OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Hogy lehet busz festést készíteni?
ez engem is érdekelne....

ZsomborL
Köszi! 😄

---->citybusseshu.wix.com/omsi ---->facebook.com/OMSIBussesHU

Üdv.

Skoda21AB-nál melyik gombbal kell tolatni? Mert hiába nyomom meg az "R" betût nem tolat sehogyan sem.

iPhone XS Max 256GB

Carlo da Italia
Hali!
Inennletölthetõ
Carlo da Italia
Jó lett a festés,és az üléshuzat is.
Tudna valaki segíteni, hogy hogy tudnám leanimálni a gépbõl kijövõ jegyet?

origin_trans
-0.0106
7.021
1.458

origin_rot_x
37
origin_rot_y
38
origin_rot_z
0

anim_rot
ticketprinter_ticket_pos
-80

Ezek közül mi micsoda?
Biczike
Ezt nem így kartam fel rakni,majd bele jövök.😞

Biczike
,nem tudom,hogy sikerült-e felrakni?

Biczike
Ok köszi sikerült.

Omsifan1225
Én a gépen úgy szoktam képet készíteni , hogy : Ctrl+Print Screen , majd Paint-be be , majd a beillesztés gombra kattintva fölül '' behívom '' a képet , s lementem 😄

gcs7e7
Úgy látszik a "vörös nyilak" nem arattak sikert. Talán majd a "Papagáj":

Biczike
Fiúk képet,hogyan készítek el felejtettem😞

ZsomborL
Szép munka! 😊

A Rendõrséges festést felteszed?

---->citybusseshu.wix.com/omsi ---->facebook.com/OMSIBussesHU

gcs7e7
A 7 festésbõl álló csomag tartalma név szerint:
- 2 "Fenyves"
- "Modern"
- "Papagáj"
- "Tengerkék"
- 2 "Vörös nyíl"

... 😉

Börzsöny fiktív pálya betöltésekor ezt írja ki:zugriffsverletzung bei adresse 00522302 in modul omsi. exe lesen von adresse 00000000
Omsifan1225
Wow.... Ez igen.... 😊
Csak egy is aprócska megjegyzés , ha nem gond : Szerintem a Rendõrséges festés akkor lenne igazán olyan Rendõrséges , ha lenne rajta egy sziréna , vagy kettõ.... 😊

Carlo da Italia
Unalomból három buszfestésem Ikarus 250.93-re.
F.D.N.Y.
NYPD
RENDÕRSÉG
Újra felmásolva, ismét minden felülírva, és már végre nálam is szirénáznak-villognak, ahogy kell<#vigyor0> És én is köszönöm a kitartását mindenkinek, aki részt vállalt a pálya elkészítésében. Hihetetlen hangulata van<#worship>
Biczike
Tudjátok mit szeretnék kérdezni,hogy a 31-útról mi a híretek tudtok-e valamit?

gcs7e7
'A régi tervek alapján...
Hamarosan...

Igen, kimaradt. Egyszer újratelepítéskor elveszett, aztán már nem volt kedvem megcsinálni.
wollnerd
Ez funkció végül kimaradt? (fps drop?) Pedig olyan jó 5let volt eleinte!

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Omsifan1225
2 dolog lehetséges:
1. A MAN nl 202 DTF verziója van fönt ?
2.Azzal a .hof fájllal próbáltad , ami a Börzsöny mappába '' HOF/Annax '' úton érhetõ el ?

Biczike
Próbáld meg a Hof fájlokat cserélgetni.

Elvileg minden bent van, és jó helyen:S Most megpróbálom újra rámásolni, hátha megoldja. De valami nagyon fura mostanában. Egy ideje rettenetesen belassult a gépem, ami ráadásul még új. (Szeptemberi) Az OMSI viszont nem futott valami jól annak ellenére sem, hogy szerintem ezen a gépen már azért elég jól kéne futnia. A gép belassulásával egyidejûleg viszont az OMSI érezhetõen sokkal jobb lett. Töredezettségmentesítés nem segített, mivel nem is volt töredezett. Vírus sincs rajta. Viszont amikor feltettem a Börzsönyt újra felgyorsult a gép. Ezzel együtt pedig ugyanakkor újra rosszabbul fut az OMSI. Nyilván csak véletlen, de akkor is érdekes<#idiota> Konkrétan olyan, mintha nem nagyon tudná betöltögetni a textúrákat. Az FPS 14-15 körül van. De ha nyomok egy pause-t, és várok 4-5mp-et, akkor utána már jó. De amint mondjuk idõt vagy esetleg nézetet állítok, újra leesik az FPS, és nem is megy feljebb, amíg nem csinálom az elõbb leírtat. A beállítások ugyan azok, mint korábban, mikor jó volt, és minden pályánál ezt tapasztalom.
gumikacsa
Üdv!

Nekem sajna nem szállnak fel a buszra. Lehet, valamit rosszul csinálok, mert kb. fél év kihagyás után tettem fel újra a játékot, kifejezetten a Börzsöny pálya miatt.

