59
  • osho
    20:15, Kedd (november 1.), m1
  • Rage47
    Most néztük meg. Nagyon tetszett. Végre egy elgondolkodtató, érdekes film.
  • roxána26
    Nagyon komoly film.Elgondolkodtató.
  • Pio
  • herlius
    Na pont ez az. Öregként születik és fiatalodik. De ez az "apróság" olyannyira elsiklik a filmben, hogy 1 óra elteltével már igazából fel sem tűnik, hogy valami "nem stimmel". Valójában egy szokványos életrajzi film, viszont roppant hosszú és unalmas. Az úgynevezett "nagy témák" pedig, mint pl.öregedés, halál, szerelem, barátság stb elég semmitmondó, sablonos helyzetekben és párbeszédekben jelenik meg. Számomra ez a film egy nagyon finom sütihez hasonlítható, ami egy díszes dobozba van csomagolva. Minden benne van, ami kell hozzá, csak a doboz kibontásakor a süti helyett egy félkész "valamit" kapok:(
  • osho
    10/10
  • bigfoot
    teljesen egyetértek!

• Csabesz6
    Szerintem fasza lett.
  • Captain Sparrow
    FG - BBvel kapcsolatban még annyit... FG-t könyebb felfogni életrajznak valóságosabb. BB öregként születik és fiatalodik. van ilyen? nincs. ezért nagyon más a két film még ha egy forgatókönyv író is írta. Amugy a vége nekem sem tetszett..nagyon üres volt
  • Captain Sparrow
    Aki úgy kezdi nézni a filmet, hogy a Forest Gumppal hasonlítja persze, hogy nem jön be neki.Tim Burton meséket akkor hogy néztek?...én megnéztem eszembe sem jutott a másik film, szerintem full más mindkét film mondanivalója. Forest Gumpból jobban kihozták amit akartak, Benjamin Buttonból kevésbé, de attól függetlenül nagyon elgondolkodtató és egy filmben az a legjobb ha nem mutat be mindent, hagyja hogy elgondolkozz rajta..akár a saját életeddel öszekötve. Aki csak annyit mond rá, hogy szar, nézzen barátok köztöt vagy nézze meg 5 év múlva a filmet talán felfogja. Kevés olyan film van aminek ez a témája: halál, öregedés, tapasztalat, szerelem..és így egybe nagyon jól összehozták..nem nyálas..dráma. Brad Pitt is jól szerepelt szerintem, sok filmjét láttam eredeti szinkronnal és ez sokat számít mert van egy fajta stílusa, és Benjamin Buttonhoz jól illet.
    Az meg hogy megérdemli e a sok oscart vagy nem, nemérdekel xd személyes élménynek az utóbbi időben nekem a legjobb film volt, egyátalán nem unatkoztam rajta. Egyszer megnézheti mindenki, tanulhat is belőle..sok szemét film között, elég sok a mondanivalója.
  • Tetsuo
    Otthon is le tudod oltani a villanyt.
  • tarti19
    Sziasztok, mai napon a barátnőm unszolására elmentünk moziba s meglestük a filmet...
    Furcsán éreztem magam egész végig , nagyon megfogott a film mondanivalója s voltak benne oly jelenetek, melyekkel még biztosan fogok álmodni...
    Később megtudtam, hogy 13 Oscar díjra jelölték a filmet, ami nem meglepő látván a kópiát.
    Élvezettel teltek a percek s unalmasság 166 percen át alig-alig volt jelen, így maximálisan megérte az árát.
    Élmény volt, sok ilyet szeretnék még
  • winnie
    egy biztos, a moziélmény a legigazibb. tény. de, egy jó filmet nem tesz rosszá a tévés megtekintés, mint ahogy rossz film sem lesz sokkal jobb moziban:)
  • GregSB
    *nem 100%-osan
  • GregSB
    Otthon közbejön egy telefon, csönget a gondok, eszedbe jut hogy a 2h:40 perces-es film közepén, hogy kajálni kéne valamit, a kutya elkezd játszani veled stbstb. rengeteg külső tányező van ami miatt leállítoda filmet 5-10 percekre, és kizökkensz, elterelődik a figyelmed, nem 10%-osan a filmen történtekre koncentrálsz.

