125
  • narumon
    "Akármennyire nem tetszik egyeseknek gyakorlatilag az egyházak tudnak egyedül a mai világba értékeket felmutatni"

Jajjaj ez egy nagyon nagyon nagy csúsztatás.
    Természetesen az egyházak és felekezetek között nagyon sokat találni amelyek tényleg azon munkálkodnak, hogy az embereiséget a világot jobbá tegyék, és valódi értéket mutatnak. De, (költői mondatkezdés, bocsi) azt kijelenteni hogy CSAK az egyházak tudnak értéket felmutatni, ez nem igaz. Rengeteg olyan szervezet és ember van a világon aki bármilyen vallási hovatartozás nélkül igaz példaképként szolgál, igaz dolgon mukálkodik önös érdekek nélkül és igaz értéket mutatnak, képviselnek. Szóval ne csúsztassunk gyerekek, egyik "oldal"-ról se.
  • narumon
    "Szeretném leírni a véleményemet az ezoterikus könyvekkel kapcsolatban is mert szerintem megtévesztőek"

Természetesen ne legyünk álszentek a Biblia is ezoterikus könyv, pontosan beleillik az általad felsorolt csoportban. Csak a tények és miheztartás végett.
  • narumon
    dilo:
    1, Tanulj meg "helyesírni" (nem kell jól ám, csak úgy olvasható szinten tudod)
    2, Olvass könyveket (sokat segít később a mondatszerkesztésben)
    3, Találd ki mit akarsz egy mondatban írni (ez jól jöhet akkor amikor összevissza cikáznak a "gondolataid")
  • dilofekete
    Most egy nagyobb képet festek az ajtómra, az előzőhez kképest roppant összetett és csak az enyém lesz :D
  • dilofekete
    Igyátok csak nyugodtan, jól lehűtve azt az ásványvizet és meglátjátok, hogy mi lesz ha valaki valamit elfelejt muhaha és én ithonról el sem fogok mozdulni :D de jöttömet ne idén várjátok, majd hanem kelet felől :)
  • dilofekete
    Elfelejtettem agusztus elején megcserélni valamit és a kamion belszáguldott a kocsmába a sarkon, mert azt fogattam neki, ha nem cserélem meg abban a dátumban akkor legyen a hidímnál baleset, úgyis sok van és nem tűnik fel. Elég durván néztek ki ott az emberek. Mindez azért, mert elfelejtettem :D
  • dilofekete
    Amúgy én megfogadtam istennek, mindenre, hogy azon lesze életem hétralévő életemben, azért mert nem törődik velem senki, hogy a földön egyre több katasztrófa legyen, hogy mindenki eggyenlő legyen csak egy kicsit, ez húsvétkor volt speciel, mert éheztem és hiába volt böjt, mert megkérdeztem, hogy mia az értelme a böjtnek. Utána ajándékként elkezdtem rajzolni egy ajándék épet Jézusnak ami nem készült el, szerepelt rajta egy aránytalanul nagy hullám egy hegyről nézve aminek a lábainál egy város lett volna, de odáig nem jutottam és nagyon meglepódtem amikor láttam egy jó idő után a tv ben amikor elsöpört egy nagy hullám egy egész várost, nem is olyan régen. Ez azért mert elfelejtettem. :D
  • dilofekete
    Az igaz, hogy ne küldjenek csak akkor ha van valami új, de hát sok ember van nemde?
  • Balumann
    Ez a böjt meg szintén egy baromság így, az embernek önmagának kell megszabadulnia a túlzott szenvedélyeitől, lemondani dolgokról, ha érzi hogy az negatív hatással lehet életére. Ne az egyház mondja már meg, hogy mikor ne használjak mobiltelefont, számítógépet, meg ilyesmit.
    Jah és ne küldjenek mp3 miséket meg igehirdetéseket...
  • dilofekete
    Legközelebb ha valakit elítélnek akkor küldjék hozzám, mert itt rosszab, mint a börtönben és talán még kajához is könnyebben jutnék és nem kéne a sétabotommal verekedni érte a boltban, mert még a legnagyobb gyilkos is segítene az életbenmaradásban, fő az összetartás emberek.
    Az is lehet, hogy igazából őket másra használják és a börtön tele van olyan nincstelen figurákkal, mint én és azért tarták el őket, mert ők is szeretnek mindenkit csak nem akarják, hogy beleszóljanak abba amit létrehoztak, ha ez így lenne akkor tényleg ér valamit amit létrehoztak. muhaha és igen velem is kezdeni kéne valamit amihez nem orvos kell, mert normális vagyok még, de ki tudja, hogy pár hónap mulva nem zabáltam fel a környéket, mert igazából vámpír vagyok vagy Witcher és normális emberek közé tartozom még, mert nem képzelem magamat ezeknek, szóval diliházba se küldhetnek és börtönbe sem, mert semmi rosszat nem tettem még, de úgy látszik tenni kell azért, hogy foglalkozzanak az emberrel. Be tudná valaki bizonyítani a helyzetem ellenkezőjét? Szerintem nem, mint azt sem hogy nem hiszek istenben, mert hiszek a szememnek és akkor mi van? Élem életem, mint a családommal csak mostmár úgy kelek fel, hogy a szőke bombázó csajom, simogat és a szakácsom megkérdezi, hogy mit kérek enni. Nesze nektek fénytáplálkozás vagy inkágg kaja teleportálás a hasamba csak még cikket nem láttam róla, de mégis létezik. Ja ez már igazából lopásnak minősül, börtönbe kell hogy kerüljek én is, mert nem működik a hűtőm.
    Egyszer megpróbáltam elmondani a miatyánkot sok év után, úgy hogy semmire nem emlékeztem belőle, hát teljesen más sült ki belőle és nagyon apokaliptikusra sikeredett, de hát ember vagyok és a tévedés emberi dolog, viszont az egyház simán állítaná, hogy fekete mágus vagyok :D pedig istennel nem utáljuk egymást, mert tudja, hogy nem az őt törvényei szerint élek, hanem ami az üzletembereknek kell és ezért lejárt téma az hogy még a mágiaégetést megemlítik, amikor annak az ideje réges régen lejárt. Akkor is a törvények szerint cselekedtek. Most is csak már nem pörköli meg az isten a seggemet. Na ezek a csúnya dolgok, de nem tiszteletlen, mint hogy márpedig én ásványvizet fogok vedelni.
  • Balumann
    Én nem vagyok vallásos, de teljes mértékben megértem hogyha valaki hisz valamiben. De mivel van egy kis történelmi ismeretem, soha nem fogom tudni az egyházat egy cseppet is pozitív szemmel nézni. Ha Isten létezne akkor az egyházat már az első 1000 évében eltűntette volna a föld színéről (szerintem nem kell részleteznem, bár én csak a napokban is tudtam meg 1-2 új információt pl. a nők gyóntatásával kapcsolatban [Georges Duby: A nő a középkorban] , meg hogy kb. 1300-ig a házasság sem számított szentségnek.....).
    Az egyház csak hülyíti az embereket, teli van hazugsággal, megfélemlítésen és olyan ígéreten alapul, aminek semmi értelme, valóságalapja és logikája sincsen ha jobban belegondolunk (örök élet, menyország, pokol).

