162
  • Palinko
    #162
    linuxban a kedvencem mikor megmondja hogy jaj hiba van megakarod javítsam vagy tökölsz vele te? nyomsz egy i és kész vége megvan :D

    vagy más esetben, hogy valami gáz van de próbáld meg terminálban ezt a parancsot. beírod és működik minden, vagy kapsz több infót mi pontosan a baj.
  • lami321
    #161
    Lehet erosen tulzonak tunik. De hogy evekkel ezelott el hagytam a windows es el kezdtem a doglokkal komolyan foglalkozni. Es hogy mostmar muszaly neha hasznalni, vagy irni ra ezt azt. hat halal. Nem is magaval a windowsal van bajom mert hat jo egy csekely kepessegu operacios rendszer es kesz. Hanem az M$ nek a mentalitasaval. Mar az is haladas lenne ha az M$ technetes dolgokat hozza csomagolnak a oprendszerhez... Mert a legtobb pistike nem is ismeri azokat az eszkozoket. Evekig nem birtak be pakolni a xp telepitobe par sata drivert.. helyette csinalja az egyszeri felhasznalo, hat ez aztan felhasznalo barat...
    Igaz Linuxon el kenyelmesedik az ember. Ha valami kidoba egy hiba uzenetet akkor vagy egybol latszik rajta hogy merre micsoda, vagy par sorban le irja mi lehet a gond hol merre indulj el. esetleg mit csinalj. Azutan latni ujra windwosban hogy 8499-es hiba keresse fel a rendszer gazdat! Ez felhasznalo barat? Na meg folyton feltalaljak a spanyol viaszt, de minden trivialis szoftver szabadalmukon lovagolnak... Meg azon a rakas sz@ron nem tudom mit lovagolnak reg meg kellett volna nyitni a forras kodokat. Jah de akkor 2 nap mulva a legujabb virusok lepnek el a felhasznalokat:D De szerintem rohaly hogy sulyos tiz ezer forintokert - jolvan elhiszem sokaknak jol megy de nekem nincs keret ilyen hulyesegekre mint Windows, MS office, etc... - meg kapod a program leforditott binarisat egy adott architekturahoz optimalizalva...En Tamogatom a Microsoftot es remelem minnel dragabban fogja adni ezeket a selejtes termekeket, es jol meg tomi a zsebeit. Es tenyleg remelem valahogy eleri hogy kotelezo legyen meg vasarolni a szoftvereket. Bar az nem all erdekeben mert tomegesen partolanak el az otthoni felhasznalok... Es ha mar a munkahelyen sem visitana a titkarno mert otthon is a pingvines hulyeseget kell hasznalni es van rajta sokkal jobb jatek mint a pasziansz... El jonne az M$ vege:D:D:D:D:D:D:D:D
  • balee66
    #160
    A két bekezdést úgy akarod beállítani, mintha az első a második következménye lenne (ok-okozat), pedig egyáltalán nincs így.
    Hidd el, ha a Linux elterjedtsége akkora lenne mint a Windowsé, ugyanannyi vírus lenne Linuxra is.
  • Palinko
    #159
    a hackerek igen is fejleszthetnek op rendszert, és nem szükségszerű számítógéppel bűnözniük tudod válaszd ki a kakukktojást, white hat, red hat, black hat :D

    a wikipédiáról:
    "A Hacker kifejezés alatt olyan számítástechnikai szakembert értünk, aki bizonyos informatikai rendszerek működését a publikus avagy a mindenki számára elérhető szint fölött ismeri. Ezek a szakemberek a számítástechnika egy vagy több ágát rendkívül magas szinten művelik, nagyon gyakran ők azok, akik „létrehozzák” azokat az eljárásokat amik alapján a számítógépek vagy a hálózatok működnek.

    A szó eredeti jelentésében olyan nagy tudású szakembert jelentett, aki szakmáját lelkesedésből is űzte, akár „művészi” gondossággal; számos való történetet és „legendát” találunk a hackerekről, akik lehetetlennek látszó dolgokat voltak képesek előhozni egy-egy eszközből.

