34
  • winnie
    "Ilyen erővel együnk xart, mert még van benne egy kis táperő..."

a meglátás remek, ugyanis, ha csak azt tudnál enni, nem hiányozna más. az ízlés, hogy kinek melyik tetszik, viszonylagos. neked az egyik, a másnak a másik. (és én kérek elnézést az ordas közhelyekért.)
  • smaszi
    "nehogy a 16 éven aluliak nekiálljanak kiugrálni az iskolai tanterem ablakán, ha mérges a tanár. :P "

Pedig egy két pofátlan diákra ráférne egy kiadós zuhanás....már csak azért is, h. ráérezzenek az élet nehezebbik oldalára...

"mér nem a szokásos hangját kapta bruce willis, de sz*r" - pedig tudjuk, hogy mennyire ász az eredeti szinkron. de csak annak hiányzik, aki ismerte azt. aki nem, annak jó ez is."

Ilyen erővel együnk xart, mert még van benne egy kis táperő...
  • winnie
    ez persze nem azt jelenti, hogy szeretem a vágást, sőt. rühellem. de elfogadom a szükségességét és épp ezért nem is nézek tévében filmet.

amerika egyébként imédnivalóan figyel az erkölcsökre, mert ők a szövegen is változtatnak, ha kell behívják bruce willist utószinkronra. aki akar rémüldözni, annak ajánlomtop 10 béna tévés vágás listát.
  • winnie
    "Ami valójában felháborít, hogy valaki önhatalmúlag belepiszkál egy - pongyolán mondva - művészi alkotásba, mert így többet hoz a konyhára."

azért legyünk már tisztában valamivel. amerikában ne tudd meg hogy megvágják a filmeket. és ott nem csak azért, hogy ne legyenek durvák 8kor, hanem, hogy reklámmal együtt 2 vagy 3 órásak legyenek (mert ott ugye minden egészkor vagy félkor kezdődik), ld. a gyűrűk ura, ahol lazán kivágtak pár részt, mert hosszú volt. vagy pl. amc csatorna, mikor megvette a maffiózókat, minden káromkodást és ölést kieszedett, vagy amikor a cbs leadta az országos tévére alkalmas dextert.

ha valaki eladja a filmek jogait, akkor tudja, hogy mit tesz, sőt, sok vágás eleve a stúdió és/vagy a rendező részvételével történik. aki tévét néz, annak tisztában kell, hogy nem feltétlenül mozis verziót kap, ergó tévés változatra kell számítani.

nekem is fura volt ahogy az hbo megvágott egy amélie csodálatos életét, hogy 20.00 előtt is leadhassa, de ha egyszer ez a törvény..., nincs mit tenni. a tévé inkább juttat el egy filmet 1,5 millió nézőhöz, mint 500 ezerhez. ez nem nyerészkedés, csak racionális, nem büntetéskikövetelő viselkedés és, ha akarom nézőközpontúság.
  • winnie
    "Én sem szeretem, ha megvágja az rtl klub a filmeket. "

és, ha az m1, az hbo vagy a tv2 vág?
  • fu89
    Jajj jajj winnie, bárcsak egyetértenél egyszer a többséggel
    Na és igen, kár, hogy nem fejtettem ki bővebben a Csillagközi invázióval kapcsolatban a gondolataimat. Egy filmben nem csak a lényeg számít, mert azt el lehet mondani pár mondatban. De ugye egy kép többet ér ezer szónál, egy film meg aztán pláne. Körül kell írni, be kell mutatni. A vért a halált, a beleket, mindent, hiszen az ember vizuális típus.
    A Ryan közlegény megmentése tipikus példa, hiszen tudtam miről szól a film, mielőtt megnéztem, mégis sokkoltak a jelenetek, elgondolkodtató volt.
    Terminator forever!
  • berserk87
    Én sem szeretem, ha megvágja az rtl klub a filmeket. Ez sokszor előfordul és még észre se vesszük. Én a Hatodik érzéket az rtl klubon láttam és utánna tudtam meg az egyik haveromtól, hogy kivágtak belőle több jelenetet is például az iskolában az akasztott embereket.
    A másik amit viszont egyáltalán nem értek, hogy a Rémálom az Elm utcában talán utolsó részét is megvágták és ott maradt a 18-as karika. Ennek semmi értelme.
    Sok jó jelenetet kivágtak, például, hogy az egyik főszereplőnek hogyan szúrja át a fülét. Pont egy héttel azelőtt láttam eredeti hanggal a filmet. Elég rendesen elszúrták. Amúgy Freddy eredeti hangja sokkal jobb és félelmetesebb.
  • blessyou
    Igazából az ilyenek miatt szoktam le a tévézésről.

"hidd el, te is láttál új szinkronos filmet, megvágott filmet, csak nem tudtál róla"

így van. volt, amelyiknél később rájöttem, amikor megnéztem az eredetit, és bosszantott.

