35806
IWimv2m.jpg
  • Evoluti0N
    Pc Humor helyett itt az ideje átnevezni a topicot PC depresszióra.
  • Pio
    Azért itt 5, max 10 ezer forintos befektetésekről van szó.
    Ha valaki 200ezres okostelefont vásárol ott szerintem simán állhat ez a háttérben, de még a mai magyar átlagkeresettel is negyed-félévente ez 10ezres összegnél nem érzem azt, hogy ez olyan jelentős tényező lenne.

Inkább arra akartam rávilágítani, hogy néha a kevesebb több. Mint amikor valaki szereti a hamburgert, de ha minden nap, egész nap azt kell ennie akkor pár hét-hónap után már elege lesz belőle.
  • plu604
    A számból vetted ki a szót Dzsini, én fordítva csinálom: lewarezolom, kipróbálom, ha tetszik, ha elszórakoztatott, megveszem, akkor is ha már végigvittem. Nem adok ki kapásból egy rakás pénzt a megérzéseim alapján.
    És mielőtt bárki vádolna: majdnem 95 játékom van steamen, ebből kb. 65-70 humblebundle-ről.
  • Zero 7th
    Ne ezt szerencsére elkerülöm. Már azt, hogy ha valami szar, akkor ennek ellenére úgy érezzem, kötelező vele játszanom, csak azért, mert pénzem van benne.

Egyrészt dobtam már el játékot úgy, hogy még bőven bukta volt, pl BF3 kb két hónap nem túl intenzív szarakodás után kuka, World of Tanksban még mindig áll néhány ezer aranyam, és soha nem fogok vele játszani. Ez nálam nem szempont. Inkább előre próbálom eldönteni, mi az, ami érdekelni fog. Mostanában egyre kevesebb ilyen van.

Másrészt az nem igaz nálam, hogy izzana a kábel a letöltéstől. "Nagy" játékot kb két-háromhavonta szedek le, miután pár hetet győzködtem magam, hogy jó lesz az, olvasgattam a pozitív véleményeket, stb.
    Aztán leszedem, játszom vele egy délutánt, esetleg egy fél hétvégét, aztán kb másfél évet pihen a vinyón, arra várva, hogy esetleg majd egyszer lesz még hozzá kedvem... aztán letörlöm.

És nem várok sokat egyébként, csak hogy játszható legyen. Aztán kapom az arcomba a zsebkendő méretűre szabdalt picsányi pályákat, a retardált és szarrászkriptelt AIt, a végletesen elcseszett irányítást, meg a kisegítőiskolai szintre butított játékmenetet.

Nem az a baj, hogy nem hozza azt az élményt egy mai játék, mint anno az első a kategóriájában. Az a baj, hogy nem hozza azt a minőséget. Mit nem adnék azért, ha ma is lenne egy Bullfrog vagy egy Microprose szintű fejlesztő... De nincs. Vagy ha van, akkor gyorsan felvásárolják a kiadók, és tönkrekúrják izibe'.
  • Dzsini
    Másik oldalról: "ha már fizettem érte, csakazértis jól fogom érezni magam, ha a fene fenét eszik is" - amit írsz, az egy magyarázat a teljesen természetes, és mindenkiben jelen levő önigazolásra (önámításra), ha van érzelmi, anyagi befektetésed az ügyben, akkor a hibákat jobban elviseled, az előnyöket pedig felnagyítod.
    Nem csak a játékoknál van így, bármilyen árucikknél, de akár az emberi kapcsolatokban is.
  • Pio
    Én azt figyeltem meg magamon, hogy ha megveszek egy játékot azt sokkal jobban megbecsülöm, kiismerem, megszeretem, mintha lewarezolom. Csak egy tipp, hogy esetleg ez is állhat a hátterében. Torrentre annyi játék megy fel, hogy képtelenség minddel játszani, éppezért leszedi az ember, felteszi és ha 1-2 óra alatt nem ad valami olyat, amitől össze-vissza kaksizza magát az ember, akkor már jön is a következő, csak előtte még az összes fórumra beír egy fikázást.
    Ellenben ha megfogadod, hogy évente ~4 játékot ami tényleg érdekel és tényleg hiszel abban, hogy jó lehet megveszel, rászánod a pénzt és az időt, hogy kiismerd garantálom, hogy legalább 3-at tényleg élvezni fogsz.

