63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
fghjk #44778 Hogy áll a 412? Már nagyon nagyon nagyon várom.... -
teszter #44777 Börzsönyben hol lehet tankolni? -
Nagyon szépen köszi a segítséget. :) -
Zoliikp #44775 Nekem is előjött az a probléma, mint sokaknak:
-az AI nem jeleníti meg a végállomás nevét.
Hirtelen ötlettől vezérelve felülírtam a Rollband_SD79 mappában található hof-fal, és működik.
A Zugriff-re pedig javaslom, indítsd el egy alap beállítással, majd a sajátoddal... -
matec1996 #44774 Segítenél kérlek -
*2 percet tököltem el a jegy eladással. -
Nálam is hasonló a helyzet, hogy mikor Drégelypalánknál voltam a 435 végállomásnál, vagy 2 percet tököltem el :D kb. 1.5 perces késésem lett, amit behoztam Szokolánál :D tövig nyomtam a gázt ahogy lehetett így vagy 1 percet behoztam addig :D -
Az utóbbi kb 150 hozzászólás szinte csak erről szólt :) -
matec1996 #44770 Hello Börzsönyhöz mikor lesz javítás ? vagy a zugriff hibának van megoldása ?? -
Fox44 #44769 Itt mindent megtalálsz.:) -
Jegyeladással is lehet nem kevés időt veszíteni. Tegnap sikerült vagy 5 perces késést összeszednem vele. -
Javított hof fájl? Nem, 1 javítást láttam azt leszedtem, de abban nem volt ilyen, de benne van a játékban és szerencsére gond nélkül megy vele. Privátban vagy itt tudsz egy linket adni hogy hol tölthetem le?? :) Az nl202 v1.1-et meg lefogom szedni ha ezzel megoldódik az esett. :) A linket előre is köszönöm. :) -
norb82 #44766 Inkább az a titka a menetrendnek, hogy ne p.csöljetek sokat a kereszteződéseknél, told ki az orrod és menj:) -
generalGGabe #44765 Végigmentünk a vonalakon, átlag 60 km/h-val. Természetesen az emelkedőkön amennyire tudtuk nyomtuk mi is. Ehhez a sebességhez lett belőve a menetrend. Természetesen a megállókba beálltunk.
Az emelkedők meg direkt ilyenek. Elvégre egy hegyi út az ilyen. Megdolgoztatja a buszokat. -
Én mindig padlógázzal nyomom a buszt(C56)(ha kanyar van akkor csak az 30-cal veszem be
), így a legjobb esetben nem kések, de volt olyan hogy a buszt meghajtottam vagy 80-100 km/h-val, így 2 perces sietséget zsebeltem be. De ezt nem értem, hogy mikor a faluból kiérek, a busszal 50-60 km/h-val megyek, mégis mért kapok sietséget? :D Talán csak 40-nel kéne menni? :D Mert olvastam a pdf-et, a menetrend 60-70 km/h-ra van belőve.
-
KAROSA C734, C834, C954...
Man Lion's City (Buse-s változat)
Eddig ennyit tudok (szerintem van több buse kijelzős busz csak én nem telepítgetek mindenféle szart így csak ezeket tudom) -
Köszi a választ.
Hát nem egyszerű a dolog. :)
BUSE-s buszra tudsz példát?
Esetleg azt, hogy a 266-os Ikarusból kimaradt-e a vezetőfülkében lévő menetrend, mert nem találtam a buszban.
---
A 280-as vonalon a 266-ossal összeszedtem vagy 10 perc késést. A C56-ossal este csak 2 percet késtem, igaz ez a busz 35-40-el tud az emelkedőkön menni. -
generalGGabe #44761 Az egyik képen láttam ott egy virágládát. Nem lehet, hogy az a baj? -
Tierhold #44760 Nos, akkor megkezdem a sort :D
Gyors 15 percemben össze dobtam egy egyszerű Börzsöny Volán festést, azon színekkel melyek a jegyeken is szerepelnek, hogy ne csak viccből legyenek azok a színek, és az eredmény ez:
-
Nekem egy régebbi modellel van problémám, a legnagyobb bajom vel az, hogy úgy működik mint egy műszakihibás busz, olyan hatást kelt, mintha a lámpák többsége ki lenne égve, a műszerfal jelző lámpái többsége szintén. A busz kölseje és a beltere szinte tökéletesen ki van dolgozva, le a kalappal a készitője előtt, csak azt sajnálom, hogy nem forditott kellő figyelmet a moodel múködésére, hanem arra törekedett, hogy minél jobban kidiszitse a buszt. A szóbanforgó busz a legkedvesebb a számomra, csak sajnos nemtudom helyre hozni an animációkat, ehhez szeretnék segitséget kapni, ha van a fórumozók közt olyan személy aki ért az ilyenfajta munkálatokhoz. Előre is köszönöm. -
regelek5 #44758 Megint én, bocsi a dupláért.
Most értem a végállomásra, Vámosmikola Vasútállomás előtt, az 1-es és 2-es kocsiállásoknál is vannak ilyen kiálló részek.
Csak jelzem, hátha segít a készítőknek. -
regelek5 #44757 Üdv,
Nekem is nagyon tetszik a Börzsöny pálya, gratula a készítőknek, fantasztikusan átjön a magyar vidék hangulata.
Egy észrevétel: Bernecebaráti faluban az ABC előtti megállóhelynél szerintem van egy láthatatlan fal vagy kiálló rész, mert mindig beleakad a buszom, így kiálláskor mindig tolatnom kell, és onnan nagy ívben kifordulni.
Ha másnak nem jelentkezik ez a jelenség, akkor sorry. -
Azért kíváncsi lennék az OMSIban a hamburgi buszok csuklós változatára.. 
