Ingyen is hozzájuthatunk majd a Windows 7-hez
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
aha. csakhogy a nagy büdös helyzet az az , hogy az emberek 99%-a akkor se tenné fel ezt a szart, ha fizetnének érte.
Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?
Masik uzleti tanpelda "tegye fel a kezet aki jobb hamburgert csinal mint a mcdonalds" majdnem mindenki felteszi "na latjak maguk lehet,hogy jo szakacsok de nem jo uzletemberek.
Szoval nem olyan balfaszok mint mi hisszuk.
(komolyan, a dual core procik korában nem mindegy, hogy a 2*3 GHz processzorteljesítmény 0,4 vagy 0,6 százaléka megy el a GUI-ra?)
Szerinted ez nem venne el semmit a géped teljesítményébõl? Elárulom, még többet, mint egy rendszerbe integrált megjelenés!
Igen, te vagy a tipikus példája annak az embernek, aki csak azért fikázza a Win7 megjelenését, mert az alapból benne van, és akkor már ugye szar...
Divat Win fika, semmi más.
Aki azt mondja, hogy a Win7 csak egy átcímkézett Vista, az belegondolt egyáltalán abba, hogy a Vista is csak egy átcímkézett XP?
Bár Vista és XP közt nagyobb a különbség, mint Vista-Win7 esetében, de akkor is rosszul fogjátok fel.
A Vistát sokan a "szarral" egyenlõnek tekintik, és csak ezért a fintorgás a Win7-re. De ha a Vista rendesen lett volna optimizálva, akkor sokkal kevesebb embernek lett volna problémája vele (logikus...).
Szóval igen, a Win7 egy felcímkézett Vista (ráadásul még csak nem is 7-es a verziószáma), de egy olyan Vista, ami végre teljesen normálisan van kaliblárva és optimizálva!
Egyébként meg az NT kernel (ami a Win7-ben is ketyeg) már a vége felé jár, szerintem MS sem fektet bele már annyi energiát, mint annakelötte.
vagy esetleg véghezvihetõ mindez, de egy témát , vagy téma kezelõ progit kell hozzá telepíteni?
Mé há nem?
Az XP kényelme után az igen komoly teljesítménynövekedés hozhatott volna új eufóriát, ehelyett azt láttunk hogy 130 ezer HUF-ba kerülõ laptopokon 15 perc alatt áll fel a vista (bazmeghegyek) ... miközben az asztali PC-k dominanciája pont manapság kezd megtörni ...
Mi mast. Ez lesz a windows nt 6.1-es verzioja.
"aki maradt az XP-nél, az valószinûleg azért tette, mert a Vista is akad már a gépén. ezért biztosan nem fog 7-et feltenni."
Viszont akinel a vista akadt, annak lehet, hogy a win7 meg eppen el fog menni es ezert szamara megfelelo lesz.
"Nem csoda, hogy jobb mint a Vista, hiszen annak egy fejlettebb változata"
windows 2000 = nt5.0, windows xp = nt5.1, windows 2003 = nt5.2
windows vista = nt6.0, windows 7 = nt6.1
"Hát ja, még az Amigánál, az OS nagy része a rendszer ROM-ban volt. Ez nem is lenne olyan nehéz manapság sem, mert pár száz MB-s ROM betöltése, majd shadow-ról futtatása nem lenne olyan vészes."
Pont igy mukodik az xbox360 is, meghozza ppc-s nt5.0-val... azert nem vennek xbox360-at irodai munkara, ha menne rajta az office akkor sem.
"XP mint operndszer saját magára nézve nem használja a 2 magot. Processeket engedi persze, meg ha a progi úgy van alá megírva. A vizuális megjelenítésnél is a procira támaszkodik, egy ablak nyitása 30-90% terhelést is okozhat...pillanatnyi terhelés persze...vistától más ezt a feladatot a graf kari kapja. Linuxnál még mindíg nem."
Mar a windows nt 4.0 is kezelte a tobbmagos gepeket. A kernel eleve tobbmagos gepekre lett irva, ezert annyi magon tud egyszerre futni, ahany aktiv kernel modu szal van. (ez altalaban egy nagy szam) Windows nt 4.0-hoz az nvidia keszitett 2d-s gyorsitast, tehat a gdi fuggvenyeket az akkori profi kartyaik gyorsitottak. Ebbol a szempontbol a vista sem tesz mast, csak kotelezove teszi a gyorsitas hasznalatat. Vista eseten az ablaknyitast azert ugyanugy a cpu iranyitja, csak nem o rajzol, es mint mondtam ez regebben is csak driver kerdese volt. Linux-ban nincs integralt grafikus alrendszer, ahany driver annyi megoldas, bar a kernel erdetileg tenyleg nem volt tobbszalu. A vista fejlett, de csak annyira mint a windows nt 3.51 volt, aminek a driver modelljet atvette. Annakidejen az volt a gond, hogy a 3.51 nagyon lassu volt a tobbi alternativaval szemben. Ennek az oka a grafikus alrendszer kerneltol elvalasztott volta volt. A vista visszahozta ezt a szokast, mig a linux mindig is igy mukodott. Remelhetoleg a win7 eseten javitanak valamit a jelenlegi megoldason.
"A Win7-et tényleg nem szídják. Még."
Mivel ugy nez ki a win7 lesz az elso valoban hasznalhato 6.x-es nt valtozat, ezert eleg sokan varjak. A vista-nal szinte csak jobb lehet, a cel a winnt 5.1-es (winxp) szintjenek az elerese lenne csak mindezt 64 bites kornyezetben.
"Az XP esetében közvetlen Upgrade megoldásról nincs szó, itt a teljes újratelepítés lenne az egyetlen megoldás.":
1) aki maradt az XP-nél, az valószinûleg azért tette, mert a Vista is akad már a gépén. ezért biztosan nem fog 7-et feltenni.
2) a legtöbb ember nem fogja rögtön újratelepíteni a gépét, amint megjelenik a 7. inkább marad a fent levõ rendszer és majd ha szükséges lesz az újratelepítésre, akkor fog felkerülni.
bár az sem utolsó dolog, hogy ennek is megjelenik idõvel a tört változata a warez oldalakon.
Emitt pedig a "hivatalos disztribútorok" listája olvasható:
-piratebay.org
-isohunt.com
-extratorrent.com
<#action>#action>
Még.
Az XP is egy rakás hulladék volt, amikor megjelent és akkor is mindenki a hardverigénnyel volt elfoglalva, pedig az a mai szinten elég mosolyogtatónak tûnik. Persze tegyük hozzá, hogy egy elég jó válasz volt a W2000 még szerencsétlenebb fogadtatására.
Minden esetre nekem úgy tûnik, hogy az amit Win7 név alatt kiadnak, az máshol elmenne egy combosabb SP-nek, vagy X.5-ös verziónak.
Nem csoda, hogy jobb mint a Vista, hiszen annak egy fejlettebb változata, de milyen hülyén néz ki, hogy VistaEvo, vagy TisztaViszta, vagy akármi.
A M$ marketing oldalról mindíg is No1 volt!<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Mindenki várja mint messiást, de ugye késik vagy 5 évet. Aztán amikor kijön mindenki elkezdi szídni mint a bokorról elnevezett amerikai elnököt, és nem akarnak váltani a régi már megkedvelt OS-rõl. A konkurencia az új termék, az M$ és BG halálhírét költi, totális bukásról beszél.
Kijön az elsõ 1-2 SP, eladnak belõle vagy 100 millió példányt (+ a licenszek), a M$ keres megint vagy 50 mrd-t rajta. A kedélyek lenyuxanak és az emberek megint elkezdik várni az új OS-t...