    A számítástechnika és a hálózatok elterjedésével, illetve a hálózati elérés akadémiai (tudományos) használata helyett megjelenő kereskedelmi szolgáltatás jellegű változásával a nagy szaktudással rendelkező emberek összetétele is megváltozott. A nagy tudású szakember mélyen ismeri a számítástechnikai rendszereket, ezáltal képes lehet egy adott rendszerbe „betörni” (azt illetéktelenül használni), avagy amennyiben valamilyen motiváció hatására cselekszik, képes onnan információt a saját maga vagy mások számára eltulajdonítani. Ezek a szakemberek gyakorlatilag a számítástechnika egy adott vagy több részének rendkívül magas szintjén vannak, amelyet folyamatos önképzéssel arra a szintre fejlesztenek, amikor már önmaguk fedezik fel az adott biztonsági réseket egy adott operációs rendszeren,- avagy az interneten meglévő kommunikációs szabályrendszerek, protokollok mechanizmusának biztonsági hibáira jönnek rá."

  • MiZY
    #158
    Segitek! :)

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Hacker
  • MiZY
    #157
    Nezz utana surgosen, hogy mi a hacker szo jelentese! :)
  • FefeeX
    #156
    már a neved is megmondja a frankót, de a hejes... bocsánat, a helyesírásod is hagy némi kívánnivalót maga után. Amúgy nem beszélsz annyira hülyeségeket, csak Te meg másik oldalról esel erős túlzásokba.

    Érdekes a "komolyabb" egyetemek közül soknál Windows XP az oprendszer, és Server2008 a szerver rendszer, ahogy rengeteg multinál is... Pedig dolgoztam már 1-2nél... Emellett van még párról infóm. Minden esetre amit írsz tény, nem a linuxtól lesz biztonságos a rendszer, hanem attól, hogy valaki ésszel használja-e. Amennyiben sok éve vírusirtó nélkül és tűzfal nélkül használja a wint, de nem nézeget "olyan" oldalakat, nem tölt le "olyan" fájlokat, és nincs rendszergazdai jogosultságokkal bejelentkezve, szinte már védett is a legtöbb dologgal szemben. (Emellett azért vicces az a kijelentés hogy "még egy darabbal sem volt dolguk", nyilván víruskereső nélkül tudna róla ha vírus lenne a gépén )

    A hackerek meg általában nem szoktak rendszert fejleszteni
  • lami321
    #155
    folytatasa:
    3, Mindenki tesz a velemenyetekre, mert valahogy azok a hackerek velemenye mervado akik atlatjak es nap mint nap foglalkoznak fejelsztik a rendszert.
  • lami321
    #154
    Sokan hangoztatjak ezt az egysegesedik a linux... Nem fogjatok fel hogy 1, a linux kelloen el terjedt, mert szanalmas peldaitok nem terjed tul az idiota felhasznalo dolgokon arrol nem tehetek. De komolyabb helyeken, normalis egyetemeken, vagy csak ahol szukseg van nagy rendelekezesre allasra, stabilitasra, rugalmassagra a windows alkalmazasa meg csak viccnek sem merul fel.
    2, senki nem akrja hogy te is linuxot/solarist/bsdt/etc.. hasznalj mert attol hogy linux/solaris/bsd/etc... nem lessz biztonsagos hanem attol lessz csak biztonsagos hogy te tudod hogy mit csinalsz. Nem ugy mint a windows felhasznalok azon alfaja akik mondjak hogy ok mar 3 eve virusirto nelkul hasznaljak a gepet es meg egy darabbal sem volt dolguk!...
  • Palinko
    #153
    2 lépcső már megvan, sok ország használja a linuxot, európában még scak kóstolgassák de ha jó visszajelzések jönnek az robbanhat is...

    a cégek a 2. lépcső ott is egyre népszerűbb, mert vannak olyan helyek ahol nem kelleneke speciális dolgok.

    az oktatás is lassan jön, hogy ne csak infó egyetemen legyen róla szó, hanem általános suliban is (ez tanárfüggő vannak helyek ahol már oktatják)

    szóval nem robbanás lesz ne is várd, de egyre komolyabban kell venni, és nem azért növekedett a tábor mert több gépet vettke. az ubuntui.hu ra pár hónap alatt 1000 ről 5000 re nőtt a regisztráltak száma, most nem is tudom hogy hol tartanak de ha érdekel megkérdezem, ez azért elég meggyőző sztem.
  • drzen
    #152
    Pontosan azt akarom mondani amit írtam. A véleményem szempontjából mellékes, hogy eredetileg mire írták vagy mire nem optimalizálták, mivel tényeket soroltam fel, nem szubjektív benyomásokat.

