OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szabii98
Nem akarok köcsög lenni, de szvsz alacsonyan van a busz kicsit :S v kicsi a kerék. nemtudom , szemet szúr.

I met God. She's black

omsifan
Aztak.... ÉS ÉN ERRÕL NEM TUDTAM NÓGRÁDI LÉVÉN??? (bocsi a nagybetûért)

BAS-953 :)

ccv520
Van, az összes helyis mind prágás. (BRS-329, CCV-516, CCV-517, CCV-518, CCV-519, CCV-520)

Az 280-asok is mind prágásak, CCV-538 kivételével.

««»» • ¦ CCV-520 • CCV-537 • HKZ-209 • MBZ-329 ¦ • ««»»

omsifan
Jé! Még van itt a volánnál Prágás 260-as? Melyik az?
Amúgy nagyon szép lesz!!

BAS-953 :)

ccv520
Két kép az Omsiból, és az egy eredeti buszról: (még mindig sok van hátra)

««»» • ¦ CCV-520 • CCV-537 • HKZ-209 • MBZ-329 ¦ • ««»»

garam93
Köszönöm szépen.😊

HKC USP 5550, ASRock 970DE3/U3S3, 4 GB 1333 MHz Kingston DDR3 RAM, AMD Phenom X4 955 3,21 GHz, MSI ATI Radeon R4670 1 GB DDR3 Directx 10.1, Fujitsu Siemens 19\"-es LCD monitor Vasútmodellezés!

gumikacsa
Megkerestem, melyik az a bokor (sceneryobjects/Trees_MC/shrubbery_04_05.sco), és beleírtam a szöveges fájlba:

Renault magnum http://kamionszim.hu

garam93
Esetleg megosztanád h h oldottad meg?

HKC USP 5550, ASRock 970DE3/U3S3, 4 GB 1333 MHz Kingston DDR3 RAM, AMD Phenom X4 955 3,21 GHz, MSI ATI Radeon R4670 1 GB DDR3 Directx 10.1, Fujitsu Siemens 19\"-es LCD monitor Vasútmodellezés!

Martinez01
Jól néz ki😊
Grat!

"Fehér ingem tiszta legyen, olyan, mint a hó. Átok engem el ne érjen, ne bánthasson a szó."

gumikacsa
Melyik elem mennyi poligon?

Nem akarok indiszkrét lenni, de megkérdezhetem hogy mikorra várható az 556-os? 😊

Hamar örültem, kimaradt egy számlálókerék. Pótoltam:

Nemgond. Teljesen egyformát úgy se tudunk csinálni xD Bízom benne mind a két pálya király lesz😄
fuszhi
Hát furán jeleníti meg a dolgokat , de szerintem megteszi annak aki jellegzetesnek szeretné majd egy két részét a pályájának. Nemsoká elkészülök és dobom a pakkot A hintával gondok lesznek. 😊))) Azt még átépítem. Muszáj lesz Üdv.

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

Szerintem simán...
Igaz, a B nincs scriptelve, csak dísz, de megoldható lesz esetleg késõbb...
Én is hasonlóan terveztem meg a kisebb településeket, illetve a tavat😄 Na mindegy az én pályám nem mostanában lesz kész😄
nemeza
Briant a 260-asba is be lehetne építeni? ..
elnézést gépeken-t szerettem volna Írni!
Köszönöm ez adott + löketet. (Halkan megjegyzem még nagyon az elején vagyok de megpróbálom "takarékosan" megoldani hogy fusson a gyengébb képeken is, de szép is legyen és élvezhetõ/változatos.
Nem vagyok otthon a hangokban, de szerintem inkább az indítóhangot nézd meg;
amennyiben sikerül "köszörülõs", hosszabb hangra cserélned, hamarabb fog mûködni, mint a motor fájloknál....
Szép lesz, gratula!

