63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Svetozor
    Nekem akadt egy kis problémám. Az utasok sehogy sem akarnak fölszállni a buszra, pedig a kijelzőn minden adat megjelent. Valaki tud erre a problémára egy megoldást?
  • matesz19
    Úgy legyen. Mert ha Bp.i közlekedést vesszük alapul, akkor én nem vennék erre mérget. :D Láttam már simán befordulni szólót aminek egy csuklósnak nehezére esett. De ne legyen igazam, hogy ez az OMSI2-ben is előjön. :D
  • LMG123
    A csuklós buszok mindig kisebb helyen tudnak fordulni, mint a szóló... :)
  • BKG
    Tesztelgette már valaki a Börzsöny pályán, hogy van olyan busz, ami AI-ként kiírná szépen a végállomásokat, és így utaznának rajta a jóemberek?
    Amúgy a pálya készítőinek hatalmas gratulációm, nálam tökéletesen fut, teljesen élvezhető FPS értékekkel, nagyon jó a pálya hangulata!
  • matesz19
    Én inkább arra leszek kíváncsi, hogy a sok szűk kanyarban hogyan fognak befordulni a csuklós buszok, úgy ámblok... :D
  • Erlau Trans #44733
    Az a D10-es 266-ossal is olyan, sok helyen hármasba vissza kell tenni és akkor 1500 körüli fordulaton Vmax:20km/h.
  • Ikarusfan
    Én azért majd arra leszek kíváncsi, hogyan fog egy jó kis mechanikus váltós 280-as muzsikálni a hegyes részeken.
    Nekem még a KZNS féle 260-assal is volt, hogy hármasban vergődtem egy emelkedőn, nem is egy helyen :D
  • matesz19
    Én csak a Neoplan_N4016-al mentem egy pár métert, körbe nézni. Amíg le nem esett 4-5 fps-re, mert a gépnek akkor jutott eszébe tölteni vmit és leterhelni a procit... :D
  • norb82
    Igencsak meg fogunk izzadni rajta a hideg ellenére télen....:)

Ma az o305 Schaltwagennel csapattam, felfelé volt ahol egyesbe (!) kellett visszatenni:D :D

De lefelé a bubu az valami gyönyörűen szól és végre lehet kilométereken át hallgatni:) Nekem a 200-asokból nagyon hiányzik.
  • matesz19
    Szépen ki lett centizve. (Mind kettő AI) :D Szuper ez a Börzsöny pálya, biztos vagyok benne hogy ha beköszönt a tél, igen csak hangulatos lesz rajta vezetni. :)
  • kuhnzsolt
    Köszönöm a válaszod! Csak azért tettem fel a kérdést, mert ebből volt bár gondja másnak, pedig ő a készítők nevét is feltüntette!
  • Routeres
    Ne legyen belőle vita.

Mindenki azt használ a pályából, amit csak akar, de ha publikálnád szerzeményed, akkor mindenképpen tüntesd fel a készítők neveit. Ez a bevett, korrekt szokás pályáknál, buszoknál egyaránt.
  • Erlau Trans #44724
    És megmondanád nekem, hogy miért nem keresed fel őket privátban?
  • Routeres
    Erre gondoltam én is, csak a kivitelezés maradt le.
  • kuhnzsolt
    Börzsöny csapata!

Szeretném megkérdezni, hogy néhány a Börzsönyhöz készült objektumot felhasználhatom-e a vonatpótlás pályán?

Előre is köszönöm a választ!
  • Deer
    Sziasztok!

