OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erlau Trans
OFF: Nekem 32 bites...
Erlau Trans
Xp alatt betöltöttem a szerkesztett pályámat, majd csak betettem egy táblát, mint object. Rámentettem, és a Traffic Rules továbbra sem volt jó. Aztán az egyik buszöbölben kitörölgettem a korábban beállított szabályokat és újranyomkodtam minden path-ra az öbölben és láss csodát jó lett.

A korábban beállított szabályokra (Win7) fittyet hány a játék, de az XP-n szerkesztettel jó.
OFF:Nekem win 7 64 bites alatt semmi gondom vele
gumikacsa
Win7 alatt nekem is szar volt az editor.

Renault magnum http://kamionszim.hu

Fülke bal felsõ sarokban is próbáltad? Ott van a fûtés szabályzója. Van rajta egy 3 fokozatú ventilátor, mellette pedig egy ferde ledes csík, ami alatt két gomb, hogy mennyire fújjon meleget.
Örülök, hogy végül megoldódott.
Erlau Trans
Köszi a segítséget mind2-nek.
Erlau Trans
Elmentettem, persze😊

Az OMSI a gond. Az XP-re feltelepített OMSI Editorjában is csináltam egy ilyen szûz pályás 100 métert, megadtam neki, hogy "No unscheduled traffic" és láss csodát, nincs AI. Nem kellett neki még a Car prohibited sem.... Maxra vettem az AI forgalmat, hátha csak nem bóklászik a 100 méteremre éppen semmi, de akkor sem volt rajta AI forgalom....

Nem tudom mi lett a Win7-es OMSI-val... most mát nem szórakozom vele, majd újrahúzom (talán holnap....). Vagy csinálom a pályát az XP-n...
Mutass képet mindent a dologról. Traffic rules fülrõl is path-ról mindenrõl. hátha úgy okosabbak leszünk.

Erlau Trans
Igen piros. De érted nem csak a pályámon van gond, hanem azon a semmi 100 méteren is amit csináltam. Ott is beállítottam mindkét szabályt és semmi.
Nekem Xp-n és 7-en is mûködik jól, nem az oprendszer lesz a gond.

Erlau Trans
Azt már észrevettem, hogy 20 méter egyenes, 3 darab path... meg a keresztezõdésnél nagyjából a "zebra" környékén még van egy kis darab path... Ha erre gondoltál, ezekre kifejezetten figyeltem, észre vettem elsõre, hogy ilyen darabkák vannak és fedik is egymást.

Mindjárt megnézem Windows XP is van a gépen, arra is feltoltam régebben az OMSI-t.
Pedig nekem így mûködik. Piros minden patch? No uns. traffic és Car prohibited móddal is piros az összes path? Pedig így mûködik a dolog.

Erlau Trans
tökön szúrom magam..... DE így SEM jó....... 😞 A pályámon sem és a 100 méterecskén sem........... 😞
Ha egy szûz pályán 100 méter út szabályzását nem veszi figyelembe az gázos...
Egy hülye kérdés (de mindennel számolni kell, jobb félni, mint megijedni): elmented, mielõtt kilépsz?
Esetleg ha újraraknád? Lehet bebugolt az editor.

A 6 path egymásont úgy értem, hogy hangyapöcsnyi darabkákból áll némely keresztezõdés path-ja. Na most ami mondjuk fordul, az 3 részbõl áll, ami meg egyenesen megy, szintén 3 részbõl áll. És mivel egy magasságban vannak, szépen összemosódnak, és nehéz kivenni, melyik hova tartozik.

Hidd el, én is szívok. Sokan jelezték, hogy a pályámon az AI gyakran befordul egybõl a busz elé, meg a gyalogos lelép, meg ilyenek. Én is hiába állítottam be, nem vette figyelembe pár helyen.
Olvasd már el amit írtam elõbb...És úgy jó lesz.

Erlau Trans
Na ezt megnézem. Köszi 😊
Erlau Trans
Igen, azt csináltam, ahogy írod is.

És igen. SimpleStreet-el dolgozom. Ezt a 6 path-ot hogy érted? Hogy-hogy egymáson, én azt hogy látom? Mert én nem látok csak egy barna csíkot, nem látok még rajta semmit (sem alatta...).

Elágazásnál az elágazó pathjait végig kattintgatni? Megcsináltam. Pl. a buszvégállomásnál lévõ két keresztezõdésben minden irányban kanyarodó autót letiltottam, illetve a végállomás útján is.