Aki az igazi értékeket szeretné megtalálni, az ismerkedjen meg az operákkal és keleti vallásokkal (pl. buddhizmus), sokkal többet lehet tanulni belőlük, és még csak a világnézetüket sem kell elfogadni ahhoz, nem kell buddhistának lenni.
  • cousin333
    "Engem csak az érdekelne...
    ... miért kap az egyház (bármelyik) pénzt az államtól?"

Talán mert az állam pénze a mi pénzünk, és a vallásosak között is vannak adófizetők...

"... miért élnek ingyen miközben nem dolgoznak?"

Ezt egyes valóban eltartottaktól is lehetne kérdezni... Egyébként miből gondolod, hogy nem dolgoznak? Én nem ismerek olyat, aki "csak úgy" megélne ebből. Vagy szerinted a misézés (esetleg naponta többször), esketés, temetés... stb. nem munka?

Más: Engem is mélységesen felháborít a cikket indító hazug mondat.
  • hawkie22
    Tehát én szánalmas emberi roncs vagyok ezek szerint, mert 1. a számítógép kell a munkámhoz, gyakorlatilag csak azon dolgozom, 2. telefon kell, mert másik városban tanulok, nem otthon, ergo csak így tudok a szülőkkel kommunikálni, 3. internet kell a levelezéshez, mert a munkámhoz hozzátartozik a levelezés, a többit nem sorolom, mert azok nélkül tényleg kibírom (bár egy jó kajálás azért elég sok mindent üt nálam :)). De a fent említett 3 dolog nélkül tényleg nem bírom ki, nemhogy egy hétig, 2 napig se. Viszont sokat járok sportolni, sétálni, és a haverokkal is bulizni. Erről ennyit.