    Továbbra is a tényeknél maradva, a CS4 nem rosszabb mint a PS6, ill. nem azért jobb a CS4 mert több filter található benne. A jelenleg elérhető Adobe szoftverek nagyrészét lehet telepítés nélkül futtatni (Thinstall) és ebbe a Photoshop is beletartozik.
  • tomcsa4
    #151
    Értelek, de én nem jelenteném ki, hogy sebezhetetlen. Megmutatták már, hogy nem az (firewire). És én már 2000-től hallom, hogy a Linux így leveri majd a Windowst aztali környezetben és úgy. Igen nőtt a bázisa (mert ugye nőtt a számítógépet birtoklók száma és a Linux részesedése nem csökkent), de még mindig sehol sincs. Nem, nem az MS-nek köszönthetjük, hanem a Linuxnak. Mert már 10x volt rá leehtősége, hogy elterjedjen.
  • Attila1234
    #150
    A Linux-szal és a Windows-zal kapcsolatos véleményeded nem vitatom, mert minden egyes bejegyzéseden látszik, hogy alaposan felkészült, tájékozott informatikus vagy, de a Photoshoppal kapcsolatos kijelentéseid nem teljesen állják meg a helyüket. Talán az ezen a linket elhelyezett információkból neked is sikerül tanulnod valamit:

    Photoshop history
  • gettoharcos2
    #149
    a linux alapjaiban és gyökeresen a legmesszebbmenőkig multijúzer... nemcsak a grafikus felület betöltődése után (winlogon.exe) válik multijúzerré, hanem már a kernelmag betöltődése után... ilyen szinten alapjaiban el van szeparálva a júzer(ek) és root munkaterülete... a viszta esetében átvett, lekoppintott, de szánalmasra sikeredett , a sudo mintájára elkészített móka, az UAC pedig több kárt csinál, mint hasznot, az eredeti funcióját elvégezni NEM képes, viszont lassítani, szabotálni a felhasználó(k) és a rendszergazda munkáját, megkeseríteni az életüket azt igen.

    Linuxon magyarán SOHA nem lessz szükség sem vírusirtóra, sem spyware removerre, mivel elég megbízhatóan működik a beépített júzerszeparációs és virtualizációs védelmi rendszere.
  • gettoharcos2
    #148
    És a fotosopp 6.0 is... a CS4 az nem , viszont a Photoshop CS4 még 2080-ban sem fog annyit tudni, mint a Photoshop 6.0 a hozzá időközben elkészült 12986231875623875942513462 effekt és egyéb pluginekkel együtt, hiába is hízott fel azóta fél gigabájtra (csak a telepítő !) ... és a Photoshop CS4 soha nem fog telepítés nélkül , standalone egy másik Windowson , a feltelepített könyvtárból elindulni, mint a Photoshop 6.0 ....
  • tomcsa4
    #147
    Maximum akkor, ha elterjednek ezek az internetfelhők és esetleg az OS-t sem kell telepíteni, hanem csak csatlakozni hálózatról. Így lehetne csatlakozni Linux disztrókhoz, Windowshoz stb, de ilyen meg sohasem lesz. Ennyit erről. Vagy egységesedik a Linux és akkor elterjedhet, de akkor meg annyi a biztonságának. És a végén még kiderül, ohgy sokkal szarabb, használhatatlanabb, mint a Windows.
  • gettoharcos2
    #146
    a Windows XP elfut P2-esen.
  • tomcsa4
    #145
    Istenem ,egyesek azért elszálltak már keményen. A Linux ebben a formában sohasem fog világhódtó útra térni. Sohasem! Magyar linuxosok táboráról meg inkább nem mondok semmit (detto a négybetűs szó jut eszembe). Attól hogy valaki már x éve használja a linuxot és elbíbelődik vele (és a felét nem is látta még) nem lesz Linux profi, szóval felesleges az istent megjátszani.
  • FefeeX
    #144
    Mondom, értelmetlen, átforgatod amit mondok, meg költöd mellé a történelmet, Te, II. Tinódi Lantos SanyiX... Barom.
  • Sanyix
    #143
    Azt hogy indult el a p2-esen? :D
  • gettoharcos2
    #142
    Ha ezzel azt akarod mondani, hogy a Photoshop jobb, meg Windowsos meg stb... akkor már most felhívom a figyelmed, hogy natívban a Photoshop is Unix/Linux rendszerre íródott, csak később fordították át Windows-ra , amin meglehetősen lassúra és memóriazabálóra sikeredett... túl azon, hogy egyébként jómagam is azt használok.
  • Sanyix
    #141
    Legalább lenne önkritikád :D te írod hogy nincs linuxra ati és nvidia driver, meg van cáfolva, beírod hogy te nem tudtál telepíteni egy ati drivert, másnak meg sikerült, akkor is ők a hülyék, mert nem lehet mert neked nem sikerült.

