386
Internetes ismerkedés
-
#306 Szóval,
A megoldás nagyon egyszerű. A kedves pasi megnézi, hogy kik tekintették meg az adatlapját, és ha tetszik neki a csaj, akkor ír neki.
És igen, vannak konzervatívabb csajok, akik tudják, hogy nem a virág megy a pillangóhoz ;) -
mx18 #305 Hát ja, ez sokkal humánusabban hangzik :) -
Wolfsnack #304 nem kell a csajnak írni, ezeken az oldalakon általában lehet látni ki nézte meg a profilodat, ki tett kedvencekbe, és lehet "mosolyt" küldeni (ezt minden oldalon másként hívják) ami csak annyit jelent hogy szimpatizálsz az illetővel
ilyenkor pedig a fiún múlik hogy írjon a lánynak, és talán a lánynak se kellemetlen hogy végül is ő kezdeményezett azzal az apró jelzéssel -
IXEMGabeo #303 tuti részeg vagy;) -
mx18 #302 Na ja, én közös téma, vagy ürügy híján nem mernék csak úgy leszólítani egy vadidegen pasit. Neten azért más. -
#301 össze vissza beszélek itt sebtében
majd kijavítom
-
#300 "Van egy bejövős pasi és csak hagyod elmenni, mert pl. ő nem lát téged?"
A megoldás agyon egyszerű. A kedves pasi megnézni, hogy kik tekintették meg az adatlapját, és ga tetszik neki a csaj, akkor visszaír neki.
És igen, vannak tradicionális csajok, akik tudják, hogy nem a pillangó megy a virághoz ;)
Ne érts félre, igazad van, csak az a probléma amiről írsz az nem probléma. -
mx18 #299 Én amúgy egyáltalán nem várom, h valaki "romantikus költő" legyen. Sőt kiütést kapok a nyál dumáktól, amiket néha olvasni lehet. Sokkal jobban tetszik, ha valaki őszintén ír magáról, de persze nem kell rögtön kisregényt...
-
#298 Egy pasinak még mindig könnyebb, de egy csaj írjon a pasiknak, h bejössz, nem akarunk talizni?
Igen. Mi ebben az elképzelhetetlen. Életem legszebb kapcsolata pont ilyen volt. Nem is én kezdeményeztem.
Kicsit vicces, hogy XXI. század egyenjogúsák és mindenféle szavakkal imádnak egyesek dobálózni, de bizonyos szterotípiákkal képtelenek egyesek leszámolni.
Vagy nézzük más oldalról. Van egy bejövős pasi és csak hagyod elmenni, mert pl. ő nem lát téged? Egy társkeresőban több száz vagy ezer potenciálisan megfelelő jelöltet is kidobhat a gép. Én, ha pont azt nem találtam meg a többi nekem tetsző között, aki rám van kattanva? Ez egyszerű statisztika.
Szép dolog a szerelem, de azért józan ész sem árt. :) -
#297 az életben hogy mész oda hozzá, mit tudsz róla? -
mx18 #296 Hát, én sem chateltem még sosem. Igazából párszor már benéztem, de sosem regisztráltam, mert mindenki hülye félszavakat irkál, és olyan gyorsan, h nem is igazán lehet rá reagálni. Szóval sztem chaten nem lehet normálisan Beszélgetni, megismerni a másikat.
Társkeresőre sem regisztráltam soha, bár néha én is nézegettem pasik oldalát. Nekem ezekbe az a halálom, h beskatulyázzák, pl: h "komoly kapcsolatot keresek", meg ilyenek. Sztem így se lehet ismerkedni, pont azért, amit te mondasz, h mégis ilyenkor mit írj neki? Egy pasinak még mindig könnyebb, de egy csaj írjon a pasiknak, h bejössz, nem akarunk talizni?
