35802
IWimv2m.jpg
  • Pio
    Durvák vagytok! :)
  • Hegi90
    Haverokkal már ott tartottunk, mikor feltetted a kérdést.
  • geo91
    :DDDDDDDDDD
  • Hegi90
  • Pio
    Miért érzem úgy, hogy Schrödinger macskájánál fogunk kikötni? :)
  • TommyC
    smartass
  • Hegi90
    Persze, hogy relatív. Pl ha rászarok a fejedre miközben alszol, akkor te azt nem érzékeled (egy darabig), viszont mindenki más igen.
  • TommyC
    szvsz tipikusan az a kérdés, amit értelmetlen "smartass"-ekkel megvitatni (((:
  • Pio
    Szerintem azt elfelejtheted, hogy ilyen esetben adatot mentsenek Neked.
    Nem hiába hangsúlyozzák több alkalommal is a honlapon, hogy miután észleled a bajt ne csinálj semmit a géppel, hanem vidd azonnal oda, hogy minél kisebb legyen az adatvesztés, illetve utalnak arra is, hogy ha felül íródik valami, akkor pápá. Például:
    "Winchester formázás, és partíció létrehozás után van még lehetőség adatot visszaállítani?
    Igen. Ha a felület nem íródott felül akkor NTFS fájlrendszer esetén közel 100%, FAT esetén ~50-80% az esély. "

Azt esetleg el bírom képzelni, hogy lehet valami zajos, nagyon részlegesen visszaállítható lenyomata az előző adathalmaznak, de őszintén szólva nem értek hozzá. :)
  • TommyC
    relatív (:
    szerintem egyáltalán nem baromság, sőt ...
  • Hegi90
    És itt el is magyarázzák, hogy miért:D

• Hegi90
    Ez akkora egy baromság, nem tudom, hogy ez egyáltalán kinek jutott eszébe.
  • TommyC
    az még nem olyan biztos (:
    ma pont ezen a "If a tree falls in a forest and no one is around to hear it, does it make a sound?"-on gondolkodtam

de ez offtopic
  • Hegi90
    az uccsó mondaton elmorzsoltam egy könnycseppet :D
  • morcosqtya
    jó. Ezt eddig is tudtam (delete - csak jelzi, hogy az a file már nem elérhető, de maga az adattartalom ott van fizikailag), ÁMDE:
    - Ha letörölsz 2 gigányi adatot, de ezután csurig telerakod a vinyót teljesen új file-okkal, akkor szükségszerűen megsemmisülnek az előző file-ok (adatok) tárolási formái, azaz a 0 és 1 állapotok.. mert FELÜLÍRTAD, és a lemez kapacitása véges.

Ugyanígy: teljes formázás (mélyformázás, NEM gyorsformázás) esetén ha mindenhová 0-t ír akkor akár egy Kürt Kft HOGYAN tudja visszaállítani ezek után az adatokat????? Miből???? A semmiből nem lehet!!!

Ha összetépek egy rajzlapot amin volt egy vers akkor kikukázva hosszú munkával a kis cetlik egymáshoz illesztésével visszaállítható, és elolvasható a vers. Ám ha leöntöm benzinnel, felgyújtom a francba a lapot és a hamut szétmorzsolom, abból az öregisten se fogja visszaállítani a versemet.. :)))
  • Pio
    Hogy valaki a kérdésedre is válaszoljon arról van szó, hogy az, hogy törölsz egy fájlt egyáltalán nem távolítja el a merevlemezről, csupán a rendszer számára üres helyként tünteti fel az adott tárterületet. Sérülni csak akkor fog, ha a rendszer valamilyen egyéb adatot erre a helyre fog írni a tárolón.
    A Unix-os "unlink" szó épp ezért talán találóbb is a "delete"-nél (azt hiszem php és perl is ezt a szintaxist használja).
    Jó eséllyel (még nem próbáltam, próbáld ki, ha gondolod) az üres hely "wipe"olása azt jelentheti a ccleanerben, hogy elkezd létrehozni egy tetszőleges tartalmú fájlt, aminek a méretét pontosan akkorára növeli, amekkora az üres hely a lemezen, így minden üresként megjelölt szektorba beleír valamit, így az eredeti adat elveszik belőle.
  • Dzsini
    a low level format megint más, ne keverjük ide - az a vinyón tárolt egyéb bejegyzéseket (pl. hibás szektorok megjelölése, stb.) is törli - amiből egész érdekes dolgok sülhetnek ki.

