OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tudom hogy a door osc ben de milyen néven van?
TNH
Egyedül. Magad kell hogy kiigazodj, de annyit segítek, hogy mindkettő esetében a door.osc fájlban kell matatni.

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

hogyan tudnám megoldani?
TNH
Az ajtó mozgásának sebességét csökkented, vagy késlelteted az animációt. Egyik sem könnyű.

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Erlau Trans
Még mielőtt tovább fejtegetitek elárulom nektek, hogy eredeti OMSI2-vel rendelkezem...
vagy hogy nehezen tudjon kinyilni azt hogyan tudnám megoldani?
TNH
Az hogy beragadjon, nagyon egyszerű, csak a modell.cfg-ben ki kell törölni a mozgás animációját. Csak lehet a pathokat is meg kell változtatni, hogy ne az egész ajtót használják.

vagy nehezen nyiljon ki
Segítségre lenne szükségem hogy hogyan tudnám mogoldani hogy a ikarus 260 tita buszban hogy a első ajtó egyik szárnya beragadjon tud valaki segíteni?
TNH
Nem jelent meg dobozosan.

Tudja valaki,hogy a Drei Generation kiegészítőt hol lehet dobozosan megvenni?
TNH
Eredetinél további pozitívum, hogy Steamen lehetséges a helyi fájlok épségének ellenőrzése, így nem kell mindig reinstallt nyomni, ha valami hibádzik.(Megjegyzem nagyon ritkán van rá szükség.)

Ez így van, csak sokan nemcsak a steam_api.dll-t, hanem minden mást a is bemásolnak a mappából. Pl: a d3dx9.dll-t is ami a d3d hibát is okozza a legtöbb embernél. A eredetinél ez nem gond. Nincs crackelés és minden fájl ép és sértetlen, nem kell vírustól sem tartani, mert nem valami összetorrentezett szétrootolt .exe telepítőt kell letölteni, hanem ha nem is rögtön, de meg kéne venni a játékot valahol akciósan.

i7-3770 / 16GB / GTX970 / 500Gb SSD / Win10 64bit / Logitech G27 / UE40HU6900

gabor514
Valaki eltudná küldeni az Ikarus 280 bkv modot amelyiknél minden ablak nyitható? Amit leszedtem abban csak alig nyitható 1 pár db. Köszi!

Én megvettem eredetiben, és már az első release óta nem kaptam háromnál több hibaüzenetet és még egyszer sem fagyott ki a játék. Szóval szerintem is az lehet a gond, hogy nem eredeti. Sokszor fordult már elő, hogy egy nem eredeti játék ok nélkül akadt, amikor pedig megvettem eredetiben semmi gond sem volt.

TNH
Meg lehet venni 6e-ért is, ha mg van az 1. Én pl. 4500-ért vettem, és kaptam érte egy teljesen stabil programot, amit nyugodt szívvel ajánlok.

A virágboltinál semmit nem nyúltak bele a programba, kizárólag a Steam lett meghackelve, tehát nem azzal lesz összefüggésben... Ha ezzel gondok vannak, az eredetivel is ugyanezek a hibák lesznek...

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

bmwcrash
Változó. Van akinél még mindig rossz, de pl. nekem nagyjából jó, nincsenek nagyobb problémák. De ettől függetlenül még mindig nem ér meg 11000-et...
gumikacsa
Sziasztok!

Javították már a tengernyi hibát a kettőben, érdemes már megvenni?
Nem szívesen áldoznék rá 11000Ft-ot, ha olyan... köhm..., mint megjelenéskor.

Renault magnum http://kamionszim.hu

Sztivi05
Se busz , Se Map .Csak szűz OMSI 2 ,és mégis dobál valamit. De valószínűleg azért mert "virágbolti". Mást nem tudok elképzelni.
Az mitől van,hogy a Citaró G(krüger +)nál,hogy a busz első felén más a festés mint a hátsón?
Ikarusfan
Szerintem ez a parancs az:

exit
16
4

Másold be a kiosztásodba valahova (ha jól tudom, mindegy, hanyadik a fájlban).

