 117,770 Raw Images
Phoenix SSI Mars images by sol
Phoenix Mission Gallery
MRO HiRISE Gallery, 9427 images (vigyázz, több száz megás képek!)
Cassini raw images
New Horizons
Talán eljön az idõ, amikor a Mars-kutatásba is be tudnak törni a civilek, amolyan nyílt forráskódú projektek formájában, vagy a SETI példájára.
Erre is tudnék millió linkkel szolgálni, de talán te is mozdítsd meg a kisujjad. Mivel a fentebb látható helyeken számos nyers felvétel érhetõ el, ezért nem meglepõ, hogy amatõrök ezrei cuppantak rájuk.
Az általad idézett elmélet szerint a látható tér tágulása a benne lévõ "valós" anyag növekedésének eredménye. Ebbõl az anyag nagy léptékû sûrûségének állandóságát eredményezné, ami egyfajta steady state univerzumot határozna meg, legalábbis a sötét anyag elfogyásáig.
Most már tényleg utána kell néznem, milyen anyagsûrûséget figyeltek meg a nagyon távoli térrészekben, mert nem akarok önmagamnak ellentmondani.
Egy komolyan veendõ kozmológiai modelltõl elvárható, hogy ne mondjon ellent a megfigyeléseknek.
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Az ún. ekpyrotic universe pl. szintén öröktõl való ciklusokat feltételez, ám a kezdet problémáját ügyesen elkerüli azzal, hogy az egymásnak ütközõ két brane-t mindig is nemcsak határtalannak, hanem végtelennek is feltételezi. A két brane minden egyes ütközés után tovább növekszik, bármely adott térfogaton belül azonban az entrópia mégsem nõ a végtelenségig és akár állandó is maradhat. Ezért noha a rendszer összes entrópiája minden ciklus után nagyobb lesz, mégsem tapasztalható a "hõhalál". Ez idõben visszafelé is mûködik, ezért ebben a modellben a 2. fõtétel nem kényszerít ki egy kezdetet. (Ugyanis a végtelenbõl bármennyit kivonhatunk vagy bármennyivel oszthatjuk, továbbra is végtelen marad.)
"From dairy farms to manufacturing. The concept of living and working in space is a possibility with existing technology."
Magyarán: „Tejüzemektõl a gyártómûvekig. Az ûrbéli élet és munkavégzés már a jelenlegi technológiával is lehetséges.”
Mi volt ez: nagyotmondás vagy ténymegállapítás?
A NASA honlapja nekem már kezd uncsi lenni. Elég kevés anyag van rajta, és nincs is jól rendszerezve. A fantáziarajzokat néha keverik a valós felvételekkel, fõleg az ûrszondákat ábrázoló képeken. Mert ugye egy valós felvétel már sok mûszaki infót is közölne.
Talán eljön az idõ, amikor a Mars-kutatásba is be tudnak törni a civilek, amolyan nyílt forráskódú projektek formájában, vagy a SETI példájára.
Itt van, végezetül, egy mások által is többször belinkelt vicces videó (Mars Springtime), amely engem mindig meg tud nevettetni. Ez a másik már komoly, a NASA anyagait felhasználva, audió effektek és zene hozzáadásával élvezetessé teszi a témát.
A földi élet, nem hihetetlen könnyen, nem csak a szerencse folytán lásd fizikai-kémiai-bioszos törvények), nem gyorsan, és nem elpusztíthatatlanként fejlõdött ki. A többivel egyetértek.
Ez nem igaz, látod. Én el tudok képzelni mindenféle más életet, síró-rívó zöld kis gyurcsányokat például a pokol fenekén, de ezt nem tévesztem össze a valósággal.
Különbséget kell tenni az álmok, a vágyak, a fantázia, és a valóság között.
Ezzel nem zártam ki annak lehetõségét, hogy egyes álmok megvalósuljanak.
Vannak biztonsági szûrõk, és ezeken át kell mennie minden közlésre szánt anyagnak.
