OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Telefonról nincs szerkesztés gomb, bocsánat)
Még annyit hozzátennék, hogy vannak olyan elemek a buszban, amik azért vannak benne, mert azt még nem készítettünk/kaptunk/konvertáltunk hozzá viszont a hiányával érdekesen nézne ki.
Még annyit hozzátennék, hogy vannak olyan elemek a buszban, amik azért vannak benne, mert azt még nem készítettünk/kaptunk/konvertáltunk hozzá viszont a hiányával érdekesen nézne ki.
Nem tetszett a kerék? minek használtad fel? egyébként egy olyan buszból, amiben félkész elemek vannak.
Nem hinném, hogy egy hasonló alkotást fel tudnál mutatni, ha igen akkor nem szóltam egy szót sem,
Most akkor felteszem, és kérdem én mindenkitől, miért is ótvaros ez a kerék????
Engem nem érdekel, nem is akarom ezzel tovább zalkatni a fórumot, mert mégis csak egy kerékről van szó, de engem idegesít, hogy az én alkotásom szerepel, más munkájában. erről ennnyit.

Utoljára szerkesztette: HVN731, 2017.05.10. 00:03:30
Nem hinném, hogy egy hasonló alkotást fel tudnál mutatni, ha igen akkor nem szóltam egy szót sem,
Most akkor felteszem, és kérdem én mindenkitől, miért is ótvaros ez a kerék????
Engem nem érdekel, nem is akarom ezzel tovább zalkatni a fórumot, mert mégis csak egy kerékről van szó, de engem idegesít, hogy az én alkotásom szerepel, más munkájában. erről ennnyit.

Utoljára szerkesztette: HVN731, 2017.05.10. 00:03:30
Vicces, hogy egy olyan buszon megy a vita, aminek nem csak a kerekét, hanem a komplett modelljét cserélni kellene. Nem Vbusban vagyunk szerencsére.
Jöhetnek a szokásos sulinetes beszólások:
- csinálj jobbat!!!444!!négy!!!™
- örülj, hogy ez is van !!!! ™
Utoljára szerkesztette: alfa_localo, 2017.05.10. 00:01:26
Jöhetnek a szokásos sulinetes beszólások:
- csinálj jobbat!!!444!!négy!!!™
- örülj, hogy ez is van !!!! ™
Utoljára szerkesztette: alfa_localo, 2017.05.10. 00:01:26
A kerekek már benne voltak, mikor Geri beszállt.
Egyébként kétlem hogy ezek pontosan a te kerekeid, maximum a textúra de arra sem esküdnék.
Egyébként kétlem hogy ezek pontosan a te kerekeid, maximum a textúra de arra sem esküdnék.
Nem kell arcoskodni kedves Geri556! nem ez az első eset, emlékezz csak vissza a kormányra amit kivettél a buszomból, akkor is azt írtad hogy szart sem ér, mégis kivetted belőle, érdekes. Nem kell verni a nyáladat haver, fogjál neki és csinálj egyet, akkor arra büszke lehetsz, , csak erre már egyikőtök sem képes ugye, mindanyiótaknak csak a szája jár, meg más munkáját akarjátok sajátokénak betudni, utánna meg ti vagytok felháborodva hogyha megszólnak érte, addig meg ne szólj nekem egy kurva szót se!
Megint te vagy a ludas kedves Geri556! Fogalmam sincs hogy kerülhetett a busz hozzád, de hogy a te neved is benne van, már nem csodálkozom rajta, nem tudsz saját alkotást felmutatni, helyette felmutatod másét, aztán meg leszidod ha kiderül. Ez undorító.
És nekem ne írkálj vissza, majd akkor írjál, ha csináltál is valamit a játákba, lehet hogy én se tettem sokat hozzá, meg időm sincs rá, de legalább folyamatban próbálok újat alkotni, dolgozni rajta,
'Nyugi, le lesznek cserélve az ótvaros kerekeid, amint lesz értelmes modell' :Ja hogy arra már nem vagy képes, modellezni egyet, de egyszerűbb másét elvenni, ha alkotni szeretnél a játékba akkor csakis a saját nevedbe tedd azt, ha meg rossznak ítéled meg az adott objektumot, ahogy itt írtad is, akkor minek használtad(átok) fel.