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Igen, nem kell telepakolni minden sz@rral....

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Ezzel abszolút egyetértek, tiszta fájlrendszer kell és max néhány igényes map vagy busz. Az eredeti Omsi 2- vel nincs olyan sok hiba, mint a 3DM vagy más nem legális kiadással. Az eredeti fájlokat nem szabad felülírni, az add-on dolgokat be kell másolni felülírás nélkül és nincs gond. A kínai betűket a törött, crack-elt változat dobja csak fel.

i7-3770 / 16GB / GTX970 / 500Gb SSD / Win10 64bit / Logitech G27 / UE40HU6900

bpo451
Üdv!
Valaki el tudná küldeni nekem az OMSI2-es alap billentyűzetkiosztását?
Felül írtam az inputs mappámat és eltűnt belőle az esc billre megnyíló menü.
Előre is köszönöm.

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

Sztivi05
De kikapcsolt vírus írtónál raktam be ,és kikapcsolt vírusírtónál játszom akkor is kidobja.
Utoljára szerkesztette: Sztivi05, 2014.08.09. 18:13:59
Ez jó elmélet, de én pl. vírusirtó, net, tűzfal, minden nélküli szűz xp-n játszom vele, mégis jön az összes jelenség. És nálam is úgy működik, hogy éppen milyen kedve van, múlt héten már elegem lett belőle nekem is, de ezen a héten meg egyszer sem fagyott ki. (Akinek sok gondja van vele, próbálja meg az AI buszok számát pár darabra lehúzni, nálam az látszólag elég sokat segített.)

Nekem a citarónál script hibát ír,megpróbáltam azt is más járműnél,hogy matrix.osc-ben csak a betűt javítottím át PL:M-ről A-ra,de akkor is M-et írt,egyedül az Ikarus KZNS-nél működik? Nem értem?
TNH
Mert már letörölte, mielött beraktad volna.

Sztivi05
De nekem akkor is kidobálja DX9 hibát.
LMG123
De igen.

Sztivi05
Ezt nem oldja meg az hogy kivételekhez rakom ??
TNH
A DirectX meg azért hibádzik, mert valószínűleg nem eredeti az OMSId, ezért vírusnak érzékeli a DirectX megfelelő fájlját.
Utoljára szerkesztette: TNH, 2014.08.09. 16:12:50

Akkor lehet tényleg egyedül vagy. Nálam valamelyik nap a Direcktx9 egy kínai szöveggel kidobott, azt még az Omsit is bezárta. De sokszor szokott lefagyni is ok nélkül, és sok helyen néha fel-fel dob 1-1 hibaüzenetet más pályákon... xD
Jó igaz, én egy olyan gyenge gépen üzemeltetem, hogy csoda, hogy egyáltalán így működik rajta az Omsi, főleg a 2 😄

Üdv ich!

BPI1184
Nem csak nálad.😊 A 2.1 óta nálam sincsenek gondok, ha feljön egy-egy hibaüzenet, az saját hibából van, mert én módosítottam valamit rosszul. Hasonló a gépem, mint a tiéd.

11-84

TNH
Nem csak nálad. Ha az OMSI megkapja amit akar (eredetiség), akkor általában jól megy, mivel folyton le van patchelve, semmit sem töröl a vírusírtó, stb. (Megjegyzem, törttel is csak ritkán volt problémám...)

Sztivi05
Nekem ugyan ez a problémám . Állandóan DX 9 ablakot dobál fel . Amikor feldobja le okézom majd lefagy a kép , de a játék megy tovább . Ilyenkor lerakom asztalra, majd vissza és megjavul. Viszont ha jól vettem észre az utasok nem szálnak fel .

Egyébként én most raktam újra , másik meghajtóra és azóta dobálja fel ezeket a DX 9 ablakokat , szóval az sem segített.
Lassan tényleg kezdem úgy érezni, hogy csak nálam működik rendeltetésszerűen a progi.
olimano2222
Mindenkinél máshogy működik,ezt már megszokhattuk. Nekem néha egy-egy hiba üzenet és megy tovább.
Célszerű újra tenni,és egy kicsit ki tisztítani a játék mappát.