Sõt, a buszmegálló öblökbe is szabályozni akartam, hogy "No unscheduled traffic", mégis bekanyarodik az AI az öbölbe.

Ezzel kapcsolatban nem lesz tiszta a fejem, mert több hetem van a pályába, meló után minimum 1 órát csinálgattam. És ahhoz, hogy ezen bukjon el az egész.... hát.. idegesítõ. 😞

De... ha mind ezektõl amit leírtál, el is tekintünk, csak nézzük az aktuális problémát, még pedig azt, hogy egy teljesen szûz pályán lerakott 100 méter egyenesen beállított path szabályzást miért nem veszi figyelembe? Gonoltam arra, hogy én kúrtam el valamit, nézzük meg egy tök üres pályán amin van egy darab 100 méteres utacska, és mi van ha arra adom meg, hogy "No unscheduled traffic". Erre csak ott bóklászik a 100 méteremen is az AI...
Jegyzettömbbel lehet megnyitni.

Jegyzettömb, WordPad, stb.

Traffic Rules - Car Prohibited. Ezzel ( is ) végig kell kattintani azokat a path-okat ahol nem szeretnéd, hogy a buszokon kívül más is menjen.

Gondolom a "No unscheduled traffic" gombot kattintottad be, és azzal kattintgattad végig a path-okat, ahol nem akartál forgalmat, illetve ugyan így jártál el sebességkorlátozásnál.

Papíron mindent jól csináltál.
Egy dologra figyelj, elképzelhetõ, hogy nem minden path-ra kattintottál rá, ez SimpleStreets-es objektumok esetében jelentkezhet ahol 6 path van egymáson (német precizitás, mi?), és akkor találd el azt, ami neked kell...

Javaslom, hogy egy jó alvás után, tiszta fejjel, valami jó zenével a háttérben állj neki a forgalmi rend szabályozgatásának, és figyeld, melyik path-ra kattintasz. Elágazásnál a teljes elágazó ág path-jait végig kell kattintgatnod. Legalább is én így tapasztaltam.
Én ezt a Moges verziót töltöttem le, és kiválóan mûködik.
Moges map

Pontosabban, annyi apró módosítást kell elvégezned, hogy ha telepítve van nálad a 405-ös Mercedes busz, akkor az eredeti Mercedes New mappa nevét Mercedes new-ra módosítod, mert a map így keresi.
Ellenkezõ esetben hibát ír ki.

WinRar-ral csomagold ki, ne Total Commanderrel!!!

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem elsõsorban a menetrendkészítõkhöz:
A " TTL " kiterjesztésû fájlokat milyen programmal illetve, hogyan lehet megnyitni???

Válaszotokat elõre is köszönöm!
Erlau Trans
Na most már tényleg a tököm tele van ezzel a map editorral... csináltam egy szûz pályát, leraktam rá egy 100 méter egyenes utat. beállítottam rajta a traffic rulest, ne menjen arra nem tervezett forgalom (kattingattam azokra a barna nyilakra hogy car, szépen be is pirosodott).... mégis ott bóklászik az autó..... mi a francot nem csinálok jól?

Ja meg beállítok neki 30-a seb.korlátot, azt megy 40 körüli sebességgel az AI
gumikacsa
Valami olyasmi 😄

Szia!
A magyar oldalon javítva lett a Moges. Sajnos crc-hibás volt a 3.rar, így újracsomagolva lett feltöltve.

Szia!

Nincs meg véletlenül a Moges map 3. rar állománya? 😊
Esetleg nincs kedved feltölteni valahova a mapot? 😄
A cseh omsi portálos verzió nekem nem mûködik, a magyar honlapról meg nem tudtam letölteni a 3. rar állományt sajnos :S
OFF: Mi köszönjük! 😄
fuszhi
OFF:

mimo0612: köszi

zorba3333 : köszi igyekeztem egyszerûre. Názzétek el nekem kicsit fáradt vagyok sok volt ez az árkád meg a Sugár építés még készítettem ezen kívül mást is , de az még nincs teljesen kész.

Kuhn Zsolt : Köszi úr

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

Íme a pálya hiánymentesen: http://data.hu/get/4604174/Helykozi.rar

A jó munkához idõ kell, a szarhoz még több!

Jó kis pálya lett, gratula 😊

Humort sem mellõzõ, (útirányt mutató nyíl felirata: "Tökmindegy" 😄 )alacsony gépigényû map.