Nem vagyok vallásos, így, mint azt már előttem említette egy fórumozó, nekem mondhatnak bármit.
  • dilofekete
    Tegyük fel, hogy ha én halott lennék és apám a halálom napján a temetőben a sírkövemnél ezt kéne halgatnia a rokonoktól vagy akár a gyerekemtől, hogy milyenjó hogy meghelt, szinte nem is létezett, annyira vártam, hogy meghaljon, utáltam egész életében és a halálomat várta. Szegény apám vajön megölné őket vagy elnézne mellettük, mert nem tudják miről beszélnek vagy megölné magát. Isten lehet már rég a diliházban van és telitömik aszpirinnel, hogy ne érrezze a nem létezőt? Persze, én meg nem hiszem el hogy volt 2. világháború és ezért nem hiszem el, hogy lesz 3. is és ezért nem értem mért van ugyan úgy az egyész világon háború, egyre több helyen és azt meg el kell hinnem, hogy a politikusok is ugyan azt hiszik, hogy a biblia és isten jó és igazából ők hitetik el velünk, hogy a fénytáőlálkozás jó dolog, mert amikor nem kapok az égvilágon semmiféle segélyt akkor is mellettem vannak. Na persze és még repülni is tudok és egy pillanat alatt felgyujtom az egész koszfészket, talán ez is egy olyan dolog amit szabad engedni és ehez a húsvétnak nincsen köze, csak elhitetik velünk, mert ilyenek a helyzetek és ez biztosan jó dolog, mert rosz dologk nincsenek, mert az a börtönbe való, de ha már belekerülök a helyzetbe akkor nem vagyok több egy kannibálnál, mert emberekre vadászok, mert küzdök az életért, mint ők és ha én ezt nem akarom csinálni akkor is ugyan úgy tisztelnem kéne a törvényeket, hogy pl ne lopjak egy pici áramot, hogy meg tudjak fürödni egy kis melegvízben, hogy legalább álláhirdetésekre tudjak jelentkezni, mert ha tisztelnám a törvényt akkor viszont 100% hogy éhenhalnék büdösen és ragadnék, mint a hulla és ugyan úgy nem lenne szép temetésem. Na erről ennyit. Nemértünk 1 forintot sem, ugyan úgy mint régen. Ezekben a hátralévő időkben bánja meg az ember azt, hogy még meg sem próbált hinni abban hogy sikerülhet vagy hogy mért nem szántam egy kis időt arra, hogy vazeg ez így lehet hogy jobb lenne, ha nem a szokásokat követtem volna.
    És aki azt állítja, hogy márpedig én akkor is ásványvizet fogok vedelni, tudja eggyáltalán, hogy a történelemben hol szerepel az ásványvíz vagy hogy eggyáltalán itták e vagy csak műemlékeket állítottak nekik. he
    Majd húsvétkor megyek bort lopni és addig iszok amíg bele nem halok, mert én sem hiszem el, hogy valamiféle alaklom lesz és én nekem is kötelező vedelni, mert nekünk így szokás. Igen a hülye állatoknál, mert ők nem látnak szöveget a vizben és az ásványvízben sem és azért vagyunk emberek, mert kötelező az elemi és anélkül is képesek vagyunk tanulni, ha nem akkor kiállítanak egy vitrinbe vagy csak a trófeát a szobám falára, most ha kannibál szokásaim lennének akkor ez normális gondolat, de eggyenlőre az isteneim nem szoktak olyanokat játszani és higgyétek el észrevenném akármelyik szememmel. hogy kezdek e kárhozmi é vagy sem. Azt viszont nem értem, hogy a börtönben az odakerülők, MÉRT kapnak ennivalót én meg nem és ők, mért nézhetnek tv-t ha én csak olvasni tudok és ők mért fürödhetnek én meg nem. Ennyi sem jár nekem, mert szétrugdalta 5 "bevándorló" a térdemet, azok akik oda valóak, abba a börtönbe. Ennyire kell őket védeni, engem meg hagyni meghalni, mert képtelen vagyok utazni a bkv és a metrón, mert amikor a metró elindul, az a löket elég arra, hogy kiforduljon a lábam a térdemnél, a kátyúkat meg sem említem. Emiatt kereshetek a környéken munkát ahova gyalog eljuthatok, de semmi és még segíteni sem hajlandó a törvény, mert suli után kijövök és nem kapok pénzt ennivalóra és nem tudok fürödni, mert nem volt még munkám. Ennnyi erővel, ki is dobhatnának a háborús zóna közepére egy szabjával. Ezt kéne gondolnom az isteneimről is? Pedig nem, mert azért nem vagyok kannibál, mert tisztelem az embereket és ezért, nem fogok olyanokat csinálni amiket itt olvastam, de amúgy se nagyon tudnám. Ráadásul várom a húsvétot, mert akkor mindenki vidám, mert kapja a puszikat a csajoktól. :D
  • mindero
    Akármennyire nem tetszik egyeseknek gyakorlatilag az egyházak tudnak egyedül a mai világba értékeket felmutatni (minden hibájukkal együtt), de ezek persze a tömegekhez már nem jutnak el, csak a pedofil papok, prostituált apácák meg hasonlók.

Azt hittem, előtódul itt a nagy vallásellenes tömeg és az összes komment csupa szapulás lesz, de azért megnyugodva látom h vannak értelmes emberek is még ebben az országban, akik képesek fölülemelkedni a médiából áradó hazugságoktól, trendektől és eszement blődségektől.

Igaz nem vagyunk sokan de legalább még van remény

A cikk meg egy nagy faszság, ami csak a vitakeltést szolgálja.
  • USAMEN POWER
    "Pont ők azok, akik a fizikát hihetetlen mélyen átlátták, úgy ahogy te sose fogod, és ennek ellenére mégis hittek"
    "rengeteg embernek elege van a sekélyes értéktelen életből. Sok megtérő van, vagy hitét újra felfedező ember"

