OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Íme egy kis videó a készülõ pályámról, és egy összehasonlító videó is mellékelve van.

http://www.youtube.com/watch?v=A8dqNtvhsDc&feature=plcp&context=C3214009UDOEgsToPDskIOoAUK8S0y5o_0TMDNY4QX

http://www.youtube.com/watch?v=Q_9mAR8vzo4&feature=related
gumikacsa
Nem azzal volt a baj, hanem a bokrokkal. Többször nekimentem a láthatatlan falnak. De megoldottam, most már rá is lehet engedni a busz orrát a szegély felé.

Renault magnum http://kamionszim.hu

Az Addon_SimpleStreets-en belül, a Roundabout részben találod õket. Én a 16m sugarút használtam.
gumikacsa
A pályádon lévõ körforgalom modelljének mi a neve, hol találom?

Renault magnum http://kamionszim.hu

olimano2222
Sziasztok 2problémám van megint :/ mostanában elindítom az omsit és a buszt leakarom tenni valamelyik buszmegáloba de nem sorol fel egyet sem csak egy üres sort amire rá lehet nyomni és ki tesz a semmibe miután vissza kerültem az AL buszokon csak a soför látszik és az utasok 😄 ez mitöl lehet (néha jó néha nem)

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

sikerült

A jó munkához idő kell, a szarhoz még több!

bocskor3
Sziasztok itt van manuális váltó az NL202-höz Graywolf jóvoltából
http://www.multiupload.com/VB4JORDTX1

omsigbm.ewk.hu

Üdv mindenkinek! Az omsi x convertert ti mulyen beállítással használjátok? Mert akármit csinálok az épület fejjel lefele van

Most levettem a pathokat róla, így mûködik.
Újra fogom rakni akkor az összeset, mert akkor azzal lesz valami gond.
De nagyon bosszantó, hogy egy ilyen baromság hátráltat.
OFF: De meg találsz msn is és ott is el mondhatom mit hogy kell konvertálni meg milyen program kell hozzá
OFF: Én már igen de csak másik pályán az írta mint neked mentem és mindig jött a fel írat hogy el gázoltam a gyalogost

OFF: Bazsi25 lépjébe a csetbe itt az sg én és el mondom
Sziasztok!

Egy érdekes hiba jött elõ nálam.

Megcsináltam az Újpest víztorony körüli csomópontot.
Fasza lett, ráraktam pathokat, mindent.
Erre a szerkesztõ, mikor lerakom, meghülyül. Nem enged lerakni semmi útelemet, sem útkert, sem splinét, csak úgy, hogy hozzácsatolja
ehhez a csomóponthoz. Hiába vagy 2-300 méterrel odébb építkeznék, megnyomom a "n" betût, és automatikusan ahhoz csapja.
El sem tudom venni.
Aztán, mikor elindítom a játékot, és megyek a busszal, a hozzá vezetõ utcába bekanyarodok, egybõl elkezdi feldobálni azt az ablakot,
hogy elgázoltam egy gyalogost. Ezt kb 5 másodpercenként.
Ha kiveszem a csomópontot, az építkezés is normálisan megy, és a játék közben sem jön fel az üzenet.

Hiába raktam újra, azzal még egy új hiba lépett fel, nem talál egy .o3d-t a pályán. Végignéztem az összes elemet, minden meg van.

Valaki találkozott már ilyen marhaságokkal?
és mind ezt hol kell? dg

Meg fogod a modellt amelyiket szeretnéd konvertálni a vbuszos modellek azok 3ds-ek és meg igazítod a térbe hogy a helyén legyen ha nincs ha jó akkor el kezded konvertálni persze elõször fel kell osztani pl:belsõ,karosszéria,üveg,....stb utána el mented a 3ds modellt x fájba(DirectX Model) és át konvertálod az omsiba
és azt hogy kell? dg bocs de még nagyon kezdõ v.ok ezzel a játékkal

Willi Betz
Cserepes házról kell kép a sarokra?

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Igen, nekem sem nagyon teszik egyelõre a keresztezõdés az Örsnél, fogjuk rá, hogy csak "sablon". Hoztam még egy képet Füredi utca / Vezér utca

http://noob.hu/2012/01/12/furedi_vezer.jpg
Jó mindegyik csak némelyik nagyon ki van dolgozva és az be fogja fogni az omsit ha be konvertálod a modellt
nemeza feltehetek egy kérdést nem tudod e hogy a v.busz szimulátorhoz a buszok jok e a omsihoz. köszönet elöre is.