Te mit tettél a játékhoz? semmit... Nekem egy ilyen ne szóljon egy szót se.
Burst: Neked még annyit, te írtad a cikket, azt hittem tied az egész projekt, de lám tévedtem, akkor nem te loptad el a kereket, tőled ezúton is elnézést kérek.
Nem értem hogy engem miért kell ezért letámadni, csak azért, mert észrevettem, hogy a saját elemem van, más projektjében, és ezért még engem szólnak meg!!!???
És aztán csodálkoztok rajta, hogy az ember nem szívesen küldi el, a munkába lévő teszem azt buszait, aztán meg kikerül, és lopkodják róla az elemeit, mert én tőlem ha valaki megkérte, én elküldtem neki, bármely alkotásomat, és nem csak az OMSI terén, és utánna ezt érdemlem, hogy el is lopják, meg le is szidnak. Köszönöm Szépen!
Megint te vagy a ludas kedves Geri556! Fogalmam sincs hogy kerülhetett a busz hozzád, de hogy a te neved is benne van, már nem csodálkozom rajta, nem tudsz saját alkotást felmutatni, helyette felmutatod másét, aztán meg leszidod ha kiderül. Ez undorító.
És nekem ne írkálj vissza, majd akkor írjál, ha csináltál is valamit a játákba, lehet hogy én se tettem sokat hozzá, meg időm sincs rá, de legalább folyamatban próbálok újat alkotni, dolgozni rajta,
'Nyugi, le lesznek cserélve az ótvaros kerekeid, amint lesz értelmes modell' :Ja hogy arra már nem vagy képes, modellezni egyet, de egyszerűbb másét elvenni, ha alkotni szeretnél a játékba akkor csakis a saját nevedbe tedd azt, ha meg rossznak ítéled meg az adott objektumot, ahogy itt írtad is, akkor minek használtad(átok) fel.
Te mit tettél a játékhoz? semmit... Nekem egy ilyen ne szóljon egy szót se.
Burst: Neked még annyit, te írtad a cikket, azt hittem tied az egész projekt, de lám tévedtem, akkor nem te loptad el a kereket, tőled ezúton is elnézést kérek.
Nem értem hogy engem miért kell ezért letámadni, csak azért, mert észrevettem, hogy a saját elemem van, más projektjében, és ezért még engem szólnak meg!!!???
És aztán csodálkoztok rajta, hogy az ember nem szívesen küldi el, a munkába lévő teszem azt buszait, aztán meg kikerül, és lopkodják róla az elemeit, mert én tőlem ha valaki megkérte, én elküldtem neki, bármely alkotásomat, és nem csak az OMSI terén, és utánna ezt érdemlem, hogy el is lopják, meg le is szidnak. Köszönöm Szépen!
Egyrészt: Én elkezdett állapotban kaptam kézhez a buszt, fogalmam sem volt honnan vannak ezek az egyébként sokak szerint undorító kerekek.
Másrészt: Nem hinném, hogy bárki tőlünk megkapta volna a félkész 435.13-asodat, tehát eleve érdekes feltevés.
Harmadrészt: Ne aggódj, nem ezek a kerekek lesznek a buszban.
Másrészt: Nem hinném, hogy bárki tőlünk megkapta volna a félkész 435.13-asodat, tehát eleve érdekes feltevés.
Harmadrészt: Ne aggódj, nem ezek a kerekek lesznek a buszban.
Nyugi, le lesznek cserélve az ótvaros kerekeid, amint lesz értelmes modell
Kedves Burst!
Rá néztem erre az új, Ikarus 435.06-os projektre, meglepve látom, hogy az a kerék van benne, amit én készítettem, és a HVN-731-ről készült kép alapján, főleg a belső részéről jól felismerhető. Nem értem miért kell más alkotását, ( sajátként) felhasználni, vagy talán azért mert nem tudnak sajátot felmutatni. Bár a buszt kevés embernek küldtem el, a félkész 435.13-ast, abban volt ez a kerék, pofátlanság más munkáját ellopni és felhasználni, még nagyobb, amikor erről az illető nem is tud. Szóval köszönöm szépen, valószínűleg ennyire jól sikerült hogy felhasználtátok, de legalább valaki megkereshetett volna mégis hogy, készül ilyen busz is szeretnénk a kerekedet felhasználni benne.
