OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

olimano2222
Köszönjük...

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Sorry
Waterloo21
A bemondás hangjai egész egyszerűen azért nem működnek (példa alapján látom, hogy Szombathely), mert nem jó a HOF fájl. Az új kiadásban lett egy új vonal, ezért fel kellett vennem ezt is a HOF fájlba. Rámentettem, erre persze kiradírozta azt a módosítást, amivel a hangokat lejátssza Omsi 2-ben. Itt a jó fájl: 😊
https://mega.co.nz/#!ogVCTAQD!eZ18owsibw4QxzcPJi2HZodHpguFkXFL0np5gTVBuC8

bolhalovas

Intel C2D E6700 @ 2,66 GHz, 4 GB DDR2, Gigabyte HD5450 512 MB Logitech Driving Force GT + "Home-made" kuplung

Hello miért van az nálam hogy felraktam az OMSI2-őt és játszottam rajta és újraindittotam a gépet és nem indul 😞 mi lehet a gond?? 😊
gabor514
Valaki tudna segíteni? Fonts mappába minden be van másolva. A buszok belső kijelzői működnek, a külsők nem. Se járatszám, se végállomás nem jelenik meg. Már újra telepítettem a buszokat módok nélkül az sem segített.

wollnerd
Érdekes, asszem az hogy az IE ki van kapcsolva a win7-ben, az okozhatja a problémát... köszi.
Az utastáj. hangfájlok nemtalálása is elég fura nekem....

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Sztivi05
Szinte nekem is ezek hibák vannak a Logfile-ba Nem tudom mi baja . Folyton van valami baja . Nem értem hogylehet ezért pénzt kérni ?!!
<#falbav> . Alap Berlinben alap Man NG -vel mentem és mégis ezt csinálja.
( 2.1.004 verzió van fenn )
A második hibának vajmi kevés köze van az OMSI-hoz, az sokkal inkább oprendszerbeli gebasz.
wollnerd
Az én OMSI2-őm is megbolondult.... Pedig pár napja telepítettem az SSD-re, és Délpest pályával indítottam, de szinte máris hülyéskedett... -.-
Folyton dobálja a Direct 9-es hibákat, (leggyakrabban azt amit te mutattál a linkben, de másféléket is) Nem tudnak működni hangos utastájékozó hangok, mert nem is találja, pedig ott vannak a helyükön!! (alap csuklós Man-nal is ez van....<#levele>) Mi ez így?!?!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
391 23:14:54 - - Information: Initialize Scheduled AI...
392 23:14:55 - - Information: Refresh All Vehicle Indices...
393 23:14:55 - - Warning: Did not find texture file "..\..\Anzeigen\Seitenschilder\\22.bmp"!
394 23:14:55 - - Warning: Did not find texture file "Linienlisten\Szombathely_ANX.jpg"!
395 23:14:55 - - Warning: Did not find texture file "..\..\Anzeigen\Seitenschilder\\25.bmp"!
396 23:14:55 - - Warning: Did not find texture file "Linienlisten\Szombathely_ANX.jpg"!
397 23:15:20 - - Warning: Soundfile vehicles\MAN_NL_NG\sound\D_Upshift_1-2_144.wav does not exist!
398 23:15:27 - - Warning: Did not find texture file "..\..\Anzeigen\Seitenschilder\\30Y.bmp"!
399 23:15:27 - - Warning: Did not find texture file "Linienlisten\Szombathely_ANX.jpg"!
400 23:15:46 - - Warning: Soundfile vehicles\MAN_NL_NG\sound\..\..\Announcements\\56-osok tere.wav does not exist!
401 23:15:50 - - Warning: Soundfile vehicles\MAN_NL_NG\sound\SD_druckregler_abblasen.wav does not exist!
402 23:16:57 - - Information: Closing actual map...
403 23:16:58 - - Information: Actual map closed!
404 23:16:58 - - Information: OMSI is closing...

