OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A korábban beállított szabályokra (Win7) fittyet hány a játék, de az XP-n szerkesztettel jó.
Az OMSI a gond. Az XP-re feltelepített OMSI Editorjában is csináltam egy ilyen szûz pályás 100 métert, megadtam neki, hogy "No unscheduled traffic" és láss csodát, nincs AI. Nem kellett neki még a Car prohibited sem.... Maxra vettem az AI forgalmat, hátha csak nem bóklászik a 100 méteremre éppen semmi, de akkor sem volt rajta AI forgalom....
Nem tudom mi lett a Win7-es OMSI-val... most mát nem szórakozom vele, majd újrahúzom (talán holnap....). Vagy csinálom a pályát az XP-n...
Mindjárt megnézem Windows XP is van a gépen, arra is feltoltam régebben az OMSI-t.
Egy hülye kérdés (de mindennel számolni kell, jobb félni, mint megijedni): elmented, mielõtt kilépsz?
Esetleg ha újraraknád? Lehet bebugolt az editor.
A 6 path egymásont úgy értem, hogy hangyapöcsnyi darabkákból áll némely keresztezõdés path-ja. Na most ami mondjuk fordul, az 3 részbõl áll, ami meg egyenesen megy, szintén 3 részbõl áll. És mivel egy magasságban vannak, szépen összemosódnak, és nehéz kivenni, melyik hova tartozik.
Hidd el, én is szívok. Sokan jelezték, hogy a pályámon az AI gyakran befordul egybõl a busz elé, meg a gyalogos lelép, meg ilyenek. Én is hiába állítottam be, nem vette figyelembe pár helyen.
És igen. SimpleStreet-el dolgozom. Ezt a 6 path-ot hogy érted? Hogy-hogy egymáson, én azt hogy látom? Mert én nem látok csak egy barna csíkot, nem látok még rajta semmit (sem alatta...).
Elágazásnál az elágazó pathjait végig kattintgatni? Megcsináltam. Pl. a buszvégállomásnál lévõ két keresztezõdésben minden irányban kanyarodó autót letiltottam, illetve a végállomás útján is.
Sõt, a buszmegálló öblökbe is szabályozni akartam, hogy "No unscheduled traffic", mégis bekanyarodik az AI az öbölbe.
Ezzel kapcsolatban nem lesz tiszta a fejem, mert több hetem van a pályába, meló után minimum 1 órát csinálgattam. És ahhoz, hogy ezen bukjon el az egész.... hát.. idegesítõ. 😞
De... ha mind ezektõl amit leírtál, el is tekintünk, csak nézzük az aktuális problémát, még pedig azt, hogy egy teljesen szûz pályán lerakott 100 méter egyenesen beállított path szabályzást miért nem veszi figyelembe? Gonoltam arra, hogy én kúrtam el valamit, nézzük meg egy tök üres pályán amin van egy darab 100 méteres utacska, és mi van ha arra adom meg, hogy "No unscheduled traffic". Erre csak ott bóklászik a 100 méteremen is az AI...
Papíron mindent jól csináltál.
Egy dologra figyelj, elképzelhetõ, hogy nem minden path-ra kattintottál rá, ez SimpleStreets-es objektumok esetében jelentkezhet ahol 6 path van egymáson (német precizitás, mi?), és akkor találd el azt, ami neked kell...
Javaslom, hogy egy jó alvás után, tiszta fejjel, valami jó zenével a háttérben állj neki a forgalmi rend szabályozgatásának, és figyeld, melyik path-ra kattintasz. Elágazásnál a teljes elágazó ág path-jait végig kell kattintgatnod. Legalább is én így tapasztaltam.
Moges map
Pontosabban, annyi apró módosítást kell elvégezned, hogy ha telepítve van nálad a 405-ös Mercedes busz, akkor az eredeti Mercedes New mappa nevét Mercedes new-ra módosítod, mert a map így keresi.
Ellenkezõ esetben hibát ír ki.
WinRar-ral csomagold ki, ne Total Commanderrel!!!
Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.
Lenne egy kérdésem elsõsorban a menetrendkészítõkhöz:
A " TTL " kiterjesztésû fájlokat milyen programmal illetve, hogyan lehet megnyitni???
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Ja meg beállítok neki 30-a seb.korlátot, azt megy 40 körüli sebességgel az AI
A magyar oldalon javítva lett a Moges. Sajnos crc-hibás volt a 3.rar, így újracsomagolva lett feltöltve.
Nincs meg véletlenül a Moges map 3. rar állománya? 😊
Esetleg nincs kedved feltölteni valahova a mapot? 😄
A cseh omsi portálos verzió nekem nem mûködik, a magyar honlapról meg nem tudtam letölteni a 3. rar állományt sajnos :S
mimo0612: köszi
zorba3333 : köszi igyekeztem egyszerûre. Názzétek el nekem kicsit fáradt vagyok sok volt ez az árkád meg a Sugár építés még készítettem ezen kívül mást is , de az még nincs teljesen kész.
Kuhn Zsolt : Köszi úr
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
A jó munkához idõ kell, a szarhoz még több!
Humort sem mellõzõ, (útirányt mutató nyíl felirata: "Tökmindegy" 😄 )alacsony gépigényû map.
Parányi mérete ellenére jól játszható, és mivel nem zabálja a gépet, így a kisebb teljesítményû gépeken játszók is zökkenõmentesen használhatják.
Nálam belsõ nézetben, üresen, utasok, és útvonalválasztás nélkül (mivel nincs hof fájl mellékelve 😄) 33-42FPS (MAN NL 202), külsõben 55-64, pedig nem "erõmûvön" játszom.
Igaz az alapbeállítás 2008-ra vissza van véve, hogy akadás nélkül fusson a Moges map 😊
Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Ez a sugár árnyákos része."A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Renault magnum http://kamionszim.hu
Az utakkal és a keresztezõdésekkel nem célom, hogy más is fel tudja használni, hacsak nem konkrétan a Gyöngyösi pályához akar hozzáépíteni.
Renault magnum http://kamionszim.hu
ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB
ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB
Ráadásul méretbeli különbségek is vannak az sli- szövegfájl, és o3d- objektumfájlok között.
ha az úttestet objektumként készíted el, az könnyebb is, szebb is, de le kell mondani a "flexibilitásáról"... nem lehet nyújtani, ívelni...
Így mások általi felhasználását "megnehezíted", ezáltal a magadét is, hiszen lesz sírás miatta...
Szerintem...
Am Gyõr megépítésbe nem fog bele senki?
Én annak örülnék a legjobban!<#vigyor>#vigyor>
AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition
AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition