386
Internetes ismerkedés
  • salsoul
    oké, szorítani fogok ;)
  • mx18
    Az operát én sem bírom, de a musical teljesen más. Dehát ízlések és pofonok :) És az a jó benne, h nem olyan egyforma sikoltozás, rikácsolás, mint az opera, vannak rockos musicalek, vannak duettek, szólók benne, szóval sokszínű.

Ja, ha netán eszedbejut, akkor szoríts holnap, mert számvitel zh-t írok :(
  • salsoul
    Igen, ezek főként atmoszféra adó háttértémáknak jók.

A musical. Ezeket nem szeretem, nem bírom. A halálom :) Az opera mellett.
    Talán azét nem bírom, mert anno ének órán túladagolták ezeket.

A tánc tényleg jó, egy időben magam is jártam.
  • mx18
    Na, ma is tanultam valamit :)
    Belehallgattam mindegyikbe, és nem rosszak, de én max háttérzenének tudnám elképzelni. Mármint hogy csinálok valamit, és közbe ez megy, de úgy, h nem nagyon figyelek oda....
    Amúgy ezeket a latinos dolgokat én is tök birom, és el is határoztam, h ha legközelebb lesz rá lehetőségem, akkor megtanulok salsázni, meg a többi latin táncot... Olyan jól néznek ki.
    A musicaleket nem szereted? Én azokat imádom :)Ha egyszer lesz kedved, hallgasd/nézd meg Szinetár Dóra - Forog a táncot. Sztem iszonyat jó :) Csak kicsit pocsék felvétel.
  • salsoul
    a név talán asszem' úgy áll össze, hogy salsa + soul = salsoul
    de ez nem biztos | a lényeg a kis latinos beütés
  • salsoul
    ez a 'salsoul' egy zenei irányvonal neve, de kiadó név (Salsoul Records) is és együttes név is (Salsoul Orchestra)

Ezek 'salsoul' stílusú zenék:
    Track 1
    Track 2
    Track 3
    Track 4
    Track 5

Én nagy szeretem e vonalat :)
  • DaemoonHunter
    Ámen.
  • raptor22
    Mindenképpen:)
  • mx18
    Amúgy akartam már kérdezni, mit jelent a neved: Salsoul? A soul az lélek, nem?
  • mx18
    Márpedig katolikus papnak nem lehet felesége!
    Ok, szerelmes lehet, de nem hiszem, h ha valaki szerelmes, akkor egy életen át kibírja "hús" :) nélkül... Olvasta valaki a Tövismadarakat? Pont erről szól...
    De szerintem is marhaság a cölibátus, mert attól h valakinek van családja még nyugodtan hihet. A kettő nem zárja ki egymást. Lehet, h a pápa aki így döntött, nem a nőket szerette :) Na, de hagyjuk a pap témát, csak berágok tőle :)

Raptor22: hát, szívesen, remélem, összejön a dolog. Majd írd meg, ha gondolod, h hogy sült el, érdekel... Ja, és igen, szerintem mindenképpen személyesen!

