OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha valaki még nem látta volna:
Marcel új projektje:
https://www.facebook.com/LOTUS-Simulator-477119142466561/timeline/

TNH
TrackIR.

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

A log-fileban mit jelent a TIR kifejezés:
132 15:19:10 - - Information: Deativating TIR...
133 15:19:10 - - Information: TIR was not available
Részben igaz, pl Játékok helyett javasolt Games használata...

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Annyit fűznék még norb82 válaszához, hogy eleve javasolt a játékokat olyan mappába telepíteni, aminek a nevében nincs ékezet. Bizonyos esetekben problémákat idézhet elő a magyar karakter.
Például telepítesz egy eredeti Omsit.

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni,hogy tudja e a mellékelt képen látható hibát,hogy mit kellene csinálni,mert akármelyik omsi addon-t próbálom feltelepíteni,mindegyiknél ezt dobja fel. A válaszokat előre is köszi.

Köszi a választ utánanézek amit írtál.
Na megbuheráltam a script fájlt, most már működik rendben, köszönöm szépen! Másik, még elég zöldfülű vagyok, de van-e valami megoldás arra a problémára, hogy a kijelzőkön az ékezetes karaktereket nem tudja megjeleníteni? Gondolom itt az "omsinembeszélnimagyarszki" a ludas.
Ikarusfan
Illetve van valahol (nemeza oldalán azt hiszem) egy "patch", amivel működik már a busz elvileg az OMSI 2-ben (az alap 260). A 260 BKV mod-ból pedig van újabb verzió, ami csak az OMSI 2-ben működik.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Az OMSI2 nem beszélni magyar. Megoldás: Az összes script fájlból kitakarítod az 'ő' és 'ű' karaktereket. Jelen esetben a 'csengő'-vel van baja.

Sziasztok!

Tegnap letöltöttem az omsicenter oldalról az IK260-as csodát, nagy elánnal ki is akartam próbálni, de amikor a "buszozásra" került volna a sor, az omsi az alábbi hibaüzenettel lepett meg. Valakinek van valami ötlete esetleg, hogy hogyan lehetne orvosolni a problémát?

Előre is köszönöm!

Sehogy, nem követi automatikusan a domborzatot, azt neked kell beállítanod. Annyi segítséged van, hogy az út és a domborzat közötti apróbb réseket el tudod majd tüntetni.
Ha csináltam egy pályaalapot DEM-el és aerial photo-val, akkor azt hogy tudom elérni, hogy a lerakott út "rásimuljon" a domborzatra?
Az a gond, hogy ha egy hosszabb útszakaszt csinálok, akkor nem követi le a domborzat változását, hanem "becsúszik" a föld alá.

Ez alapján készült az alap:

Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2015.10.04. 01:16:49
.NET 3.5, vagy 4.0 kell neki, ha jól emlékszem.

sziasztok ma elő vettem az omsi játékot és amikor fel telepítem uttánna nem indul el az aerosoft és nem tudom mért segítségeteket előre is köszönöm
Ikarusfan
A splineoknál nincs megadva hossz, az nem modell. Olyan, mint ha az út keresztmetszetét adnád meg a fájlban (pontonként), és ez alapján hozza létre az utat az Editor.

TNH
Ezt nem értem...
Olyan hosszúak, amekkora értéket begépelsz neki. Lehet 1m, és lehet 300m is. (Több ne legyen, de egymás után már mehet több 300m hosszú spline.)

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Köszi a véleményt. Valós pályát szeretnék kiadni majdan, legalábbis amennyire valóssá tehető és javarészt saját modellekkel. Objektumozást majd meglátom mennyire fog gondot jelenteni, ha egyáltalán belevágok, de jó lenne saját pályán is járni a köröket. igen openBVE más szisztéma mint Omsi ezért is nehezebb átszokni rá........
Megvan milyen pályákat akarok építeni, csak hát az a fránya elkezdés meg a kedv....
Utak amik nem speciálisak azok milyen hosszúak általában? Mert ugye meg lehet őket editorban nyújtani.......
Ikarusfan
Kb. felejts el mindent, amit a pályaépítésről tanultál az openBVE-ben.

Az, hogy milyen mappáid vannak, attól függ, miket teszel le a pályára. Ha nem használsz saját/más készítette modelleket, csak az alapokat, akkor nem kell se splines, se scenery mappa külön neked, csak a pályáé.

Van egy olyan mappa, hogy Templates. Abból a NewMap-et másold a maps mappába, nevezd át amire akarod, és az ebben található global.cfg-t nyisd meg az editorban. És íme, kész a saját pályád alapja.
Ebből tudod kiépíteni a saját pályádat majd a későbbiekben. A File menüpont alatt van valami Options, ott (vagy jegyzettömbbel a global.cfg-ben kézzel) tudod beírni, mi legyen a pálya neve, a leírása.

Egyébként ajánlom figyelmedbe az SDK-t (EN), mert egyrészt van benne olyan program, ami kell az egyedi modellek bekonvertálásához, másrészt van benne leírás, amiben benne van a pályaépítés at alapoktól a menetrendírásig. Tudom angolul van, de ha csak a képeket nézed, már tanulhatsz belőle.

Illetve a pályát azzal kezded, amivel akarod.
Talajformálásra két mód van, az egyik a manuális (Terrain fül), a másik a Google-ből beimportált - utóbbi ugye valós pályáknál jön kapóra, viszont csak az OMSI 2 Editor-jában van.
Olyan sok különbség a kettő verzió között nincs építésben egyébként (nem tragédia kézzel belőni a talajt az egyben sem), csak ugye amit az egyben építesz, az megy mindkettőben, fordítva nem igaz.