De erre sajnos ti nem vagytok képesek...
Rá néztem erre az új, Ikarus 435.06-os projektre, meglepve látom, hogy az a kerék van benne, amit én készítettem, és a HVN-731-ről készült kép alapján, főleg a belső részéről jól felismerhető. Nem értem miért kell más alkotását, ( sajátként) felhasználni, vagy talán azért mert nem tudnak sajátot felmutatni. Bár a buszt kevés embernek küldtem el, a félkész 435.13-ast, abban volt ez a kerék, pofátlanság más munkáját ellopni és felhasználni, még nagyobb, amikor erről az illető nem is tud. Szóval köszönöm szépen, valószínűleg ennyire jól sikerült hogy felhasználtátok, de legalább valaki megkereshetett volna mégis hogy, készül ilyen busz is szeretnénk a kerekedet felhasználni benne.
De erre sajnos ti nem vagytok képesek...
Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti
Ha valakinek van kedve és ért hozzá, AI-nak, vagy ha van türelme, vezethető járműnek befejezheti:
[email protected]

[email protected]

Üdv! Az utastéri fényekkel bajban vagyunk. Sötét van a buszban, pedig minden gombra van kötve egy fény, ha kettőt kötünk egyre, akkor kioltja az egyik a másikat. Ötlet?
Igyekszünk a 435-öt is fizikailag és hangilag a tudásunknak megfelelően a legközelebb hozni a valósághoz.
Nem véletlenül dolgozunk rajta mostmár öten. 😊
Nem véletlenül dolgozunk rajta mostmár öten. 😊
A 405 undorítóan rossz, bár a jűrmű se éppen jó az OMSI-ban, nem csak a modell szörnyű. A 415 se szép, de annak legalább nem élethűek a hangjai se. A 412 az egyetlen értékelhető busz, sőt. Ott tényleg azt lehet mondani, hogy jó hogy ocsmány, cserébe az áll legközelebb a budapesti OMSI-s buszok közül az igazihoz (hangok, viselkedés).
Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM
Meg a 405, meg a 415, meg a 412 is, mégis meg van az összes a játékhoz. Lesz majd másik, addig viszont ebből kell kihozni amit lehet.
nagyon pöpec.
bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh
Nagyon jóó!!! <#worship>#worship> <#worship>#worship>
Hello
Tudtok nekem segíteni?
Van egy kicsi próblémám az Ibis-el csak a késést és a sietést írja ki.
(Járatszámot nem tudom be írni )
Ez mitől van??
Mit tudok csinálni vele??
Előre is köszönöm a segítséget
Tudtok nekem segíteni?
Van egy kicsi próblémám az Ibis-el csak a késést és a sietést írja ki.
(Járatszámot nem tudom be írni )
Ez mitől van??
Mit tudok csinálni vele??
Előre is köszönöm a segítséget
Sziasztok!
Valaki tudja hogy ebben hogy működtek az ajtók?
Engedélyezős, vagy külön gombos volt?
Valamint mivel vezérelték a tekerős kijelzőket?

Valaki tudja hogy ebben hogy működtek az ajtók?
Engedélyezős, vagy külön gombos volt?
Valamint mivel vezérelték a tekerős kijelzőket?

Az integrált GPU semmit nem ér, én laptopról tolom i5-ös proci (5200U)+ 820M társaságába, a Grundorfi pálya a 820M nélkül nem megy 40 fps-sel, max 20-25 fps, a többi pálya már el se megy, csak laggosan.
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2017.05.01. 16:45:37
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2017.05.01. 16:45:37
Helló
Tudnátok segíteni a Hamburg kiegészítőnél hogy kell beállítani az almex-et? (pl MB Citaro)
Üdv
Tudnátok segíteni a Hamburg kiegészítőnél hogy kell beállítani az almex-et? (pl MB Citaro)
Üdv
Sziasztok! Valaki van itt, aki ért a csukló-animáció készítéséhez?