• Molnibalage
    Tévedés. Egy katolikus pap lehet szerelmerlmes, csak a "hús" a titott neki elvben. Más keresztény irányzatokban meg semmi sem tiltja a házasságot, nincs cölibátus. Sőt, amennyire tudom a katolikusoknál sem írja elő semmiféle vallási rituálé, "csak" egy pápa anno úgy dönött, hogy így legyen. Azóta is érvényben van. Szerintem iszonyatosan idióta dolog, hogy létezik még a cölibátus intézménye...
  • DaemoonHunter
    Errefele a katolikus pap 26 éves, van felesége, illetve a református papnak is van, nem tudom miről írsz:D
  • raptor22
    Köszi a választ. Teljes mértékben 1et értek veled, mert 1-2 beszélgetésből kiderült, hogy voltak rossz tapasztalatai mikor ő kezdeményezett másnál. És igen semmi veszíteni valóm sincs, vagy összejön vagy nem. Csak hát nem ajtóstul kell berobbani a házba:) mert abból csak az ijedelem és a menekülés lesz, hanem finoman:):) és gondolom ezt mindenképp személyesen adjam a tudtára, nem pedig msn meg a többin....
  • salsoul
    Nos van ilyen pap, meg olyan pap. A református papok amennyire tudom lehetnek szerelmesek, szórakozhatnak, lehetnek barátaik stb.
  • mx18
    Lehet, de én mégsem választanék olyan életet, amiben kb nem megengedett a boldogság. Legalábbis nekem barátok, szerelem, szórakozás: ezek jelentik a boldogságot. Egy pap elvileg nem lehet szerelmes....
    Persze ezt nem igazán tartják be. A "mi papunk" fiatal (32 éves), tök jól néz ki, és már egy csomó nyílt ajánlatot kapott. Gondolom nem egyet el is fogadott. Ami teljesen érthető, de ha nem lenne pap, nem kellene ezeket titokban csinálnia. Nem lenne sokkal egyszerűbb? Megéri ez valakinek?
  • salsoul
    Feltételezd a legjobbat és eszerint folytasd azt amit elkezdtél.
  • salsoul
    Te is feláldozod az életed, csak egy teljesen másik eszmének/hitnek/meggyőződésnek ;)
  • salsoul
    :)

Persze adhatnak egymásnak esélyt, ellehetnek egymással a suli mellett, a nagy távolság mellett is, de akkor is szemügyre kell venni szerintem a realitásokat is és a [közös] jövőképeket is. Ez utóbbiakon nagyon sok múlik.

Lehetőség. Lehetőség mire?
    Laza szerelemre? Szórakozásra? Szexre? Férj és feleségre? Családra? Otthonra?

A netes társkeresésről amit írsz igaz. magam is ezt írtam korábban. Valakinek költöznie kell.

• mx18
    És azzal semmit sem vesztesz, ha megpróbálod. És ha nemet mond, akkor legalább tudni fogod, h mihez tartsd magad.
  • mx18
    Hi!

Hát nem tudom, de ha már 2 hónapja ismeritek egymást, és úgy gondolod, járnál vele, akkor szerintem valahogy add a tudtára. Lehet, h visszahúzódó, vagy még ő sem tudja, mit akar, de ha valakinek úgyis lépnie kell elsőnek. És lehet, h pont arra vár, h te lépj...
  • raptor22
    Sziasztok a véleményetekre, segítségetekre lennék kíváncsi, Lassan 2 hónapja megismertem 1 csajszit ilyen társkeresős oldalon. Ez idő alatt sokat beszéltünk msn-en és találkoztam vele eddig 2szer. Élőbe:) is jól elvoltunk, nem csak msn-en. DE:) van egy olyan megérzésem, hogy ettől több nem fog kisülni a dologból, pedig nem lennék ellenére:) nem látom a csajba azt a pluszt ami ehhez kell, vagy még ő se tudja h akar e vmit, vagy azt hogyan tegye. A kérdés az lenne, hogy annak mennyire van értelme, hogy finoman közölném vele (nem rámenősen kész tények elé állítva), hogy én többet szeretnék, mint barátság mert erre hajlik a dolog és ezt megelőzvén. Most így gyorsan, röviden ennyi, ha a sztorihoz van kérdés természetes válaszolok, hogy hátha tudok vmi jó tanácsot adni:) köszönöm előre is:)
  • mx18
    Basszus, most olvasok egy cikket egy papról, hát ezen a témán mindig kiakadok! Szted hogy a bánatba mehet valaki papnak? Jó, én magamból indulok ki (mert én nem hiszek), de el nem tudom képzelni, h valaki annyira higgyen, h ezért kb föláldozza az életét.
    De ez nem idevág, csak úgy eszembe jutott :)
  • mx18
    De könyörgöm, ha szerencsétlen csaj csak 18 éves, és mondjuk az utolsó évét járja a suliban, akkor nem hiszem, h odaköltözne a pasihoz. És sztem a pasi se hozzá. Akkor szalasszák el a lehetőséget? Esélyt se adjanak a kapcsolatnak? Ha nem működik a dolog, az úgyis hamar kiderül, de sztem mindenképpen meg kell próbálni!
    Ha így nézzük, akkor a netes ismerkedés is hülyeség, mert nagy eséllyel itt is olyat fogsz ki, aki távol lakik tőled.

