PC HUMOR 1.2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nonicks
Á-t láttok rajtad?:D

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

morcosqtya
<#eljen>

(Gallánál olyanokra gondoltam mint "Mi ez rajtad, vasing ton?" "Ökörbe szorult a kezem" "egyik lábam itt a másik" "lemennek a katakomba" stb)

ja, ez a legjobb, és "Szalacsi for president!" <#zavart1>

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Dzsini
Egyetértek, amikor nem fordítható, akkor nem nagyon szabad (bár próbálkozni lehet - a Garfield topicban néha futunk egy-egy angol kifejezésen pár kört), de például a lentieknél teljesen elfér a magyar változat.
Amúgy érdekes, hogy pont Gallát hozod fel, a szövegeinek nagyobb része pont fordítás-átültetés, nem csak a jelenetek, hanem a sajátnak tartott szövegei is (elõszeretettel fordít például George Carlint).
A mémek (ha már a Dawkins-könyv fordításában ezt írják) pedig megintcsak nehéz ügy, néha elkeveredek a lohere.net-re, ahol nagyon erõsen próbálnak minden szövegfordulatot magyarítani, és néha eléggé erõltetettnek tûnnek - persze az is benne van, hogy tényleg az angol változatot szoktuk meg. De ha valaki nem tud olyan jól angolul, attól még nincs kevesebb joga netezni és a neten hülyének lenni :)

búcsúzóul az egyik elsõ, országszerte híres mém (csak akkor még nem tudtuk, hogy ez a szakkifejezés):

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

morcosqtya
A film+ -on (és egyéb "nívós" csatornákon) lehet olyan csodálatos magyar filmcímfordításokat találni hogy ajjaj... néha röhögök, néha sírok.. :)

Ezekkel a viccekkel az a gond hogy - részben mindkét oldalnak igaza van, t.i. némelyik vicc eleve angol nyelven hangzik jól, értelme sincs lefordítani, valaki mégis megpróbálja, (vagy mert olyan hülye, vagy mert mindenkit néz annyira hülyének hogy szerinte mások nem tudnak angolul, vagy nem értik majd meg) ezzel megerõszakolja mindkét nyelvet...
Erre viszont idõközben kialakult egy erõs szubkulturális "immunválasz", azoktól akik a netes körökben szocializálódnak/tak és élnek... kisebbfajta felsõbbrendûséggel védik az angol nyelvû poénokat/meme-ket, ami addig nem is gond amíg ésszerû és indokolt... de sokszor már dacból, és indokolatlanul is lehurrognak mindent ami nem "original english".. (mert a magyar már nem menõ..)

A helyzet pedig az hogy vannak szövegek/viccek amik csak angolul(v más eredeti nyelven) hangzanak jól (vagy van egyáltalán értelmük) míg akad ami bizony csak magyarul.. (Galla Miklós féle szóviccek pl..) ugyanakkor van ahol pedig a nyelvtõl függetleníthetõ a kifejezési mód, azaz teljesen indifferens hogy magyarul van aláírva vagy angolul..
Na ilyenkor felesleges okoskodni, meg lehurrogni a másikat.

Kés/alatt ? :D

Ám én se szeretem filmekben, feliratokba a magyart. Max beszélni, de azt is hülyén teszem már, kihagyva fontos pontokat, de hát ez van.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

morcosqtya
:DS.a:sda.SDA:DSad.D:asdA:AS:Ada

kár, hogy már az sem magyar tulajdonban van... <#szomoru1>
Zomil
Nekem semmi bajom a magyarral, szinkronos filmeket is szivesen nézek, esetleg magyar feliratos(netán szinkronos) játékokkal sincs bajom, de szvsz vannak dolgok amik eredeti formájukban jók. :)
Mert azért arra rá lehet jönni, h nem magyar alkotások ezek a képek :D

Bár mondjuk kicsit elszakadt a cérna mikor megláttam, h a Kick/Ass cimü filmet sikerült ügyesen Ha/Ver-nek foritani, azért az ilyen forditonak szivesen beleorditanék az arcába... :D

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Hegi90
legalább a tisza cipõk faszák