Ide is csak kb 5 napja regisztráltam, de ez idáig tökre tetszik, mert itt lehet beszélgetni, véleményt cserélni, egyszóval tényleg ismerkedni.... Ja,és én sosem rakok föl magamról képet ilyen helyekre, max akkor küldök képet valakinek, ha már megismertem/megkedveltem... -
#295 No igen. Kicsit vicces, hogy sokszor elvárják, hogy a pasi szinte romantikus költő legyen ők meg feltesznek 2 képet és írnak két sort... -
Wolfsnack #294 én chat-en sose ismerkedek, nem is használok,
társkereső oldalakon felregisztrálsz, kitöltöd a profilodat, írsz magadról hobbi ilyenek, és felteszel egy képet
csajozas.hu és társai
csak a csajok többsége nem ír magáról semmit, és a képek zöme is silányul sikerült amatőr kísérletek
szal ezek az oldalak elég gányak mert semmit nem tudsz meg az illetőről, most akkor így hogy írjak neki?
"jól nézel ki Rozi! randi?" kb. ennyit tudnék írni a legtöbb csajnak, mert képen túl semmi infó, képek is elég csalókák lehetnek
srácok profiljait is néztem hogy ihletet merítsek, de totál egysíkú mindenki adatlapja
egyébként érdekelne hogy te lányként beregisztrálva hány ajánlatot kapsz, gondolom fotón sok múlik de lehet művészire venni a figurát, úgy meg mindenki előnyös -
#293 hajrá -
Wolfsnack #292 srácok! beregisztráltam több társkereső helyre, de eddig semmi, nem vagyok se szép se ronda, átlagos, de alig kattintottak 3-an rá a profilomra
most kezdjek el írogatni csajoknak? de nem nagyon láttam olyat aki 100%-osan az esetem, persze azért találtam olyat akivel egy randit el tudnék képzelni
csak rohadtul félek, valaki biztasson -
#291 Igen, de mégis ritkán jutok el oda. Inkább úgy fogalmazok, hogy szeretem a természetes zöld látványát. :) -
mx18 #290 Na, egész szép. Persze azért nem annyira, mint ahol én lakok :) Na jó, csak vicceltem, tényleg szép.
Amúgy elég természet kedvelőnek tűnsz a dumád alapján, jól látom? -
#289 Laktál már falun? Eszetlen különbségek vannak. -
#288 80-as évek beli panel. Nem az a betonkocka és van sok zöld. Lent és teraszon is. :)
A jobbra kukákkal szemben van a garács, afölött. A fűzfa sajnos már nincs meg és a szemben levő két csodaszép fát is kivágta az idióta szembeszomszéd. Van kert, de mit ér az két szé fa nélkül...? :(
Egészen pontosan itt. -
mx18 #287 Tyű! Megnéztem a Google Föld-ben, és tényleg jó sok zöld van, kb több mint nálunk :)Hát asszem így azért el lehet viselni a várost.
Te melyikbe laksz amúgy: szoci panelbe, 50-es évek lakótelepiébe, családi házba, vagy új lakóparkba?
Ja, és a színházról: az Operettbe még nem voltál? Én imádom! Pontosan egy hét múlva is ott leszek :)
Na, mék, assszem ma már nem leszek gépnél = nem fárasztok senkit a továbbiakban, úgyhogy jó hétfőt :( -
#286 Egyébként lődd be a Goggle Earth-et és a panomittomén milyen fotók alapján + azért elég jól belőhető, hogy milyen a környék. :) -
#285 Nem betonrengeteg. Van a hagyományos szoci paneltől kezdve az 50-es évek vastagfalú lakótelepi lakásától a családii házon át az új lakóparkig. Iszonyatosan nagy zöld terület van nemhogy Pesttel összevetve, de mindennel összevetve + ott a Duna part, ami nem egy betonförmedvény, mint a fővárosban.
Igen, néha szoktam korizni is, de idén sem nyit ki a Műjég...
Színázba már nem járok, mert nincs rá időm. Régn a József Attilába jártam 3-4-szer egy évben. Most mással kötöm le magam. -
mx18 #284 Na, akkor végre valamiben egyetértünk. Hát az a 2-3 óra elég sok. Én napi 1 órát utazok, de attól is kivagyok.
Amúgy azt mondod, h Szigetszentmiklósi vagy, ami rögtön Pest mellett van, akkor elvileg az is zajos, meg koszos, meg betonrengeteg, vagy nem?