Mit csináljak hogy megtalálhassa a hangokat?? Hihetetlen...
Sőt, minden pálya betöltése végén, az AI-k betöltése előtt ezt a hibát dobja, eddig SOHA nem dobta, pedig ugyanúgy volt telepítve az OMSI2, mint eddig is....

Bár gyanítom, h a valós időjáráshoz van köze....

Katasztrófa ez így a játék.... Ilyen sok hibával ez nem program....<#boxer>

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Sztivi05
Most pedig ezt dobja fel . És kifagy ! Ez mitől van ? Mindíg talál valami problémát 😞

én csináltam egy részletes leírást arról, hogyan kell sli-t gyártani.
www.omsiworks.hu
nem olyan bonyolult, egy-két sli után már percek alatt összedob az ember egyet.
[HUN]FaTaL
És miért kéne felülírni az eredetit? Simán bemásolod mellé, meg persze a hozzátartozó objektumokat is a megfelelő helyre, buszokhoz a hof fájlt és kész.

http://goo.gl/gd6Zi5

Sziasztok! Hogy kell a játékba új pályákat telepíteni? Mert ha bemásolom a fájlokat (maps,... stb.) és felülírom az eredetit, akkor mindenféle hibát ír ki.
Ikarusfan
Egy sima úthoz miért kéne szerkesztő? Kell két pont, két koordináta. Vagy ha járdát raksz rá, vagy egy felüljáróról van szó, akkor is. Az Árpád híd spline-ját (amin van út, villamos, járda, fémszerkezet), azt 10 perc alatt összeraktam. De ha nem megy, rajzold le az adott spline keresztmetszetét, és az alapján építsd meg.

Pályaépítésnél amúgy pont nem a spline készítéstől megy el a kedve, legalább is két pálya alapján én így érzem. Inkább attól, hogy a városi részeken 100 méterenként kereszteződés van, azokat összehozni (modell/spline-ból), a domborzatot megcsinálni...stb. Még az AI beállítása is sokkal rosszabb, mint egy összetettebb úttest megcsinálása.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Olyan nem nagyon lesz, egy .sli-ben semmi 3D nincs, azt a játék generálja a megadott koordináták alapján.
Peti134
Ismerem a programot. Valójában én arra gondoltam hogy egy 3D-s nagyon egyszerűsített Sketchup kéne hozzá, szóval tulajdonképpen 3D-be megrajzolod az SPlinet vele.

A spline készítés pofon egyszerű, csak koordinátákat írogatsz egy szöveges fájlba. Van hozzá progi is: katt
Sztivi05
Egy gyors kérdés : Berlin City bus (mercedes HH109_Stadtgelenkbus1992_HHA ) -ban a hangos bemondó és a következő megálló kijelző más pályákon működik ? ; mert én nem bírtam működtetni Berlinben.
Peti134
Csak az a gond, hogy mindenki belekezd valamibe, aztán félbehagyja (beleértve engem is) és nem feltétlen azért, mert beleununk, hanem mert tegyük fel SPLINE-okat kell csinálni, de pepecs munka, és elmegy a kedvünk tőle. Ha mindenhez meglenne a 3D-s, vagy legalább piszok egyszerűen használható (segéd)program, akkor mindenki úgy kezdene bele, hogy nem hagyja félbe, mert ha valami hiányzik, 5perc alatt összevarázsolja "oszt kész" (persze objektumkészítésnél az azért jóval több idő, ez csak egy példa volt).
Nekem konkrétan pont az SPline készítéssel gyűlt meg a bajom, nekem egyszerűen nem megy, de a kellő objekteket azért háttérben megcsinálom, hátha valakinek lesz egy kis ideje segiteni az SPlinekben(odavissza 12p menetidős pályáról beszélek).
Viszont nemrég elkezdtem megtanulni az OMSI szkrip-nyelvet, és egyébként nem is olyan nehéz, csak egy kis logika kell hozzá.
Mondjuk úgy, hogy 5 éve programozok hobbiból( C nyelvek) még könnyebb megtanulni.
A 280 ajtómóddal viszont nincs semmi kedvem foglalkozni, most inkább a Citaro módosítással foglalkozom, aztán lehet megint nekilátok.

tmartin
Ez igen! Nekem nagyon tetszik. Egy ilyen pálya is elkél már 😄 És a videón látszik, hogy minőségi lesz. Így tovább!