-
generalGGabe #44755 Gondolom mikor készült az OMSI, nem gondoltak arra, hogy ilyen pálya fog készülni. Egy városban ez az autómennyiség elegendő.
Sőt, mikor csináltam Észak-Pestet, nekem még néhol kevésnek is tűnt. (mondjuk a gyalogosok nekem meglepően kevesen voltak egy Újpest Központnál pl)
És ha már Észak-Pest: jelentem, be fogom fejezni.
Teljesen előről fogom kezdeni, eddigi tapasztalatokat felhasználva.
-
Köszi a segítséget , akkor le is szedem az 1.1-es MAN NL202-t :)
Csak mert nálam is ugyan ez a gond..... Az ai-nál is , csak nekem szinte minden járaton , amelyiken eddig próbáltam... -
Értem, köszönöm. Amúgy az OMSI 2-ben elviekben javítva lesz egy kicsit ez a féle AI forgalom? -
generalGGabe #44752 Elvileg én belőttem 90-re a sebességet. Az AI mennyiségét a menüben te is tudod állítani. Sajnos a kanyarokban hiába van 90-re belőve a sebesség, lelassítanak ott is 30-40-re, még ott is, ahol a busz simán bírja 60-nal.
Az AI mennyisége szerintem abból is adódik, hogy van egy minimum mennyiség, amit megjelenít. És mivel elég kevés az út ezt azon az 1-2 úton jeleníti meg. De mondom ez az ÉN ÉSZREVÉTELEM.
Igyekeztem mindenhol minél kevesebb járművet belőni, erre futotta. -
Arra hogy nem szállnak fel az utasok mondhatni "megtaláltam a megoldást". A MAN NL202 1DTF Edition V1-es buszra az istenért sem akartak felszállni az emberek, pedig minden be volt állítva. Most letöltöttem a az 1.1-es változatát és erre felszállnak rendesen. A hibát nem tudom mi okozza de így most működik. Azt mondjuk nem figyeltem, hogy az AI-ra mostmár felszállnak-e, de valószínűleg igen.
Nekem egy kérdésem volna a Börzsönnyel kapcsolatban. Esetleg megoldható lenne az, hogy lakott területen kívüli utakon az AI autók ne 60-nal menjenek maximum illetve, hogy egy kicsit kisebb forgalom legyen ezeken az utakon? (Ha csak abból indulok ki erre Székesfehérvár felé mi van, sokkal kevesebb autó és azok is 90-100-zal mennek az országutakon lakott területen kívül.) Előre is köszönöm! -
Feltetted a javított hof fájlt? -
tamas120 #44749 Nekem lenne egy olyan kérdessem hogy Ikarus 266 miért nincs nem írja ki menetrendet a vezető fülkébe? -
Illetve a Solaris Urbino 12 TRR2014 féle változata, és a Neoplan is Vollmatrixos. :D -
Omsi 2 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A HIVATALOS MEGJELENÉSI DÁTUM: 2013. DECEMBER 12. -
Sziasztok, nekem volna egy olyan gondom a Börzsönnyel, hogy nem szállnak fel az 55-ös járatra, annak ellenére hogy bent van a menetrend, a járatszám + végállomás is kint van, de még is állnak mint bálám szamarai... Pedig elvileg jól adtam meg a végállomást... De sajnos nem ez az első ilyen járat, a 280-asnál is ugyan ezt csinálták... De viszont amikor mentem az Ikarus 266-ossal a 180-as járaton, akkor bezzeg felszálltak az emberek... Valami tipp hogy miért nem szállnak fel??
-
Renault Agora #44745 A Hamburgi O'405N1 nem Vollmatrix-os, megint másféle kijelzője van...Mennyi féle van már. :) -
16x96 -
A busz kijelzők fajtái:
-A kétsoros kijelzők (ANNAX) azok a MAN SD200,SD202,NL202, ill. ilyen kijelzőjű busznál vannak.
-A Vollmatrix az OMSI világában csak A Mercedes O405N1, O405N2 típusnál vannak.
-A BUSE kijelzőkről az a jellemző, hogy egyedileg tervezhetsz rá kiírásokat(ehhez külön program kell, második jellemzője ANNAX .hofnál semmit nem ír ki amit az Omsi-check emberei nem tudták a C56-nál.
A C56 féle BUSE kijelzőhöz kisebb BUSE kijelzőt kell csinálni (nem tudom hány*hány pixeles, ezt GMIék tudják meg CCV-520 is említette).
A Rollband féle kijelző az a tekergetős kijelző. -
Úton Börzsönyhegyaljára.
Megálló:Perőcsény :D
-
bence099 #44741 ahh de jó de azért köszi ! -
bubu1976 #44740 Sziasztok.Börzsöny kérdésem lenne.: Feltettem a Börzsöny pályát, a javítást,az 1.04 path-ot, a MAN NL 202 DTF buszt,az Aerosoft 1.2 frissítést,a logfile-ba nem ír error-t, a játék betöltést minimál értékekkel töltöm be, és AMIKOR A TEXTURÁ-HOZ ÉR MINDIG EZT ÍRJA (Zug...Andresse 0052706E in Modul 'Omsi exe' Lessen von Andresse. 00000000. Próbáltam hogy feltöltöttem a pályáimat,(Freyfurt,Dobel, Kispest,Projekt Szcezin hátha abból kiveszi magának ami kell ,de NEM.!! Többször letöröltem a játékot, és újra tettem , de így is ugyan azt írja ki.Már nem nagyon jut eszembe semmi. Ha valakinek ugyan ez a problémája volt véletlenül,segítsen.Köszönöm! -
Tény, hogy máshogy fordulnak a tolócsuklósok. :)