63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• SRoland01
    igen.. én kipróbáltam.. hát szó szerint mindenhol mentő volt... (ráadásul úgy halad szirénázva mint egy normál autó)
  • Ikarusfan
    Gondolom menetrenddel. Nekem nagyon más nem jut eszembe.
  • Edmond14
    Sziasztok! Azt hogy lehet megoldani Editorban, hogy a különlegesebb AI-k (pl. tűzoltó) csak egy adott útvonalon járjon? Úgy mint az alap Berlin pályán. Ha csak simán beírom az ailistbe, akkor telenyomja az egész pályát, és mindenhol szirénázást lehet hallani. Valaki tud erre valamilyen megoldást?
  • Papa51
    Köszönöm szépen neked , ez klassz segítség volt!
    És neked is "gabesz012" ! Így persze, hogy eddig nem működött, mert a vonalon kívűl a többi számot rossz helyre írtam! De így más stimmel minden! Köszi!
  • gabesz012
    Ezért mondom, mondjuk mindig, hogy ott a leírás. Ebben a fajtában az első 3 karakter valóban a vonal, a második kettő a speciális karakter, pl Berlinben az X10-et 010 36-al lehet kiírni, sima vonalaknál 00. A KK-t pontosan nem is tudom most fejből, hogy mire használják, az RRR meg a route, azaz útvonal, pl. 001, 002, de asszem ha csak simán 1-et írsz be, akkor is működik. A Scaniánál szerencséd van, mert csak ennyi, de a régebbieknél (Citaro, Solaris) még a műszerfalon meg kell nyomni egy gombot, amivel kvázi leokézod (egy Q bető szerű karakter), a műszerfali LCD-n meg megkérdezi, hogy biztos jó ez az útvonal? Pont arról reklamálsz, hogy az Omsiban működjön minden... Ebben pontosan olyan "bonyolultan" működik minden, mint igaziból.

Szerk.:Routeres megelőzött. :)
    Utoljára szerkesztette: gabesz012, 2017.08.29. 21:16:36
  • Routeres
    Shameless self promo: ez a kütyü tölti be az IBIS szerepét a Scaniában, azt hiszem Almex a neve, és tök máshogy működik, mint az "alap" legtöbb buszba belevarázsolt Siemens-féle IBIS. A hangosbemondás automatikus léptetése is működik benne.

Grundorf példa: LLL SS KK RRR >>> 076 00 00 001 vagy 002
    Utoljára szerkesztette: Routeres, 2017.08.29. 21:10:45
  • Papa51
    Ugyanaz a verzió számú a dobozosom, mint ami a steam-on van.Szerintem nem itt van a hiba és nem abba a fránya BCS kiegben, mert a sima Omsi indítása után a kieg nélkül, akkor sem működik ez az IBIS úgy ahogy kellene. És pont egy ilyen vackot raknak a szép Scaniába. Ennyire béna lennék? Lehet! Ezért kértem segítséget, hogy valaki aki ismeri hogy ennek az IBIS-nek az alapján legyen mondjuk bemondás példul a Grundorf pályán. Ezen az IBIS-en a következők betük láthatóak sorrendben az ilyen gomb megnyomása után. Gomb:L/S/K: LLL SS KK RRR. Na most, az első három betü helyére megy a vonal (76) a második két betü helyére megy a route (01) az utána lévőt nem tudom és a végén a három R betü helyére jön ZIEL kod 105 vagy 107. Eddig jutottam , de csöndben van a bemondás, se léptetve Q billentyűvel , sehogy. Köszi!
  • Ikarusfan
    Igen, arra gondoltam, hogy korábban te is említetted, hogy nem minden működik ugyanúgy a BCS-ben, sőt nem is mindent eszik meg. És erre értem, hogy hát ez szomorú, de senki se fogja azon tesztelgetni működik-e az ő holmija, mert az OMSI-hoz fejleszt mindenki, nem ahhoz.

