Ingyen is hozzájuthatunk majd a Windows 7-hez

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Ingyen is hozzájuthatunk majd a Windows 7-hez"

aha. csakhogy a nagy büdös helyzet az az , hogy az emberek 99%-a akkor se tenné fel ezt a szart, ha fizetnének érte.

Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?

A vistaval megakarta mozgatni a hardwer piacot is csak nem ugy jott nekik ossze ahogy terveztek pl sok ceg nem valtott es milyen erdekes a win7 mar betakent jobb micsoda veletlen.Kiszedtek egy par szaz lassito dllt.Jo darabig nem lett volna win7 ha sikeres lenne a vista de a piaci erdek most uggy kivanja,hogy legyen egy stabil es ne tul nagy hardware igenyu os.Hogy ha ,majd a win7 jo lesz akkor mi lesz azutan? hogy veszik ra az embereket a valtasra nem tudom de ha tudnam nem lennek csoro<#violent>

A Microsoft amit a winnel csinal kokemeny uzlet.Azert az egyik leggazdagabb ceg mert jol csinalja amit csinal.Mindig valamivel el tudja erni,hogy megvegyek.Semmi haszna nem lenne belole ha csinalna egy tokeletes rendszert.Ha valmi jo es bevalt akkor nem vesznek ujjat legalabbis annyit.Ott van az osx ha nem lenne olyan draga a hardware akkor nem maradna fennt igy is majdnem tonkrement de jott az ipod.Ezt csinlajak mar mindenhol 30 eve tudtak olyan mosogepet csinalni ami a mai napig jo vagy tvt egy regi merci 25 eves milyen jo volt vagy egy vw a mostaniban az elektornika ugy is behal.Ha nem ezt csinalnak akkor munkanelkuliseg lenne ehezes majd haboru.
Masik uzleti tanpelda "tegye fel a kezet aki jobb hamburgert csinal mint a mcdonalds" majdnem mindenki felteszi "na latjak maguk lehet,hogy jo szakacsok de nem jo uzletemberek.
Szoval nem olyan balfaszok mint mi hisszuk.

Gerygrey
Akkor használj DOS-t, ott biztos hogy nem vesz el a gép teljesítményébõl semmit a fölösleges csicsa 😊

(komolyan, a dual core procik korában nem mindegy, hogy a 2*3 GHz processzorteljesítmény 0,4 vagy 0,6 százaléka megy el a GUI-ra?)
Sliders
A Windows Vista alatt is beállítható a klasszikus Windows téma nélkül, gondolom a Win7 alatt is beállítható lesz. A Témakezelés az tuti megmarad.

Témakezelõ progit akarsz telepíteni Win7-re?
Szerinted ez nem venne el semmit a géped teljesítményébõl? Elárulom, még többet, mint egy rendszerbe integrált megjelenés!
Igen, te vagy a tipikus példája annak az embernek, aki csak azért fikázza a Win7 megjelenését, mert az alapból benne van, és akkor már ugye szar...
Divat Win fika, semmi más.

Hajjaj, nagy itt a kavarodás...
Aki azt mondja, hogy a Win7 csak egy átcímkézett Vista, az belegondolt egyáltalán abba, hogy a Vista is csak egy átcímkézett XP?
Bár Vista és XP közt nagyobb a különbség, mint Vista-Win7 esetében, de akkor is rosszul fogjátok fel.
A Vistát sokan a "szarral" egyenlõnek tekintik, és csak ezért a fintorgás a Win7-re. De ha a Vista rendesen lett volna optimizálva, akkor sokkal kevesebb embernek lett volna problémája vele (logikus...).
Szóval igen, a Win7 egy felcímkézett Vista (ráadásul még csak nem is 7-es a verziószáma), de egy olyan Vista, ami végre teljesen normálisan van kaliblárva és optimizálva!
Egyébként meg az NT kernel (ami a Win7-ben is ketyeg) már a vége felé jár, szerintem MS sem fektet bele már annyi energiát, mint annakelötte.