És ezekhez mind mind kell egyház, meg kell keresztelkedni ? Még csak meg se határozza az egyház "Isten" fogalmát ! Arra alapozik amit Jézus mondott, ráadásul Jézusról se tudunk sok mindent, ki is volt valójában... Amiket az egyház állít, és ami a Bibliában le van írva, az a mai napig olyan dolog "Istennel" kapcsolatban, ami még nincs megerősítve, de megcáfolni se lehet. A másik fele, meg hogy evolúciós elméletre több bizonyíték van mint a teremtés elméletre !
  • tucsy90
    Megmondom őszintén nem értem mostanság ezt azt az ellenséges hozzáállást a Katolikus Egyházhoz, amit mostanában tapasztalok. Az Egyház nyílván nem kötelez senkit és NEM IS AKAR kötelezni a böjtre, sőt arra sem hogy bárki is
    higgyen Istenben. Sőt semmi másba sem mondják meg, hogy ki mit csináljon (a vélemény nyílvánítás jogát remélem senki nem tartja bűnnek). Mindenki abban hisz vagy nem hisz amiben vagy akiben akar. Hiszen nálunk vallásszabadság van. Viszont van ahol nincs.
    Javaslom írják be a keresőbe "keresztényüldözés", bizonyára meg fognak lepődni. Most, a 21. században nagyon sokfelé üldözik a keresztényeket. Persze lehet, mondani hogy a keresztényeknek meg volt inkvizíciójuk. Tény hogy volt és az is tény, hogy vannak olyan dolgok az Egyház életében amire nagyon nem büszke. Viszont legalább bocsánatot kért érte a pápa. Persze erre is lehet mondani, hogy sokra megyünk vele, de kérdezem én most a 21. században (nem a középkorban!!) ki kér bocsánatot a vallásüldözésért? Mért nem tesznek ellene semmit a kormányok, vagy az ottani vallásvezetők? Szerintem érdemes lenne ezeken is elgondolkozni...

Ami az aluljáróban történő zenélést illeti, nem csak a Katolikus Egyház hisz Jézusban, hanem sok más egyház/felekezet hisz benne. Persze ettől még lehettek katolikusok is, de nem értem mért felháborító, hogy fél percig míg az ember áthalad az aluljárón hall Jézusról és Istenről.

Valamint a Biblia nem írja sehol, hogy böjt idején nem lehet sms-t küldeni, gondoltam rájön magától hogy 2000 éve nem igazán tudták mi a mobil telefon és az sms. A böjt lényege ahogy már sokan írták előttem az, hogy az emeber megtanulja mi az a lemondás és ezáltal az önfegyelmet és ha netalántán megnéz egy filmet az afrikai életkörülményekről vagy Teréz anya munkásságáról akkor talán megtanulja értékelni azt amije van. Ez szerintem fontos. Az sms, számítógép korlátozás csak egy ötlet a mai, 21. században a lemondáshoz, sajnálatos hogy ezt sokan úgy értelmezik, hogy meg van nekik tiltva a modern eszközök használata.