Nekem mindegy, hogy fog kinézni a játszótér, csak játszótér legyen. Ugyan is a valós pályánál nem az a cél, hogy az utolsó fûszálat is pontosan a helyére rakd, hanem hogy a pálya felismerhetõ legyen. 😊

Ezek a padok baromi jók. A felújítás elõtt a #11871 féle padok voltak a Kós Károly téren, és a pályán pár helyen vannak a #11872. hsz-ben mutatott padok is.

Magyar jellegzetes objektek sokat dobnak egy magyar pálya hangulatán.
fuszhi

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

fuszhi
"Rá" gondoltam :

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

fuszhi
OFF: hááát 😊 ..majd megmutatom biztos azt fogod gondolni mikor meglátod hogy jajj neeee tényleg 😊

OFF:
Melegszik?

fuszhi
Milan1909 : a kerítést is tervbe vettem arról a fajtáról amit te szeretnél légyszíves küldj képet és akkor olyat készítek.

Routeres : zsír-zsír úr viszont ha konkrét elrendezés van vagy egyedi objektum benne akkor ha küldesz fényképet akkor úgy igyekszek eleve el rendezni és akkor pont hasonló lehetne.

Zoliikp: Szép ez olyan modern játszóteres. Amin én nõttem fel, azokra gondoltam meg azokra a padokra aminek a szélei kõbõl vannak. Illetve még eszembe jutott az az ötlet is hogy vonatmegállót készítsek. Biztos azt is több mindenki értékelné.

Segítséget kérnék. Leszedtem a man buszt és az orosz pályát. Elindítom betölt indulok el a busszal ugrál még az alap buszokkal is. Levettem a grafikát ugyan úgy ugrál. Átmentem egy régebbi pályára amit vitt normálisan elég jó grafikával. Hogy most a busztól vagy a pályától kergült meg a játék azt nemtudom, de már felidegesít. Igencsak megvan a gépem a játékhoz,(még az omsinál is jóval erõsebb gépigényû játékokat is visz) ezt az egyet nem értem.Pedig nagyon szívesen el vezetgettem volna a pályán:/
A netrõl kaptam le õket:

Kicsinyítve is húzósak méretben, de lehet nyiszálni õket...
OFF: Akkor már szinte suttogva (<#papakacsint>), kerestem neked DFGT-hez beállítást. Mert a PCxxxx beállítások csak a grafikai beállításokban térnek el, a többi, jelen esetben a játékvezérlõhöz kapcsolódó beállítást maximum visszaállítja az alapértelmezett, ergo a DFGT-nek perfektül megfelelõ beállításra.

Also mein Freund, lesd meg ezt a képet. Illetve itt le van írva, hogy kell beállítani a kormányodat az OMSI-hoz

Egyébként várom a játszóteredet, 2 hely is van a pályámon, ahova játszótér kéne. OFF: Illetve belekóstoltam a modellezésbe is.
Nagyon jó ötlet, és elõre is köszönjük szépen, és személy szerint nagyon várom, jónéhány játszó tér van az útvonalaim mentén. készítenél hozzá kerítést is? Illetve nem tudnál készíteni drótkerítést? Bocsi, ha sokat kértem...

Készülő DélPest-Pálya oldala: http://www.delpest-palya.atw.hu

fuszhi
OFF: Én is halkan jegyzem úr, hogy addig nem rakja be a 900 fokot csak a 200 at engedi, ameddig nem állítja be az ember valamelyik beállítást. Nekem így van, de javaslom próbáld majd meg egyszer hogy csak beállítod a kormányt viszont nem választasz lehetõséget, és csak 200at fog engedni 😉 üdv

OFF: Izé... Csak halkan eloszlatom a ködöt, a PC2xxx beállítás csak a grafikára vonatkozik. A kormány fordulási szögét nem befolyásolja.
fuszhi
OFF: Driving Fotce GT 900fok csak akkor lesz 900fokos , és a szimulátorban is 900fokot használ most már csak ki kellett választanom egy akár 2007 es gépbeállítást , de azt hiszem a 2011 -essel nyomom grundorf

adam993
Olyanom nekem is van, gázadásra abbahagyja. Bár mondjuk ezt a rezgést jobb lenne vizuálisan is érzékelni...

OFF:Milyen kormányod van? Lehet olyan mint nekem, de az elég érdekes a kormányzás, illetve a gáz adás is!

fuszhi
Nekem például a kormány rezeg ha a busszal állok és nincs üresbe ha meg kis gázt nyomok akkor a rezgés elhalványodik. Nekem ennyi megteszi bõven.

ccv520
Ja még az is, hogy az indító/leállító gombot addig kellene nyomva tartani, még be nem indul/le nem áll a busz.