Benedekco
off: az xp-n még ki lehetett lõni az alap témát így egy win98-hoz hasonló felületet kaptunk (ne marra gondolok, ha átnyomjuk win98 felületre, hanem ha a témát kiiktatjuk a szolgáltatások közül), ilyesmi lehetõségek lesznek 7 alatt is? csak mert Én jobb szeretem ha semmit nem vesz el a gépem teljesítményébõl a hülye látványjavító szarságok... szeretem a tiszta dolgokat 😉
vagy esetleg véghezvihetõ mindez, de egy témát , vagy téma kezelõ progit kell hozzá telepíteni?

Mé há nem?

én nem éreztem hogy az XP hasonló méretû fintorgást és elfordulást váltott volna ki megjelenése után, mint a vista ... ellenkezõleg ... gyorsan keresztül tudtunk lépni vele a 90-es évek oprendszerei által okozott igen komoly frusztrációkon.
Az XP kényelme után az igen komoly teljesítménynövekedés hozhatott volna új eufóriát, ehelyett azt láttunk hogy 130 ezer HUF-ba kerülõ laptopokon 15 perc alatt áll fel a vista (bazmeghegyek) ... miközben az asztali PC-k dominanciája pont manapság kezd megtörni ...

"akkor úgylátszik azoknak volt igazuk, akik csak egy átcimkézett Vistát vártak."

Mi mast. Ez lesz a windows nt 6.1-es verzioja.

"aki maradt az XP-nél, az valószinûleg azért tette, mert a Vista is akad már a gépén. ezért biztosan nem fog 7-et feltenni."

Viszont akinel a vista akadt, annak lehet, hogy a win7 meg eppen el fog menni es ezert szamara megfelelo lesz.

"Nem csoda, hogy jobb mint a Vista, hiszen annak egy fejlettebb változata"

windows 2000 = nt5.0, windows xp = nt5.1, windows 2003 = nt5.2
windows vista = nt6.0, windows 7 = nt6.1

"Hát ja, még az Amigánál, az OS nagy része a rendszer ROM-ban volt. Ez nem is lenne olyan nehéz manapság sem, mert pár száz MB-s ROM betöltése, majd shadow-ról futtatása nem lenne olyan vészes."

Pont igy mukodik az xbox360 is, meghozza ppc-s nt5.0-val... azert nem vennek xbox360-at irodai munkara, ha menne rajta az office akkor sem.

"XP mint operndszer saját magára nézve nem használja a 2 magot. Processeket engedi persze, meg ha a progi úgy van alá megírva. A vizuális megjelenítésnél is a procira támaszkodik, egy ablak nyitása 30-90% terhelést is okozhat...pillanatnyi terhelés persze...vistától más ezt a feladatot a graf kari kapja. Linuxnál még mindíg nem."

Mar a windows nt 4.0 is kezelte a tobbmagos gepeket. A kernel eleve tobbmagos gepekre lett irva, ezert annyi magon tud egyszerre futni, ahany aktiv kernel modu szal van. (ez altalaban egy nagy szam) Windows nt 4.0-hoz az nvidia keszitett 2d-s gyorsitast, tehat a gdi fuggvenyeket az akkori profi kartyaik gyorsitottak. Ebbol a szempontbol a vista sem tesz mast, csak kotelezove teszi a gyorsitas hasznalatat. Vista eseten az ablaknyitast azert ugyanugy a cpu iranyitja, csak nem o rajzol, es mint mondtam ez regebben is csak driver kerdese volt. Linux-ban nincs integralt grafikus alrendszer, ahany driver annyi megoldas, bar a kernel erdetileg tenyleg nem volt tobbszalu. A vista fejlett, de csak annyira mint a windows nt 3.51 volt, aminek a driver modelljet atvette. Annakidejen az volt a gond, hogy a 3.51 nagyon lassu volt a tobbi alternativaval szemben. Ennek az oka a grafikus alrendszer kerneltol elvalasztott volta volt. A vista visszahozta ezt a szokast, mig a linux mindig is igy mukodott. Remelhetoleg a win7 eseten javitanak valamit a jelenlegi megoldason.

