35806
IWimv2m.jpg
  • morcosqtya
    Pedig jó egy ízlésesen kivilágított gép (nem feltétlenül RGB). :)
    Nem, nem vagyok vérpistike, 40 felett vagyok, magányos frontend fejlesztő, és nem mutogatom senkinek, csupán nekem így tetszik a gép:
    És Tali kislányom is oda szeret bebújni magányos estéken mert ott jók a fényviszonyok.... :)

• morcosqtya
  • Count Adyn
    Az RGB mániával egyetértek, viszont a billentyuk háttérvilágitása kurva jo ám a fekete bill en este hogy lássam mit nyomok:)
  • zsgaby
    A lényeg a végén van. Ha már van a gépemen miért ne használnám :)
    Én még szervízeltem 10-15 éve olyan brand gépet, amin olyan lassan éledt fel az usb port, hogy a bios menübe csak ps2-vel tudtál belépni. Igaz ez régen volt.
  • Fura Alak
    Nem mindenki vérpistike, hogy minden világítson mint egy diszkó, ez az RGB mánia csakis arra jó, hogy a műmájerek lenyűgözzék a szomszéd gyereket.

Nem mindenki szkriptel.

Szintén nem mindenki vérpistike, hogy mindenbe bele akarja dugogatni, én pl. gépszerelést leszámítva nem szoktam ki-be huzigálni a gépemből a billentyűzetet.

Aki nem tud bedugni egy PS/2 kábelt, az inkább ne nyúljon semmihez, max a bekapcsoló gombhoz...
  • SzirmosSzisza
    Itt egész szépen össze van szedve, emberek nagyobbik részét ez mondjuk nem érint/érdekli (igazából pont úgy ahogy engem pl azok nem amiket te soroltál fel előnynek). Illetve, ha valaki szeret még Windows 7 telepítéssel szopni (tudom tudom már ki lett itt tárgyalva), akkor 1 élmény tud lenni, ha nincs (elég) USB2 port a gépen.
  • takysoft
    És szerinted miért jobb? :)

Mert a multimédiagombokat nehézkesen kezeli, makrózást konkrétan nem tud, világítást meghajtani árammal meg főleg nem.
    Emellett az USB plug'n'play, míg a PS/2-nek eleve be kell lennie dugva a gépbe indításkor.

Akkor azt se felejtsük el, hogy az USB 'lobbi 5 centért' egyik eredménye, hogy míg a PS/2 vackodat max PC-ben használod, addig egy USB-s billentyűzetet rádughatsz kb bármire. Okostévé, Playstation, akár telefon is (OTG kábellel)

USB-n nem mellesleg lehetőséged van USB hub-os billentyűzetet használni, vagyis a pendrive-ot, egeret dughatod közvetlenül a billentyűzetbe.

És akkor ott van még, hogy ha vérpistike rosszul dugja be a PS/2 eszközt, akkor simán elhajolhatnak a tüskék, és dobhatod ki az eszközt, míg az USB strapabíróbb ilyen szempontból.

Emellett a PS/2 előnyei:
    -Fel lehet kelteni vele a PC-t alvó módból, ha az alaplap támogatja (ma már sok nem, mert amúgy biztonsági rés)
    -Valamivel kisebb a késleltetése, mert port és nem bus. De gamer legyen a talpán, aki ezt észreveszi. Ezt max kimérni lehet.
    Utoljára szerkesztette: takysoft, 2019.05.28. 16:57:45
  • PeeTeR

• PLaci #35355
    És az emberek is anatómiailag helyesen vannak lerajzolva benne.
  • biomage
    elsőre én is jack dugóra gondoltam, de nézd meg jobban, a csatlakozó túl rövid és túl vastag, a jack dugó inkább hosszú és vékony :), és a vezeték túl vastag jack dugónak :D
    Utoljára szerkesztette: biomage, 2019.05.28. 01:11:40
  • Beast Machine
    Ha a Minionoknak új házirendet hoz a főnökük, akkor az egy új Gru Policy?
  • PLaci #35352
    Egyrészt: Az a zöld egy Jack dugó, a másik kettő a mikrofon (rózsaszín), és a line-in (kék).
    Másrészt: A PS/2 nem rosszabb, sőt billentyűzeteknél szerintem jobb is az USB -nél, csak sajnos jobb az USB marketingje, a gyártók meg 5 cent / termék nyereségért az anyjukat is eladnák.
  • Palinko
    Nekem a billem PS2-es és én egyébként sajnálom hogy alig használják már a szabványt. Persze tudom tehetnék az egérre átalakítót de annyira nem érdekel, meg van hely, de mindig is hülyeségnek éreztem hogy elvesz 2db usb helyet az egér meg a bill, miközben a modern lapokon is ott van még néha a ps2-es port igaz már csak egy darab általában. Mivel bill meg egér nélkül emígy sem indítanánk gépet nem értem miért nem maradhatott meg külön és 2-vel több usb portunk marad, igaz cserébe már nem csak 4 darab usb van legtöbb lapon de hát attól függetlenül, teljesen feleslegesen veszünk el helyet miközben olyan nagy előnyt nem biztosít az usb, bár gondolom a saját processzoros egerekhez meg billekhez kell, de egy visszafelé kompatibilis ps3 megoldással még mindig jobban jártunk volna.
  • biomage
    uncsi szőke nős vicc.
    csak most vettem észre, zöld PS2 csatlakozó? ki hagynál olyan egeret? :D jó régi kép lehet ez
  • Szabi #35349
  • SzirmosSzisza
  • Kissssss0 #35347
  • zola2000
    VPN szolgáltató cégek részvényeseinek tetszik.
  • pxxl
  • zola2000
    Van egy kis hiba a géppel

https://youtu.be/5BZLz21ZS_Y

https://youtu.be/GpgmOg7XzR0
  • Kissssss0 #35343
    ijesztő hej ez az internet... teli van villogó, mozgó, felugró képekkel, állítólag ezek reklámok.

• RelakS
    szép kis gyűjtemény :)
  • SzirmosSzisza
    https://web.archive.org/web/20180623153852/https://gdprhallofshame.com/ van itt is pár
  • Dzsini
    Sok nem európai oldal van, ami úgy döntött, hogy nem szórakoztatja magát az EU előírásaival - megnézték, hogy az olvasóik elenyészően kis része jön innen, reklámbevételt nem hoz nekik, úgyhogy egy egyszerű és logikus megoldást választották.

Már amikor az egész GDPR dolog élesedett, akkor mutattak egy csomó ilyet - még nagyobb újságoldalak is. Aztán volt, ahol idővel kikalapálták, de sok helyen nem. Minek?
  • RelakS
    Eddig ez az első, amibe botlottam.

Viszont ki gondolta volna, hogy lesz ilyen, mi?
  • Dzsini
    Rengeteg oldal van, ami így oldotta meg a GDPR-t.
  • RelakS
    Ha az EU-ból jöttél, akkor nem jár neked tartalom!
  • Fura Alak
  • Jim Morrison
  • Kissssss0 #35334
  • ximix #35333

gif
  • pxxl
  • LasDen #35331
    nem, nem igazán
  • broman191
    Biztosra ment, megnézte nincs-e 'python' a szoknya alatt, ázsiaiaknál kérdéses...
  • ximix #35329
    "Mindig csak a programozás az érdekli" :)

Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.04.11. 22:17:40
  • SzirmosSzisza
  • pxxl
  • Jim Morrison
  • Metalmilitiakid
    Nekem a V gombon van a régi billemen egy olyan mélyedés hogy már csak a szentlélek tartja egyben, mert az Push to talk gombom mindenben :D
  • mtibee