Szeretném leírni a véleményemet az ezoterikus könyvekkel kapcsolatban is mert szerintem megtévesztőek. Például nem értem, hogy mért jelentetnek meg állítólagos tudósok/kutatók/orvosok olyan könyveket amiknek az állítása mögött semmilyen tudományosan elismert kutatás illetve egyáltalán semmilyen tudományos háttér nem áll, magyarázatként csak valami homályos ezoterikus magyarázatokat adnak. (Azokról a könyvekről amelyek különböző mágiákról írnak vagy valamiféle 2012-es világvégéről/átalakulásról azt nem ejtenék sok szót, mert ezeket nyílván olyan "bizonyítékokkal" magyarázzák amikben ők hiszenk. De az nagyon nagy hiba ha valaki tudományos "felfedezésekbe" keveri bele ezeket a
    nézeteket.) Sajnos láttam már jópárat, hiszen csak egy könyvesboltba kell bemenni, rögtön lehet találni.
    Emlékeznek talán arra a családi tragédiára amiben meghalt az anyuka és 2 gyerek (javítsanak ki ha rosszul emlékszem, lehet hogy "csak" 1 gyerek halt meg) azért mert nagy valószínűséggel megpróbálták a "fénytáplálkozást".
    És ez csak egy a sok téma közül amiket ezek a könyvek hirdetnek... De nem túl olcsók, szóval jó befektetés ilyeneket írni. De ezek ellen nem igazán tiltakozik senki.
    Persze nem akarok én itt senki érzéseibe belegázolni, de nekem eddig sajnos ezek a tapasztalataim. (ismétlem mindenki abban hisz amiben szeretne, mielőtt itt valaki rámsüti, hogy meg akarom mondani mit csináljon:) )
  • dilofekete
    ÉN most komolyan mondom ti nem vagytok komplettek!
    Van a húsvét, amirőlll sokan nem is tudják mi és ezért nem is foglalkoznak vele, de akinél így van tényleg ne szóljon hozzá és a kislányának se vegyen kindertojást. Eehz az ünnephez hozzájárül a böjt, mert arról SZÓL, hogy igyekszünk azt elérni, hogy a földön, minden embernek ugyan olyan jogai legyenek az élethez azért, hogy ne legyen káosz, mert ha te meghalsz nyugodtan akarnál szellemeskedni és nem arra fiigyelni, hogy az eggyensújok fennnmaradjanak és hogy úgy legyen minden egyforma. Én megértem az embereket, mert ha budapestre ledobnának egy hatalmas bombát akkor nem mondanátok azt, hogy én márpedig akkor is ásványvizet fogok inni és várod a segítséget, de a többiek, meg azt mondanák rád, hogy minek segítsek, ki vagy te nekem. Ha ez a vélemény Jézusról és az istenekről akkor ti is olyan nyomorultak vagytok a zónában. Az a lényeg, hogy a földön keringő erők kiegyenlítődjön, hátha kapunk érte valamit, amit persze csak az emberek képzelnek, hogy van, mint a főnök meg ien állatok. ÉN nem is dolgoznék olyan helyen ahol megszabnák nekem, hogy az emberiség istenét ne tiszteljem meg azzal, hogy egy olyan közösségre alacsonyodok akik még enni sem tudnak, mert ő úgy látja, hogy ha kirúg akkor odakerülök és ő neki nem érdeke az ünnep. Faszság, mekkora bizniszeket csinálnak az ünnepekkel, mindeggyikkel. Ezzel lehetne eggyenlíteni, erről szól a mai világban, de látszik itt is látszik, hogy ki milyen kis féreg és én vagyok a főféreg, mert munkanélküli vagyok és nem ez volt az első ilyen ötlete az egyháznak, mert amúgy tök logikus csak hát igen van akinek az esszénél többet ér az a hamis pénz. :)
    Én tudjátok iigazából annyira várom a húsvétot, mert annyíra jók az istenek, hogy ki sem kell mozdulnom ithonról és mégis mindenkinek el tudom mondani a locsolóvereset és még az ajándékot is megkapom, a nagy puszikat. Mondjuk igazatok van, mert ebben a világban, mert a főnökök, mind ilyenek, miattuk nem ér a szeretet az a nagy puszi semmit, ezért kapnak a nincstelen családok ilyen kevés pénzt, mert az utódok is beletartoznak a szeretetbe meg az asszony és ők őket nem akarják eltartani, pedig ez lenne a hejes út, hogy a földön senki ne éhezzen, de hát nem így van mert szarul élünk, mint mittom én hány évezrede.
    Azt elismerem, hogy azokat a cuccokat használják ami kell a föld jelenlegi gazdaságának, de ilyen se sok van, mert gondolok én rendőrség, mentők meg ilyenekre és nem a boltokra ahol arra használják a gépet, hogy képeket mutogassanak az embereknek, mert az is a böjt lényegét eredményezné, ha az embereket nem foglaltatjuk le a reklámokkal, hogy az eladő zsebébe dobálják a pénzt. Az meg megint más téma, ha kivételesen sem segítenek a vevőn, mert ezzel tisztelnék meg a tudatunk irányítólyát az emberségünket. Na jó igazából isten nem irányítja a tudatunkat, de neki köszönhetjük, hogy ott van és nem a seggünkben, mert nem úgy találta ki az embert, de nem is úgy hogy a saját ellensége legyen, mert hogy egymást zavarják az emberek, ez meg az miatt, pedig erre utal. Aki ezt nem hiszi el és tudja hogy a pokolra valaó vagy nem oda, mert ő ilyen akkor tudja meg, hogy az is egy más világ. Én pl kaptam istentől olyan macikat, akikkel játszhatok és mi lett belőlük? állandóan kinyírtam őket és mindig visszajöttek és mi lett belőle? Happy Tree Friends. Játszák a játékot, mert azt hiszik hogy jó, pedig általában minden részben meghal mindenki brutálisan. Nem az vezérelt, hogy pénzt csináljak belőlük, hogy dolgoztassam őket, de rákényszerítettek, magíarul átvertek, elvették, ellopták tőlem őket, mondván hogy úgyis állandóan megölöm őket, most meg teli van vele a Youtube és sok millioan nézik és a mondatnak eggyik része sem érdekel, mert olyan a rajzfilm, mint amilyet én játszottam, tehát nem zavar, de fura, hogy állandóan így látom vissza azt a sok jómodorságot. Kissé fusztráló is tud lenni, ritkán. Mivel ez is csak egy mese, mert nekem annak számított ezért nem is létezik, mint a tv, látjuk és azt mondjuk, márpedig létezik. Ez az alapból félreértés, mert igazából áram és azt csak megfogalmazni lehet, de felfogni nem, mégha úgy is van. Ehez azért már sokat kell tanulni annak aki bele is akarna nyúlni a tv be, de ha valaki ilyen okosnak hiszi magát, tanítson már meg rá, hálám jeléül megfojtok mindenkit a tv ben, mert az is olyan mint az én pici állatkáim.
    Én is rosz vagyok és a pokolra jutok, de legalább folytonos lesz és nem ismétlődő, mert nem vagyok hülye, mondjuk attól fühgy nézzük, mindig más és nem ugyan az.
    Most csak azért írtam fárasztó hozzászólást, mert az is fárasztó, hogy valaki nem képes hinni istenben 2k év után, nem ezért oktatnak történelmet az elemiben, hogy ne érdekeljen az amiatt, most pl rossz a hejzet közép európában.
    És a böjtben az a tisztelet, hogy segítünk istennek, hogy fia halála ne eméssze érdemletlenül!!! Erre nem az a megoldás, hogy nemérdekel.
  • pex
    ezek mindig azt hiszik joguk van beleszolni mindenbe, mikozben nem kepviselnek semmit.
  • Tsol
    Kötelező úgyse lesz. És igen, van aki ennek a betartása után jobban alszik.
    Szerintem nem rossz ötlet.
  • Aldaris
    Justil:
    no nézzük okoska mit alkotott. Látom szövegértelmezési problémáidat próbálod rám kivetíteni. Te csak EGY voltál a megcímzett emberek közül. A többiek igenis nagyon szakértették a dolgokat az egyház nincs szükség dumával.