Ja, és neked mit takar a szórakozás? Szeretsz korizni? Én pl azért irigylem nagyon a városiakat, mert ott van koripálya... Meg színház. -
#283 Nem, nem lakok Pesten. Naponta járok be. Szórakozni elvileg jól lehet ott, de élni..? Áh... Koszos, hangos, büdös beton és aszfalt szinte az egész város... Így viszont napi 2,5-3 órát is utazással töltök... -
mx18 #282 És szeretsz Pesten lakni? Nekem nagyon tetszik a város, amennyit néha látok belőle, de asszem nem laknék ott. Kicsit túl sok az ember, meg nagy a forgalom... Bár biztos hozzá lehet szokni. De nekem jobban tetszenek a kisebb városok. Viszont Pesten sokkal több szórakozási lehetőség van. Úgy értem normális lehetőség, mert disco meg kocsma mindenhol van, de az nem igazán az én világom... Meg több a munkalehetőség. Pl amit én szeretnék majd dolgozni, azzal kb csak Pesten tudnék elhelyezkedni.
Jajj, és nem témába vág, csak úgy eszembe jutott: nézed/nézi itt valaki az Xfaktort? Ha igen, akkor mit szóltok ahhoz, h Muri Enikőt, meg a valamilyen Dzsenifert nem engedték tovább az élőbe? Hetekkel ezelőtt volt, de én még mindig ki vagyok rajta akadva... -
#281 Nem. Szigetszentmiklósi - ez Bp. mellett vagy egyből délre - de a fővárosban dolgozok és ott is tanultam 1997-től. A rokonaima vidékiek és számtalan vidékit is megismertem odafent. Az elején látszott rajtuk, hogy picit mások - mindenféle negatív felhang nélkül - de az ember nagyon hamar alkalmazkodik. Legalábbis a többség. -
mx18 #280 Én ja, vidéki vagyok, sőt faluban lakok, de persze városba járok tanulni.
Ebben is valami, h más ritmusban élnek. Amúgy azt tapasztalom, h a városiak meg a falusiak nem jönnek ki annyira egymással. Persze vannak kivételek, meg lehet, h csak velem van így, de az én környezetemben a városiak inkább egymással haverkodnak meg a falusiak is egymással... Tapasztalat?
Szóval te akkor Pesti vagy, és vidékre jársz dolgozni? -
#279 Én a két szék közt a pad alá vagyok. Agglomerációban élek, de bent dolgozok. :)
Én igenis érzem a különbséget. Mikor muka miatt Beregdarócra mentem - ukrán határ - azt láttam, hogy valami teljesen más ritmusban élnek arrafelé az emberek. Egészen mások a távolságok, a lehetőségek, más a napi rutin.
A te is az jelenti, hogy te az vagy? -
mx18 #278 Hát sztem se különbözik, max annyiban, h mondjuk Pesten nem bámulnak meg olyanért, amiért vidéken igen. De ennyi. Gondolom tomcsa4 te is vidéki vagy...
-
tomcsa4 #277 Főváros és vidék semmiben nem külöbözik. Csak a fővárosiak hiszik ezt. -
mx18 #276 Tegnap regeltem, tehát mondom, h 18 vagyok és nem 23!!! És nem vagyok fővárosi, de attól még nem vagyok eltemetve egy barlang mélyét, szóval pontosan tudom, h mi zajlik a világban :)
Amúgy te hány éves vagy?
SALSOUL-ra válaszolva meg: hát elgondolkodtam azon, amit írtál, és lehet benne valami. Az ember itt tényleg jobban ki mer nyílni, mint személyesen, mert úgysem tudja senki, h ki vagy. Meg az is igaz, h a stílusból itt is elég hamar le lehet szűrni, h ki a bunkó, és ki normális. Na, de mennem kell, még mélázgatok a kérdésen, és majd írok :) -
#275 Nem néztem meg, hogy mikor regeltél. Ha 5 éve, akkor ma akár 23 is lehetsz.
Nincs FB accountom, így lövésem sincs, hogy miről van szó. Egyébként fővárosi vagy? Mert a vidék és főváros annyira más világ, hogy sokszor még én is meglepődöm... -
#274 "Régóta, lassan másfél évtizede vagyok a neten, a chaten.
Tudom, hogy vannak rossz tapasztalatok is, ezek számomra inkább tanulságként jelennek meg. Oka van annak, hogy valaki miért adja ki másnak, mint aki valójában. Azért egy "beszélgetésben" elég gyorsan átjön, hogy valós-e az illető, vagy csak játszik.