    "aki nem úgy gondolja, ahogy te gondolod, egyszerűen szánalmas vagy."
    És még van pofád ezt beírni?

    Ehh.
    Jobb lenne ha az egyszeri felhasználó hinne nekem, mert akkor sikerülne drivert telepíteni, hozzáértés nélkül. De van amelyik nem hisz, mint pl te, így még mindig driver nélkül van...
  • Sanyix
    #140
    Paranccsorban sem állt fel a rendszer? Max te nem láttad... Nekem is sikerült egy ilyen, mivel az ati driver egyik fájlja hibásan töltődött be, és fekete kép. Ilyenkor szépen szöveges konzolra váltás gyorsbillenytűvel, és hoppá! Már van is szöveges felület... log megnéz hibát kijavít, ennyi.

    A linux nem támogat semmilyen videokártyát, a vindóz sem... max a driver amit felraknak hozzá. És tuti hogy a mobility is támogatott, hiszen ugyan az mint a sima, csak fejlettebb gyártástechnológiával gyártva, esetleg több energiatakarékossági jellemzővel.

    Akárhogy is erőlködsz, hülyeségeket beszélsz. Nem volt elég az hogy be lett linkelve mind2 hivatalos videodriver? Ők is baromságokat beszélnek?
  • FefeeX
    #139
    remélem ezt te sem gondoltad komolyan, mert akkor te is jelentkezhetsz a gumiszobába pattogni sanyix-szal egyetemben... :)
  • FefeeX
    #138
    jah, én vagyok a szar, közben neked fogalmad nincs a dolgokhoz. De ez alapjában véve veszett ügy, egy hozzád hasonló 20IQ-s növénynek bármit megmagyarázni... Szerinted mindenki hülye, aki nem úgy gondolja, ahogy te gondolod, egyszerűen szánalmas vagy. Nem kívánok többet veled foglalkozni, csak arra kérlek, hogy a baromságaid tartsd meg magadnak, és ne vezesd félre az egyszeri felhasználót, aki a végén még hinni is fog neked, mert nem ért hozzá...
  • Sanyix
    #137
    Dehogy nem volt, max neked nem sikerült értelmezni.
    Te gyerekkorodban mplayerrel játszottál le videot? Hmm. Akkor elég fiatal lehetsz. Amúgy azóta nemjátszol le videot? Megtiltották neked?
    Én még szeretnék sokáig filmeket nézni ha megengeded :D (BTW találj ki új személyeskedést, mert ez az "én már sokkal régebben ezt és ezt csináltam", ez olyan ovi középsős szint XD)

    A saját felületet, meg jobban kéne megcsinálni, és máris lehet vlc-vel streamelni (lehet mplayerrel is, azt nem néztem).