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

n3whous3
amíg az a menõbb, ha a pólódra az van írva, hogy "Atlanta" és nem az, hogy "Debrecen", addig ez mindig is így marad. MENÕ AZ ANGOL NAGYON LOL XD

púúúúú

Dzsini
az ember azt hinné, hogy ezen a gondolkodáson jó 10 éve túlléptünk :(
amikor én kezdtem netezni még rámszóltak, ha ékezettel írtam emailben vagy ircen, legalább ez nem gond már. a fordítás még igen...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Aquir
persze megszokás kérdése, meg ezek a képek (amelyek világszerte ismertek) most magyarra lefordítva így már nem az internet közösségének szervesebb részei, mivel alapvetõ az "internet = akkor angolt használd, írd, beszéld" :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Zomil
jó mind1 hagyjuk....

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Dzsini
ugyanúgy hangzik, csak az angolhoz szoktál hozzá / az angolt helybõl "menõ"nek tartod.

Zomil
nem a magyar nyelvet szarozom le, de ezeknek a képeknek a nagy része csak angolul hangzik jó/vicces

n3whous3
ez olyan kb, mintha a magyar nyelvet szaroznád le.

púúúúú

Rage47
ezért nem értem:D
Zomil
jajjj ezek magyarul nagyon szarok -.-

Solten
DASD:asSADSsd

Hogy ez mekkora kis rohadek... :DDDD

Saor Alba

Hülye kis köcsög a terrorista dumáival

n3whous3
:DDDD

púúúúú

MR ME
jól tolja a gyerek :D

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Higany
Jól nyomja a kiscsávó!

:DDDD
GregSB
Little chatroulette bastard :DD

GregSB
The horror!!!

ugyan az volt velem is :D
GregSB

vótmá párszor :D
Bulykin
durva F1 baleset!!

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

morcosqtya
lehet...
van akinél fent van egy pendrive letiltó progi, van akinél nincs...
portable dolgok használhatóak.
telepíteni semmit nem lehet.
Win Mob Device center se megy, csak usb háttértárként ismeri fel a PDA-t.

Zomil
c&c: tiberium wars

Ez milyen játék, nem tudja valaki? Elég jól néz ki, de nem rémlik hogy ismerném:)

Suliban nekünk sincs rendes böngészõ (azért nem ie6, helyett valami õsöreg FF), de van saját 'tárhelyünk' és oda lehet telepíteni FF3.6-ot. Mondjuk más kérdés, hogy lehet ezért melóhelyen repülsz.

[HUN]FaTaL
Pendrive és portable böngészõ?

http://goo.gl/gd6Zi5

morcosqtya
:-))))
Hát.. nem mondtam hogy a cisco-nál vagy a Google-nél dolgozom.... :))
ez van.

[HUN]FaTaL
Akkor igazi faszlámák...

:DDDDDDD
morcosqtya
hehehe ráhibáztál.. IE6 van...
nem akarják a 8-ast felrakni...

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

[HUN]FaTaL
Talán, mert az IE az egyetlen böngészõ, ami policyból szabályozható és nem hányja össze a delikvens user böngészés közben az irodai gépét, mert gondolom ez-az le van tiltva. Egyébként munkahelyi böngészést azért ki lehet bírni az IE8al. Ha IE6 van akkor nem szóltam, az egy trágyadomb.

Aquir

Hegi90
én azért leköpném.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

morcosqtya
rendszergazdá(i)nk gyakorlatilag olyanok mint a ninják.
...lehet hogy vannak és esetleg a mamám szomszédjának a régi szobatársa már látta õket valamikor '96-ban... de megtalálni nem fogod...
+ erre jön rá hogy ha megtalálom õket akkor is szarnak a fejemre
+ a rámszarás fölé meg az jön hogy akik ezt az IE használatot elrendelték azok meg szarnak a rendszergazdák fejére is (az enyémre pedig indirekt úton közvetve szarnak)

+ gondolom van aki még ezekre is rászarik...

nagy a hierarchia nálunk....na

Zomil
Szvsz safari is nagyon jó, egyetlen hátránya, h windows-ra még nincsenek hozzá add-onok

Rage47
gondolom azért, mert kezd kimenni a divatból, MS most kapálózik:D
Mostanában érdekes módon erõltetik :s (gamestar,index)