Akár valós, akár játékos, a saját egyéniségét adja bele. Egy nick mögé rejtőzve nem kell a valódi arcát adnia, egy-egy beszólás-elszólás nincs kihatásal a mindennapjaira, ha nagyon elszúrt valamit, törli a regisztrációját, és más nicken tiszta lappal kezdhet. Épp ezért nincs annyi körülírás, aki bunkó, az a chaten nagyon bunkó, aki értelmes, az itt nagyon értelmes, aki érzelmes, az itt nagyon érzelmes. A chaten minden hangsúlyosabban jelenik meg, mint a valóságban.
Ezért vallom, hogy a neten sokkal gyorsabban, sokkal alaposabban meg lehet ismerni a másikat.
A személyes tapasztalataim nagyon jók a netes ismerkedéssel kapcsolatban. Akiket innen ismertem meg, és találkoztunk élőben is, azokkal a személyes beszélgetések is lazábbak, kötetlenebbek, hisz olyan gondolatokat is megosztottunk egymással, amiket csak egészen ritka jó barátokkal szokás."
"A neten csak egy nick vagy - látszólag.
Épp ezért olyan gondolataidat is bátrabban mondod el az itteni közösségben, amit a szomszédnak nem mondanál akkor sem, ha 20 éve szomszédod. Amit a munkahelyen sem terjesztenél, mert kinek mi köze hozzá?
Aki itt kiadja mából a rosszabbik énjét, többnyire az is moderálja magát a munkahelyen.
Vannak, akik még a házastársukkal sem osztják meg azokat a gondolataikat, amiket itt megbeszélnek.
Gyorsabb, pörgősebb itt az ismerkedés, és továbbra is azt mondom, jobban önmagát adja mindenki. Persze antenna is kell a jelzéseket levenni, mert nem minden szó szerint értendő... :)"
"a valós személyt, aki a nick mögött áll, jobban meg lehet ismerni a neten át, és ha van valami közös, jöhet a személyes találkozás"
"Valóban nem az internetes társkeresőkről, hanem az internetes társkeresésről beszélek, ahogy a topicindító feltette a kérdést.
A társkeresők csak arcképcsarnok, olyan, mint eg érettségi tabló. Mindenki a saját képével van rajta, de a 4 évet olyan képpel szimbolizálja, amilyen sose volt, ahogy sose nézett ki a 4 év alatt.
A chatek és fórumok viszont kiváló lehetőséget adnak a másik megismerésére, ezáltal épp a társkeresés legjobb pályája. Néha akkor is sikerül, ha az ember nem azzal a szándékkal regel :)"
/DPisti@NLCafe Fórum/ -
mx18 #273 A bizonyos kor alatt az időseket érted? Mert én 18 vagyok (nem hiába mx 18), és asszem nekem pont a facebbok kellene h normális legyen... De akkor sem tartom annak. Viszont ez a fórumozás tetszik, bár ezt is csak ma próbáltam ki először :) -
#272 Én még soha nem mentem fel chat oldalakra. Az ismerkedés kezdődhet online bárhogyan, de én nagyon gyorsan személyes találkozásra terelem a dologot.
Nem tudom, hogy mennyi idős vagy, de bizonyos korban levők mást értenek normális alatt... -
mx18 #271 Megfordítva a kérdést, lehet normális pasiba botlani a chat-en? Én még nem próbáltam ott ismerkedni, jobban hiszek a személyes találkozásban, de a barátnőmnek már volt pár chat-es pasija, de egyikkel se bírta pár hétnél tovább. Amúgy én se nagyon vágom, h hogy megy ez a netes ismerkedés, nekem ez a "megbököm facebookon" egy kicsit fura. Bár lehet,h csak én vagyok nagyon maradi... -
Wolfsnack #270 melyik oldalak váltak be nektek leginkább? hogyan megy ez az egész? először levelezés, aztán randi? vagy simán randira hívom aki tetszik? lehet normális lányba botlani? -
#269 ? :) -
#268 Nekem az előző barátom chat-ről volt. Sokévet voltunk együtt. :) -
krisztak #267 várom :D