A másik hiba, hogy mindenki várja minden játékkal azt a katarzist, amit élete első komoly RTS-e, FPS-e, satöbbije jelentett. Ez nyilván nem fog megtörténni, mindenből csak egyszer can első és mindenbe belefásul egy kicsit az ember.

Tudom, hogy ezzel nem leszek túl népszerű, de én ebben a "régenmindenjobbvolt" jelenségben nem igazán hiszek...
  • akyyy
    nemjo
  • Fura Alak
    42
  • akyyy
    Mi lehet a megoldás?
  • Blum
    Ha nem teszel fel kerdest akkor mire valaszoljunk? En 2 kijelento mondatot latok ott.

Tessek jofej leszek,itt egy valasz: ok.
  • akyyy
    44 komment, és erre senki se válaszol. szemetek vagytok
  • LasDen #30857
    PGA Tour. Golf és hadihajók....:D
  • Hegi90
    wii-t csak nintendos játékokért érdemes venni, de azokért NAGYON.
  • HunnernesKonge
    Totál egyetértek veled, azok a játékok évek óta egysíkú, önmagukat ismétlő, klisés, eredetiséget mellőző profitmaximalizált termékek. Olyanok mint a spanyol paradicsom. Szépek meg minden, de az ízük szar.
  • Zero 7th
    Nyilván nem az exkluzívokról és főleg nem Wiiről beszélek, hanem azokról, amiket PC-n is látok, de vannak konzolra is, ami a felhozatal kétharmada-háromnegyede.
  • HunnernesKonge
    Nem akarok nagyon belemenni, mert mégiscsak PC-s topik, de a Wii U-n pont hogy nem azok a 3rd party multiplatform címek az érdekesek amik mindenhol vannak, hanem azok amiket a nintendo maga -vagy szoros felügyelet alatt tartva a fejlesztőt- ad ki.
  • NandorHUN
    Részben igaz, de azért minden évben van 1-2 cím ami szerintem nagyon jól sikerül.
  • Zero 7th
    Ez nem PC-s jellemző, ezek a játékok konzolon is pontosan ugyanolyan szarok. :P
  • Zero 7th
    NA NE!

Oké, akkor ne adj tippeket, ha szerinted az Absolution vállalható volt... :D
    Kb ez volt róla a véleményem.
    És még csak le sem írtam mindent, pl hogy olyan a lopakodás játékmechanikája, hogy száz fekete öltönyös közt fekete öltönyben azonnal kiszúrnak, rikító sárga csirkeruhában meg tökéletesen rejtett vagyok.
    Vagy hogy a sztorin is tökön szúrom magam, 47 hidegvérrel kinyírja a kontakt csajszit, majd EZEN felbassza az agyát, és bosszút akar állni...
    Meg a kis pályák, a borzalmas irányítás, a szarrászkriptelt mindenség.

Ez _A_ legrosszabb A-kategóriás játék az utóbbi időből. Egyszerűen MINDEN szinten elhasal. Étékelhetetlen digitális hulladék.

Többit majd csekkolom talán, Borderlands kivételével, az első részét coopban halálra untam, pedig az nem kis szó. Bár ami azt illeti, újabban egész gyakori a dolog. Régebben azt gondoltam, hogy coopban, haverokkal ökörködve minden szarral el lehet lenni (lásd Serious Sam), de a Borderlands és a Dead Island rácáfolt erre, azok annyira szarok, hogy coopban sem jók.
  • HunnernesKonge
    #PCWiiUMasterRace
  • Hegi90
    konzolból én is csak wii u-t vennék
  • HunnernesKonge
    Érdekes, akkor nem én vagyok a hülye, hanem tényleg szarok a PC-s játékok. Szintén zenész... CS:GO-n kívül ami kb csak a neve miatt maradt meg elfolgaltságnak, csak és kizárólag indieztem az elmúlt 3évben.(meg a wow, de az ugye betegség). Aztán múlt héten vettem egy Wii U-t. Azóta újra mosolygok. Nosztalgia vagy miafranc, nem tudom, de úgy látom, ők még szórakoztatnak, nem profitot maximalizálnak.

