35802
IWimv2m.jpg
  • Calver
    ezekkel mind tisztában vagyok én is - csöppet eltúlozva írtam le a dolgokat, nem is véletlenül.

az egész lényege - amiben úgy látom egyet is értünk - annyi, hogy lényegtelen az, hogy IGN mire hány pontot ad és mit milyen díjjal jutalmaz, mivel körülbelül annyira megbízhatóak ilyen téren, mint egy tucat lobotomizált víziló.

[apro]és nem, nem én vagyok szegény #13874-ben emlegetett Pistike, bár az első rész tényleg megvan eredetibe, mert awesome
  • w77d
    én jöttem el mert egész napi melóval alig volt pénz
  • kifli
    ki is rugtak a gecibe XD
  • Dzsini
    Azért ezek az újságok elsősorban olyan piacnak írnak, ahol ha egy játékot megveszel és nem jön be, akkor nem sírógörcsöt kap a játékos, hanem egy másik játékot, ezt meg elpasszolja majd a GameStop-nak, vagy akármelyik használtpiacnak.
    Azt a párezer (és nem több) balekot pedig, aki kevés, összegyűjtögetett pénzét egy reklámújság alapján költi el egy játékra, nem tartom sokkal többre, mint aki megveszi az új XZ mosóport, mert a reklámban 10 fogorvosból 9 ezt ajánlotta.

Az interneten van bőven lehetőség több kritikát elolvasni, van lehetőség fórumokon elolvasni azoknak a véleményét, akik játszanak, és vannak kritikagyűjtő oldalak is (pl. metacritic), ahol gyorsan át lehet pörgetni a pontszámokat - pl. a Kane and Lynch 2-nél van 85 és 30 pontos eredmény is, ami túl sok jót nem jelent. Ehhez képest pl. egy Starcraft 2 75-100 pontok közt szedett össze, 93-as átlaggal. Plusz mindegyik játéknál van lehetőség a játékosok által kapott pontszámokat is átnézni.
    Mindez nem telik több időbe, mint 5 perc - ha valakinek nincs annyi pénze, akkor ennyi időt igazán rááldozhat arra, hogy egy cseppet tájékozódjon. Ha nem teszi, lelke rajta - de ne várjon sajnálatot azért, mert azt hiszi, hogy a reklámok csak az igazat mondják.
  • w77d
    nna most így újság meg teszt dologra...

Én egy évig melóztam az AutóMagazin-nál. Szerintetek le elhetett írni egy autó szarságát? nem! Miért nem? Mert többet nem kaptál tesztautót. Valószínűleg ezen a piacon is ez van...
  • Calver
    az a bajom ezzel, h vannak még kétlábúak, akik ugye pénzt is költenek játékokra - és teszik ezt sokszor az itt megjelent tesztek alapján...
    na most képzeld el szegény, akár nem is annyira egydimenziós, de mindenképpen hiszékeny Pistikét - Kane and Lynch első része bejött neki (miért ne jött volna be, zseniális volt), és látja h a második rész is 7 pontot kapott, ugyanúgy mint az előzménye... így hát megveszi. aztán elindítja. utána pedig... nos, legjobb esetben sírógörcsöt kap, és realizálja h az imént dobta egy nigériai éves fizetését az ablakon. a rosszabb esetek valahol az emberiségbe vetett hit teljes elvesztése és a fegyveres mészárlás között mozognak.

summázva: kritikusok - a feladatuk az lenne, h kritizálják, értékeljék a játékokat, nem pedig h átverjék az olvasókat - legyen ennek az oka akár inkompetencia (én erre tippelek), akár jól megtömött zsebek.
  • Dzsini
    Miből gondolod, hogy ez valóban az ő véleményük? Minden ilyen gamer folyóirat abból él, és azért kapja meg előzetes tesztre a dolgokat, hogy _reklámozza_ a játékokat. Ha jó kapcsolatban vannak a kiadóval, akkor elvárt viselkedés tőlük, hogy felpontozzanak mindent. Plusz a játékokat stílusok közt egymáshoz hasonlítani pontok alapján végképp értelmetlen.
  • Calver
    Black Ops-ot nem bántom, első CoD ami igazán bejött - legalábbis a single - még ha normális látószöget csak trükközéssel lehetett elővarázsolni. multihoz meg hozzá se nyúltam, és az emberiségbe vetett hitem megőrzésének érdekében ez bizony így is fog maradni...
  • Hegi90
    Igaz, a black opsra is 8.5-t adtak...
  • Calver
    ó IGN... ha a játékkritikusok egy nagy család lennének, ő lenne a sarokban zokogó Down-kóros kisgyerek.
    még mielőtt valaki félreértené: ez nem a Starcraft 2 elleni kritika, mivel azt ki sem próbáltam - RTS-ek nem a kenyerem. ez azon csapat elleni kritika, akik többek erre 7 pontot voltak képesek adni, ami... nos, maradjunk annyiban h erről nem tudok a jó ízlés határain belül nyilatkozni. na meg úgy nagy általánosságban az egész IGN a kritikai ízlés, vagy igényesség szikráját sem tudja megvillantani, és úgy globálba komplett idióták gyülekezete.

már csak az egy örök kérdés számomra: hogy a fenébe lettek ők "elismert" játékkritikusok? egy tucat betanított majom jobb munkát csinálna.
  • Dzsini
    A StarCraft II fejlesztését 2007. május 19-én jelentették be az dél-koreai Szöulban, a Blizzard Worldwide Invitational rendezvény keretében. A Blizzard ekkor még nem adta meg a játék kiadási dátumát. A játék fejlesztését egy évvel elhalasztották, mivel erőforrásaikat a World of Warcraft c. MMORPG játékukba fektették bele, majd 2003-ban, a Warcraft III: The Frozen Throne kiadása után elkezdték. Rob Pardo és Chris Sigaty szerint a World of Warcraft miatt 2005-ig a StarCraft II fejlesztése fel volt függesztve.