Szerintem meg igenis dobálózhatunk híres tudósokkal. Az egész érvelésed szánalmas. Pont ők azok, akik a fizikát hihetetlen mélyen átlátták, úgy ahogy te sose fogod, és ennek ellenére mégis hittek. Pont ők a jó példa, hogy egy kiemelkedően intelligens ember is lehet vallásos, és nem azért mert őrült.

Meg ez az általánosítás, hogy a kiemelkedő emberek őrültek ez valami nagy tudatlanságra vall. Nézz meg pár kiemelkedő embert, akik NEM művészek. Kevés őrülttel fogsz találkozni. Azért, mert az filmekben a tudós őrült a való életben nem az. Sebaj, úgy látom beálltál az önégetők sorába.

Végül: "egyre kevesebben, ami tök jó, és én örülök neki... "
    Hehe, ez aranyos volt. Erre kb azt lehetne hasonló intelligenciaszintre ereszkedve válaszolni, hogy "azt te csak hiszed".
    És amúgy mellesleg nincs is távol a valóságtól... rengeteg embernek elege van a sekélyes értéktelen életből. Sok megtérő van, vagy hitét újra felfedező ember.
  • mmonitor
    Nem az a baj, hogy az egyház elmondja a véleményét vagy tanácsot ad mert azt ki nem szarja le, úgyis az böjtöl, aki akar. A gáz az, hogy egy vallásos szülő pl. böjt idején eltiltja a gyereket a mobiltól, szgéptől, nem ihat vizet :) nem nézhet tv-t stb... így már közvetetten erőszakot követ el miközben kurvára nincs jelentőségük ezeknek a dolgoknak, mondjuk a víz kivételével. Egyébként hol írja a biblia, hogy böjt idején tilos sms-t küldeni?
  • loky
    jeti00: az én tudomásom szerint már csak KEuban van az (főleg a keleti egyháznál: ortodox meg persze a kat egyház is...de kevésbé) hogy az állam támogatja bizonyos mértékben. Legtöbb esetben a hívek tartják el az egyházukat (ez így természetesen nálunk nem így van).
    Természetesen a KE alatt én leginkább Romániát, Szerbiát valamint a volt URSS államokat értem. De ha jól tudom HU-ban is ad az állam (MÉG) támogatást (pl fizetést.) De már ezekben az államokban is úgy van hogy a papok fizetését félig a gyülekezet, félig az állam állja.
    S itt jön be a nyugat szerepe a keurópai egyházakban, hogy az un. népegyházat át akarja alakítani hitegyházzá... ez azt jelenti hogy az egyházak tagjai csak azok lehetnek akik vállalják a kötelezettségeiket, tehát fenntartsák azt. Ebben az esetben persze az egyház csak a saját hívei életébe szól bele... így elkerülendő a jelenleg fennálló problémát.
    Sajnos a katolikus egyház pont ezt nem akarja megtenni, hogy ezt belássa...hogy már nem létezik népegyház, hanem csak hitegyház. A legtökéletesebben működő hitegyházak (protestánsok vlm-t azokból kiváló szekták) Hollandiában, Németországba és Svájcban vannak.
    S természetesen azt hogy nem tesznek semmit...nemmindenkire igaz. Több papok, szerzetest is ismerek akiknek alapítványuk van, öregotthonuk, hajléktalanszállójuk, szegénykonyhájuk...s sok más szociálisan működő intézményük... (persze erre te is céloztál...csak kibővítettem)
  • Justil
    mielőtt másokat azzal vádolsz, hogy nem tudnak szöveget értelmezni, nézz tükörbe.
    mert te sem tudsz, biztos összekeverted a nyelvtan órát a hittannal.

"Az ember személyes hite, az fontos dolog" ezt írtam, erre te

"Vegyétek észre, hogy ez a duma, hogy egyházra nincs szükség, ez a ti személyes hitetek"

úgyhogy már ugorhatsz is bele abba a bizonyos kútba.
    A híres tudósokkal meg ne dobálózzunk már, jó? Attól, hogy a tudomány egy vagy több területén kiemelkedőek voltak, még ugyanúgy emberből voltak, lehettek hiányosságaik, tudod erre szokták mondani, hogy a zsenik általában őrültek picit. Na most pont egy őrülttől várod el, hogy ateista legyen?

egyébként ezen a ponton sem érted, hogy mit írtam:

"Rengetegen úgy gondolják, és mondják is, hogy az egyházra szükség van!"

igen, ebben igazad van, csak én írtam erre, hogy egyre kevesebben, ami tök jó, és én örülök neki...
  • jeti00
    Engem csak az érdekelne...
    ... miért kap az egyház (bármelyik) pénzt az államtól?
    ... miért élnek ingyen miközben nem dolgoznak? (kivéve persze azokat akik betegeket ápolnak, segélyt osztanak stb.)
  • Aldaris
    Ja és mégvalami kedves okos Curbuncle, olvass egy kis Maxwell életrajzot, mert úgy látszik nagyon nem érted miről van szó. Skót létére volt katolikus, mikor a skótoknál pont a katolicizmust űzték tűzzel vassal. Ja és Maxwell 1800-as években élt. Hupsz ez nem éppen a középkor, hanem a felvilágosodás.... jáj de kínos!

