35802
IWimv2m.jpg
  • brodix
    "ezek a halo-k..."
    ...fájdalmasak :D
  • geo91
    ezek a halo-k... :DDDD
  • Piloss

azigen
  • brodix
    NEM BÍROOOOOOOOOOOOOOOM!!!!!!
  • Pio
  • Pio
  • Solten
    sadasFADF?DSSADSADS;ASd
  • HappyHunter
    legjobb
  • BB7
  • bertino
    :DDDDDDDdddd
  • [HUN]FaTaL
    :ASD:DS_A:D
  • MR ME
    bazmeg
  • Piloss

• [HUN]FaTaL
    :D
  • Hegi90
    hm. Mondjuk most, hogy így belegondolok, ABP nélkül lehet énis benyalnék valami átbaszást, ha nem figyelek...
  • Daza500
  • Daza500
  • n3whous3
    ja a kisképen. Most néztem az url-t tényleg érdekes, de megoldható végülis simán.
  • Carlos

Az a fej! Szerintem már a száján érzi az ízét a huge fcuk-nak. :D
  • Cat 02 #3798
    Ja így okés. Én arra gondoltam h megvan az md5 hash és azt akarják visszafejteni :)

Ám nem tudom ki találkozott már olyan vírussal, ami úgy néz ki mintha ha a sajátgépben lennél, 5 mp alatt lefuttat egy keresést és kiírja h töltsd le ezt mert vírusos vagy... nagy egy normál user simán bedőlhet annak.
  • Butterbean47
    mellé az az értelmes fej :D
  • ldavid
  • Daza500
  • [HUN]FaTaL
    Amióta meg lehet kerülni, abp nélkül simán feljönnek. IEben is van popup blocker ezer éve.
  • Hegi90
    FF-ben mióta jelennek meg popupok? Ha meg tényleg valamilyen külső szoftver miatt jön fel, az meg már alapból gyanús FF-nél...
  • [HUN]FaTaL
    Hogy jön ide az IE? Ezek a retekszarok ugyanúgy megjelennek FF meg az összes többi böngésző alatt is. Amúgy elnézve a firefoxot, lassan az IE szintjére jut stabilitásban sajnos. :/
  • Rage47
    felraktam nekik a chromet és azóta más nem kell nekik :D
  • BB7
    Az IE júzerek fele azt mondja: megszokás.
    A másik felük meg csak lusta!
  • BB7
    De azért emberi figyelmetlenség ide vagy oda, elég sok segítség van számunkra!
    Pl. a Firefox már bezöldíti az URL-t, ha megbízható az oldal, s most csak a legalapabb, beépítettet említettem!
  • Hegi90
    ezért nem szeretem, ha a szüleimnél IE-t látok használatban. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem szoknak át a Firefox-ra.... Semmi se szól az IE mellett, ha meg csak megszokás, hát akkor az FF-re is lehet tölteni ie skint...
  • Pio
    Nem igazán értek hozzá, ITT TALÁLTAM, de ha jól értem semmi segédszoftver, csak egy álcázott link egy levélben és valójában a citibank honlapja a popupja a fake linknek csak valahogy megoldotta, hogy pont fordítva nézzen ki.
    Persze a link, amire kattint az ember továbbra is minden esetben árulkodó jel, tehát alapvetően mindenképp kell hozzá némi emberi figyelmetlenség, de a körítés manapság már olyan nagyon megtévesztő, hogy ha valaki nem figyel a részletekre nagyon könnyen bedől. Ahogy írtam is, aki évente egyszer paypalozik valószínűleg nem fogja beszívni, mert alaposabb, de esetleg egy paypalon keresztül árusító vállalkozó már könnyen horogra akadhat figyelmetlenségében. És ezeknek már akkor megérte, ha a sokezer célszemélyből csak 1-2 dől be.
  • BB7
    Teljes mértékben, sőt ismertem is! De mondom, hogy a Citibankosra értem!

"citibank hivatalos honlapjára tesz rá egy tökéletesen álcázott popupot"

Na már most ez csak szoftveresen oldható meg szerintem!
  • n3whous3
    egyáltalán elolvastad a linkben levőket?
  • BB7
    De ezt hogy?
    Ehhez már valami szoftvert be kellett sz*pnia, nem?
    [Citibankosra értem]
  • Pio
    Azért mondjuk ha valaki, aki napi 100 paypal tranzakciót bonyolít és bedől egy ILYENNEK nem biztos, hogy azt mondanám rá, hogy címeres ökör.
    Szerintem igen is tökélyre fejlesztették a megtévesztést az adathalászok. Persze nem az olyanokra gondolok, akik elolvastak egy howto-t a neten és fél óra alatt összetákoltak valamit.

Itt is van egy kedvenc, a citibank hivatalos honlapjára tesz rá egy tökéletesen álcázott popupot:

• BB7
    Agyafúrtabbak?
    Primitívebbek! -.-

Ma már mindenki tud csinálni szinte 0 tudással egy keyloggert, melyet nem szűrnek ki a vírusirtók! [Igen, igen! Nekem is van több, de csak 'Jó' célra használom!]
  • Pio
    Valahogy úgy. :D
    Mondjuk meg kell hagyni, a módszerek is egyre agyafúrtabbak...
  • BB7
    Szinte az összes idáig létező támadási felület megszűnt.. kivéve egyet, ami egyre csak nő!
    Nem más mint az emberi hülyeség...
  • BB7
    Asszony hotmail címe A-val kezdődik! :D
    Szóltam neki változtassa meg! Aztán a fejemre csaptam, hogy az istenit is! Nem csak A és B-betűsöket gyűjtöttek be, hanem csak azokat osztották meg! XD
  • Pio
    Nem teljesen, mert brute force módszerhez elsősorban a "házi" hekkerek folyamodnak és nekik nincs olyan teljesítményük, amivel egy kisbetű/nagybetű/szám/speciáliskarekteres támadást akár csak 5 karakter hosszúságú jelszóra megtehessenek (a 95 nyomtatható ASCII karakterrel és másodpercenként mondjuk 500 támadással számolva (ami eleve teljesen valószínűtlen netes környezetben) kábé fél évbe telne csak az 5 karakteres jelszavak végigpróbálása). Ezért egy értelmes brute force szkript általában egy szótár alapján dolgozik aztán a szavak elé/mögé tesz számokat. A legtöbb jelszót ez elvileg lefedi.
    Persze a legtöbb ember jelszava csak kisbetűkből és számokból áll de még úgy is több, mint 1 napig bajlódna az 5karakteres jelszavakkal az adott szkript.
    Mondjuk alapvetően a brute force, mint módszer egyáltalán nem használt már, hisz a neten nagyon egyszerű védekezni ellene (X próbálkozás után letiltás Y időre). Sokkal jellemzőbbek a kémprogramok/keyloggerek/kamu oldalak, azoknak meg teljesen mindegy, hogy milyen bonyolult a jelszavad. Elvileg ezeket az accountokat is utóbbi módszerrel szedték össze, legalábbis a cikk, amit írtál azt mondja.
    Én minden esetre jelszót változtattam :D