&#171;&#171;&#187;&#187; &#8226; &#166; CCV-520 &#8226; CCV-537 &#8226; HKZ-209 &#8226; MBZ-329 &#166; &#8226; &#171;&#171;&#187;&#187;

fuszhi
Sziasztok hamarosan neki fogok állni játszó tereket készíteni. Mivel gondolom a sugár és az árkád objektumokat nem tudja mindenki felhasználni. Gondoltam rá hogy készítek játszó tereket illetve a játszóterek elemeit külön külön elérhetõ elemekké igyekszem varázsolni.
Így bárki egyedi parkot tud létrehozni.
Régen volt az a rakéta meg voltak azok a kõ "padok" (két kõpad közt fa volt a pad ülõ és támaszkodó része), valamint mászókákat kicsit közepeset és nagyot, a hintát se fogom elfelejteni. Homokozóból is két fajtára emlékszek.Mert ezeket már, más is fel tudja használni. Üdv

ccv520
Nincs benne ez a részlet a játékban, viszont jó lenne. A tükrök minden buszon rezegnek valamennyire, nem állnak egy helyben.

&#171;&#171;&#187;&#187; &#8226; &#166; CCV-520 &#8226; CCV-537 &#8226; HKZ-209 &#8226; MBZ-329 &#166; &#8226; &#171;&#171;&#187;&#187;

Nem is volt ilyesmirõl szó...

adam993
Ma sétálgattam a buszpályaudvaron, és észleltem, hogy a legtöbb busz indításkor nagyon beremeg. Nem emlékszem, hogy a játékban lenne ilyen, hogy pl. amikor indítasz a hosszú tükörszár, vagy az üveg nekiállna remegni. Másnál is így van?

Hát ez egyszer biztos !

LMG123
A keresztezõdéseket kicsit furcsán oldod meg... 😄

Nos, így vizsgaidõszak után volt egy kis idõm foglalkozni pályámmal, megosztok veletek 2 képet: Örs vezér tere

http://noob.hu/2012/01/11/ovt.jpg

http://noob.hu/2012/01/11/ovt2.jpg

Egyelõre még nagyon kezdetleges állapot.

üdv:
Tény ami tény, az OMSI valóban nem az optimalizáltságáról híres, ellenben az általad írt konfigon simán kéne futnia.

Egyáltalán nem gyenge a vasad, bár a grafikai kártyádat nem ismerem.
Sokan sokkal gyengébb gépeken játszanak, és bár sokszor erõs kompromisszumokkal, de elfut nekik a program.

A játék szempontjából a magok száma majdhogynem mellékes a fentebb említett optimalizálatlanságból adódóan, és mint az már kiderült a "csodaprogramok" (Game Boaster, és társai) sem segítenek túl sokat a teljesítmény magonkénti optimális elosztásában.

Próbálj állítani a grafikai beállításokon.
Vedd le minimumra, majd töltsd be a leghúzósabb térképedet, és opciónként, manuálisan állítsd be a grafikai jellemzõket mindaddig, amíg számodra még élvezhetõen fut a pálya.

Ezt követõen a kisebb pályák nagy valószínûséggel magasabb FPS értékeket fognak produkálni mint most.
Lehet, hogy macerás, de hidd el megéri!

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

A te géped jó, az OMSI optimalizálatlan....

Asus P8Z77-V LK, Intel Core i7-3770K, Corsair H105, Corsair Vengeance DDR3 8GB 1866Mhz, Asus R9 280X-DC2T-3GB, Seasonic G Series 650W, Samsung 830 128GB, WD Caviar Green 1,5 TB, Dell U2414h, DFGT

wollnerd
A pálya bizony nagyon jó! Végre jó sok busz van mindenütt és figyelni kell rájuk! 😊
Csak ehhez nagyon jó gép kell hozzá. Nálam 14-15 fps a AMD Athlon(tm) II X3 3.4 GHz, 4 GB RAM-mal...

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

ccv520
Ja, 395. Az van, én is elkezdtem. (396-ot olvastam. 😊 )

3ds be meg van lehet majd el kezdem konvertálni Nv változatba
TheSosy
A helyközi pályán nem mûködik az IBIS-em. Minden busz fõkönyvtárába bemásoltam a hof. fájlt de amikor beirom nem fogadja el.

Intel Core i3-3225 3.3GHz NVIDIA GeForce GT 640 4GB RAM http://www.gyoribuszok.hu

ccv520
Jó lenne, de nem tudok kész modellrõl.