Ráadom a gyújtást, kiválasztom, hova mennék (jelen esetben 256 Márianosztra), ibisbe beírom (linie:25600 route:01) ki is írja, beállok a megállóba, kibyitom az ajtót, és nem száll fel senki...
Mellékelek képet, ötletem sincs, mit csinálok rosszul

http://www.kephost.com/images4/2013/11/9/a1_2013_11_9_1b0f0u2tvj.jpg

Renault magnum http://kamionszim.hu

Nem lett kivéve, benne van. Szerintem az egyetlen magyarázat, hogy a script és sound mappa tartalma nem került be a helyére, vagy rossz helyre tetted.
Én egyszer hasonlóan jártam a Camo-val. Megálltam a végállomásnál, minden szépen szakszerûen leállítva, fék behúzva. Aztán hirtelen fura hangokat kezdett kiadni, egyre feljebb ment a hõmérséklet is, és nagyon lassan megindult. Kíváncsiságból kiengedtem a kéziféket, és õrült száguldásba kezdett. Hiába tapostam a féket, alig bírtam megállásra kényszeríteni<#nevetes1> Villáskulcs nem segített, csak a busztörlés majd újra lerakás. Nyilván valami OMSI-bug, ami csak ritkán fordul elõ.

Más:
Nálam is furcsa volt a Börzsöny kissé az elején. Elsõ indítás után betöltött rendesen, de éjszaka volt, mivel be van nyomva, hogy automatikusan állítsa az idõt. Viszont ha elõre állítottam az órát zugriffelt. Nyomtam pár ok-t, aztán jó volt. (Még busz sem volt ekkor lerakva.) De ez a hiba valahogy jelenleg már nem áll fent. De van más, ami nem oldódott meg magától. Mégpedig az, hogy nálam nem szirénáznak, és nem villognak a rendõrök és a mentõk. 1.04.002 a verzióm, és semmilyen hibát nem dob a játék. Esetleg van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet ennek az oka? Vagy esetleg ez ki lett véve végül? Mert a videókon eddig mindig láttam...
Amúgy a csavarkulcs nem használt! (Nagyon lassú volt a busz alig ment 10-zel)! De itt van néhny kép,hogy is néz ki ez az egész! http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_11_9_dv8piabtq7.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_11_9_cofnzbgkm9.jpg
Ja és az kihagytam, hogy mikor csak úgy elindult magától akor a hõmérsékt extra sebbességel elkezdet számlálni feleve egészen 2000 fokig.
gumikacsa
Ejj, a topik gazda megyebeli? 😄

Renault magnum http://kamionszim.hu

Sziasztok!

Telepítettem a Berlin-Spandau 2012 V2.0-át és mikor ki akarom választani a járatot nem jelenik meg a menetrend (.hof faljt beraktam). Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma?

Üdv: edem55
A garázshoz hozzá lehet adni a tankolást, nem probléma. Akkor az elsõ javítással majd érkezik az is.

A menetrendet atty707 csinálta, továbbítom neki az észrevételeket. A friccek is panaszkodtak, hogy van ahol kimaradt egy megálló, meg ilyesmi.

Mindenesetre örülünk, hogy tetszik.
tmartin
Mondjuk a fordulás az gyakran így megy a valóságba is a helyközi járatoknál, bár az is úgy van, hogy 2-3 járatot megcsinál így, majd van minimum egy fél-egy órás pihenõ. Persze ha késik akkor annyival kevesebb. Amúgy az az 5 perc nagyon soknak tûnik Omsiba. Viszont ha az én helyközi járatom is naponta csak 5 percet késne akkor nagyon boldog lennék. A 10-15 perc késés sok húzósabb vonalon teljesen általános és tûrhetõ. Amúgy pl. nálunk én azt látom, hogy a menetlevelet akkor töltik amikor idejük van, nem két járat között.
Persze Omsiba lehet rajta alakítgatni, nem azt mondom, de szerintem a menetrendesdi az nem akkora probléma. Engem az szokott bosszantani nagyon amikor az AI-k a kanyarokba lefékeznek 30-ra amikor busszal az utasok háborgása nélkül betudom venni azt a kanyart 60-nal. Fõleg ha szembe nem jön kocsi át is lehet menni a másik sávba is és akkor könnyebb bevenni a kanyart. De mint megtudtuk sajnos ez az Omsi hibája. Remélem az OMSI 2 hoz valami javítást majd erre.

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

Erlau Trans
Börzsöny pár észrevétel, mert tegnap és ma is volt alkalmam több órát kanyarogni.

1. A buszgarázsban nem lehet tankolni. Nincs kút, a kis ikon sem jeleneik meg. Ok, helyezzem át a buszt, na de akkor is... pl mentem járatba 2% üa. mondom úgyis a garázs melletti végállomásra megyek, begurulok a garázsba és ott tankolok. Aha, ahogy Móricka gondolja. Menetrend törlés, busz áthelyez, tankol, menetrend vissza.

2. Menetrend jegyeladás nélkül épen tartható, teljesen korrekt, de ha manuális jegyeladással vezetek, akkor +5 perc késés a minimum. És szerintem sokaknak a "helyközizéshez" hozzátartozik a jegy kiadása is...

