63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
#59394 Már elmondták hogy nem fogsz engedélyt kapni, és jó lenne, ha megtanulnád használni a print screen gombot ilyen szutyok képek helyett. -
#59392 Nos, az egész azért nem megy neked, mert rosszul raktad fel az egészet.
Így kell végig menni az egészen (én leteszteltem tehát legyalultam a buszt utána csináltam ezt a folyamatot, mielőtt MEGA-ra felraktam):
1. OMSI 1 verzió felrakása
2. OMSI 2 verzió (nemezától, ezt a videóba leírtam a megjegyzésbe) felrakása
3. Én modom felrakása
Így tökéletesen kéne működnie.
És BTW, az ékezetes buszokat töröld ki a busz mappájából (pl. ahol PRÁGA szerepel, nem az OMSI2-es PRAGA), az is bezavarhat.
És ne rakd fel először az OMSI 2 verziót mert akkor nem fog működni(hiszen ez csak egy kompatibilitási verzió), és mikor arra húzod rá az OMSI 1-es verziót akkor az egészet elrontod mert az OMSI 2-es fájlokat felülírja OMSI 1-esre. Nem szereti az OMSI 2 az ékezetes betűket azért írja a " ' ist kein gültiger Gleitkommawert: AMUAV.CNAVO.MV.E " hibát.
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.03.06. 12:50:21 -
#59391 Közben rájöttem, hogy kell az OMSI 1 verzió, most előhozza a busz választó menüben, de a pályára nem tölti be.
Logfile:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!177 12:13:55 - - Warning: Did not find texture file "339GRY3.BMP"!
178 12:13:55 - - Warning: Did not find texture file "339KR2.BMP"!
179 12:13:56 - - Warning: File vehicles\Ikarus 260\model\model_hk.cfg: texture filename sklo.tga not found in mesh file vehicles\Ikarus 260\model\Ikarus\elso_kij_v.o3d!
180 12:13:56 - - Warning: File vehicles\Ikarus 260\model\model_hk.cfg: texture filename sklo.tga not found in mesh file vehicles\Ikarus 260\model\Ikarus\elso_kij_v.o3d!
181 12:13:57 - - Warning: Did not find texture file "KNOPS.BMP"!
182 12:13:57 - - Warning: Did not find texture file "KNOPS.BMP"!
183 12:13:57 - - Warning: Did not find texture file "PECH.JPG"!
184 12:13:57 - - Warning: File vehicles\Ikarus 260\model\model_hk.cfg: texture filename regen.tga not found in mesh file vehicles\Ikarus 260\model\Ikarus\32\fixuveg.o3d!
185 12:13:57 - - Warning: File vehicles\Ikarus 260\model\model_hk.cfg: texture filename SD_dreck.tga not found in mesh file vehicles\Ikarus 260\model\Ikarus\32\fixuveg.o3d!
186 12:14:03 - - Error: '
' ist kein gültiger Gleitkommawert: AMUAV.CNAVO.MV.E
187 12:14:03 - - Error: You want to create vehicle vehicles\Ikarus 260\6_ik260_ELK753.bus - it is invalid! -
#59390 Szia!
A buszod esetében az Omsi2 ezt a hibaüzenetet dobja:
-
reveszda #59389 Valakinek megvan ik260ra a ZIDTM, illetve a vasi volán festés?
Utoljára szerkesztette: reveszda, 2016.03.06. 10:23:53 -
#59388 Nálunk elég sokban van bubu de tényleg nincs sok haszna mert alig fog, mondjuk magas fordulaton azért érezni, de nem jellemző, hogy csak azért visszaváltana a sofőr, úgyhogy aki használja az is inkább a fíling miatt, vagy csak leállítani a motort. -
#59387 Nógrádnál egyikben sincs, de olyat hallottam, hogy D10-nél a turbó miatt nem is túl hatásos a bubu használata. -
#59386 Ezt hogy érted, hogy bubu nincs D10-es kocsiban? Nálatok nem jellemző vagy hogy? :) -
Sprintex #59382 Mai nap beköltözött pár Scania.