Na, de nekem sajnos nincs ilyen problémám :(
    Meg gondolom neked se, szóval ez úgyis csak elméleti kérdés.
  • salsoul
    Pl ha pesti lenne, akkor egy találka csak utazásilag 23eFt ...
    Hosszú távon ez anyagi csődbe dönt ...
  • salsoul
    Nem, nem mennék bele ilyenbe.
    Vagy ő költözne, vagy én.

Amennyiben úgy találtuk, hogy van köztünk egy húron pendülés.
  • mx18
    Hát sztem se lesz tartós, de ki tudja? Ha úgy néz ki, szeretik egymást, akkor sztem egy próbát megér. Bár asszem én javíthatatlanul romantikus vagyok :)
    Amúgy lehet, h te is belemennél egy ilyen kapcs-ba, ha monjuk megtalálnád a 180 cm-s álomcsajt, akire vársz :)Vagy?
  • salsoul
    Ez egy elég bizonytalan ellenpéldának tűnik :)
    A nagy lelkesedésben és ködös időben még nincs ezzel gond, aztán majd ...
  • mx18
    :) Asszem megérelek ezzel a magasságmániáddal, bár nem mindenkit zavar, ha alacsonyabb csajjal jár, sem az, h a barátnője még tanul.

Az egyik barátnőm az összes dilidre jó ellenpélda: ő még nálam is kisebb: 150 cm, a pasija 180 valamennyi, majdnem 190.
    A csaj 18 éves, a pasi 23, tehát a csaj tanul, a pasi dolgozik. Ráadásul a csaj ott lakik ahol én: falun, míg a pasija 2,5 órányira innen, városban.
    És jól megvannak :) Bár még csak 2 hónapja járnak....
    Mondjuk én is kicsit kíváncsi vagyok, meddig bírják ezt a nagy távolságot, meg különbséget az életmódban...
  • salsoul
    Azért csak legyenek kétméteres csajok is :) Legalább egy aki erre jár :)

Egyik: egy kis városban lakok, távol a nagyvárosoktól, az ország nyugati csücskében. Budapesttől meg végképp távol.
    Másik: 25 éves vagyok. Aki korban hozzám illő 21-25 év az nagy valószínűséggel még tanul.
  • mx18
    Hopszi, bocsi!

Bár én a 2 méteres csajokra értettem. Hogy nem lennék 2 méteres csaj. Bár... azokat jobban észreveszik :)

Akkor neked is max a válladat látnám, sőt még azt se, és nézhetnék föl rád :)

Jajj, és kérdezhetek még 2-t?
    Az egyik: mit takar az, h az isten háta mögött laksz? Valami eldugott faluba, vagy egyszerűen csak távol BP-től?
    A másik: Írtad, h a korosztályodban legtöbben még tanulnak. Akkor te hány éves vagy?
  • salsoul
    szuper, akkor te a másik véglet vagy - pompás :)

amire utaltam, hogy egy 180 +/- 10 cm magas srácnak jobbak az esélyei

egyébként tenksz, én pont kétméteres óriás vagyok ;)
  • mx18
    Ja, az elején tényleg mindig elég kínos, de ez monjuk kötelező rossz, amin rendszerint túl kell esni...