"A Win7-et tényleg nem szídják. Még."

Mivel ugy nez ki a win7 lesz az elso valoban hasznalhato 6.x-es nt valtozat, ezert eleg sokan varjak. A vista-nal szinte csak jobb lehet, a cel a winnt 5.1-es (winxp) szintjenek az elerese lenne csak mindezt 64 bites kornyezetben.
akkor úgylátszik azoknak volt igazuk, akik csak egy átcimkézett Vistát vártak.

"Az XP esetében közvetlen Upgrade megoldásról nincs szó, itt a teljes újratelepítés lenne az egyetlen megoldás.":
1) aki maradt az XP-nél, az valószinûleg azért tette, mert a Vista is akad már a gépén. ezért biztosan nem fog 7-et feltenni.
2) a legtöbb ember nem fogja rögtön újratelepíteni a gépét, amint megjelenik a 7. inkább marad a fent levõ rendszer és majd ha szükséges lesz az újratelepítésre, akkor fog felkerülni.

bár az sem utolsó dolog, hogy ennek is megjelenik idõvel a tört változata a warez oldalakon.

DjDano
LOL 😄

"Ingyen is hozzájuthatunk majd a Windows 7-hez"

Emitt pedig a "hivatalos disztribútorok" listája olvasható:
-piratebay.org
-isohunt.com
-extratorrent.com

<#action>
NEXUS6
A Win7-et tényleg nem szídják.
Még.

Az XP is egy rakás hulladék volt, amikor megjelent és akkor is mindenki a hardverigénnyel volt elfoglalva, pedig az a mai szinten elég mosolyogtatónak tûnik. Persze tegyük hozzá, hogy egy elég jó válasz volt a W2000 még szerencsétlenebb fogadtatására.

Minden esetre nekem úgy tûnik, hogy az amit Win7 név alatt kiadnak, az máshol elmenne egy combosabb SP-nek, vagy X.5-ös verziónak.
Nem csoda, hogy jobb mint a Vista, hiszen annak egy fejlettebb változata, de milyen hülyén néz ki, hogy VistaEvo, vagy TisztaViszta, vagy akármi.
A M$ marketing oldalról mindíg is No1 volt!<#nyes>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Win7-et nem szídják..még énsem. 😄 Linuxosok sem. Mikor a béta pista kijött már mondtam hogy szar..de jöttek a fanok, hogy 1 év múlva lesz olyan gépem amin faxa lesz, és húdejó..nos a piac szerint is szar. Kényszerbõl vették meg.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

NEXUS6
Minden új M$ OS-nél ezek a szokásos tánclépések:
Mindenki várja mint messiást, de ugye késik vagy 5 évet. Aztán amikor kijön mindenki elkezdi szídni mint a bokorról elnevezett amerikai elnököt, és nem akarnak váltani a régi már megkedvelt OS-rõl. A konkurencia az új termék, az M$ és BG halálhírét költi, totális bukásról beszél.
Kijön az elsõ 1-2 SP, eladnak belõle vagy 100 millió példányt (+ a licenszek), a M$ keres megint vagy 50 mrd-t rajta. A kedélyek lenyuxanak és az emberek megint elkezdik várni az új OS-t...

<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6

XP mint operndszer saját magára nézve nem használja a 2 magot. Processeket engedi persze, meg ha a progi úgy van alá megírva. A vizuális megjelenítésnél is a procira támaszkodik, egy ablak nyitása 30-90% terhelést is okozhat...pillanatnyi terhelés persze...vistától más ezt a feladatot a graf kari kapja. Linuxnál még mindíg nem. Bakker mosószer ízû zöldalmát ettem..

reaper4
pedig nem kell félni tõle. már elég régóta azt használom és már jó ideje nincs vele semmi gond...