a normál formázás partíciókon, filerendszereken működik.
  • Calver
    be lettem előzve :C
  • Calver
    az a "low level format", egy szimpla "gyorsformázásnál" nem finomkodik ilyenekkel a gép, azután simán visszaállíthatóak az adatok.
  • Dzsini
    A teljes format igen - végigírja 0-val, onnan egy átlag szoftver nem állítgat vissza dolgokat (egy hozzáértő cég pedig simán). Viszont a legtöbb esetben csak gyorsformázás történik (pár másodperc alatt), az pedig csak a bejegyzéseket törli (pl. a FAT táblát egy olyan filerendszeren), a konkrét adatok - már elszakítva a bejegyzéstől - ott állnak a vinyón, mint "szabad terület". Ekkor még bármilyen felületen kereső rendszer könnyedén rátalál, filerendszertől függően egész könnyen vissza is lehet nyerni az összefüggő adatokat.
  • morcosqtya
    ezt sose értettem, hogyan..
    Én formatálás alatt mindig azt értettem, hogy bitről bitre végigmegy, és (bocs a konyhanyelvért) mindenhová 0-t ír, újramágnesezi az egészet..
    Ezek szerint nem...
  • Dzsini
    Kürt-ék a normál 3-4szeres wipeot még elég jó aránnyal vissza tudják hozni, ha megfizeted (nem véletlenül van 7 és 25 körös secure wipe ccleanerben is) - ha érzékeny az adat, akkor az egyetlen igazán biztos megsemmisítési módszer ha kiszeded a korongokat, és néhányszor áthúzod egy mágnesen, aztán elégeted. Esetleg közben ízlés szerinti alkalommal ripityára töröd egy kalapáccsal.
  • Jim Morrison
    true, true... :D

ott a low megy meg ilyenek de az baromira(én ezzel találkozok) :D

#12531: :D
  • Hegi90
    Legkedvesebb beszólás (dota): "Nem mondom, hogy a kurva anyád, de úgy gondolom."
  • morcosqtya
    :DDS:DA.DA

Azért CS Source szervereken sincs hiány kőművesekből...
  • LeWyTy
  • Hegi90

kivéve a dotát.
  • artschi2
  • Jim Morrison
    nem a beszurasra gondoltam :)
    am kossz.
  • Aquir
    kösz, évek óta gyakorolom a beszúrást..
    lehet, mert a recuva pl. formatált lemezről is végez fájl-visszaállítást...
  • Jim Morrison
    de ugyes vagy :)

am miert torli a Cclener az szabad hely tartalmat? ha van rajta valami akkor nem szabad vagy igen_
  • morcosqtya
  • Aquir
    gűgel

• Aquir
    de nem találkozok velük :)
  • Jim Morrison
    :D
  • Dzsini
    lehet, hogy helyfüggő (is) a reklám - te meg magyarként vagy regisztrálva, és releváns hirdetéseket próbál küldeni (hiszen egy amerikai hitelintézet minek reklámozna neked) - engem meg nem ismer, és így maximum IP vagy böngésző/oprendszer nyelv alapján azonosíthat - az utóbbi pedig angol.
  • Aquir
    hát.. tudod a protokollt :)

• Aquir
    rendben, nálam meg nem nagyon voltak (bejelentkezve) :)
    úgy látszik talán azokat b*szongatja akik nincsenek regisztrálva..?
  • Dzsini
    bocsi akit kiütöttem :(
  • Dzsini
    azt nem tudom, sose regisztráltam tecsőre (reklámok pedig voltak, amíg ki nem iktattam a reklámszűrő-ellenőrzést)