Egyébként mondom, mindegy, mivel kezdesz. Ha sík a hely, ahonnan kezded az építést, érdemes az utakkal kezdeni, aztán azokból majd adódik, merre hogyan kell a talajt formázni.

Az meg, hogy mi a legnehezebb, csak az építőtől függ. Van, aki nem tud modellezni, neki nyilván kell olyan ember segítsége, aki ért hozzá. Aki ért ahhoz is, annak már nincs gondja az egyedi modellek terén pl. Egyébként szerintem az egyik legmacerásabb dolog az egyedi útkerek megcsinálása, hiszen abban van modellezés, konvertálás, path fektetés és akár még lámpaprogram írás is.
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2015.10.01. 15:41:15

Még mindig csak tervezem, hogy építek pályát omsihoz. Egy pályának milyen alapkönyvtárai vannak? Gondolom az úthálózat, az objektumok a mapek.
Omsiban pályaépítés során mit a legnehezebb csinálni, az objektumozás vagy a talaj/úthálózat lefektetése forgalom beállítás? Mivel célszerű a talajformáláson kívül kezdeni?
Igen, mindent be kell másolni, ha van a pálya csomagjában ilyenek, hogy: Sceneryobjects, Splines, Vehicles mappa.

bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh

De csak megfogom ami a tömörítettben fájlban van és a map mapábba be a pálya mapába pályát?
Ha pályára gondolsz, kitömöríted a letöltött fájlt az Omsi könyvtárába, egyébként a Maps nevű mappában vannak a pályák.

bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh

Sziasztok!
Mapot azt hogyan kell be tenni a játékba?
Ezt nem rakatjuk bele a szabályzatba? Esetleg topik alcím? <#idiota>
köszi megnézem
TNH
Nyomd a féket miközben sebességbe rakod.

Sziasztok!
A mercedes citaro csuklós buszom nem akar menni nem veszi be a sebességet gombbal és egérrel sem. Ez mért van?
Tudtommal Nemeza kapta meg a projektet. Azóta nincs infó róla.
Ikarusfan
Gondolom nem eredeti a játékod. Amennyiben ráhibáztam, folytassuk az OFF topikban az eszmefuttatást.

Fel van telepítve az alapjáték?
Sziasztok! Megtudjátok mondani miért nem tudom feltelepíteni az OMSI 2 kiegészítőit? Azt irja, hogy tegyem fel az alapjátékot. Előre is köszönöm!
Ikarusfan
Arról volt szó, hogy SnyperD valószínűleg nem folytatja, és szívesen átadná olyannak, aki befejezné. Konkrét emberről nem nagyon esett szó.

Elvileg úgy volt ha jól rémlik hogy Nemeza befejezi egyszer.

Nem.
Valaki nem tudja, hogy a Rába Premierrel foglalkozik még SnyperDv2, ki fogja adni?

Ikarusfan
Nem tudom, változtattál bármit is az eddigin? Ugyanúgy vonyított a ZF, ugyanúgy volt motorhang, és amúgy tényleg elég rosszul vezettél videóhoz képest.

köszönöm
Banderasbkv
Szevasz!
Tessék: OMSI 2 HUN
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem még pedig az hogy hogyan tudom magyarosítom az omsi2-öt?
MineHeadHun
Negyedórás munkám eredménye az lett, hogy a "volán" hangmód a Merci O305-be jobb lett, mint mikor először megcsináltam(szerintem). Azért választottam ezt a buszt, mert ennek a váltója áll a legközelebb a ZF-hez(tudom, van mercis busz ami ZF váltóval van de azok kishidasak). A busz hídhangjai mind youtubeos videókból lettek kivágva úgymond audacityvel felvettem a hangot miközben lejátszottam(tudod, sztereó keverő). JLA-158 hangja van most benne, az indulás BPI-832-nek a hangja.

Letöltés csak kérésre, mert nem akarok rohangálni azzal emailben, a busz szerzőjének, hogy nyilvánosan akarom feltölteni. Lehet hogy még nem HD minőségbe nem lehet megnézni mert frissen raktam fel a youtubera. Hiába HD minőségű, a mintavétel 2000 kb/s-on volt(hogy ne fogyassza a vinyómat a sok MB 😄 így csak 140 mega volt a 9 perc) így úgy néz ki mintha 360p-be néznéd.
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2015.09.26. 16:50:43
Az időjárás beállításánál a bal oldalon a 3. "csúszkával" tudod feljebb tenni a felhőket!
Üdv mindenkinek!
Na szóval: Börzsönyön, szép szakadós esőben vezetek, és hirtelen beérek Márianosztrára, majd hirtelen a borús ég textúrája, zsupp, eltűnik, amint észre vettem úgy 30 m fölött tűnik el a felhő textúra. Tehát, melyik beállítással kéne ügyködnöm ezen a problémán? <#vigyor2>

Üdv ich!

Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy az Editorban amikor a menetrend szerkesztésére kattintok, hibaüzenetet kapok. Aztán megnyitja ugyan, de csak egy üres ablakot kapok, a menetrend szerkeszthetetlen. Ez a hiba egyik napról a másikra keletkezett. Aki tud segíteni, annak nagyon megköszönöm! 😊

BPI1184
Elérhető a Berlin X10.😊

11-84

TNH
köszönöm szépen !

én is letöltöttem, nálam is lefagy...pedig biztos jó lenne.

TNH
ky_sw_7

Sziasztok !
Olyan kérdésem volna, hogy az Ikarus EAG csomagból az előkészítős váltós típusnál, milyen paranccsal tudom váltani a hetedik sebességet ?