Oli

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

wollnerd
De ez akkor is hihetetlen.... A fejlesztők fejlődéseket ígértek az OMSI2-be, az 1-hez képest. és íme az eredmény: egy nagy pofátlan visszafejlődés (a programozás terén)......

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Ikarusfan
Térj vissza az egyre, a problémáid fele el fog tűnni, ezt szinte garantálom.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Erlau Trans
Elegem van már ebből az utolsó semmirekellő, senkiházi OMSI-ból. Semmit nem változtattam a gépen, semmit nem csináltam rajta még csak bekapcsolva sem volt az utolsó buszozás óta, erre most belépve állandóan lefagy, hektikusan 2-3 perc után, 2-3 p után, össze-vissza DX9 hibákat dob fel, persze a logfile-ben a szokásos 3d device lost. Letöröltem. Jelenleg betelt a pohár, elszakadt a céra, egyelőre elfogyott a türelmem. Sok-sok kilométert, jó buszozást kívánok nektek!
Utoljára szerkesztette: Erlau Trans, 2014.08.08. 21:50:43
bolhalovas

Intel C2D E6700 @ 2,66 GHz, 4 GB DDR2, Gigabyte HD5450 512 MB Logitech Driving Force GT + "Home-made" kuplung

Sajnos nincs, de nem lehetetlen. A következő adagnál, ami nem most lesz, majd elgondolkodok rajta 😄

Üdv ich!

Ehhez esetleg ailisted nincs? 😊
Vajon a kronológia fícsör mit szólna a különböző korszakok arculatához? 😊
Üdv mindenkinek!
Nos egy nyári szünetet igénybe véve, nem bírtam ki a teljes nyárat, és unalmamban a nyáron kiadott Ikarus 250.59-est, és a szintén nyáron kiadott Mercedeseket is befogtam a Börzsöny Volán színei alá.

A 250-essel viszont egy kicsit elfantáziáltam, és egy kis korszakos festést találtam ki.
Tehát a Börzsöny Volán a kitalált világunkban a 2. számú Volánvállalatból kivált Volántársaságunk a Börzsönyben a '80-as években saját festésekbe kezdett, mely ezzel az egyszerű formával kezdődött: Kép
Persze aztán idővel a festést megfordították, hát, mert warum nicht és ez is lett belőle: Kép
A mai napig találkozni eme két festéssel a Börzsöny világában.
A rendszer váltás a '90-es évek elején apró "arculatváltást" jelentett a Börzsöny Volán számára, és a mázolmányokat átalakították egy kicsit: Kép
Aztán a '90-es évek végén döntöttek egy újabb mázolmány átalakításról, ami máig meghatározó a Börzsönyben, és ez az eddigi ismert festése is: Kép
A négy festés elérhető egy csomagban: Letöltés

És akkor lássuk tovább:
A Mercedes O405GN Márianosztra helyi járatára lett beszerezve, így annak megfelelően helyi járati festést kapott
Kép
Letöltés

A Mercedes O405GN2 már helyközi forgalomra lett beszerezve, így annak megfelelő festést kapott, ezzel pedig a Börzsöny Volánnak most már csuklós helyközi busza is van:
Kép
Letöltés

(Hogy ha már van új kiadás, akkor belinkelem a másik két posztot is, amibe az eddigi festések vannak, mert bizony azok nem vesztek el <#awink>, szóval a két poszt elérhető itt és itt )

Üdv ich!

Köszönöm.
gabor514
Ha a bus fájlban a busz a VMatrix.osc-t használja ezzel írd felül, ha Matrix.osc-ot használezzel.

Helló! A szombathely 3.0-ban mit kell módosítanom, hogy az IBIS-ben is ki tudjam írni a 3A és 30Y járatokat?
Előre is köszönöm az esetleges segítségeket.