Engem is megszállt az ihlet:

A levegõ-nyomásmérõi már inkább a 260-ra mutatnak, de egyenlõre ezek lesznek.
Legkésõbb tavasszal kaphatnak "új" ruhát, amikor nyit a múzeum...
A sebmérõ már rendesen mutatja az iramot, a kilométer-számláló is "beépült", ráaádsul reálisnak tûnõ értékkel...
Pár képet mutatok meg a készülõ pályámról. Véleményeket kérek.

matesz19
köszi a linket omsidriver és bocskor3. 😊

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

bocskor3
http://www.speedyshare.com/file/6ZDJk/Jelcz.rar

omsigbm.ewk.hu

Innen letöltheted.

matesz19
Fel tudnád tenni még 1x?? mert a nem lehet letölteni a buszt.... Thanks 😊

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

bocskor3
Kérlek segítsetek! Az ikarushoz szeretném azt megcsinálni hogy a motor ne induljon be elsõre és hosszabb ideig kelljen indítózni.
Próbáltam az engine.osc-ben és a constfile-ban is de nem megy.
Amúgy én is nagyon várom a pályádat!!!

omsigbm.ewk.hu

automata mentésrõl csináltam egy rövid cikket:
http://omsihu.wordpress.com/2012/01/13/nem-csak-palyaepitok-figyelmebe/
mindenkinek jól jöhet!

Én 3héten keresztül folyamatosan(azaz mindennap) csináltam egy valós pályát. Csak éppen gond volt mert újra lett téve a windows és így eltûnt... Mondjuk vannak voltak is olyan szakaszok ahol szétuntam már az agyam de a végeredmény csak jó lehet😄
A mûszerfal bal oldalán van egy zöld gomb, azzal lehet bekapcsolni a fûtést.

bocskor3
van benne de csak egy sz***s melegítõ ventillátor a beállításokban keress rá hogy "heater" állíts be egy billentyût és úgy fel tudod majd kapcsolni.
Kérek mindenkit hogy ha tud légyszi válaszoljon a kérdésemre! (lejjebb)

omsigbm.ewk.hu

gumikacsa
260-asban hogy tudok fûtést kapcsolni? Vagy jó magyar szokás szerint nincs benne?

Már megadta magát az editorom, azóta minden fõbb objektum, illetve hosszabb útszakasz lerakása után mentek 😄

Én is úgy gondoltam, hogy csak a vonalak mentén lesz kidolgozva a környezet, a lakott területen kívül esõ szakasz mellett pedig fákat helyezek el és dombokat/hegyeket. Próbálok gyári elemekkel dolgozni, illetve 1-1 hosszabb útszakasz után tesztelek is, hogy rendben van-e az AI forgalom, illetve illeszkednek-e egymáshoz rendesen a spline-ok és az objektumok. Az Usedom nevû pályához hasonlóan akarom kidolgozni a várost (mint Wogarast ha jól írtam), a falukat pedig Grundorfhoz hasonlóra csinálom, csak kicsit nagyobb változatban és persze egyedi falukat akarok létrehozni, nem másolatokat.

#11903 : Az idõ nem számít, lehet akár fél év is, csak legyek kész vele. Amíg van szabadidõm (kb márciusig), addig csinálom rendszeresen, de utána elsõ az államvizsgára való felkészülés😄

bocskor3
légyszi segítsetek!!!!!!!!<#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help>

omsigbm.ewk.hu

Csinálom a buszt, és a Deep Explorationban raktam rá színeket, és ezeket a színeket/textúrákat le kell menteni hogy az omsi megjelenítse? Ha igen hogy mentsem le és milyen formátumban!?
gabor514
Jelcz L11

Letöltés

bocskor3
Sziasztok hogyan lehet azt megcsinálni hogy a motor ne induljon be elsõre és hosszabb ideig kelljen indítózni.
Próbáltam az engine.osc-ben és a constfile-ban is de nem megy.
Amúgy én is nagyon várom a pályádat!!!<#help><#finom>

omsigbm.ewk.hu

G.Gabe-nek igaza van.
Tapasztalatból mondom, nem lehet épp ésszel bírni, hogy minden nap dolgozz a pályán. Beleõrülsz... Mikor a végére érsz, hatalmas megkönnyebbülés, hogy végre túl vagy rajta. 😊

