Szekeres Viktor

Tovább zuhan a Terminátor-sorozat

Úgy tűnik, hogy a széia szabadesése az első rész után távozókkal nem állt meg és a 2. epizód után is besokalltak jópáran.

Nézzük az amerikai-magyar párhuzamot, ha ugyan lehet ilyesmiről beszélni: az USA-ban az első részt 18,29 millióan látták, a másodikat 10,07 millióan, míg a harmadikat 8.65 millióan - ma már mindössze 5 millió nézővel dicsekedhet a sorozat, pedig vannak hangok, melyek szerint a 2. évad helyrehozza az első szezonos bakikat, de mindez hiába, hiszen csak kevesen vannak, akik visszatérnek a sorozathoz, miután az első részek után istenhozzádot intettek.

Nálunk pedig a következő volt az eredmény: a premier 1,041 millió nézőt produkált, míg a 891 ezres folytatást követően a 3. rész mindössze 762 ezret, bár még ennyi rajongóval is legyőzte az RTL a TV2-es Született feleségek-ismétlést. (A 18-49-es korosztályban 560 ezer - 493 ezer - 439 ezer a zuhanás üteme.)

Persze minden nézőpont kérdése, hiszen bár a nézői reakció negatívnak tetszik, de ha a másik oldalról nézzük az adatokat, akkor a premiert megtekintők 70%-ának bejöhetett a sorozat, hiszen egy tapodtat sem mozdult az RTL elől kedd este a Barátok közt után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #34
    "Ilyen erővel együnk xart, mert még van benne egy kis táperő..."

    a meglátás remek, ugyanis, ha csak azt tudnál enni, nem hiányozna más. az ízlés, hogy kinek melyik tetszik, viszonylagos. neked az egyik, a másnak a másik. (és én kérek elnézést az ordas közhelyekért.)
  • smaszi #33
    "nehogy a 16 éven aluliak nekiálljanak kiugrálni az iskolai tanterem ablakán, ha mérges a tanár. :P "

    Pedig egy két pofátlan diákra ráférne egy kiadós zuhanás....már csak azért is, h. ráérezzenek az élet nehezebbik oldalára...

    "mér nem a szokásos hangját kapta bruce willis, de sz*r" - pedig tudjuk, hogy mennyire ász az eredeti szinkron. de csak annak hiányzik, aki ismerte azt. aki nem, annak jó ez is."

    Ilyen erővel együnk xart, mert még van benne egy kis táperő...
  • winnie #32
    ez persze nem azt jelenti, hogy szeretem a vágást, sőt. rühellem. de elfogadom a szükségességét és épp ezért nem is nézek tévében filmet.

    amerika egyébként imédnivalóan figyel az erkölcsökre, mert ők a szövegen is változtatnak, ha kell behívják bruce willist utószinkronra. aki akar rémüldözni, annak ajánlomtop 10 béna tévés vágás listát.
  • winnie #31
    "Ami valójában felháborít, hogy valaki önhatalmúlag belepiszkál egy - pongyolán mondva - művészi alkotásba, mert így többet hoz a konyhára."

    azért legyünk már tisztában valamivel. amerikában ne tudd meg hogy megvágják a filmeket. és ott nem csak azért, hogy ne legyenek durvák 8kor, hanem, hogy reklámmal együtt 2 vagy 3 órásak legyenek (mert ott ugye minden egészkor vagy félkor kezdődik), ld. a gyűrűk ura, ahol lazán kivágtak pár részt, mert hosszú volt. vagy pl. amc csatorna, mikor megvette a maffiózókat, minden káromkodást és ölést kieszedett, vagy amikor a cbs leadta az országos tévére alkalmas dextert.

    ha valaki eladja a filmek jogait, akkor tudja, hogy mit tesz, sőt, sok vágás eleve a stúdió és/vagy a rendező részvételével történik. aki tévét néz, annak tisztában kell, hogy nem feltétlenül mozis verziót kap, ergó tévés változatra kell számítani.

    nekem is fura volt ahogy az hbo megvágott egy amélie csodálatos életét, hogy 20.00 előtt is leadhassa, de ha egyszer ez a törvény..., nincs mit tenni. a tévé inkább juttat el egy filmet 1,5 millió nézőhöz, mint 500 ezerhez. ez nem nyerészkedés, csak racionális, nem büntetéskikövetelő viselkedés és, ha akarom nézőközpontúság.
  • winnie #30
    "Én sem szeretem, ha megvágja az rtl klub a filmeket. "