Az hogy ki számít milyen játékosnak nem érdekel. Ez egy szimulátor. A Bus Simulator meg társai meg arcade sz*rok. Nulla fizika, nulla reális hang, sok sok körítés és grafika. Ezzel a jegyszedős, majd veszel buszt meg fejleszted a garázsod meg hú de csiriviri dologgal az OMSI-t is lenyomták arra a szintre. Semmi értelme. Attól reálisabb a szimuláció, hogy egy napnyi jegybevételtől te majd veszel egy másik buszt és van kamu multi meg térkép? A scriptek világábant meg kikérem magamnak, nem is tudok scriptelni
  • atiwrc
    Szerintem arra gondolt, hogy bárki aki kiad egy pályát vagy buszt az omsi és/vagy omsi2-ben fogja tesztelni, ott kell működnie a dolgoknak, nem abban a Bus Company Simulatorban.
    Ha neked dobozos az Omsi2-d van lehet az nem pont ugyanolyan verziószámú mint ami steam-en van és ez okkoza a problémát?
  • Peti134
    Ugyanmár...
  • c2driver
    Az pedig téged minősít, hogy nem veszed észre, hogy a sok ki nem adott addon (pl. FUTÁR) egyik oka te vagy, néhány "mélyen tisztelt" társaddal együtt.
  • Papa51
    "Ikarusfan", kérdezném tőled, hogy hogy érted azt amit írtál, hogy a készítők az eredeti Omsi-hoz készítenek kiegészítő addonokat.
    Azt gondolod, hogy az én Omsi 2-őm virágbolti? Vagy hogy érted? Elárulom, hogy eredeti, bár nem steam-ról vásároltam,hanem dobozban lemezes változat. De azt hiszem, hogy ettől még eredetinek számít. Lehet, hogy a steaam nem is töltötte volna bele ezt a kiegészítőt. Szerintem nem igazán van fogalmad erről a kiegről, ha ilyen a véleményed róla. Szerinted, aki ezzel a kieggel nyomja az Omsit az nem is igazi játékos. Hát elárulom neked, hogy bár mindenki így játszana el ezzel a játékkal, mert szerintem Ti akik sok társaddal együtt inkább a szkriptek világában éltek és készítitek a pályákat, buszokat, ami nem baj, de nem is játszotok igazán annyit, amenyit én például. És főleg, ha neked nem számít a játékban a körítés, mint a kijelző gond és a bemondás, hanem csak ülsz a vezető fülkében és vezetsz, akkor nem tudom, hogy ki az igazi játékos. Nekem minden probléma és hiba számít! Hát ennyi! Működjön minden, aminek kell. Már elnézést!
  • atiwrc
    Lehet erre gondolt akkor, ha ez létezett igazából is.