Amúgy mi az, h az alacsonyabbaknak jobbak az esélyei? Ezzel totál nem értek egyet. Tudod, hány cm vagyok? 155! A buszmegbe kb csak vállakat látok, így a magasabbak kb észre sem vesznek... Meg az a halálom,h a magasak mindig azt hiszik, h én milyen rosszul érzem magam, h ekkora vagyok, pedig egyáltalán nem zavar. Jól érzem magam, ahogy vagyok :) Sztem inkább az a gáz, ha valaki 2 méteres óriás :)
  • salsoul
    Akkor egy párkapcsolattól csak még inkább herótod lesz ....
  • Wolfsnack
    herótom van tőle hogy már minden weblapért fizetni kell, nlcafe-n most van 5 nap ingyenesség, randivonal.hu-n pedig 3 napig lesz nov. 1-től
    jó, ha megtalálom az igazit akkor nem érdekel a pénz, de reklám miért nem elég nekik?
  • salsoul
    vagy pillangóba
  • salsoul
    Ezért megyek át méhecskébe, és sorra felkeresek minden virágot :)

Írok egy levelet - ami éppen eszembe jut -, és az arra érkező vagy nem érkező válasz jobb minden adatlapnál. Úgy néz ki, ezek a netes társkeresők így működnek - hiába minden csodás elképzelés ...

Sokszor tapasztaltam, hogy vissza se írnak, vagy ha jutunk is pár levélváltásig egyszer csak már nem írnak vissza semmit.

Azok, akik visszaírnak nagyon kevesen vannak. És főleg azok nagyon kevesen vannak, akik képesek bármilyen nemleges választ visszaírni.

Meg szerintem mindenki nagy elvárásokkal és rózsaszín felhőkkel regisztrál. Hip-hop majd minden jól alakul. Az egész egy teljesen szerencsétlenkedő rendszer, amiben mindenki kerül minden szerencsétlenkedést, holott ennek a szerencsétlenkedésnek a közös végigvitele után lehetne csak igazán ismerkedni.
    Elsőre én nem tudom milyen levelet lehetne írni, ami nem egy rakás szerencsétlenség.

Olyan ez mint a tánctanulás is. Ha a kezdeti szerencsétlenkedést nem viszed végig, akkor nem fogsz megtanulni táncolni. És igen, az első időszakban lehet elestek, megtapossátok egymást, de mégis ezen keresztül visz az út csodás dolgokhoz.

Ezen túl - lévén, hogy az isten háta mögött lakok - a nagy távolságok okoznak nagy problémát. Akivel valami tényleg alakulna is, az rend szerint az ország másik felében lakik :)

A másik meg, hogy aki hozzám illő korban, az még tanul, és ez szintén gubancot okoz - eltérő életszakaszok problémája.

Annak ellenére, hogy magasságom miatt 175+, nem ritkán 180+ kerestem lányt, és ez tizedelte a szóba jöhetők halmazát, havonta két komoly érdeklődés mindig akadt. Az én esetemben ez a felkeresések kb 20%-a.

Alacsonyabbaknak sokkal jobbak az esélyeik.

Szóval nem egyszerű. Ki kell tapasztalni, hogy hogy működik
    A mesés rózsaszín ködös, mindenféle elvárásos megközelítés mindenképpen bukó.
  • Molnibalage
    Nyugodtan, elvileg szabad országban élünk. :)

De itt tényleg nem a kényelmességről van szó. A történetben szereplő nőt észre sem vettem és egyszercsak ott volt mellettem. A többi már történelem. Legalábbis számomra.
  • Molnibalage
    Nem. A csajok sokszor adatlapot sem néznek. Beregelnek és várnak. Ennyi. Erre egy darab szikla is képes...
  • mx18
    Na jó, ti csak vitázgassatok, én most lelépek. Holnap "tali", ha gondoljátok :)
  • chhaya #307
    Ha nem hangoztatok egyenjogúságszerű bonyolult szavakat, akkor megvárhatom, míg a pasi kezdeményez?:)
    Tudom sokkal kényelmesebb meg praktikusabb meg stb stb egy hímneműnek, ha a nőstény vadássza le, de azért nem kell leszólni azokat se, akik kicsit konzervatívabban állnak a témához