Utoljára szerkesztette: Sprintex, 2016.03.03. 18:28:45 -
#59379 Nem kell hozzá modellezőprogram, csak Notepad(++). Jól gondolod, egyetem mellett a kevés szabadidőmet inkább nem erre áldoznám. Kedvem lenne egyébként, de időm nincs rá sajnos. -
#59377 Mivel a .06-ban az ajtó ugyanott van, ha átmásolod az animációját, akkor természetesen az is mozogni fog (a nógrádosoknál szokás lekötni azt a szárnyat, azért is lett ilyen). A váltómozgás az O305 óta elérhető, de talán nem az volt az első, amiben volt, egy orosz jármű volt, abban még egérrel is működött. 280-as sehol nem tart, és a többi projekt is bizonytalan ideig áll.
Utoljára szerkesztette: ccv520, 2016.03.02. 20:29:30 -
#59376 Jó, túloztam azért egy kicsit, nem úgy gondoltam, hogy sok dologról van szó, de pl. a buszodat jól lehet moddolni, habár így beszélek a buszodról, hogy lehet megoldani a 260.32-esben hogy az első ajtó mindkét szárnya kinyíljon? (a valóságban kétszárnya kinyílik mindegyik busznál) Nem akarom és nem is fogom fikázni a buszodat, hiába vannak apróbb modell hibák.. :D Azok még elviselhetőek, nem úgy mint egy torzszülött busz. XD Várjunk... Szerintem a váltómozgásra van módosítás asszem Bocskor3-tól, de utánanézek.
Amúgy hogy állsz a 280-osoddal? Kiváncsi lennék rá. Gondolom még mindig szünetel a projekt.
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.03.02. 20:26:30 -
#59375 Köszi az elismerő szavakat az elsőként kiadott buszomról, igen, mindenki úgy kezdi, hogy mindent megcsinál a buszba először, az azóta megjelent új funkciókat is. Bubufék nincs D10-es kocsiban, a többi alap Omsi2-ben, nem kell hozzá semmilyen segítség. A lehetőség mindenki számára adott a javításra. ;)
Egyébként kíváncsi lennék arra a borzasztó sok kihagyott dologra. -
#59374 Köszi szépen! A váltó mozgása alapból nincs megoldva a buszban hiszen CCV csinálta a buszt és ezermillió dolgot kihagyott belőle pl. bubufék, turbó, váltómozgás(ezeket GMI-ék megtudják csinálni). De így is szerintem tűrhető. -
Harixis #59373 Szia4! Ez a busz a gyerekkoromat adja vissza, nagyon el lett találva! Sajnos már utakon hiánycikknek számít, ezért örülök, hogy virtuálisan lett egy nagyon szuper modell hozzá! Fullos jármű, de hiányolom a váltó mozgását.
Más, de egybe írom. Létezik vidéki Ik280-as? -
bajusza #59372 szívesen. -
GLevi10 #59371 Igen ez az! Köszi! -
reveszda #59370 Rendben, köszi a választ:) -
bajusza #59369 Ha erre gondolsz, akkor ez lene. -
GLevi10 #59368 Sziasztok! Létezik Irisbus Citybus 18M-re Bkv-s festés? -
Routeres #59367 Pár hét, és felkerül Steamre. -
fixyfixy #59366 Szevaztok Buszosok!
Két heti próbálgatás után itt kötöttem ki nálatok, mert nem birok ezzel a Zikarusszal..
Ikarus 280.02 (sárga csuklós) a gond a szokásos nem jönnek az utasok mégpedig azért mert nem tudom a buszra kíírni hova is mennék..
Hogy a bánatba lehet életet lehelni abba a szélvédőre tappancsolt okostelefonba. Minden működik rajta(rádio, óra, böngésző...), kivéve amikor meg lehetne adni a Line-t meg a Route-ot... itt tök fehér a kijelzője és semmire sem reagál (a táblák kint vannak a buszon de üresek) ... vagy én nem olvastam valamit el a leírásban...
...elég sok helyszínen megpróbáltam de semmi.
-
#59365 Nos, már vagy másfél hónapja nem jelentkeztem hiszen dolgozgattam minden hétvégén a modomon, jó pár embertől kaptam segítséget, így végül ez lett ebből:
A buszban egy két dolgot helyre raktam de azokat külön fájlba raktam a gondok elkerülése végett. Valós híd és váltó áttételekkel dolgozik a busz, a kerék átmérője valós, a motor értékei a constfileba is valós így sokkal jobban gyorsul. 3 festést mellékeltem abból 2 egyedi mert az egyiknél csak a rendszám más (ELK-753), van egy KMKK-s nógrádos festés és egy Volánbusz logós festés. A tachográf is már pontosabban mutatja a sebességet a Shift+Z-s információs sáv értékéhez viszonyítva.