Találtam olyat is amire at írják hogy át lett alakitva 280-asból:
  • Papa51
    Nem szeretnék túl sokáig "rágni egy csontot", de úgy látszik, hogy még mindíg nem érthető amit írtam és kérdeztem. Ez a fránya IBIS, ami nem csak a Scaniában van nem jól működik. Példa a Grundorf pálya! Van bemondás , amit más buszok bizonyítanak. Van amelyikben valóban a Q billentyűvel léptetni kell, de ez nem jellemző. Az IBIS-be kezdem beütni a számokat , sorrendben a "Line" az első. Három számnak van hely. Beírom, hogy "76" és enter. Kéri, hogy várjak, majd kiírja, hogy "076" vagy "760" attól függően, hogy 0-val kezdem a beírást vagy a 76-ttal. Az enterezés után kellene a következőt a "Route"-be írni a "01" vagy "02" számokat. És itt van a bibi. Nem lehet route-ba beírni, hanem megjelenik a vonal beírása utáni enter után a vonal szám 76 / router 00. És ha ilyenkor akarom ide a 01-et vagy 02-őt beírni, akkor már csak a "Ziel" helyre lehet írni , amit persze megadok neki, attól függően, hogy honnan indulok. Ami lehet "105" vagy "107". Be is írom, hogy nesze neked, ha ez kell. De a route-ba nem tudok beírni. Nem azért mert béna vagyok és nem ismerem a számokat, hanem mert csak a line-be és a ziel-be lehet írni. és addíg, amig a route nem kapja meg a számokat, addig nincs például bemondás sem. A kijelző nem is annyira fontos, mert enélkül is felszállnak az utasok. Nem tudom, hogy most már érthetőben írtam le a problémát. És erről nem a Bus Company Simulator pénzes kiegészítője, amit az Omsi 2 höz csináltak és steam-on lehet venni x euróért, ezt a kieget lehagyva csak simán az Omsi 2-őt betöltve sem lehet beírni, ahogy másik IBIS- be simán megy. Ha leírnád lépésről lépésre, hogy Te hogyan írod be úgy, hogy route-t is be tudod írni ebbe a kütyibe, akkor marhára megköszönném. Több féleképpen próbálkoztam, úgy is, hogy a line beírása után nem entereztem, hanem folytattam a beírást, hogy majd átugrik a route két szám helyére, de nem ugrik át, hanem a line számokat írja át. Kíváncsi vagyok, hogy írod be. Előre is köszönöm!
  • Edmond14
    Visszatérve a nem csuklós Ikarus 280-ra, a KZNS Ikarus packba volt egy, ami 280.53A-ként volt benne, de mégsem volt csuklós. Annak idején csak ezért töltöttem le a packot, mert azt hittem csuklós lesz
  • Peti134
    A BCS nem módosítja a szkripteket tudtommal.
  • Ikarusfan
    Nem tudom hogy hívják azt az addont, de arra gondoltam (tudom te azt használod, korábban említetted is). Még mindig tartom a véleményem, miszerint a kiegészítők az eredeti OMSI-hoz készülnek. A fene se tudja hol nyúltam bele a kódba vagy akármibe annak az addon-nak a készítői, és ezekre nem koncentrál senki sem.
  • gabesz012
    A Scania-ban tökéletesen működik az IBIS. Ha üres a kijelző, akkor az max a nem telepített font miatt van, ill ha nincs bemondás aktív menetrend mellett sem, akkor meg az adott pályának nincsenek megállónév hangfájljai. A morphi féle buszok általában úgy működnek, hogy felvett menetrend mellett van automatikus megálló léptetés+bemondás is, ha csak simán mész, akkor manuálisan kell (vagyis inkább lehet) léptetni.
  • Papa51
    Véletlenül összekevertem a betüket! Nem CBS, hanem BCS ( Bus Company Simulator). Tudom, hogy nem mindegy. Elnézést a tévedésért. Így már értem a megjegyzésedet, hogy "kit érdekel" a CBS! Amit viszont már jól írtam az az Omsi 2 fizetős kiegészítője. És ebben kellene jól működnie a bemondásnak , ami csak az IBIS-be jól beírt kódok után lehetséges. És ez nem működik az említett Scania és még egy pár buszban lévő ilyen kütyiben. De tudomásul veszem, hogy erre most nincsen megoldás, mert nem tudom a kedvenc buszaimban megváltoztatni ezt a készüléket olyanra amilyet szeretnék. De azért köszi mindent!
  • atiwrc
    Köszi a válaszokat, nem csuklós 280-ason azt értettem, hogy lehetséges hogy volt olyan 11-12 méteres rendes ( tehát csukló nélküli) busz amit 280-nak hívtak?

Megnézem megint a leírást valahogy átsiklottam akkor felette, a Kispest pályánál rémlett ez.

Közben találtam a 280 TITA-ho egy BKV update-et az Omsi+-on ott írtk hogy javítva lett ez a hiba.
  • Ikarusfan
    Attól függ. Ha kiírod (alt menü, 92-es ikonnal jól), de nem jelenik meg, mert rossz a font vagy ilyesmi, akkor felszállnak még. Ha ki se írod, akkor nem.

@atiwrc
    Az Óbuda pályámon nincsen menetrend, ez szerepel a leírásban és a videó alatt is. Ettől függetlenül ha kiírsz valamit a kijelzőre (nem is kell jónak lennie), fel fognak szállni az utasok és végig tudsz vezetni. Amúgy Burst/Peti134 csinált a 2013-as OMSI 2-es verzióhoz menetrendet, az elvileg működik. Annak a linkje is a letöltéses videónál van kommentben.