Egyenlöre a földön nem fedeztek fel mindent,
gondolok a mélytengeri lényekre,feny nélkül eszméletlen víznyomás mellet is találtak élölényeket nem is keveset!(majdnem forrásban lévõ vulkáni vízben is találtak élölényeket),
Én hiszek más, nem szerves alapu életben is,nem minden a szerves oldal,de egyenlõre ezek csak képzelgések bizonyíték még nincs rá,de olvasni már olvastam róla,de talán egyszer eljutunk oda ,hogy nem csak a mi dimenzionkbol tudjuk a természetet megfigyelni.Ahogy emlékszem már az ösrobbanáselmélet is kezd átformálodni(réteguniverzum)magyarázatával,több dimenzió surlódásával jön létre az anyagi világ...na erröl is lehetne órákig dumálni...na mindegy
ha valakit érdekel belinkelem a forrást.
Ha a földön ennyire "könnyen" hihetetlen "szerencsének" és véletlenszerû "törvényeknek" köszönhetõen ilyen "gyorsan" ilyen változatos és ennyire "elpusztíthatatlan" élet fejlõdött ki.
Az a földünknél öregebb bolygókon, holdakon, üstökösökön, aszteroidákon stb. mért nincs élet?
<#confused>#confused><#nemtudom>#nemtudom><#conf>#conf><#alien>#alien><#alien2>#alien2>
Ha ez víz akkor kétlem hogy így megmaradna egy henger oldalán.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?
Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?
De... a modern számítástechnka, és digitális optika korában , hogyhogy nem készítettek, vagy ha készítettek, akkor miért nem publikáltak egyetlen darab pl. az oly sokat emlegetett HD-DVD minõségben és felbontásban egyetlen darab videót SEM ??? <#conf>#conf><#csodalk>#csodalk><#guluszem1>#guluszem1> még egy pár másodperceset SEM !!! egyetlen nagyfelbontású teljes 360 fokos körpanorámás _fotót_ láttan ezidáig a Marsról melyet ha jól emlékszem a Spirit készített ... tudom kissé nagyok az igényeim
<#eplus2>#eplus2> de azért az ember mégiscsak egy vizuális lány , és különösen így a bikanagyfelbontású és hiperszélessávú digitális korszakban... <#szomoru1>#szomoru1>
- az egyik a már említett magas hõmérséklet, nyomás és forró ammónia hatása,
- a másik pedig az , hogy a talajban , egyébként mélyen , egy hidegebb rétegben porózus szemcsékké fagyott vízszerû anyag a landoláskor a nagy perpatvarban a felszínre került és (sokkal) késõbb a napfény hatására olvadt ki, mely relatíve "forróbb" a hideg talajban lévõ klímához képest.
A Názánál jobban kell ezt tudniuk, mert õk tudják mennyi idõ telt el a landolás e fotósorozatok készítése között..
... "nyáron" , az egyenlítõjén, délben... ugyanott éjszaka -90 fok is lehet.
Az igen nagy hõmérséklet-ingadozás a ritka légkörnek köszönhetõ, az pedig a Mars felszínének elsivatagosodását okozza.
Mindazonáltal itt egy fotó a marsi légkörrõl, mely nyomását tekintve század része a földi nitrogén-oxigén közegnek, és abban a ritka közegben a domináns gáz a szén-dioxid. Ennek ellenére figyelemreméltó hogy még az a potom 0.01 bar "ritkaságú" közeg is milyen gyorsan mozgatja a hol szublimáló, hol megfagyó vízjég cseppeket, melyek a földön hasonlatos felhõszerû képzõdményeket és néhol "zúzmarát" hoznak létre...
Sós víz alatt, nem feltétlenül a Nátrium-klorid vizes oldatát kell érteni, hanem valamilyen perklorát sóét de szerintem , a Marson , éppúgy, mint a Földön is változatos a talaj összetétele, ezért akármilyen fémsó vizes oldatát el tudom képzeli , a legváltozatosabb arányú keverés mellett, melyek eléggé széles olvadás-pont skálán mozognak.
Végezetül egy fantázia-rajz, a Mars jégkorszaki ciklusairól, mely a Földön hasonlóan, periodikusan a precessziós tengelyhajlási ciklusokhoz igazodik.
Ekkor feltehetõleg a bolygó felszínén és vékony talajmenti részeiben található ("sós")vízjég(keverék) java a két sarkán "zúzmarásodik ki"...
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.