Ez már nem olyan amatőr munka, mint a BKV modhoz készültek, ez már sokkal jobb azokhoz viszonyítva, mert azok az első próbálkozásaim voltak.
A hangok HVN-731 érdeme. Én vagyok a megvágójuk, a sound.cfg-be meg közösen hoztuk össze a dolgokat.
A motorhangokat viszont nem adhatom ki mert HVN dolgozik rajtuk. Így CCV-520 motorhangjaival dolgozik a mod.
Letöltés
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.02.28. 21:28:45 -
padarmartin #59363 Szerzel a BKK-tól egy OBU-t és helyrerakod, ennyi az egész. -
padarmartin #59361 1. A modellt megfelelő helyre rakod.
2. Megcsinálod a modelleket, kb. 110-120 darab jelenleg.
3. Beírod a modell.cfg-be azt aki kell
4. Scripteket illeszted.
Nagyjából ennyi. -
#59360 Nem tudom feltűnt-e, de itt konkrétan senki se AKAR segíteni neked, mivel úgy is képtelen lennél alkalmazni a gyakorlatban azt, amit itt leír neked bárki.
De örülj nagyon, elárulom a titkot. Kéne az eredeti modell neked, vagy vissza kéne konvertálnod a modelleket (persze ehhez újra is kell textezni őket de mindegy), beigazítanod a jó helyre, megint bekonvertálni, és ennyi. Aki ért hozzá, annak copy-paste nehézségű a feladat, inkább az a nehézség, hogy ha jól sejtem, elég sok modellt kell átrakni. -
Sprintex #59359 Nagyon szívesen. -
#59358 Hát ez nem semmi!!! Nagyon szép munka köszönöm! -
Sprintex #59357 ~25 km tömény fiktivitás, 60%-ban valós úthálózattal.
-------
A tegnapi kérés teljesítve.
-
generalGGabe #59356 Milyen pálya lesz? mesélnél róla? -
Maceehun13 #59355 Azt én is megköszönném,ha megcsinálnád -
Sprintex #59354 Aha, szóval a vidéki fajta. Holnap megcsinálom, már rengeteg ilyen vidéki festést csináltam más buszokra is, szóval kisujjból megy, szinte kikapcsolódásként. -
#59353 #59352
Szia!
Erre a fajtára gondoltam:
KNYKK matrica is jó lesz rá persze. :) És tényleg megcsinálnád? -Mert nagyon hálás lennék
Utoljára szerkesztette: MAN014, 2016.02.27. 20:43:20 -
Sprintex #59352 Kifejezetten alba volánosra gondolsz vagy albás festés knykk matricával? A Fehérváron közlekedő 312-eshez nekem van VT-s festésem, de csinálhatok a 272-esre albásat. -
#59351 Sziasztok!
Egy kérdés lenne csak, nem kérés.... dehogy valaki félre értse, mert nem szoktam ilyeneket kérni senkitől, főleg nem úgy hogy valaki nekem "ingyen" dolgozzon.
Szóval bele is vágok:
Szerintem az OMSI közösség számára nem lenne felesleges munka. Egy festésről lenne szó,- Alba Volán festést valaki nem szeretne csinálni MAN NG272-eshez? Ha valakinek lesz hozzá kedve, vagy ideje esetleg... jó lenne, mert őszintén már a kiadása óta várom már a volán festéseket, de nem nagyon jönnek rá. Én megpróbáltam már nem is egyszer, hogy elkészítem rá, de egyszer sem sikerült normálisan festenem... nem nagyon értek az ilyen programokhoz, meg azt tudom, hogy itt a csoportban sok ember szép munkákat ad ki a kezükből. -
Sprintex #59349 Köszi! A pálya privát (még). -
bajusza #59348 Nagyon jó kép. Melyik mapon van ez? -
Sprintex #59347 Így jár az, aki elhanyagolja járművét..
-
maxdatahun #59341 Sziasztok! Futár problémám van ikarus 280-ba rossz helyen van a futár valaki tud segiteni hogy a futár a busz müszerfalján legyen?
http://www.kephost.com/image/c0Ua
-
reveszda #59340 Sziasztok! Valakinek megvannak Gibanica festései? Azonok belül a Vasi volános, és a BKV-s festése érdekelne :)