Nem csuklós 280-as alatt mit értesz? A valóságban létezik ilyen öszvér, csacsinak hívják. Garázsokban szokták használni szállításra meg nem tudom. 280-as motoros rész, vége lehegesztve hogy zárt legyen. OMSI-ban mint ha valaki bekonvertált volna egy nagyon gány darabot, de élvezhetetlen volt emlékeim szerint.

A TITA félében tényleg más a script, a megírása. Nem lehet egy-két karakter módosításával babrálni vele, bele kell nyúlni a scriptekbe (át kéne másolni egy másik buszból az idevágó részletet igazából).
  • atiwrc
    "Gondolnám hogy normális esetben ül az ember fülkenézetben és vezet, nem a busz elejét vizslatja hogy mit ír ki. Bár a FUTÁR megjelenése óta tudom, hogy a közösség >90%-ának semmit se számít a szimuláció, a fizika, a realitás, csak hogy kívülről írjon ki szöveget. Mert ha az nincs, akkor fú de nagyon szar az egész"

Van úgy sokszor hogy kiváltok F3-as nézetbe buszmegállóba álláskor, mégis csak látványosabbn néz ki kívülről a folyamat :)

Ha nincs normálisan kiírva a kijelzőre kintre szöveg akkor is felszállnak az utasok? (Eddigi tapasztalatom szerint nem, de alig vezettem még 6-8 órát Omsiba)
  • Routeres
    Mert lehet a videó készültekor még úgy volt, megjelenik, ha elkészül.
    Aztán lehet tényleg erre polírozzák a bohócot, 2017-et írunk elvégre is.
  • kem001
    Az oldalunk szerverprobléma miatt nem megy csak, de már dolgozunk azon, hogy mihamarabb újra beinduljon az OMSI+.
  • atiwrc
    Köszi a részletes tájékoztatást, eddig csak képeket nézegettem töbnyire a topicba, de mióta fel települt a játék már én is mint játékos vagyok érintett, de időm nem volt kibogarászni mi ez a herce-hurca a Futár körül.

Ahogy látom az edig kipróbált Ikarus esetében a végletekig pontos és állítólag a Pesti pályáknál is(nem vagyok ismerős pesten mi merre van) a legvalósághűbb dolgokra törekednek a készitők.

Egyik rokonom volt múlthétvégén vendégsébe, meséltem már neki régebben is az Omsiról, de most végre be tudtam mutatni, reméltem hogy ő végre segít hogy mit nyomkodjak a Futárba hogy kiírjon valamit is a kiejlzőre a 260 BKV modos bus, de nem jutottunk előre pedig a Délpest pályán volt is egy vonal amin ő is járt. Az ALT gombbal előhozható menetrendből kiválasztottuk amelyik menetrend kellet nekünk a Köki-től, de a kijelzőre még ekkor sem került ki semmi, a másik mellete lévő ikonra kattintva kitudtam írni a járatszámot, de a célállomást nem, ezért az utasok nem is száltak fel. Az egyik alap MAN Ibis-jét sem tudtam működésre birni ezen a vonalon.

Pár napja viszont a 260 BKV-s ikarussal minden vonalat be tudtam járni, csak pont azt az egy kiválasztottat nem, 193E ha jól rémlik Kökitől induló járata. A Solarist is sikerült végre elindulásra bírnom :), és ezzel már tudtam menni a 193E-n is, utána megnéztem megint a 260BKV-t is emlékeim szerint de nem ment még most sem, pedig a hof fájlt onnan raktam a Solarisba.

Közben észrevettem, hogy a menetrend figyeli a napokat is, (logikus egyébként), ezért volt hogy nem mutatott mindig minden járatot a dél-pest pályán.

Emlékeim szerint a Kispest pálya még ment a legelső indutáskor de azóta kifagy, majd megpróbálom újra felmásolni, így nem emlékszem hogy ott milyen gondom volt a menetrenddel.

Az Óbuda pályám viszont a menetrendes menübe nem hoz fel semmit(BKV 260 és Solaris esetében se), pedig a célálomás meg garázs kiválasztásnál ott vannak azok a megálló helyek amit a hof-ban is olvastam. (Mondom nem vagyok járatos a fővárosba nem tudom mi merre van :D ) Mivel több fajta változat is van év alapján, arra is gondoltam hogy nem-e az a gond hogy az aktuális dátum volt bekapcsolva, de ezt állítgatva sem jutottam előrébb.