"a film egy halott mellett heverő belektől is ugyanolyan jó marad."

a rendezőnek bizonyára volt oka, hogy beletette a filmbe. Ami valójában felháborít, hogy valaki önhatalmúlag belepiszkál egy - pongyolán mondva - művészi alkotásba, mert így többet hoz a konyhára. Ha a film nem való gyerekeknek, akkor ne adják le főműsoridőben! A film alkotói úgy látták jónak, hogy ilyen jelenetek benne legyenek, akkor a televíziós társaságok tiszteletben tarthatnák eme szándékukat. Még ha a történet vagy mondanivaló szempontjából lényegtelen is.
  • winnie
    "Mint ahogy pl. Az utolsó cserkész újraszinkronizálása sem."

hadd ne mondjam, hogy miket írtak az emberek netszerte, mikor múltkor valahol lement a régi szinkronnal vagy amikor a dvd-megjelenésről volt szó. ("mér nem a szokásos hangját kapta bruce willis, de sz*r" - pedig tudjuk, hogy mennyire ász az eredeti szinkron. de csak annak hiányzik, aki ismerte azt. aki nem, annak jó ez is.

" És ha mondjuk a Ryan közlegény megmentéséből kivágnák azt, ahogy a fekvő tengerészgyalogos mellett ott hevernek a kiomlott belei, meg a leszakadt végtagok, arra is mérges lennék"

én meg baromira nem. sőt, ne mutassák, ha nem szabad. a film egy halott mellett heverő belektől is ugyanolyan jó marad.

(hidd el, te is láttál új szinkronos filmet, megvágott filmet, csak nem tudtál róla, s mint ilyen, nem is emelted fel a hangodat miatta. általában azok szoktak sírni, akik amúgysem néznek filmet a tv2-n vagy az rtl-en.)
  • winnie
    ja. azt érik el. ezért nézik többmillióan a tévét. az ilyesmi nem zavar sok embert. főleg nem azokat, akik tudják, hogy valami hiányzik. (de a tévének ez a lényege, ott meg kell vágni a filmet, ha szükséges. mindenhol így van.)
  • JTBM
    A cenzúrával csak azt érik el, hogy már semmit sem néz meg a TV-ben az ember.
    A terminátor sorozat nekem annyira jött be, hogy letöltöm HD-ben és megnézem, de utána kuka. Pl. a Stargate A.-t archiválom.
  • pepe792
    Nah én ezért nem szoktam a korhatáros filmeket megnézni az RTL-n meg TV2-ön. Kivágják belőle a vérengzős jeleneteket aztán kirakják a 16-os karikát hogy 9kor le tudják vetíteni... De kérdem én ha például egy horrorfilmől kivágnak egy véres jelenetet akkor mi értelme a filmnek??? Ez olyan mintha egy vígjátékból a poénokát vágnák ki, vagy egy romantikus filmől a csókjeleneteket...
  • blessyou
    Valóban nem a irtás meg a látvány a lényeg, de egy ilyen filmnél ez hozzátartozik a film kifejezőeszközeihez. És enélkül a film nem az igazi. Mert ugyan tisztában vagyok a film valódi üzenetével, az a film nekem pl úgy volt teljes egész, hogy benne voltak a véres-trancsírozós jelenetek. És nem tetszett az, ahogy az rtlk kivágta. Mint ahogy pl. Az utolsó cserkész újraszinkronizálása sem. És ha mondjuk a Ryan közlegény megmentéséből kivágnák azt, ahogy a fekvő tengerészgyalogos mellett ott hevernek a kiomlott belei, meg a leszakadt végtagok, arra is mérges lennék.
  • polarka
    Nálam azért bukik, mert a Terminátor története alapból ratyiság, de még egy-egy film erejéig elviselhető, na de ennyi részen át már kiveri a biztosítékot.
  • dzsagon
    Nem akarok parasztnak tűnni de én megmondtam.
  • Vogel
    Hehe, propaganda az egész mint az AmericaArmy game :)
  • Vogel
    Néhány részen? Konkrétan asse tudtam mi van amikor harci jelenet van. Ismerősöm aki elöször látta többször mondta; jéé ez meghalt? nem is láttam mikor. Gyűlölöm ezt a cenzúrát, rakjanak ki akkor 25ös karikát és adják éjfélkor de könyörgöm ne manipulálják. Még jó hogy megvan vágatlanul a film.
  • winnie
    "A másik, hogy pl a Csillagközi invázió miről szólna?? Abban pont az irtás a lényeg, meg a látvány. "