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

Rakd újra a mapot (objekteket,splineket és a mapot)
nemeza
Az Macko lesz, nem én.
Ez miért van?: ,
Nemeza Projekt_Szczecin_4.0.1_HUN pláyáját felrakva ez fogadott! Főként az utakra értem
gabor514
Ott van minden a helyén a Fonts mappában, nem töröltem semmit onnan. Eddig működött. Milyen font fájlokat használ?

BPI1184
Üdv!

A minap átraktam a GN2-ből a vezetőülést a GN1-be és azóta ilyen hibaüzenetet kapok: Fehler bei Bereichsprüfung: RH.Inherited. Minden fájlt, amit az ülés használ átettem, úgyhogy nem tudom, hogy ez a hiba mitől lehet. Valakinek valami ötlet?

11-84

Erlau Trans
Le a kalappal 😊 Működik. Ezer köszönet!
olimano2222
Örömmel látom a hosszabb autópályát,omsiban 😊

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Ikarusfan
Régebben is akartam már róla képeket megosztani, de gondoltam jobb, ha inkább megvárom, amíg elkészülök az alapokkal:

LMG123
Pl. a betűtípus nincs a Fonts mappába téve?

Köszi, megnéztem, de azzal nem volt gond. Inkább töröltem is a mapot, mert mióta felraktam, már több másik pálya is produkálta ez a jelenséget. :/

gabor514
Miért nem működik a gyári Mannok és a Mercedes O530 / O530G citaro buszok kijelzője? Ha Ibis-be írom ki a járatszámot és a végállomást nem jelenik meg semmi a kijelzőn, és ha a menüből választom ki a végállomást, akkor sem működik. Újra raktam már a buszokat, de nem oldotta meg a problémát. Többször is ezt a hibaüzenetet kapom: Logfile-ban is ezt a hibát írja: Fehler bei Bereichsprüfung: CV.Calculate

Ilyenkor felesleges lerakni a sárga nyilakat, legfeljebb csak oda, ahol nem egyértelmű a narancs jelzés.
Egyébként a narancsból is hajlamos feleslegesen sokat letenni bizonyos helyekre. Elméletem szerint ez azért van, mert a nyilakat a path-ok alapján generálja, tehát ahol irányváltoztatási lehetőség van, oda letesz egyet.
YoGabN
Ez beszarás amúgy, hogy akármi van, tudod rá a választ. Természetesen működik! Nagyon köszönöm az 5letet! <#eljen><#taps>

Haters gonna hate!

Nekem nem vagy ki, de minimum 2x mutatja átfedésben a megállókat, plusz a 3. naranccsal a járatom

i7-3770 / 16GB / GTX970 / 500Gb SSD / Win10 64bit / Logitech G27 / UE40HU6900

Bizonyos OMSI 2-es pályáknál, a global.cfg-ben van egy parancs. Ez egy nagyon hasznos feature, ezzel lehet bekapcsolni a dinamikus narancssárga nyilakat és a megállójelzőket, amiket a program a kereszteződéseknél / elágazásoknál / megállóknál generál, de csak az aktív járat vonalán lévőket mutatja.
Lehet érdemes lenne kivenni ezt a parancsot a problémás pályáknál, hátha megoldódik a lefagyás.
Erlau Trans
Dettó. Sőt, Römerberg páyán dettó (OMSI2).
YoGabN
Ha berlinben menetrend közben bekapcsolom a nyilakat, kifagy az egész játék.. Volt valakinek ilyen problémája? Mit lehet ellene tenni? :/

Haters gonna hate!

n00body
Valakinek nincs teljesen véletlenül Tisza Volános festése Ikarus C56-ra??