Hallod, egy hozzászólásban ennyi ponton beégetni magadat nem semmi. Mielőtt hülyeségeket írnál tanulhatnál egy kicsit.
  • Aldaris
    Curbuncle: Te nagyonokos, olvasd már el mit írtam. Azt vetette fel valaki, hogy az okos vagy értelmes emberek mind ateisták.
    Én meg mondtam, hogy nem igaz, nézd meg Maxwellt vagy Einsteint.
    Mondd már ha ennyire bennevagy a témában, hova teszed mondjuk Maxwellt vagy Einsteint? Ők akkor megtévesztett hülyék, vagy nem elég nagy fizikusok? Merthogy mindkettő vallásos volt. Na egy érzésem, hogy ezen két említett uriember nálad mérföldekkel értelmesebb ellenben nem látta problémának az Istenbe vetett hitet és a fizikát egyszerre. Nos halljuk hol van a nagy megoldás? Mindketten álfizikusok voltak?
  • Curbuncle
    "Van aki ostoba és ateista és van aki racionális, okos és vallásos."

Már ne is haragudjál, de téged anyád szült vagy az Isten teremtett meg 8 hónap leforgása után?

Komolyan mondom én nem hiszem el, hogy még a mai világban léteznek emberek mint te és hozzád hasonlóan több száz millióan, akik szentül hiszik, hogy ezt a világot egy még soha nem látott, be nem bizonyított ismeretlen erő hozta létre.

Térjetek már észhez a fene vinné el, hát mi a racionalitás abban, hogy a hittel és vallással magyarázzátok meg az élet történéseit? Az ateistákat ostobának titulálod és figyelmen kívül hagyod, hogy a tudásnak és a hitnek semmi köze nincsen egymáshoz. A matematikában, a fizikában vagy a kémiában, hol van az isten munkája? Sehol, mert mind esetében egy fizikai, ember-természet által megalkotot szabályszerűségről van szó.

Példálózni a régi tudósok vallásával pedig még ostobább dolog, hiszen ha egy kicsit is tanult ember vagy tudhatnád, hogy aki nem volt hívő vagy nem hitt valamiben a múlt azon szakaszában, sőt még inkább a korábbi időkben, azt szimplán kiközösítették, nem vették komolyan, rosszabb esetben megölték hitetlensége miatt.
  • Dany007
    Mennyi beteg ember... xD Az 'egyház' már nem tudja micsináljon unalmában...
    Ideje lenne belátni, hogy a középkornak vége. Az egyház már nem diktál, és nem diktálhat. Aki akar az hisz, aki nem az nem. Azt kész. Mondjuk ehhez se egyház nem kéne se semmi hasonló.
  • Aldaris
    Nem tűnik fel a sok hozzászólónak, beleértve balee66, Justil és a többiek, hogy az, hogy "nincs szükség egyházra a hithez" is csak egyfajta hit?

Ti úgy hiszitek, hogy nincs szükség egyházra. Mi úgy hisszük, hogy van. Most ezekkel a kijelentésekkel, hogy mert már más is mondta, hát kérem, kútba is lehet ugrani. Vegyétek észre, hogy ez a duma, hogy egyházra nincs szükség, ez a ti személyes hitetek, amiről úgy gondoljátok, hogy igazabb, mint a katolikusok hite, akik az egyházat, amit Jézus alapított, elengedhetetlennek tartják. Szerintem meg nem igazabb, no? Akkor most mi van? Rengetegen úgy gondolják, és mondják is, hogy az egyházra szükség van! Neves tudósok és gondolkodók, akik kifejezetten intelligensek. Ja igen, ide jön Justil:

Justil: "Az okos emberek többsége ma már tudni szeretne, nem hinni"
    Ez meg simán hülyeség. Legnagyobb fizikusok, mint Maxwell, nagyon mélyen katolikus volt! Úgy hogy közben a legnagyobb tudósok egyike és egy zseni. Oké, ő nem ma élt, csakhogy ma ez nem változott. Nem értem, hogy a racionalitást és az ateizmust miért kell összekötni. Nem függ össze. Van aki ostoba és ateista és van aki racionális, okos és vallásos.
  • Justil
    Az ember személyes hite, az fontos dolog, de ehhez nincsen szükség se vallásra, se dogmákra, és legfőképpen nem egyházra...na persze látszik, hogy az egyház képtelen felfogni és elfogadni a változást, foggal körömmel ragaszkodnak a (korábban) jól bevált kis szerepükhöz.
    Az okos emberek többsége ma már tudni szeretne, nem hinni, azt ugyanis - ahogy a közhely is tartja - a templomban kell...na de legalább ahogy haladunk előre az időben napról napra egyre kevesebb ember veszi be ezt a baromságot amit ők igazságként hirdetnek, és ez a lényeg...vatapiti
  • balee66
    "HÁÁHÁÁÁH. Na itt a pont. Pont azért, mert valami túlmutat a dogmákon, talán mert mégis van Isten? Érted, ilyen elven a hülye ateista megkérdezheti, hogy miért jött létre? Csak azért lett ekkora vallás, mert pár zsidó elkezdett hülyeségeket hadobálni? HÁHÁ. Megvolt a mai napi vicc, köszönöm."