Az Omsi+ lap csak nálam nem ment az elmúlt hetekben? Még tegnap is server error hibát írt, most megy, mindjárt szétnézek mi is van rajta :)

Létezik olyan 280-as ami nem csuklós volt? Hallotam ilyen dologról, bár én ezt kétlem....

Említettem pár hozzászólással lentebb, hogy csak a BKV 260-osba volt csengő ami nagyon hiányzott a tesómnak. Közbe rájöttem, hogy van a 256.44-be is és a 280.02 TITA-ba is, de ezek ajtait be lehet csukni csengetés nélkül is.
    Annyi kérdésem lenne ezzel kapcsolatba, hogy a 260 BKV és a 256.44-be a csengő akkor kapcsol ki amikor bezáródtak az ajtók, a 280.02 Tita-ba viszont akkor amint megnyomom a gombot, ezt nem lehet egyszerűen valahol átírni?
  • Ikarusfan
    Ne haragudj, de minden létező kiegészítő az OMSI-hoz (pontosabban a 2-höz többnyire) készül. Senkit se érdekel, hogy a CBS-sel hogy s mint működik, hiszen nem az alap játék része, és ahogy tapasztalom nem is sokan használják (pl. a magyar közösségen belül).

De egyébként komolyan, ez a legnagyobb baj ha egy busz nem ír ki egy járatszámot? Kit érdekel? Gondolnám hogy normális esetben ül az ember fülkenézetben és vezet, nem a busz elejét vizslatja hogy mit ír ki. Bár a FUTÁR megjelenése óta tudom, hogy a közösség >90%-ának semmit se számít a szimuláció, a fizika, a realitás, csak hogy kívülről írjon ki szöveget. Mert ha az nincs, akkor fú de nagyon szar az egész és dfbdsjbvjsdbvjk!!!444!!4
  • Peti134
    Szvsz a készítő magát minősíti azzal hogy direkt nem adja ki ezeket. Sebaj, biztos lesz aki hozzám hasonlóan nekiáll egy olyan kiegészítő saját kezű elkészítésének amiről tudja hogy a mélyentisztelt készítő nem fogja publikálni.
  • regelek5
    Hali. Azt én sem értem, minek raknak ki olyan buszról/pályákról videókat, amit nem adnak ki. Ez csak önfényezés szerintem, élvezkednek azon, hogy "nyafognak", "könyörögnek" páran, hogy adja ki a készítő. Szerencsére engem az ilyenek nem érdekelnek, pont lesz_rom az ilyen buszokat a készítőjével együtt, van nagyon sok ingyenes és jól működő pálya és busz, hogy legyen mivel játszani ezek helyett.
  • Papa51
    Köszönöm mindenkinek az értékes hozzászólásokat és a segítséget.
    "gabesz012" -nek külön köszi a linket és csak annyit tennék hozzá, hogy tudom a szokásos metódus beírásokat, az alap játékban kiír mindent a kijelzőre, de nincsen utastájékoztatás, ami nekem a vezetés "élvezete" mellé még kellene, mert ha a buszban van utastájékoztatás, akkor tudja is azt, de én a CBS kiegészítőn keresztűl nyomom. Ha neked ez a kieg. nincsen meg, akkor nem tudod, hogy míről "beszélek"! Csak röviden hátha tudok én is újjat "mondani " neked! A CBS kiegészítőben van karrier mód is többek között. Ez külön "élvezetet" ad a vezetésen kívűl. És ebben a kiegben, ha ilyen busszal nyomom a fuvart, amibe ilyen kütyi van, akkor hiába írom be a metódus szerint a berírni valókat akkor sem jelenik meg a kijelzőn, sem a képernyőn az induló és a végállomás és ilyenkor nincsen bemondás sem, Ha megszakadok, akkor sem. A többi IBIS-be , ha beírom a szokásos kódokat, akkor megjelenik a képernyőn a két megálló és tudom, hogy lesz bemondás. És mivel ez a Scania busz is tetszik, szerettem volna, ha minden működne benne, aminek kell működnie. De ez a kütyi nem való a kiegészítőhöz, csak a sima alapjátékhoz, amiből én már kinőttem! Azért kérdeztem lentebb, amit kérdeztem! Köszönöm, hogy "meghallgattál"! Üdv.
  • Peti134
    BPI-129, azaz Ikarus28000 készítette a FUTÁR szkriptet OMSIra de ahogy látom, ezt padarmartin is leírta. Ezzel a FUTÁR gányolással csak az a gond, hogy pár ember miatt egy teljes közösséget megfoszt egy egyébként patent kiegészítőtől és ez a hozzáállás szvsz nem helyes.