huhh, ezt nem mondtad volna:) mindig mondogatom, hogy egyesek mennyire félreértik a filmet - a rendező, paul verhoeven is röhögött utólag, hogy a színészeinek gőze nem volt arról, hogy mi a film lényege. (igazából valahol rémisztő is, hogy vannak, akiknek az jön le, hogy az irtás meg a látvány a lényeg.)
  • Quantumleap
    Az iskolai jelenet egy szemernyit sem változott.
  • Quantumleap
    Ennek semmi köze a T3 mozifilmhez. Független idösík.
  • fu89
    Igen, tényleg nem attól lesz valami élvezhető, ha kegyetlen és véres, és a Terminátorban sem ez áll a középpontban. De pl mikor betöri a robot a tükröt a hapsival, azt szépen átugorják. Nem arról van szó, hogy nem tudják a nézők, hogy mitől tört be az üveg. De gondolom azt is észreveszik, hogy ott, történt egy csúnya vágás. Egy a sok közül.
    A másik, hogy pl a Csillagközi invázió miről szólna?? Abban pont az irtás a lényeg, meg a látvány. RTLen megnéztem egyszer, 18 karika volt rajta és így is megszabadultak néhány zaftos résztől...erről ennyit
  • winnie
    a bl most kezdődött (a tv6-on eleve nézik pár tízezren, ami nem jelent semmit) - a nézettség pedig hetek óta esik. a valamihez, ehhez jobban ért nálad/nálam az rtl.

(mint ahogy ahhoz is, hogy a nézőknek alig fele 18-49-es és a korosztályok közt is inkább a nők nézik a női főhősök miatt.)
  • akicsrak
    ...zuhan a nézettség... Persze, hogy zuhan... 18-49 korosztály "viszi" ezt a filmet. Ehhez még hozzáteszem párom véleményét, miszerint tipikus "pasifilm", akkor nem csodálkozom. Hát, hogy a francba ne zuhanna, ha Bajnokok Ligája megy ugyan ebben az időben másik csatornán... Ez senkinek nem tünik fel drága RTLK????
  • winnie
    az eredeti pilotot adták le, ami változott az unaired-hez képest az ottani iskolai vérengzések miatt.

gondolom nem attól lesz élvezhető valami, ha kegyetlenebb.
  • god25
    Valószínű azért, nehogy a 16 éven aluliak nekiálljanak kiugrálni az iskolai tanterem ablakán, ha mérges a tanár. :P
  • fu89
    Már megnéztem jó pár részt és gondoltam, hogy megnézem a kedd estit szinkronosan is. A szinkronnal semmi bajom nem volt, de az RTL nem tudom milyen vágott verziót adott le, de azért lemaradt pár jelenet. Nemtom miért csinálják, ez így élvezhetetlen...A sorozat attól még tetszik.
  • bmw
    Hat En is nezem, de baromi unalmas azert. Marha sok duma, lelkizes benne...
    Szoval szerintem nem csoda, hogy esik a nezettseg.
  • torcipepe
    én nézem, úgyhogy haggyák műsoron!!! :P
  • Jrex
    Asszem ő a nézőkre értette.....

Egyébként nekem azzal rontották el a sorozatot h eljöttek 2007-be,ezzel kihagyva a 3. részét.....de azért szoktam nézni.
  • Quantumleap
    "...hiszen egy tapodtat sem mozdult az RTL elől kedd este a Barátok közt után."

Le vagy maradva. A műsorban már nincs írva az RTL-klubra. Úgy néz ki ennyi volt, kasza.
  • pepe792
    Ezen a sorozaton már semmi sem segít. Az oké hogy nem tudja megközelíteni a NAGY filmet, mert ez csak egy sorozat. Nem is várja el az ember hogy negyven egynéhány percből harminc akárhány perc CGI animációkkal teljen. De a hangulata... Néha azt hiszem nem is a Terminátor sorozatot nézem hanem egy C kategóriás Uwe Boll filmet. Jó lesz ha a második évad végére lezárják a történetet, mert ezzel csak a Terminátor hírnevét rombolják...
  • Harris87
    *****SPOILER*****

Hát akinek a tuti gimi szerű ömlengés bejön az várja csak nyugodtan a második évadot, de ezen az sem segít ha maga Schwarzenegger jönne vissza. Úgy jönnek a robotok meg az emberek a jövőből mintha kirándulni mennének egy másik városba, plusz aki megtudja magyarázni, hogy a Skynet, a gyilkos mindenkit kivégző robotjai mellé miért is csinált már 17 éves Terminátort (Cameront) az leírhatná, mert ugye John csak később piszkálta meg a chipjét. Meg UFO konferenciára megy a Sarah a transzvesztita palival, meg küldjünk vissza Johnnak barátnőt is ho könnyebb legyen, háát még ekkora butaságot már. Az animációk meg csak egyre rosszabbak lesznek minden rész után ahogy fogy a pénz. De aki nevetni akar az nézze :) De volt egy utalás a filmben ami arra utalt hogy a John barátnője a cameron lesz majd, szóval nagy Terminátor film rajongóknak inkább ne.
  • Flyinghair
    Kitartás, kitartás! A második évad tényleg nagyon jó! Az első pedig csak 9 részes! :)
  • bertino
    milyen meglepő.