Egy portugál leírást találtam hozzá de nem igazán értjük meg egymást a google fordítóval.
Ha más nem egy angol leírás már sokat segítene.
Google-t próbáltam-sikertelenül. Előre is köszi!
Egy portugál leírást találtam hozzá de nem igazán értjük meg egymást a google fordítóval.
Ha más nem egy angol leírás már sokat segítene.
Google-t próbáltam-sikertelenül. Előre is köszi!
Ok!
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2017.04.28. 22:59:08
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2017.04.28. 22:59:08
Szia. Kérhetsz.
Nekem i7 6700HQ, 8 GB RAM, GTX 950M van és kiválóan fut az Omsi mindkét verziója, gépigényes pályákon is.
bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh
Szálakra nem érdemes alapozni, a játékok többsége nem is használja, éppen ezért játékra i5-öt szoktak ajánlani.
Köszi szépen a segítségeteket!
Esetleg Pentium G4560-ra se érdemes alapozni. Az ugye fizikailag 2 mag, de 4 szálás.
Esetleg Pentium G4560-ra se érdemes alapozni. Az ugye fizikailag 2 mag, de 4 szálás.
Egyet értek Ikarusfannal ez ügyben, az OMSI2 nálam i7 6700, gtx960 2gb, 32gb memória esetén is képes diavetítést produkálni árnyékok nélkül. Chicago-val még egyszer sem tudtam végig menni anélkül, hogy fehér textúrák ne jelenjenek meg. Ugyanígy macerás Hamburg is.
Talán a Lotus javíthat ezen, de nem igazán reménykedek benne.
Talán a Lotus javíthat ezen, de nem igazán reménykedek benne.
Saját vélemény, de csak az OMSI kedvéért ne rakjál össze konfigot.
Egyébként az OMSI azon játékok/szimulátorok egyike, ami szinte csak és kizárólag a CPU-t terheli (hála a nagyon kiváló programkörnyezetnek, optimalizáltságnak...stb). Szóval egy gyenge CPU mellé rakott videokari nem fogja elvinni a hátán.
Intel vonalon szerintem egy i5 minimum kéne, de abból akár egy 4460 is elég (nekem az van, és teljesen kulturált fps-sel elfut többnyire), AMD vonalat nem tudok mondani (mert semennyire se ismerem). Nyilván nem kell elmenni az i7-ig egyébként, tényleg elég egy ilyen 50-70 ezres CPU is. Innentől kezdve a GPU jó kérdés; nyilván nem érdemes a proci integrált videokártyájára hagyatkozni csupán, bár lehet az is megtenné. Ha játszanál mással is, érdemes valami közepesen komolyabb videokártyát venni (minimum 2GB VRAM-mal), ha nem igazán, akkor egy olcsóbb, kisebb teljesítményű is elég lehet.
Én pl. egy i5 4460 és egy nVidia 960GTX társaságában tökéletesen el vagyok fullHD-n a GTA V-tel 50 fps környékén, és így fut az OMSI 30-50 fps-sel (hol mennyi, rathaus spandau pl. ezt a gépemet ugyanúgy gyilkolja, mint a régit).
Egyébként az OMSI azon játékok/szimulátorok egyike, ami szinte csak és kizárólag a CPU-t terheli (hála a nagyon kiváló programkörnyezetnek, optimalizáltságnak...stb). Szóval egy gyenge CPU mellé rakott videokari nem fogja elvinni a hátán.
Intel vonalon szerintem egy i5 minimum kéne, de abból akár egy 4460 is elég (nekem az van, és teljesen kulturált fps-sel elfut többnyire), AMD vonalat nem tudok mondani (mert semennyire se ismerem). Nyilván nem kell elmenni az i7-ig egyébként, tényleg elég egy ilyen 50-70 ezres CPU is. Innentől kezdve a GPU jó kérdés; nyilván nem érdemes a proci integrált videokártyájára hagyatkozni csupán, bár lehet az is megtenné. Ha játszanál mással is, érdemes valami közepesen komolyabb videokártyát venni (minimum 2GB VRAM-mal), ha nem igazán, akkor egy olcsóbb, kisebb teljesítményű is elég lehet.