De ami azt illeti, én is nekiálltam egy FUTÁR szkriptnek (és modellnek) amit már menetrend nélkül is lehet használni, illetve látszódnak a szövegek messziről is. Tegnap egy barátomnak köszönhetően sikerült sok funkciót megismerni amit eddig nem tudtam hogyan működik, így hamarosan az is le lesz szkriptelve. Valamint affelől sem kell aggódni hogy nem lesz kiadva, mert ki lesz. Csak addig türelmet kérek. Nem rég tanultam meg szkriptelni úgy normálisan úgyhogy még nem megy olyan gyorsan mint a profiknak.
  • gabesz012
    Nehéz megint nem bele szólni, annyira fáj... A Scania-ban egy modern IBIS van, mivel maga a busz is pár éves modell. Vagy csak a Morphi félében? Mindenesetre eleve érdemes leszedni ehhez a buszhoz a módosítást/javítást a hivatalos fórumról és akkor már biztosan az lesz benne. Mielőtt jönne az értetlenkedés, hogy honnan és mit, itt a link hozzá; http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=27848 Amúgy meg nem mindegy, hogy írja ki a járatszámot? Mindegyik ugyanazt a metódust követi. Írd be a járatszámot/célt/forgalmit, amit éppen kell. Sajnos, vagy nem sajnos, de kell minimális angol+német tudás ehhez a programhoz, vagy pedig a könnyű módszerrel kell kiírni, amit kell.

Számomra ez a program még mindig a vezetéstől élvezetes, nem attól, hogy milyen típusú nyomtató/jegykezelő/üléshuzat van a buszban, így annyira nem tudom megérteni ezeket a "hisztiket" a festések+Futár, meg egyéb hülyeségek irányába. :D
  • padarmartin
    Pontosítás: Az alap futar scriptet Ikarus28000 készítette. Én csak a kijelzoket, illetve a szükséges dolgokat tettem hozza. Valamnit a scriptet továbbfejlesztettem, és új modellt készítettem hozza.
  • Ikarusfan
    Tisztázásként. Padarmartin fórumtárs többed magával (azt hiszem) készítette el az eredeti FUTÁR-t az OMSI-hoz. Ez van a 412-ben és a BKV mod-os 260-asban. Mivel ő programozta nulláról az egészet, képeket, modelleket, mindent, ezért kikötötte, hogy ne rakosgassák más buszba, nem engedélyezi. Szerintem ez érthető.

Csak az a gond, hogy itt ez a réteg (a fórumon, de különösen a FB csoportokban), akik BKK festéssel álmodnak, futárral ébrednek, és ezt képtelenek felfogni a kis agyukkal és teljesen behülyültek a futárért. Ebből lettek ezek az undorító gányolt átpakolások, amiknek a fele nem működik. Így lehetséges, hogy egy konkrétan csak Budapesten üzemelő rendszert beleraktak Scania-tól a Solaris-on át minden létező megjelent buszba, tök mindegy milyen minőségben. Az se érdekli ezeket a kis taknyosokat ha Európa ezen felén sose fordulat meg ilyen busz, hát még Budapesten, akkor is lefestik nagyon gány minőségben kékre, mert csakazéris bkk, meg belehányják a futárt.

Ezért aztán Martinéknak elege lett, sok hír nincs az új FUTÁR-jukról (ami amúgy jóval közelebb áll az igazihoz, és higgyétek el, első kézből vannak infóik milyen a FUTÁR OBU működése, nem csak random találják ki, mert úgy látták hazafelé a suliból). Éppen ezért ezek a buszok nem publikusak, csak ez nem érdekli a vérpistikéket. Persze ha az eredeti készítő meg azt mondja, ezért cserébe nem adja ki az újat, ő a köcsög, megy a hiszti rendesen.