Pár jótanács:
-BACKUP! BACKUP! BACKUP! Mindig csinálj biztonsági mentést, sose lehet tudni...
-Csak oda rakj le tile-t, ahová mindenképpen kell, mert az üres tile is nagyon eszi a gépet.
-Csak akkora részen dolgozd ki, amennyit a buszt vezetve látsz. Az lebegjen a szemed elõtt, hogy jól kell futnia.

Ezen kívül élményekben gazdag építést kívánok! OFF: A diliházban találkozunk! <#vigyor2>
olimano2222
SOS mostanában elindítom az omsit és a buszt leakarom tenni valamelyik buszmegáloba de nem sorol fel egyet sem csak egy üres sort amire rá lehet nyomni és ki tesz a semmibe miután vissza kerültem az AL buszokon csak a soför látszik és az utasok 😄 ez mitöl lehet (néha jó néha nem)

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Naná, hogy érdekel, nem csak engem, hanem sok százunkat szerintem.
Viszont a 2-3 hónapról tegyél le.
Lesz az 4-5 is.
Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy belevágok 1 saját pálya megépítésébe. Tegnap el is kezdtem, de az OMSI map editora nem a stabilitásáról híres, így a tegnapi munkám kb 50%-a odaveszett... Napi 1-2 órát tudok majd vele foglalkozni, így ha minden jól megy, szerintem olyan 2-3 hónap alatt el tudok készülni vele. Nem valós map, de remélem azért tetszeni fog.
Amit tartalmazni fog a tervek szerint:
- 2 város
- 2 nagyobb falu
- 2 kisebb falu
- helyközi és helyi vonalak egyaránt lesznek
- autópályás szakaszok azoknak, akik nem szeretnek 2percenként megállni
- változatos domborzat
Ha elkészülök az úthálózattal, akkor képeket is teszek majd fel róla, persze ha érdekel valakit.

Üdv!
Ez a konvertáló program neve ha meg van az omsi sdk,OmsiXConv,másik meg a pálya szerkesztõ neve OMSI - Editor de amivel meg tudod nyitni a 3ds,x fáj(DirectX Model)fájlokat ahhoz szintén másik program kell OFF: Fel vettelek msn re majd leszel írj

OFF: Fuszi jó kis játszótér
gumikacsa
Ezek szépek, de rengeteg poligonból állnak. Én a legtöbbet megoldanám néhány poligonból. Igaz, nem lenne ennyire szép, de legalább játékbarát, és mégsem a pálya mellett vannak közvetlen, hogy fontos legyen a kidolgozás

fuszhi
Kezd formákat önteni az elképzelés, viszont kicsit sikerült elszállni a hintával 😊))) Lehet vissza kell vegyek a részletességbõl majd. Íme kis ízelítõ :

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

helo DG Az msn cimem : [email protected] ide küld el lécy amit kell
mert lehet hogy nem leszek fent még anyit szeretnék kérdezni hogy melyik a
pálya meg a busz szerekeztõ?

Nyersen válaszolva, sehogy.
Azt viszont tudni kell, hogy a szétbontott alkatrész x-be mentve "megtartja" azt a pozíciót, ahonnan a daraboláskor származott.
Ha tehát o3d-be továbbkonvertálod, a paraméter megmarad, és az Omsiban a model cfg-fájljában utasítás után meg tudod jeleníteni.

A leírtak alapján, ha a mellette lévõt is külön utasítással megjelenítteted...
gumikacsa
Óóóó... eddig tetszetõs 😊

ha sok darabot konvertálok hogy rakom omsiban össze

AMD A8-3850,ASUS GT640-2GD3,8 Gb RAM 1600MHz

Eszméletlenül jó, grat 😊

Készülő DélPest-Pálya oldala: http://www.delpest-palya.atw.hu

na így