Én pl. egy i5 4460 és egy nVidia 960GTX társaságában tökéletesen el vagyok fullHD-n a GTA V-tel 50 fps környékén, és így fut az OMSI 30-50 fps-sel (hol mennyi, rathaus spandau pl. ezt a gépemet ugyanúgy gyilkolja, mint a régit).
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy most tervezek egy konfig-ot összedobni, de egyenlőre elég tanácstalan vagyok.
Ésszerű keretek között ti mit ajánlotok OMSI 2-höz?
Inkább cpu-ban, vagy videokártyában kell nagyot álmodni/zsebbe nyúlni?
Előre is köszi!
Olyan kérdésem lenne, hogy most tervezek egy konfig-ot összedobni, de egyenlőre elég tanácstalan vagyok.
Ésszerű keretek között ti mit ajánlotok OMSI 2-höz?
Inkább cpu-ban, vagy videokártyában kell nagyot álmodni/zsebbe nyúlni?
Előre is köszi!
Csak nem az openBVE-s textúrák? <#crazya>#crazya>
Sziasztok!
Egy problémával fordulnék felétek. Bármilyen busz, amiben van az alap lila gombos IBIS és az alap jegynyomtató (nem tudom hogy nevezzem őket), az IBIS-és nyomtató kijelzője bekapcsolás után semmit nem ír ki (olyan, mintha ki lenne kapcsolva). Tudna valaki segíteni?
Előre is köszi,
zelcsab
Egy problémával fordulnék felétek. Bármilyen busz, amiben van az alap lila gombos IBIS és az alap jegynyomtató (nem tudom hogy nevezzem őket), az IBIS-és nyomtató kijelzője bekapcsolás után semmit nem ír ki (olyan, mintha ki lenne kapcsolva). Tudna valaki segíteni?
Előre is köszi,
zelcsab
Fiktív villamosnak indult, aztán elkezdett hasonlítani a Tátrára. Végül Tátra lett, bár még van mit csinálni rajta.
OFF: Nem hiszem, mert nálam nincs virtuális memória (letiltottam, 32Gb RAM-nál már nincs rá szükség.) Az x86 alkalmazások számára alapból 2Gb memória van engedélyezve, ez a kis tool ezt növeli 4Gb-ra. Többet még így sem tud fizikailag használni. (Memóriacímzés és társai...) A megoldás az lenne, ha x64-re is lefordítanák az OMSI-t, de ez már csak álom marad.
Ez az egész a virtuális memóriára (lapozófájl) vonatkozik, független attól, hogy mennyi ram van a gépedben. Pontosabban valamennyi van. Azután, hogy megtöltötte a program a ramodnak egy részét, a virtuális memóriát fogja használni.
Azért az elég morbid lenne, ha az OMSI elvinne egymaga 4GB RAM-nál többet. Nálam olyan 1-2GB körül szokott lenni (nyilván beállítás kérdése). Meg nyilván nem minden programra igaz ez a 4GB-os keret, csak most így az OMSI-ra.
Csak max. 4 GB-ot?<#fejvakaras>#fejvakaras> hiába van valakinek összesen 8-16 GB telepített RAM-ja is?<#fejvakaras>#fejvakaras>
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Alapból a win32-es alkalmazások (ilyen az OMSI2 is) 2Gb memóriát használhatnak. Ez a patch ezt emeli 4Gb-ra, ha 64bites rendszered van. Egyébként a Chicago Downtown-hoz ajánlották, "mellékhatásként" javította a Berlin X10-et is.
Ha ez az, amire gondolok, akkor annyit csinál, hogy a kiválasztott exe fájlban átír pár dolgot, hogy ne csak 4GB RAM-ot tudjon kezelni (vagy alapból csak kevesebbet tud és 4GB-ra húzza fel, nem tudom), és így talán kevésbé szaggat majd.
Ez a patch miben segít?
helló
Tudnátok segiteni, megvásároltam a Berlin x10-et és tele van hibával betölti a buszt fele fehér folt.
Mi lehet a hiba? (eltünik az út?)
Üdv
Tudnátok segiteni, megvásároltam a Berlin x10-et és tele van hibával betölti a buszt fele fehér folt.
Mi lehet a hiba? (eltünik az út?)
Üdv