Saját vélemény, de amúgy még mindig nem értem miért ekkora nagy szám az OMSI beli futár. Ha nem zoom-olsz rá, akkor nem is olvashatóak a betűk, kb semmi extra csak bemondja a megállókat miután megadtad a menetrendet. Anélkül nem is működik. Semmivel se ad többet jelen állásban mint egy IBIS vagy akármi más, tényleg nem értem, mi ez a fanatizmus miatta...
  • Papa51
    Köszönöm neked is a választ! Sajnálatos ez az egész busz és IBIS kütyi téma! Mert azért ismerjétek el, ha egy ilyen egyszerű játékos helyében lennétek,mint én, aki nem tud ilyen kütyiket készíteni magának, akkor benneteket nem bosszantana, hogy látsz valami klassz dolgot, ami végre nem múltszázadi technika és az a válasz rá, hogy nem elérhető? Akkor talán jó bokán kellene rúgni azokat, akik ilyen videókkal nyált csurgatnak az egyszerű felhasználóknál! Azt hiszem, hogy ha még egy ilyent látok, neki állok és a google fordítóval lefordítva elküldöm valahova az ilyen alakokat, hogy ne tegyenek közzé olyant, ami nem elérhető! Akkor minek teszi közzé? Szórakozzanak azzal , akivel egyidősek!
  • Routeres
    A Scania a videón látható formájában nem elérhető, ahogy azt már előttem leírták. A busz budapestiesítésében egyedül a festés az én művem, amihez a linket kitűztem a videó alatti hozzászólások tetejére. Nem magamnak csináltam. A Futárhoz, valamint a körülötte évek óta tartó hercehurcához hozzászólni nem tudok, ennyi idő után teljes mértékben hidegen hagy és belefolyni sem szeretnék.
  • Zoliikp
    Szia! Nem bántásiból, de mindig részinformáció alapján kérsz segítséget.
    Az, hogy ugyanaz a font, még nem jelenti automatikusan, hogy az alkalmazott betű mérete is ugyanaz.
    Ellenőrizd le, illetve módosítsd a busz cfg-fájljában lévő adatot.
  • Papa51
    Köszi a választ, de már bocsánat, nem akarok kötözködni, de a YouTube-on fennt lévő videókban ezzel a kütyivel futnak a buszok (Scania Citywide GN14) az "Ahlheim & Laurenzbach " pályán és még a " Fikcyjny Szcezecin" pályán is, hogy csak kettőt említsek. Akkor hogy van ez a budapesti BKK-FUTÁR rendszer , ami nem publikus? Ha nem publikus, akkor miért megy szinte a "fél világban" ilyen busz , amiben ez a modern kütyi van? Miért kell ilyet csinyálni, hogy beetessék a népet, hogy milyen klassz ez a busz ezzel a kütyivel és amikor letöltöd, akkor a gagyi sok gombos kütyit kapod, amibe nem lehet normálisan beírni a kódokat, mert ez a legrosszabb IBIS kütyi, amit a pár év alatt láttam. Klassz buszokba miért kell ilyen vackot belerakni? És a jót bemutatni, amit aztán sehonnan nem tudsz letölteni. Köszi a vígasztalást, de ez eléggé elcsüggesztő dolog! És akkor még finom vagyok és úriember!
  • Peti134
    I think convert Tatra T5C5 (really BKV) tram from TRS 2004 to OMSI instead of this :D
  • gibanica
    Tatra BKV XD
    Kepek
    when line 1 done, upload.
    Utoljára szerkesztette: gibanica, 2017.08.29. 00:34:53
  • Peti134
    Amit a videóban láttál, az a budapesti buszokon üzemelő BKK-FUTÁR rendszer, ami inkább nem leírt okok miatt nem publikus sajnos. De ne csüggedj, folyamatban van egy másik "ugyanolyan", melyet én készítek, és jó esetben a Scania-ba is beszerelem ;)