Parányi mérete ellenére jól játszható, és mivel nem zabálja a gépet, így a kisebb teljesítményû gépeken játszók is zökkenõmentesen használhatják.

Nálam belsõ nézetben, üresen, utasok, és útvonalválasztás nélkül (mivel nincs hof fájl mellékelve 😄) 33-42FPS (MAN NL 202), külsõben 55-64, pedig nem "erõmûvön" játszom.
Igaz az alapbeállítás 2008-ra vissza van véve, hogy akadás nélkül fusson a Moges map 😊

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Erlau Trans
Senki nem tud adni infót? 😞
tga fájlok kimaradtak 😄😄

fuszhi
Sorry Hoffal együtt : http://data.hu/get/4603893/Hoffal.rar

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

Hello! Én csináltam a menetrendet, én Fuszhi-nek átküldtem a menetrenddel együtt! Ahogy én küldtem egy vehicles/man sd200/-sd202-es mappába tettem

😄 fain, hof fájl mikor lesz ?
fuszhi
Tehát készítettem akkor van egy "IKEA -ánk" 😊) van egy ÁRKÁD -unk és most már van egy SUGÁR -unk is. Ide süssetek : Ez a sugár árnyákos része.

fuszhi
Üdv Na mi a Pálya? ITT az új pálya 😊 http://data.hu/get/4603781/Helykozi.rar

Ebbõl nekem az következik, hogy újra él a Gyöngyös map projekt. Jól gondolom?
gumikacsa
Ez is egy vélemény, az enyém is. Én sem vagyok pesti. Nem akartam fikázni a pályát, hisz nem kis munka lehetett megépíteni, de kicsit több egyedi tereptárgy kellett volna. De a lényeg hogy van, mostanában én is ezn megyek fõleg.

gumikacsa
Igazából mindent kimondottan az adott pályámhoz csinálok, minél jobban törekedve arra, hogy minden ott legyen, ahol igazából is. Persze azt nem mondom, hogy minden egyes házat, tereptárgyat lemodellezek, de a pálya vonalvezetése meg fog egyezni az eredetivel, és a fõbb objektumok ott lesznek, ahol lenniük kell. Persze ez nem kis idõ, amibõl mostanság nekem nincs is, de egyszer majd kész lesz.
Az utakkal és a keresztezõdésekkel nem célom, hogy más is fel tudja használni, hacsak nem konkrétan a Gyöngyösi pályához akar hozzáépíteni.

matesz19
Igen tudom hogy nem kicsit alacsony az a 7-8 FPS, de most nincs jobb gépre pénzem, így sajna csak olyan pályával játszom ami nem szaggat be, amibõl nincs túl sok....

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

matesz19
Én is nagyon várom már, de remélem az nem fog annyira szaggatni mint a SL 202-es. 😊

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Szerintem jó lett. 😊 Viszont talán a bkv egyik legunalmasabb vonala, az a sok 30-as övezet, meg monotonság... Nekem túl nagy falat (inkább idõben és türelemben) a pálya építés. De youtube-on fent van pl a 13-as, 53-as vonal is, ráadásul azok sokkal jobb minõségben, így aki érez késztetést... 😊

LMG123
Én nem vagyok pesti,de a videó megnézése alatt úgy éreztem,hogy fúde ismerõs nekem ez a környék és útvonal,fel lehetett minden helyet ismerni,szóval igencsak visszaadja a map a valóságot...

Csak arra, hogy minden egyes objektumot megfelelõ méretûre kell készítened a pontos illeszkedéshez.
Ráadásul méretbeli különbségek is vannak az sli- szövegfájl, és o3d- objektumfájlok között.
ha az úttestet objektumként készíted el, az könnyebb is, szebb is, de le kell mondani a "flexibilitásáról"... nem lehet nyújtani, ívelni...
Így mások általi felhasználását "megnehezíted", ezáltal a magadét is, hiszen lesz sírás miatta...
Szerintem...
Rayden02
Jó lesz ez!<#taps>
Am Gyõr megépítésbe nem fog bele senki?
Én annak örülnék a legjobban!<#vigyor>

AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition

Rayden02
Én már nagyon várom!<#whatever>

AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition

fuszhi
Lehet kicsivel több fantáziára vagy egyedi objektumra volna szükség amit még így utólag is bele lehet rakni 😉