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
http://youtube.com/RyderGaming Jelenlegi Sorozatok: Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Heroes of the Storm, Cities: Skylines, The Sims 4
techgarazs.com ingyendomain.tk BME
Na most ezt még megfejelték ezzel a winsxs mizériával.
De ha az ember kigyomlálja a restore meg a kompatibilitási funkciókat, akkor érdekes módon nagyjából megáll a burjánzás.
Még a multkor letöltöttem valami 70 megás updatet, mire felrakta, addigra 2GB-ot adott a windows könyvtárhoz.
Na kösz, ebbõl én nem kérek!
Akarok ugyan egy nagyobb vincsit venni, de egy 100GB-os windóz, ha hagyja az ember elterjeszkedni, képzelem milyen gyors tud lenni!😊))
Mondjuk az én elégedettségemet most az növelte, hogy letöltöttem egy normális task manager progit, amivel végre Vista alatt is állandóra tudom beszabályozni a taszkok alap prioritás szintjét. Sajna a prio nevû progi vista64 alatt nem mûxik valamiért. Na annak is volt vagy 250KB a telepítõje!😊))
a megoldás része, hogy a system32 és a sysWOW64 könyvtárakban lévõ fájlok csak linkek, minden igazi állomány a winsxs könyvtárban van
magyarázat: link
Nekem egy 10 GB-os partíción van... és Office 2007, Total commander (kb 200 Mb) is fel van telepítve... mi neked a maradék 4 GB ??
De ha már itt tartunk... mi a 3GB partíció ami a Win7 telepítése elõtt nem volt ott? :-D
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A Vista SP1 jelenleg 6,83 Gigát foglal.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A Vistából is lehetne alapból használható OS-t csinálni, ha a biztonságot nem úgy képzelnék el MS-éknél, hogy elõbb betöltök egy csomó cuccost, ezek közül amit pedig gyakran használok azt még prefeccselem, aztán megnyitok a hozzájuk tartozó netes szolgáltatáshoz kismillió portot, majd az egészet rábízom valami szerencsétlen biztonsági programra, ami csak kapkodja a fejét. A júzer meg csak fogja, mert ehhez tényleg nem elég a NASA szuperszámítógépe sem.
Persze a hw gyártóknak is meg kell valamibõl élnie😊 Ki venne 2TB-os vincsit meg 4 magos procit, ha olyan lenne az OS ami 250 MB-on, meg max pár száz MB wincsi tárhelyen is hozza azt, amit egy vista éróstúl, mindenestül soxoros erõforrás igény mellett.
Persze pl a Vlite progival, meg kis kézimunkával elég rendesen testre lehet szabni a Vista-t is. Jelenleg nálam 6 GB-nál tart a windows könyvtár, aminek a fele a hirhedt winsxs, de ennek hízását nagyjából sikerült megállítanom.
Egy egyszerû registry módosítással megoldható, de már nem emlékszem mit hol kellett átállítani.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
amikor új programot telepítek, az összes nyavalyás program a C:/Program Files könyvtárba akar települni, így a rendszerlemez hamar betelik. A Disk Management Console-lal egyszer újra tudtam partícionálni, de most valamiért nem engedi.
Én, a rendwzer biztonsága miatt is, régóta ugatom, hogy az oprendszert teljesen elkülönülten kellene tárolni, ez csökkentené a rendszerösszeomlás veszélyét is. Ad extremis én ROM-ba tenném az oprendszert.
Kara kánként folytatom tanításom.
Egyébként elég sok fórumot olvasgatok és Linuxos körökben is van szimpátia a Win7 iránt.
Az pedig érthetõ lépés, hogy új konfigos Pista vásárlása esetén kap ingyen Win 7-et, hiszen XP-t hülyeség egy duplamagos gépre tenni mert egyszerûen nem használja ki. Magyarul lassú az xp duplamagos gépeknél..ami nem csoda, 8 éve ritka volt a több mag...mikor ugye az XP született.
Windows 7