Nem játszok érv-háborút, mert semmit sem akarok bizonyítani, csak elmondani a véleményem, ami nagyjából annyi, hogy aki még mindig egy bölcs, szigorú, szakállas nagyapóként képzeli el Istent, szerintem az tévúton jár.
    Sőt, aki Isten személyiségként fogja fel, és különböző _emberi_ tulajdonságokkal ruházzal fel + még ráaggat pár isteninek vélt jellemzőt, én annak sem hiszek.
  • Stiff
    A Böjt az áldozathozatalról szól, és ez egyénenként más és más területet érint. Valakinek a kaja, valakinek a szex, valakinek a telefon...Nem lehet általánosítani. Ez alól talán a kaja a kivétel, mert orvosilag is kimutatták, hogy a diétás böjt jó hatással (regeneráló, frissítő, méregtelenítő..stb.)van az emberi szervezetre. Ezen túl meg döntse el mindenki, hogy mi az aminek a rabja, és ott kezdje a ' DIÉTÁT '. A kulcs itt is sok mindenhez a mértékletesség.
  • balee66
    Aldaris, gorogm:
    Ahogy itt elöttem is elmondták, a hithez nem kell semmilyen egyház.
    Egy dolgot elismerek, Jézusnak valóban voltak nagyon mélyenszántó gondolatai, és rengeteg igazszág van abban, amit át akart adni.
    Abban az időben arra volt szüksége az emberiségnek, hogy később a politika és a véres háborúk eszközévé vált az egyház, annak semmi köze a hithez.
    Nekem nincs problémám a katolikus egyházzal. Ha valakinek ez a vallás szimpatikus, akkor hadd gyakorolja. Szerintem a nézetei túlságosan korlátoznak minket, és erősítik a dualista felfogást, amiből egyébként ki lehet lép (képesek vagyunk rá).
  • USAMEN POWER
    Sorry ! Ha te is ezen az elven vagy okey
  • loky
    Nha jó...akkor csak akartam írni
  • loky
    USAMEN POWER: tudom... olvass vissza...én is írtam ezt.
  • USAMEN POWER
    Minek társaságba járni ? Ott van az internet, és az msn... be a konferencia beszélgetést, és máris vagyunk vagy 8, 9, -en vagy többen. Máris kész a társaság, és dumálunk ! Amúgy meg a fiatalok többsége hétvégente eljárkál bulizni haverokkal, de a magasabb korosztályoknak is megvan a baráti köre... Változik a világ, és az emberi életforma más lesz röpke egy évtized alatt.

Loky-nak meg mondanám a cikkhez visszatérve hogy a hithez nem kell semmilyen egyház, és ezt mondták itt már rajtam kívül is.
  • archkoven
    Én rendkívül vallásellenes vagyok, de a cikkíró elfogultsága nekem is sok volt. Ez azon ritka alkalmak egyike volt, amikor úgy látom az egyház korunknak megfelelően próbál valamit módosítani. sms-böjt, meg tévénézés böjt én úgy gondolom, hogy a vallásosak számára sokkal inkább átadná a böjt lényegét.

Nem teljesen ide tartozik, de én valószínűleg jóval idősebb vagyok az ide írogatóknál és az első mobiltelefonomat is egyetem után vettem meg. Bármilyen elképzelhetetlen, de akkoriban is ugyanígy zajlott az élet és nem éreztük annak hiányát amit tulajdonképpen még fel sem találtak. Elérni egymást valóban nem volt könnyű, de az is igaz, hogy akkoriban az emberek közötti kapcsolat sokkal erősebb volt, sokkal többet jártunk társaságba mint manapság. Ha otthon maradtál, max a falat bámulhattad, hétfőn például még tévéadás sem volt.
  • loky
    Érdekes hsz-ek... csak azt nem értem hogy azok akik mind azt írják elegük van hogy az egyház beleszól az életükbe...hogy értik ezt? Meg szerintem meg lehet oldani. Mondjuk pl. vlk kényszerített hogy templomban megesküdj...hát ne tedd, elég a polgári, vagy netán úgy gondolod hogy gyerekednek árt a hittan a suliban... ne engedd hittanra, nem köteles járni hittanra, vagy netán rohadtul utáltál első illetve másod áldozó lenni (vagy konfirmálni ref.)...nem kényszer, vagy utálod hallgatni a papok rizsáját...ki mondta hogy menj...ha mondta, ki mondta hogy elmenj, szóval lehetne folytatni a sort a végtelenségig... Mind úgy beszéltek komolyan mintha az egyház terrorszervezet lenne és kényszerítene templomba meg kényszeríteni adakozni... emberek mitől féltek???
    Van egy olyasmi hogy szabad akart... azt teszel amit akarsz, vagyis hidegen hagy a hit és az egyház...hát le*zarod magasról és nem törődsz vele... nem?
    Én sem értek egyet sem a cikkel sem a kat. egyházzal, de attól még van hitem... Én így látom a dolgokat...