    és, ha az m1, az hbo vagy a tv2 vág?
  • fu89 #29
    Jajj jajj winnie, bárcsak egyetértenél egyszer a többséggel
    Na és igen, kár, hogy nem fejtettem ki bővebben a Csillagközi invázióval kapcsolatban a gondolataimat. Egy filmben nem csak a lényeg számít, mert azt el lehet mondani pár mondatban. De ugye egy kép többet ér ezer szónál, egy film meg aztán pláne. Körül kell írni, be kell mutatni. A vért a halált, a beleket, mindent, hiszen az ember vizuális típus.
    A Ryan közlegény megmentése tipikus példa, hiszen tudtam miről szól a film, mielőtt megnéztem, mégis sokkoltak a jelenetek, elgondolkodtató volt.
    Terminator forever!
  • berserk87 #28
    Én sem szeretem, ha megvágja az rtl klub a filmeket. Ez sokszor előfordul és még észre se vesszük. Én a Hatodik érzéket az rtl klubon láttam és utánna tudtam meg az egyik haveromtól, hogy kivágtak belőle több jelenetet is például az iskolában az akasztott embereket.
    A másik amit viszont egyáltalán nem értek, hogy a Rémálom az Elm utcában talán utolsó részét is megvágták és ott maradt a 18-as karika. Ennek semmi értelme.
    Sok jó jelenetet kivágtak, például, hogy az egyik főszereplőnek hogyan szúrja át a fülét. Pont egy héttel azelőtt láttam eredeti hanggal a filmet. Elég rendesen elszúrták. Amúgy Freddy eredeti hangja sokkal jobb és félelmetesebb.
  • blessyou #27
    Igazából az ilyenek miatt szoktam le a tévézésről.

    "hidd el, te is láttál új szinkronos filmet, megvágott filmet, csak nem tudtál róla"

    így van. volt, amelyiknél később rájöttem, amikor megnéztem az eredetit, és bosszantott.

    "a film egy halott mellett heverő belektől is ugyanolyan jó marad."

    a rendezőnek bizonyára volt oka, hogy beletette a filmbe. Ami valójában felháborít, hogy valaki önhatalmúlag belepiszkál egy - pongyolán mondva - művészi alkotásba, mert így többet hoz a konyhára. Ha a film nem való gyerekeknek, akkor ne adják le főműsoridőben! A film alkotói úgy látták jónak, hogy ilyen jelenetek benne legyenek, akkor a televíziós társaságok tiszteletben tarthatnák eme szándékukat. Még ha a történet vagy mondanivaló szempontjából lényegtelen is.
  • winnie #26
    "Mint ahogy pl. Az utolsó cserkész újraszinkronizálása sem."

    hadd ne mondjam, hogy miket írtak az emberek netszerte, mikor múltkor valahol lement a régi szinkronnal vagy amikor a dvd-megjelenésről volt szó. ("mér nem a szokásos hangját kapta bruce willis, de sz*r" - pedig tudjuk, hogy mennyire ász az eredeti szinkron. de csak annak hiányzik, aki ismerte azt. aki nem, annak jó ez is.

    " És ha mondjuk a Ryan közlegény megmentéséből kivágnák azt, ahogy a fekvő tengerészgyalogos mellett ott hevernek a kiomlott belei, meg a leszakadt végtagok, arra is mérges lennék"

    én meg baromira nem. sőt, ne mutassák, ha nem szabad. a film egy halott mellett heverő belektől is ugyanolyan jó marad.

    (hidd el, te is láttál új szinkronos filmet, megvágott filmet, csak nem tudtál róla, s mint ilyen, nem is emelted fel a hangodat miatta. általában azok szoktak sírni, akik amúgysem néznek filmet a tv2-n vagy az rtl-en.)
  • winnie #25
    ja. azt érik el. ezért nézik többmillióan a tévét. az ilyesmi nem zavar sok embert. főleg nem azokat, akik tudják, hogy valami hiányzik. (de a tévének ez a lényege, ott meg kell vágni a filmet, ha szükséges. mindenhol így van.)