3. Menetrendi fordulóra, szinte mindenhol 1 perc fordulóidõ van megadva. Beérek, tele a busz, le sem szállnak már indulnom kéne, táblát, IBIs-t állítok és már +1 perc, és akkor még be sem szállítottam, nem adtam el jegyet és a menetlevelet sem karcoltam be (igen, menetlevelet is írok, az OMSI kilométer adatai alapján...). Mindez + 5 perc megint minimum... és akkor eleve a jegyeladás miatt +5 perccel értem be, +5 perc, az már 10 perc késés. Az elõbb 3 fordulón is kipróbáltam, hogy nem állítgattam vissza az idõt, nem pausoltam le a programot amikor a menetlevelet írtam és az utolsó forduló végére már +22 percem volt, úgy hogy nyomtam neki mint az állat, az utasok 1-2 kanyarban Schumachereztek is szorgalmasan.

Amúgy tök jó meg minden, én heves megyei gyerekként nagyon élvezem, fõleg 266-al, nagyszülõkhöz tett hétvégi kiruccanások jutnak eszembe gyerekkoromból, ugyanez felnõtt fejjel egy ex NDK 260-nal, 256.44-el (tényleg ez hiányzik még a játékból nagyon nekem) majd C56-tal, MAN-nal.... 😊
Erlau Trans
A busz azért füstöl, mert összetörted. Magától leállított motorral pedig azért ment tovább, mert D sebességben hagytad. Ha leállítod a buszt, az automataváltóst mindig N-be kell rakni. OMSI bug, amit leszerettek volna modellezni ezzel, az nem nagyon jött össze.
Sziasztok!
Nem tudom, hogy nálatok hogy van, de Börzsönyön nekem olyan, hogy ha megnézem shift-z -vel, hogy mi a cél, akkor kiírja, viszont a cél nem az alapján íródik be, hogy a menetrend szerint hova megyek, hanem az alapján, hogy mi van kiírva a táblára. így pl forduló végén nem tudom, mi a köv. végállomás, mert ugyanaz marad. Valami nálam nem mûködik?
Hello annyi segítséget had kérjek már hogy a börzsönybe van a hof mappa abból mit hova kell rakni ?? 😊
Banderasbkv
Egy kis pihenõ Kispesten. 😊
http://savepic.su/3798935.htm
Helló!

Nálam a New Berlin Spandau 2.0 pályánál minden jármûben benn van a HOF fájl
jármû kiválasztásánál a Berlin HOF-ot választom ki de menetrend kiválasztásánál nincs útvonal<#fejvakaras><#szomoru1><#gonosz3>
Létszi segítsetek!

Elõre is köszi!<#integet2><#worship>

Valószínûleg neki ütköztél valaminek, és tönkre ment valamid. Villáskulccsal kell javítani.
A játékban nem tudom de nagyapám Skodájának (120L) megvolt ez a képessége. Kokszosodott a henger (sz@r gyújtásbeállítás) és ha elég meleg volt a motor, leállítás után simán járt még percekig😄

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Hali! Olyan kérdésem van, hogy a solaris urbino 15-nél le van állítva a motor. Akkor miért füstöl még mindig a kipufogó ezerrel? (A busz magától leállított motorral ment egy megállót)
Omsifan1225
Mivel én nálam is ez volt a szitu , hogy ugrált , és nekem aktiválva is volt , így a következõt tettem , és most már mûködik : ( Persze ezt csak akkor csináld meg , ha aktiválva van a Launcherbe , és úgy nem mûködik !😊 )
1. Uninstalláld az Aerosoft Launcherbe az egész O305-ös AddOn-t 😊
2.Majd a OMSI/vehicles mappából töröld ki a Mercedes O305-öst + a maps mappából a Neuendorf pályát !
3.Majd telepítsd fel újra 😊
Ha minden igaz így már majd mûködnie kell.... 😊

Errõl el is feledkeztem.
Meg is nézem, de akkor több mint valószínû.
Köszönöm szépen 😊
Leo 1991
köszi 😊

TDU2 Nick:Dawe2 NFS World Nick: DAWEHUN

Omsifan1225
Aktiválva van az Aerosoft Launcherbe ? 😊
Lehet hogy éppen ez okozza a gondot....

Üdv!

Olyan problémám lenne, hogy feltelepítettem a citybus kiegészítõt, és a
MbO305 buszt mikor kiválasztom, akkor láthatatlan, meg ugrál a kép..
Ez mitõl van? Elrontottam valamit? :S
Omsifan1225
Nálam is 😄
------------
fcbarcelona 1 ( #44882 ) :
Próbáld a javított .hof fájllal..... 😊
De körülbelül pont az elõtted lévõ hozzászólásba '' idéztek be '' ( Most jobb szót nem tudok rá találni , ez van 😄 ) egy olyan hozzászólást , amibe van egy link , ahonnan azt le is tudod szedni ....
De amúgy már jó párszor volt itt téma , mióta kijött Börzsöny .... 😄

Sziasztok!
Nekem valamiért nem szállnak fel az utasok. Mi lehet a probléma, mert eddig jó volt csak most újra raktam az omsi-t és azóta nem szállna föl.