35802
IWimv2m.jpg
  • SzirmosSzisza
    Gondolom Ő a beépített támogatásra gondolt, mert VPN ugyanúgy fut Windows 7-en is :D
  • maffioso
    Mit értünk out of the box alatt? Letöltöd, telepíted és fut. Előző melóhelyemen volt muszájból Win7, de az arcomat kapartam már tőle. Iszonyat körülményes bármilyen célra kb a 10-hez képest.
  • RelakS
    Ja, hogy vesszőket használhatott volna?
  • artschi
    Először nem tudtam, mi az "ecseg dvd iro" , aztán rájöttem...
  • KM
    OMG
  • morcosqtya
  • SzirmosSzisza
    Víruskeresés teljesen felesleges, ha nem warezolsz (bár valami Windows Defender van benne), ISO mountolás szintén, VPN meg fut rajta ugyanúgy, Win10 nem tudom mit támogat, de szerintem OpenVPN-t vagy Wireguard-ot úgyse out of the box, mást meg nem igen használnék. Egyedül a dx12 ami miatt váltanék, illetve, hogy mostanában egy pár játék random crash-el w7-en (Apex és RoE legalábbis).

Amúgy még anno mikor kijött ismerősnek valamiért 10 másodperc alatt indult el egy Notepad és nem értette miért, aztán kiderült, hogy az volt a probléma, hogy IPv6 rosszul volt konfigolva és miután kikapcsolta instant indult, szegényke biztos timeoutig várt mikor haza akart telefonálni indításnál :D
  • takysoft
    nincs benne víruskeresés, spyware keresés, nem tud ISO-t mountolni, nincs VPN támogatás, és mérhetően lassabb és több ramot eszik :D

arról, hogy az Aero felület a mai napig folyton összeszarja magát bizonyos játékok alatt... már nem is beszélnék többet.

nyilván ramot nem eszik annyival több, és nem is olyan sokkal lassabb.
    a funkciókat 3rd party szoftverekkel megoldhatod
    Aero-t meg ki lehet kapcoslni, ha zavar....

de ettől még a Win10 a végleges windows.
    Utoljára szerkesztette: takysoft, 2019.02.20. 13:01:08
  • SzirmosSzisza
    Beváltan működik, nincs telenyomva annyi telemetriával hogy lassuljon. Ráadásul 2020 után is az extra 3 év support megoldható $200 körül :D
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2019.02.20. 09:48:22
  • maffioso
    Milyen indíttatásból raksz (pláne új alaplaphoz) win 7-et? Még mindig nagyon sok helyen látom, hogy foggal körömmel ragaszkodnak hozzá emberek, de nem tudom miért.
  • pxxl
  • ximix #35308
  • takysoft
    Olcsóbb megoldás is akad :)
  • Musachy
    NAS
  • zsgaby
    Én azért még használom, Ezzel másolom a gyári audio CD-ket a kocsiba. Mert autóba gyári lemezt nemrakunk :)
    A 15 éve írt arany philips-eim a mai napig olvashatóak :)
  • PLaci #35304
    Vegyél egy USB-s külső házat neki. ;)
  • Aquir
    nagyon számít a minősége, hogy hol gyártották a lemezt, a tárolási környezet, emiatt különbözőek az időtartamok.
    Utoljára szerkesztette: Aquir, 2019.02.17. 23:14:55
  • benőmenő
    Van olyan eredeti CD-ROM játékom, ami 10 év alatt megrohadt a polcon. Szerencsére nem volt másolásvédelme.
    Kicsit idősebb, szektorhibás Samsung HDD-n még mai napig meg van a Dragon Ball összes, csak már nincs IDE csatlakozó az aktuális alaplapomon. :(
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.02.17. 23:05:09
  • Aquir
    jah. A lényeg hogy a merevlemezen időnként fel kell frissíteni a fájlokat mert a mágnesesség sem tart örökké, a korongot meg csak egy megfelelő helyre kell elrakni és ellenkezőleg: lehetőleg nem hozzányúlni sokszor :)
  • takysoft
    Tény, de kevés itthon az EMP :D
  • adam46
    Én már 6 éve nem használok olvasót. Ha új gépet telepítek, akkor rádugom a netet, amint felrakta a windows-t, már net is van és letöltöm, felrakom. :D Vagy ha nagyon gáz van, akkor pendrive és csók.
  • SzirmosSzisza
    Nem mindig van ám net, sőt néha még az USB is necces (USB3 általában nem megy out of box w7-en, és újabb alaplapkon 1-2-nél nincs több usb2, az meg ugye egér + billnek kell :D), akkor nem túl mokás driverrel szenvedni. LAN party miatt szívtem ezzel elég sokat mostanában, de már le van töltve minden alaplap/gép kombóra a driver, szóval lehet simán cserélgetni az SSD-t.
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2019.02.16. 22:35:42
  • Aquir
    Csak a legfontosabbakat mentsd rá nyilván. Az egyetlen digitális adathordozó típus, ami túlél egy EMP-t :D Egy jó minőségű lemez több évtizedig eláll.
    Utoljára szerkesztette: Aquir, 2019.02.16. 22:34:51
  • takysoft
    Most kezdjek neki a 8 terabyte adatom archiválásának várjunk csak... mire is?
    1700 DVD-re, vagy 160 bluray lemezre? (DL lemez, és feltételezve, hogy az adataim pont 50 gigás pakkokban vannak.... mert hát az ember nyilván bezipeli a 4K filmgyűjteményét...)

Nyilván a villámgyors írási/olvasási sebesség is csak segít... és akkor felejtsük csak el szépen a tényt, hogy az optikai lemez konkrétan szörnyű archívumnak, mert 10-15 év alatt magától szétmegy molekulárisan annyira, hogy nem lesz olvasható....

Vaaaaaaagy... NAS... felhő, mint ahogy a nem teljesen hülye emberek csinálják :D
  • Aquir
    Archiválásra jó az optikai.
  • takysoft
    1. netről töltsd le a legfrissebbet, a dvd-s verzióval csak rosszul jársz.
    2. ténykérdés :D
  • morcosqtya
    1. Alaplapi chipset drivert (esetleg ethernet drivert) az alaplaphoz adott dvd-ről telepíteni friss konfignál...
    2. kávét, kólát belerakni

ezekre még mindig jó.
  • takysoft
    Mai házakon nincs. Oda megy általában a hűtőblokk
  • benőmenő
    Legutóbb akkor használtam, amikor faternak rippeltem mp3-ba a cd-it. Annak is volt már vagy 3 éve.
  • SzirmosSzisza
    Nekem a házon már nem is volt neki hely kihagyva :D
  • Jim Morrison
    nekem nem asztalon van, így még arra se :(
  • adam46
    Mostanában már csak erre jó. :D
  • PeeTeR
  • Calver
    háttérsztorit, magyarázatot, valamit
  • PLaci #35285
    WTF?!?
  • morcosqtya