Legalábbis a wikin ezt írják (az angolon is, jól lehivatkozva), a közel 5 év már teljesen reális, de legendának sokkal jobb a 10 :D
  • Hegi90
    Nem 10 év volt. Miért hiszi mindenki ezt?
  • Cat 02 #13867
    Jó volt, de 10 év fejlesztésből többet is ki lehetett volna hozni.
    Remélem jövőre nem a 2. része nyeri meg :D
  • Hegi90
    Szerintem meg fasza, és megérdemelte.
  • w77d
    az anyjukat game of the year... nekem pl abszolut nem jött be, pedig a stílust szeretem...
  • pxxl
    ez legalább annyira GOTY mint a Batman: Arkham Asylum volt :D
  • Cat 02 #13863
  • artschi
    én igen, elméletileg tegnap postázták...
  • Hegi90
    IGN PC Game of the Year: Starcraft II: Wings of Liberty
  • G_ArchAngel #13860
    Rendelt valaki valamit karacsonyra az Amazontol?

Staff at the Amazon.co.uk Swansea fulfillment center process orders as they prepare for what is expected to be their busiest Christmas on record on November 26, 2010 in Swansea, Wales. The 800,000 sq ft fulfillment center is the largest of Amazon's six in the UK. (Matt Cardy/Getty Images)
  • G_ArchAngel #13859
    Igen, csak mig a 'sex' viszonylag normalisan nez ki, addig a tobbi eroltetett idiotasag...
  • Pio
    Épp azon agyalok én is mindig, amikor a SEX-es képet látom, hogy nem lehet-e ennyi pontra ilyen elnagyoltan bármilyen ~3 betűs szót berajzolni. Ezek szerint de. :)
  • pxxl
    fúúú mennyit játszottam ezzekkel (1-2)
  • Hegi90
  • morcosqtya
    Célzásra nem fektet nagy hangsúlyt.. :)
  • Hegi90
    Problem?

• ba32107
    :D
  • ba32107
    Ha már DR... a mai napig az egyik leghangulatosabb videó szerintem:
  • Zomil
    Inkább valami jó stratégiát csinálnának :)
  • Pio
    OFF, de elég sokszor téma itt.
    Aki még mindig kételkedik a flash erejében nézzen rá a Nadirim című játék bétájára. Csak 10 percem volt próbálgatni, de... döbbenetes... O_O

Bétakulcsot ITT lehet szerezni regisztrálás után (nem tudom meddig), amit aztán ITT lehet aktiválni (regisztráció után).

A játékot amúgy magyarok csinálják. Ha valakinek mond valamit az a cím, hogy Imperium Galactica (elfogultság nélkül minden idők egyik legtartalmasabb játéka), akkor már képben is van, ugyanis a kettő fejlesztője ugyan az (Digital Reality).

Béta, szóval bugokra tessék számítani... :)
  • Carlos
  • pxxl
  • [HUN]FaTaL

_DDDd
  • Johny Killer
    ja tudom, azt nem gondoltam komolynak én se, csak valahogy el kell kezdeni igénytelen postomat :D
  • Johny Killer
    2 monitor :o zavarodj meg >.< nem adsz egy felet? :D
    én amúgy most 1 monitorral szórakozok, de ha ilyen eset van mint amit az előbb leírtam, akkor 2 böngésző van megnyitva, és alttab :o
  • [HUN]FaTaL
    Csak odaírtam egy viszonylag nagy számot. Írhattam volna 30at is.
  • Cat 02 #13843
    Nekem akkor minden egyben van :D (baloldalt localhost, jobbra meg amit épp gugliztam)
    Vagy most hc-n nyomom 2 monitorral és úgy meg annyi hely van, hogy csak na >.>
  • Johny Killer
    200 tab?!?!? :o az én gépem 200tabnál már nem az extra kattintás/nem kattintás miatt lassú, hanem azért mert 200 tab van nyitva :D

de amúgy igazad van, mert akinek épp szüksége van rá, az használja, akinek nincs, az meg nem :)

amúgy én akkor használnám, HA éppen 2-3 dolgot keresgélek és mondjuk programot írok. akkor az egyik ilyen csoportban olyan tabok vannak, amik a programozáshoz nyújtanak segítséget, a másik csoportban meg mondjuk lehet a program adatbázisának feltöltéséhez szolgáló honlapok :o
    úgyhogy alapvetően nem rossz ötlet :o
  • Cat 02 #13841
    Azt hittem Chrome OS :%
  • [HUN]FaTaL
    Miért jönne be? Nem akarod nem csoportosítod (legalábbis ez a terv, jelen pillanatban a fülről nyitott további füleket csoportosítja sajnos, de a következő buildben már szerintem em így lesz).

200 tabnál hasznos ez, amúgy meg ha rákattintasz a nyílra kinyitja.