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Ryder7
ha ritka volt a több mag 8 éve akkor nekem a feledatkezelõbe miért lehet a progi affinitását kb max 27 magra tenni?

http://youtube.com/RyderGaming Jelenlegi Sorozatok: Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Heroes of the Storm, Cities: Skylines, The Sims 4

Jöjjön csak már nagyon várom a Vista-t nem akarom semmi pénzért felrakni.

techgarazs.com ingyendomain.tk BME

lck
Miért ne használná ki az xp a 2 magot? ha nem használná ki akkor a játékokban jóval kevesebb fps lenne, mint vista alatt. De ugyanannyi vagy még a legtöbb esetben picivel több is xp alatt, szóval nem értem mibõl gondolod hogy nem használja ki. A feladatkezelõben is szépen látszik a két mag aktivítása.

NEXUS6
Mondjuk marhára nem tartom ezt egészséges felfogásnak. Mint ahogy a win elõzõ verziói is figyelték, ha valami ismert de valami miatt nem kteljesen kompatibilis progi került a gépre, mert akkor azokat a registry beállításokat vették elõ.

Na most ezt még megfejelték ezzel a winsxs mizériával.
De ha az ember kigyomlálja a restore meg a kompatibilitási funkciókat, akkor érdekes módon nagyjából megáll a burjánzás.

Még a multkor letöltöttem valami 70 megás updatet, mire felrakta, addigra 2GB-ot adott a windows könyvtárhoz.
Na kösz, ebbõl én nem kérek!
Akarok ugyan egy nagyobb vincsit venni, de egy 100GB-os windóz, ha hagyja az ember elterjeszkedni, képzelem milyen gyors tud lenni!😊))

NEXUS6
Nyelvi támogatás szingaléz, urdu és szpáhi nyelveken, játékok, mütyürkék side-bar, toronyóra lánccal. Rettentõ fontos dolgok amik a júzer elégedettségét hivatottak növelni.

Mondjuk az én elégedettségemet most az növelte, hogy letöltöttem egy normális task manager progit, amivel végre Vista alatt is állandóra tudom beszabályozni a taszkok alap prioritás szintjét. Sajna a prio nevû progi vista64 alatt nem mûxik valamiért. Na annak is volt vagy 250KB a telepítõje!😊))

a winsxs könyvtár minden fontos fájl MINDEN VERZIÓJÁT eltárolja, kompatibilitási okokból - ezért hízik a Vista és a Win7 folyamatosan (így képzelik el Redmondban a majdnem tökéletes kompatibilitást, a helyigény számukra nem gond)

a megoldás része, hogy a system32 és a sysWOW64 könyvtárakban lévõ fájlok csak linkek, minden igazi állomány a winsxs könyvtárban van

magyarázat: link
nem tudom hogy lehet 14 GB...
Nekem egy 10 GB-os partíción van... és Office 2007, Total commander (kb 200 Mb) is fel van telepítve... mi neked a maradék 4 GB ??

De ha már itt tartunk... mi a 3GB partíció ami a Win7 telepítése elõtt nem volt ott? :-D
Sehogy, sztem nem foglal annyit. Vmi baki van benne. Mint például nekem. Letöltöttem egy 11 gigás játékhoz a honositást, és amikor feltelpitettem, a honositást is plussz 11 gigának vette, szal összesen 22 gigát foglalt, miközben a honositás 500 kb környékén volt.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

XP SP3 alatt a Windows könyvtár nekem 25 GB-t foglalt. Igaz, hogy vagy 4 hónapig nem volt újratelepitve, de akkor se értem, mi volt 25 giga. A fél vinyómat elfoglalta.

A Vista SP1 jelenleg 6,83 Gigát foglal.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

De tényleg ha már itt tartunk...mi a fene a 14 giga? Azért furcsa, mert a Win7 telepítõje 2.6 giga..ebbõl 14-et kreál..ezt hogy sikerült megoldaniuk, mert ehhez már tudás kell 😄D.

NEXUS6
Hát ja, még az Amigánál, az OS nagy része a rendszer ROM-ban volt. Ez nem is lenne olyan nehéz manapság sem, mert pár száz MB-s ROM betöltése, majd shadow-ról futtatása nem lenne olyan vészes.