/nem fizetett, de hirdetésnek tűnő kontent/
  • Evoluti0N
    Csak tavaly két olyan játék is megjelent, amik simán benne vannak minden idők legjobb játékának top 10-es listájában. Az egyik a The Last of Us, a másik a GTA 5. Ez nem azt jelenti, hogy más jó játék nem jelent meg a múlt évben, de az a kettő a legkiemelkedőbb.
  • LasDen #30845
    Szerintem a Hitman Absolution teljesen korrekt. Változott sokban az elődhöz képest, de nem a velejéig romlott.
    A Farcry 3-nak is jó sztorit írtak, amihez jó főgonosz és jó gameplay is társult. Én meglepően élveztem.
    A Bioshock Infinite-ről meg egyenesen ódákat zengenek, hogy a legjobb shooter az utóbbi időben.
    A Borderlands 2 is hasonlóan magasra van emelve.
    A Dark Souls 2 is a világ legjobbjának lett most kikiáltva. Vagy a legnehezebbnek?
    A Max Payne 3 is egy korrekt kampány volt. Jó zenével, kicsit rengeteg átvezetővel, de jó lövölde.

És amiket én mostanában játszom, és élvezem: Injustice - Gods among us, Rising Storm/Red Orchestra 2, DayZ, Chivalry, Crusader Kings II és Football Manager 2014

• Zero 7th
    Ööö, néhány tipp, esetleg? Hátha olyat mondasz, amit nem próbáltam, és esetleg bejön...
  • Zero 7th
    Nyugodtan... Köteled van, vagy adjak?
  • Evoluti0N
    Jaj ne! Ez a szöveg. Ettől tudnám felakasztani magam.
  • LasDen #30841
    nem feltétlenül a játékokkal van a baj. van amelyik kellemesen végig játszható.
  • Hegi90
    hipster vagy
  • Zero 7th
    Elmúlt 3-4 évben vagy régi, vagy indie játékokkal játszottam, szinte kizárólag. Az a néhány A-kategóriás szemét, ami esetleg témájában felkeltette az érdeklődésem, záros határidőn belül unalomba fulladt és nem játszottam végig.

A kedvenc sorozataimat sorra lelőtték vagy kiherélték, vagy kiherélték AZTÁN lelőtték. Nem egyet, hanem vagy féltucatnyit. (Hitman, Thief, Space Marine, Dawn Of War, Battlefield, stb.)

Indie játékok lekötnek, szal nem azzal van baj, hogy kiégtem volna, és nem kell a számítógépes játék. Egyszerűen a felhozatal szar.

Ha ez sznobság, hát legyen, sznob vagyok.
  • LasDen #30838
    Meg rengeteg indie title. Bár ezek között gondolom van már kiadott, folytatás is.

Microsoftnak is volt ilyen
  • Hegi90
    thx
  • Hegi90
    amúgy én tudok 3-ról, ebből egy ami blockbuster lesz, a The Division.

A másik kettő azok valami platformerek, nem jut eszembe egyik címe sem, kb 10 dolláros steam greenlight szintűek.
  • LasDen #30835
    vannak játszható játékok, csak te vagy sznob...:D
  • LasDen #30834
    Let it Die, The Division, The Crew, Bloodborne, Evolve, Project Spark, Destiny, No Man's Sky, The Order: 1886, és még nemtom mit hagytam ki...
  • Zero 7th
    Érdekel az valakit? :P

Olyan szinten full érdektelenné vált az A-kategória, hogy a legkevésbé sem érdekel, hogy milyen új külsőt álmodtak meg a 10 éve változatlan játék köré...

Komolyan, olyan szinten ötlettelen kaptafa szarokat produkál újabban az ipar, hogy lassan évek óta egyetlen játszható játékkal sem találkoztam.
  • Hegi90
    volt amúgy olyan játék e3-on ami nem folytatás, hanem új cím?
  • pimppi
    vmiert nem jon be itt a kep :/
  • pimppi
    Nahát, gta v hangulatát meglovagolva csak nem Los Angelest választották ők is?