Először is gratula a Börzsöny pályáért, nagyon jó lett. Csak két bajom volt vele, először nem vettem észre, hogy van hozzá javítás, utána pedig a hof file-al volt gond, az ANNAX-os verziót betéve nem volt gond.
    (Apropó, valaki tud segíteni abban, hogy honnan ismerem fel egy busz kijelzőjét? ANNAX, Vollmatrix, BUSE - mert ehhez nem értek.)
    Végigmentem a 280-as vonalon. Nekem inkább Márianosztrán akadt picit vagy ha távoli hegyet töltött be, de attól teljesen játszható. Egy távolsági csuklós majd nem fog ártani az OMSI 2 után :), mivel szegény 266-os zsúfolásig tele lett (valaki tudja hogy lehet ebben a buszban a menterendet megjeleníteni? - illetve az ilyen sima táblás kijelzőkhöz magyar fontok vannak-e? ). Az emelkedőkön szegény kb 25-tel száguldott felfelé. Hibába ezen út során amúgy nem futottam.
  • matesz19
    Ja értem. Oké köszi. :)
  • Erlau Trans #44719
    Igen, ezt tapasztaltam én is a pályaépítéskor, több alkalommal is...
  • generalGGabe
    Hát ez jó kérdés. Nálam is ezt csinálja. Volt, ahol én akartam beállítani a világítást, és egyik tile -n megjelent a fény, másikon Met nem, bármit csináltam. Úgy néz ki, hogy a is egy OMSI - bug.
  • bence099
    Sziasztok! Miért van ez a törés a map-ba éjszaka javítani hogy lehet ?
  • bazsiihmv
    Lenne egy felvetésem a mentőautóval kapcsolatban. Nem lehetne egy Menetrend szerinti AI-t csinálni belőle? És akkor csak bizonyos időközönként mondjuk beállítva egy-egy végpont között járna.
  • LMG123
    Ja, gondolom kevesebb AI-t kell betöltenie és az javít rajta. :) Remélhetőleg Omsi 2-vel már nem lesz ilyen probléma, ha másik mag fog ezért felelni.
  • gabesz012
    Én elhiszem, de mégis sokkal több lett az fps a variálás után. :) Lehet ahhoz van köze, hogy érezhetően gyérebb is lett a forgalom (pedig ahhoz nem nyúltam hozzá a beállításokban). Ugyan errorokat nem dob betöltésnél, de belenéztem a logfile-ba, elég sok hibát ír, főként textúrás dolgokat, még azzal is próbálkozom majd, de tuti vmi vhol nem stimmel nálam, mert nem kéne neki ennyire akadnia... És ugye nem mindig ugyanott csinálja, ez is érdekes.
  • fcbarcelona1
    Sziasztok!
    Hogy lehetne a Börzsöny pályát pár FPS-el megdobni?
  • bpyfan
    Valaki segítsen itt csak a börzsönynel van valami baj.Újra raktam az OMSI-t mindent vissza másoltam kivéve a börzsönyt.Le is tesszteltem több pályán.Nem volt baj. Bemásoltam a Börzsönyt.N bum megint ugyan az a hiba.
    "A rendszer nem találja az Ad4_2.dds fájlt."
  • Erlau Trans #44711
    Megnéztem én is debug módban, valóban nincs ott semmi, de (ha bekapcsolom természetesen az ütközést, mert egyébként soha nincs) akkor menet közben:
    "Zúg az éji bogár, nekimegy a falnak,
    Nagyot koppan akkor, azután elhallgat."
  • LMG123
    Nem lesz bele véve, mivel az AI-k rendkívül bénák az Omsiban, ezért a felhasználók többsége kikapcsolja az ütközést, de akár jeleztek a pályáról láthatatlan falat is, ami ott sincs, éppen ezért soha nem is foglalkoztam az autók boundingboxával, mert felesleges. Vagy átírogatod magadnak vagy teszel be helyette másik autót. :)
  • teszter
    Nem ezért tettem be. :D Nem fogom kikapcsolni, mert az egy jó funkció. Csak jeleztem,, hogy amikor majd készül patch ezt is vegyék bele.
  • longhaul
    a
  • wollnerd #44707
    Nagyon tetszik a Börzsöny! Viszont a menet közben előfordulnak kisebb-nagyobb megakadások...
    Gondolom a terep betöltés miatt.
    Routeres beállítását használva is. ÉS 30-40 fps között mozog. (gépem aláírásban....)

Más:
    Én javasolnám a az útbaigazító nyilak helyét kicsit alacsonyabbra venni, mert amekkora távolságban, amíg látszanak a nyilak a vezetőfülkéből, a feliratok nehezen kivehetőek. Mire olvashatóan közölre kerülök, addig már fölöttem vannak a nyilak, így többnyire kénytelen vagyok külső nézetből nézni... (1680x1050-es felbontás!)
  • bpyfan
    Na most meg varázslatos módon elindult. Az OMSI de így.És még mielőtt bárki megkérdezné igen miden be van másolva.
  • tesoh
    Én nem tudok segíteni sajnos, a többiek talán tudják a megoldást.
  • tamas120
    Azokat be másoltam a megadott helyre, a hof. fájlokat pedig a busz mappájába.
    http://indafoto.hu/tomosz/image/19956239-211592e9/user
  • Retarder SgFan
    Azt hol lehet kikapcsolni?
  • LMG123
    Kapcsold ki az ütközést...
  • tesoh
    Egy ötletem van. Be vannak másolva a kiválasztott busz font fájljai a fonts mappába? Ha nem ez, akkor nem tudom sajnos.:(
  • teszter
    Ezt az autót ebben a távolságban húztam meg. kép
  • tamas120
    Amikor ki szeretném írni a szöveget és akkor.
  • gylacus
    Nekem vasárnap délután kezdett el a win8-am olyat produkálni, hogy belépés után kb. 1 perccel magától kijelentkezett (csökkentett módban is). Újrahúztam az egészet, a Vehicles mappát másoltam át a régi fájlokból, egyébként a tök szűz OMSI-ra (1.01 virágbolti + 1.05 patch, csak ezek) bemásolva a Börzsönyt a javítással tökéletesen működött.

A hangulatot én is dicsérni tudom, viszont jól meghajtottam a C56-ot (Óóó, mi mást is, köszönöm bocskor3!! :) ), szitkozódtak is rendesen, épphogy tartani lehetett a menetrendet (3-4p.) Ez is nagyon tetszik!

Remélem lassan OMSI2-vel, csuklóssal és E94-gyel...
    Gratulálok mégegyszer minden készítőnek! :)
  • tesoh
    Milyen Zelindext és hol? Egy screenshotot kaphatunk? Azzal hátha tudunk segíteni.