A Vistából is lehetne alapból használható OS-t csinálni, ha a biztonságot nem úgy képzelnék el MS-éknél, hogy elõbb betöltök egy csomó cuccost, ezek közül amit pedig gyakran használok azt még prefeccselem, aztán megnyitok a hozzájuk tartozó netes szolgáltatáshoz kismillió portot, majd az egészet rábízom valami szerencsétlen biztonsági programra, ami csak kapkodja a fejét. A júzer meg csak fogja, mert ehhez tényleg nem elég a NASA szuperszámítógépe sem.

Persze a hw gyártóknak is meg kell valamibõl élnie😊 Ki venne 2TB-os vincsit meg 4 magos procit, ha olyan lenne az OS ami 250 MB-on, meg max pár száz MB wincsi tárhelyen is hozza azt, amit egy vista éróstúl, mindenestül soxoros erõforrás igény mellett.

Persze pl a Vlite progival, meg kis kézimunkával elég rendesen testre lehet szabni a Vista-t is. Jelenleg nálam 6 GB-nál tart a windows könyvtár, aminek a fele a hirhedt winsxs, de ennek hízását nagyjából sikerült megállítanom.

Narxis
"amikor új programot telepítek, az összes nyavalyás program a C:/Program Files könyvtárba akar települni"

Egy egyszerû registry módosítással megoldható, de már nem emlékszem mit hol kellett átállítani.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Én szeretem a Vista-t, egy kivétellel, amely nem kifejezetten az õ hibája:
amikor új programot telepítek, az összes nyavalyás program a C:/Program Files könyvtárba akar települni, így a rendszerlemez hamar betelik. A Disk Management Console-lal egyszer újra tudtam partícionálni, de most valamiért nem engedi.
Én, a rendwzer biztonsága miatt is, régóta ugatom, hogy az oprendszert teljesen elkülönülten kellene tárolni, ez csökkentené a rendszerösszeomlás veszélyét is. Ad extremis én ROM-ba tenném az oprendszert.

Kara kánként folytatom tanításom.

A sztori annyi, hogy 40 giga vinyó alatt rinyált a Pista...Win7 ilyet nem tesz. Win7 boot idõre és minden tekintetben gyorsabb mint a Pista. Jobb a menüje, átgondoltabb, szebb, és van benne egy rakás új cucc a Pistához képest, viszont az amúgyis használhatatlan Pistás képnézegetõt kigyomlálták, és alá vágtál a Live rendszert.

Egyébként elég sok fórumot olvasgatok és Linuxos körökben is van szimpátia a Win7 iránt.

Az pedig érthetõ lépés, hogy új konfigos Pista vásárlása esetén kap ingyen Win 7-et, hiszen XP-t hülyeség egy duplamagos gépre tenni mert egyszerûen nem használja ki. Magyarul lassú az xp duplamagos gépeknél..ami nem csoda, 8 éve ritka volt a több mag...mikor ugye az XP született.

Narxis
Round 1

FIGHT!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ravkin
Hát szerintem a megfelelõ az lenne ha elcsúsztatnák 2011 ig, mert aki idáig jobb gépet vett, annak eddig is zökkenõmentesen futott a vista, 2-3 év múlva pedig a legtöbben lecserélnék a gépüket és jobb oprendszert is kapnának hozzá. Szerintem alapvetõen azért "utálták" meg legtöbben a vistát, mert a korához képest magas volt a hardverigénye, hiszen ma már nem beszélhetünk a régi évi sebességduplázódó iramról, ami azért a win98-xp esetében igen erõsen megvolt. Szerintem aki idáig erõs játégképet vett, az gondmentesen használhat vistát, aki pedig úgy gondolja hogy nem játékra veszi a gépet, vagy esetleg maga is oprendszert fejleszt "Gettoharcos" az kérem ne használja a rendszert. Köszönöm !

Windows 7

← ElőzőOldal 2 / 2