PC HUMOR 1.2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zomil
23 vagy mennyi ország irta alá kb. titokban tokyo-ban... :S

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

SzirmosSzisza
Lengyeleknél is aláírták -> Leave RedTube Alone!

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Zomil
mondjuk érdekes, h SOPA mellett ez már nincs annyira felkapva

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

GregSB
Carlos
8-as. 😊

Þór vígi þessi rúnar

LasDen
szerintem aki nem kettest vagy ötöst lát az idióta...(n_n)

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

És aki S betût lát? Az nem olvasta el az instrukciókat, ahol le van írva, hogy csak számok szerepelhetnek? <#smile>

Rage47
de az hogy lehet, hogy kis méretben 2-esnek látom?😄
+1
daeemoon
2-es... 😊 De a színtévesztésemet tudtam.

Rage47
egyértelmûen ötös
Guren
én meg akárhogy próbálkozok, nem tudok nem 5-öst látni 😞

jazzy
Én is nyolcast látok.. ilyenkor mivan?
Dzsini
Ami kontrasztosabb (vörös-zöld tévesztés esetében a kettes), azt fogod elõször látni. Aki ismeri már a tesztet, az tudja, hogy hol, mit kellene látnia - én is megtalálom rajta az ötöst, le tudom követni a vonalát, de elsõre ránézve a kettes látszik, mert az ötös vonala kevésbé tûnik fel.
A folytatást szerintem tegyük át a színtévesztõ topicba.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Aquir
dehát ebben zöld és kék (sõt citromsárga) is van az ötösben. az nektek nem segít rá? (mondjuk ha hunyorgok hogy ne lássam a kéket akkor sokkal nehezebb kivenni, szóval az a meghatározó😊 )

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Calver
akkor nem vagyok egyedül nyolcassal <#hawaii>
bordó pöttyök tökéletesen kiadják az egyik oldalát.

"The trees move. Do you not see it?"

SzirmosSzisza
Én elõször egy 2-est láttam, aztán 8-ast, aztán elolvastam amit írtál és már látom az 5-öst 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Dzsini
Villámtesztnek ezt szokták amúgy használni:

Aki egy kettest lát rajta, annak van valamilyen szintû vörös-zöld tévesztése, aki ötöst, annak nincs.
színtévesztés topic egy jó nehéz teszttel

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Általában nem a mennyiség változik, hanem az érzékenység hullámhossz szerinti csúcspontjai csúsznak össze (ritka az, akinek teljesen összecsúszik, vagy akár hiányzik az egyik szín receptora):

#23304: nem tudom, 38 lapos a könyv, és én eleget tévesztek belõle, hogy számomra kb. a fele akár lehetne kontroll oldal is 😊

láttam már sok pöttyöskönyvet, egyikben sem volt még
Büdös Bohóc
igen

a probléma ott van, hogy néha becsap a szemem és azt hiszem, hogy pl xy árnyalatot látok közben nem. Volt ennél a tesztnél is olyan, hogy kalibráltam be az Analogos tesztnél az egeret és a végén jöttem rá, hogy nem kék árnyalatról van szó, hanem liláról.

Carlos: nem lehet szerintem elmagyarázni ezt, mert nem tudjuk 😊 Legjobban úgy lehet, hogy bizonyos esetekben más színt társítunk a fejünkben valamihez, amit látunk. És ennek az oka egyébként meg a színre reagáló csapok azt hiszem más arányban vannak jelen a szemünkben.

Próbáltam kilogikázni, hogy mi a baj a szememmel és az eltévesztett színárnyalatok alapján valószínûleg vagy kevesebb zöld csap van a szememben, vagy több van a kékbõl.

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

morcosqtya
Baboskönyvnél valóban raknak eléd teljesen homogén "teszt"oldalt is (kontroll?) amiben semmilyen szám nincs vagy ez tévhit és nem része a tesztnek?

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Dzsini
Sokféle színtévesztés van 😊
Én például a zöldeknél tévedek (zöld-vörös határon fõleg), így a lenti játékban az olyan színeknél sokkal tovább tartott, míg megtaláltam azt a pontot, ahol már nem érzékeltem annyira a különbséget a megjelenített és a választható színek között, és amíg volt különbség sem tudtam gyorsan eldönteni, hogy milyen irányba kellene módosítanom. Ha bekapcsolod a játéknál a színtévesztõ-segítséget, az is csak egy iránymutatást ad, hogy a kör melyik részén kell keresgélni.

A másik az, hogy a színektõl elvonatkoztatva csak kontrasztot figyelve és ide-oda mozgatva átverhetõ ez a játék is, nem használható rendes mérésre, a valós színlátás problémájánál sokkal jobb eredményt ki lehet hozni. Sokkal nehezebb lenne, ha a keresett és a kiválasztott szín nem érintené egymást, hanem lenne közötte egy elválasztóvonal - akkor még a jó színlátású játékosok is sokkal gyengébb eredményt produkálnának. Jó 10 éve jártam egy akkor fejlesztett színlátásjavító szemüveg tesztelésére, ott például az elsõ fél év azzal telt, hogy a tesztelõ szoftvert, rendszert finomítgatták, mert sokan könnyedén át tudták verni, kiismerhetõ volt a tesztelési módszer (ezért jó pl. az Ishihara-teszt, a baboskönyv - nem megtanulható, mert rengeteg lapja van, és véletlenszerûen nyitják ki, és ott is megvan a távolság a két hasonló árnyalatú kör között).

Carlos
5.0 szintén színtévesztõ.

Fura, mert ezt nem lehet elmagyarázni. Teljesen máshogy látjuk a szineket, mint ti.

Þór vígi þessi rúnar

kifli
de ha színtévesztõ vagy, akkor ha mondjuk 2 piros valami van egymás mellett, akkor mindkettõt ugyanolyan színûnek látod. Vagy nem-e?
Carlos
true.

Þór vígi þessi rúnar

morcosqtya
Tökéletesen igaz. 😊

Büdös Bohóc
na most így kipihenten ment 7.2 (5.7 tegnap éjfélkor)

Büdös Bohóc
5.7 (ájem színtévesztõ)

Dzsini

RatBaG
8.9
egy-egy feladatot teljesen elbasztam, forogtam mint a turmixgép, azt se tudtam hol az adott szín 😄

Per Aspera Ad Inferi.

Hegi90
ja igen, most veszem észre, hogy bent marad a F.lux

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Rage47
8.7 😊

morcosqtya
10-re max holnap délelõtt pihent szemmel tudnám kihozni.. talán.

Guren
ott én sem, felcseréltem a két színt.

kifli
8.2 de elõször nem pont aztcsináltam amit kellene az inverznél 😄
morcosqtya
Reggel 7:00 óta monitor(ok) elõtt ülök (-1 óra ebéd), szerinted mennyire örült a szemem a quaternary-nál? 😊)

Calver
7.7

"The trees move. Do you not see it?"

Guren
nekem 8.7 elsõre, de egyet nagyon elbasztam véletlenül 😞

Hegi90
7.0

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Guren
SzirmosSzisza

Hát persze, hogy az volt. Akik halálra ítélték, azok is megmondták!

SzirmosSzisza
Amerikai kém volt, nem tudom mi a francra gondolt :/

Dzsini

Büdös Bohóc
sajnálatos

szerintem nekik teljesen természetes, hogy így kell játszani
Adaaam
Ez valami játék? Rosszat fogok álmodni <#wilting>

everything's better with music