"Samsung Galaxy Note II | Be Creative" "there's an app for that" iPhone 5s

Erlau Trans
Orosz 200-as és a megfelelő/jó karbantartás nem szinonimai egymásnak. 😊

@LMG:
nekem is nagyon sok pálya így szórakozott (főleg az 1-ben). Hiába raktam rendbe a parklist-et. Az OMSI1 működése teljesen hektikus volt nálam anno. A 2-ben is van ilyen, főleg a Dél-Pesten, a KöKi meg a Lőrinci temető/Szarvascsárda tér környékén belaggol. Akár éjjel is, akár nulla AI mellett is random.
LMG123
Ilyet akkor szokott csinálni, amikor a parklist-ben el van írva valami, akár egy üres sor van, stb. nekem akkor csinálta azt, hogy csak az alap tile-t töltötte be.

Ikarusfan
Még sosem láttam/hallottam, hogy egy normálisan karbantartott busz normális körülmények között mindig ennyire nehezen induljon. De ezek szerint van ilyen, akkor nem volt igazam.

Semmi baja a pályának, nem hiányzik tile, csak egyszerűen random nem tölti be őket. Ha elfogy az út, újra betöltöm a pályát, olyankor már megvan az előbb még hiányzó tile. A gépigényt meg nagyon elkiabáltam. 😞 Egy ideig megy normálisan, még a jobban telepakolt belvárosi részen/vasútállomásnál is, aztán utána szellősebb részre érve elkezd pattogni a busz, aztán gondol egyet, majd megint normálisan megy ugyanott, és fordítva is igaz, ha egy ideje jövök a külvárosból, akkor a belvárosi rész lesz játszhatatlan, ez mondjuk Dél-pestnél is így van az 1 alatt, egyszer végig lehet menni normálisan, máskor Kökinél behal az egész, ugyanazzal a beállítással/AI mennyiséggel (na de a 2-nél elvileg csak azokat a tile-okat tölti be, amire épp szükség van, ezért is fura). Ez így sajnos felejtős számomra, pedig simán top5-ös pálya lenne. 😊

Köszönöm.
Van még néhány kereszteződés amely hiányos vagy (el van tolva, hézagos):
7-es vonal > Kép1
Újtemető felé Nyugdíjasotthon után és a Sportelep kereszteződése
35-ös vonal > Perin-híd után is

Én az alaptelepítőt tettem fel 3.0-sat, eddig meg nem volt fent egyik verzio sem ebből a pályából.

AMD Phenom II X4 955 3,20 GHz, 8GB DDR3, ATI Radeon 7770 1GB OC Windows 8.1 Professional 64bit Genius Speed Wheel 5 pro kormány

Erlau Trans
De, reális. Egy szívómotorosnál, hidegindításnál az.
Editorban a váltót hogyan tudom megforgatni úgy hogy ne a végénél legyen a piros nyíl hanem máshol is?
Rájöttem, Ctrl gomb a megfelelő.
Hello! Az OMSI 2 Editorban melyik gombot kell lenyomni, hogy az úti spline-okat illetve objektumokat összeköthessem?
Előre is köszönöm az esetleges segítségeket.
LMG123
Ha már a Postának is van T5 facelift, akkor legyen majd Börzsönyben is... 😄

Penge88
KÖszi, még annyi kieglészítés, hogy véletlenül végül találtam egy leírást, ahol írták, hogy sebességbe kell tenni, gázt fémig nyomni és úgy indítózni és gyakorlatilag jah, egy 10-15mp-n belül beindul (időjárástól függően)

Thank God, I\'m a Lada owner!