    A bugos programodat meg ne kend már az opengl-re :)
  • Sanyix
    #136
    Nem hazudok, max szerinted, mert nem vagy képes egy drivert feltelepíteni, és nem bírod elhinni, hogy több ezer embernek sikerült anno, de neked nem. Szóval nem fogod fel, hogy te vagy a szar, nem a program.
  • lami321
    #135
    weboldalaid statisztikajat kend a hajadra. PL http://distrowatch.com/ weboldal statisztikajan biztos latszik hogy Windows felhasznalok 1% alatt vannak... A windows halott dolog temetni kell...
  • lami321
    #134
    Latom mar le hulyezett helyettem mas ezert nem teszem meg ujra.
    De nincs olyan hogy Linuxos meg Windowsos program. Vanank operacios rendszerek vannak unix szeruek nem kell be szukulni hogy Linux van egy rakas basd,solaris disztribucio. A programok platform fuggetlenek vagy portoljak oket. Lehet hogy a windowsra sok progit nehez mert sok lib-el nem tette meg ezt senki, meg egyszeruen nincs ra igeny olyan kevesen hasznaljak. (mivel akit erdekelne ugyis unix szeru rendszert hasznal)
  • drzen
    #133
    Akkor én nyilván nem vagyok profi, mert a következő hiányosságok miatt alkalmatlan grafikai munkára a Gimp.

    Színenkent csak 8 bitet tud kezelni.
    Nem alkalmas színhangolásra (Monitor, nyomtató, scanner).
    Hiányos CMYK színkezelés (megoldható probléma pl. Scribus, de "nagyüzemben" ezeknek a használata nem hatékony).
    Levilágítási előmunkálatokra nem használható (ps, pdf, vágóélek, distiller).
    Nem megfelelő kompatibilitás a phothosoppal (mert ha psd fájlt kapsz azzal kell dolgoznod).
    Nincs rétegek csoportkezelése, szín, összekapcsolhatóság, vektor stb.
    Nem igazítja automatikusan a vágólap tartalmához a kép méretét.
    Nincs átjárhatóság az illustrator és az Indesign programok között.

    Nem azt mondom, hogy a Gimp rossz, mert nem az, sőt az egyik legjobb ingyenes képszerkesztő. Viszont azt értse meg már végre mindenki, hogy bár otthonra tökéletes, egy grafikai stúdióban használhatatlan. Mást ne mondjak ha ez a szakmád, nem túl sokat fogod mondogatni, hogy bocs főnök nem tudom megcsinálni mert a program nem tudja.
  • Alien_AM
    #132
    Nem ertem miert flamelsz mindenkinek eddig egy erved nem volt. Es pontositok en nem videot akarok mplayerrel lejatszni azt gyerekkoromban csinaltam mint most te.
    A problema az volt hogy 1080p koncertfilmet kellett volna stremeltetni ket orszag kozott egy sajat feluleten keresztul ami igazodik a ceg imazsahoz emellett 9 kamera kepet kellett integralni mindugy hogy 3d grafikai feluleten ezt eloben tudjak kezelni.

    Es en azt mondtam de latom nem fogtad fel, de mostmar az eletkorod is gyanus de az is hogy valaha lattal e unix-ot, hogy az ilyen media alkalazasokat winfos alatt konnyebb megoldani es sikerult is, mig linuxban bugzodott, felfogod mar?

    "Jó rég lehett, mert én 4 éve telepítettem először ati-hoz, és igen sokat értek"

    ahahah, sokat ertesz?
  • FefeeX
    #131
    Nem, egyszerűen nincs értelme tényeket írni, mert vagy hazudsz és letagadod, vagy negligálod és nem is arra válaszolsz.
  • FefeeX
    #130
    Kezdő linuxosként anno kb két éve, x1600 mobility-vel (előtte elég komoly számítástechnikai múlttal) semmit nem tudtam kezdeni vele. 3 nap volt, mire elő tudtam varázsolni a 3D-t, közben kétszer úgy meghalt a rendszer, hogy "parancssorban" sem állt fel. Ja hogy a mobility-t nem támogatja a linux? Ja igen...
    Figy csak tudom miről írok. A linux nem a hozzá nem értőknek készül, és azért van ott ahol, mert a hozzáértők többsége tahóházi paraszt, aki azt mondja guglizd ki. Napi másfél óra guglizás után pedig hajlamos vagyok abbahagyni az egészet a rákba. Az újabb verzióval (8.10) pedig érdekesmód megint nem volt alap 3D... Csak hogy megértsük egymást, ti beszéltek baromságot, de ezt már észrevettem, nem vagyok se win, se linux fan, mindegyiknek látom az előnyét. Itt bejön a Ti féle MAGYAR ÁLLATFAJ - csak a linux, aki ellene szól - ha igaz is, tagadunk mint a fene, és az egy barom...
    Emellett ha mégse tagadtok, akkor pedig negligáltok mindent, ami negatív info és igaz a "rendszeretekre". Nem mondom, ugyanez igaz a win-fanokra, de hát most nem is erről van szó.
    És nem is ez volt az alap probléma, hanem Sanyix elvakult baromsága, ahogyan feketében és fehérben látja a világot, és saját magából általánosít, holott köze nincs az általánoshoz.
  • Polllen
    #129
    Kis szövegértelmezési segédlet:

    Többen nem arról beszélnek, hogy csak netről lehet telepíteni, hanem arról hogy Sanyix megállapítása 'nincs net, nincs PC' hagy némi kívánivalót maga után...
  • Sanyix
    #128
    Eszed a kefét kisbarátom. Jó nagy baromságot mondtál :D nincs más már csak a személyeskedés.
  • B0nFire
    #127
    Merrefelé laksz te? Szívesen átvágnám felétek a kábelt...
  • B0nFire
    #126
    Még egy off, és befejeztem.

    Az általad belinkelt videón nem a GIMP rajzol, hanem a művész, digitális táblával, aminek kezelése 2009-ben már elvárás bármilyen fapados grafikai programtól. Az efféle videók jók, és lehet benne gyönyörködni, hogy "hú, de jól tud rajzolni/festeni, aki csinálta", de ez még a programról nem árul el semmit.

    Én hosszú évekig használtam a GIMP-et, amíg meg nem engedhettem magamnak a PS-t. Mondhatni készségszinten használtam, úgyszólván lazán, csuklóból. De amint PS-re váltottam, szinte fellélegeztem a megkönnyebbüléstől. Rájöttem, hogy a PS milliószor áttekinthetőbb, rendezettebb, és legalább 3x olyan gyorsan (hatékonyan) tudok vele dolgozni.

    Na, és nem szabad elfelejteni, hogy rengeteg alapvető dolog, mint pl. a rétegkezelés, először a PS-ben honosodott meg, csak később vették át más programok is. Fejlettségben tehát ráver az összes hasonszőrű programra.

    De nem a GIMP volt az egyetlen, amit évekig használtam, sokáig dolgoztam a CorelDraw-val, és PhotoPainttel, amihez képest a PS horror volt; egyszerűen minden ellenkezőleg működik benne, de ma már nem térnék vissza a Corelhez. És mellékesen a PaintShop Pro-hoz is volt szerencsém. Azzal is lehet dolgozni, ha valakinek van türelme kivárni, hogy egy blending mód megváltoztatásánál is állandóan preview ablakocskát töltsön be, amin aztán a grafika jó része nem is látszik. Talán még ez hasonlít a legjobban a GIMP-hez.

    Mondom, lehet velük dolgozni, de bosszantóan nehézkes módon. És ki szeret kézzel fércelni, ha van varrógép?

    OFF vége
  • gettoharcos2
    #125
    Ennél már csak akkor járhattam volna jobban (spórolhattam volna meg úgy jó 20 gigát) ha fel se telepítettem volna... remélem mások majd azért tanulnak a hibámból
  • gettoharcos2
    #124
    Rájöttem, hogy nem is olyan nagy hülyeség ez a kikapcsolós dolog és kikapcsoltam az egész Win7 flémet

    Úgy ahogy van az egész Win7-et kikapcsoltam és maradt a jó öreg XP
  • sathinel
    #123
    GIMP egy elég profi progi. Max az mondja hogy nem az aki nem ért hozzá.

    GIMP rajzolás

    Úgynézki profi munkára is tudják használni. Egyébként nézd át a hollywood-i híreket gimp, linux ügyben)

    kicsit profi Windows PC (Celeron 1.2GHz+512MB mem) * Gimp 2.2.14

    http://www.gimptalk.com/forum/gimp-art-galleries-and-resources-f35.html itt is láthatsz munkákat.

    + ingyen hozzá pár plugin:D
    http://registry.gimp.org/list_content

    Tehát ingyen használják művészek, filmesek,stb és szerinted semmire sem jó?:D