A moziban sötét van és csak a vászonra figyelsz, nem jut eszedbe semmi más, nem ugrasz ki kivenni a mosógépből a ruhákat kiteregetni. Ez qrva sokat számít, higyjétek el.
  • herlius
    Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy ennek a filmnek az élvezete (vagy nem-élvezete) attól függ, hogy otthon vagy moziban nézi-e meg valaki? Ha nem effektorgia, akkor milyen plussz élményt nyújt a moziban nézése? Ugyanis a rendezés minősége, a cselekmény folyása, a szereplők játéka szerintem semmivel nem lesz jobb ha egy többméteres vásznat bámulok a TV-m helyett. Érdekes módon pl. a Forrest Gump-ot soha nem láttam moziban, ennek ellenére értékes filmnek tartom. Egy jó film megítélése nem a képernyő méretétől kell(ene) függjön.
  • winnie
    a film effektorgia (ahogy brad pitt arcát rávetítik az öreg testre, nem semmi eljárás, vannak róla érdekes werkfilmek) és nem attól függ a tetszés, hogy gépen vagy moziban nézi az ember.
  • GregSB
    Ja és annyit, hogy ezt a filmet annak ellenére is moziban kell megnézni, hogy nem egy effektorgia. Érdekes módon az összes ismerősöm aki otthon nézte meg gépen mind fikázza...
  • GregSB
    Nagyon rég láttam ennyire jó filmet, ami ennyire magával ragadt volna. Akinek nem jött át az egész lényege és mondanivalója, és csak Forest Gump klónt lát benne azt csak sajnálni tudom.

Minden egyes percét imádtam, egy mp-et sem unatkoztam rajta. Tényleg 10/10.
  • Lajti
    A jó filmélmény nekem is itt kezdődik. Magával ragadott már az elején és aztán nem is eresztett. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy vannak hibák a filmben, szerencsére én nem vettem észre, és így élveztem (hogy ez milyen szintű fejlettség kérdése, szerintem ne firtassuk). A véleményünk és élményünk mindkettőnknek megmarad, és valószínűleg mindkettőnknek igaza van: mindenki megtalálta a saját választását.
  • herlius
    Nem kellett különösebben keresgélni a hibákat a filmben. Eléggé szembetűnőek helyenként. Sajnos:(. A jó élmény pedig számomra (és szvsz még sok más filmrajongónak is) ott kezdődik, hogy egy film minimum magával ragad, a színészi játék valóban elhiteti velem a legutolsó könnycseppet is, és nem elcsépelt közhelyeket puffogtatnak kisebb-nagyobb megszakításokkal. Ettől zseniális alkotás a Forrest Gump, és ugyanezért a Benjamin Button szerintem NEM AZ.
  • Tetsuo
    meg jo, hogy mas volt mint a Trojaban.. :S
  • Tetsuo
    LOL, még nem lattam.. :)
    Amúgy a Forest Gump sem tetszett annyira, mint ahogy hype-oltak.
  • VoneOut
    Nem volt rossz főleg az eddigi tömegfilm dömping után. De azért úgy érzem picit túlértékelték...
  • Beyond silence
    gyenge szétsztárolt üres film. nekem
  • Lajti
    A film után nálunk is csak nehezen álltak fel, és MINDENKI csöndben volt.
    Nekem is nagyon tetszett, egy-két rész volt csak, amit lehetett volna egy leheletnyit megvágni. Az összes színész játéka kiváló volt (Brad, Tilda, Cate az élen), Brad Pittnek meg teljesen elhittem a karakterét (ami szerintem teljesen más volt, mint pl. a Trójában). Aki meg egy filmben csak a koppintásokat, a hibákat keresi az önmagát fosztja meg egy jó élménytől.
  • sandor4
    Van némi spoiler a kommentben, bár ez nem egy krimi, úgyhogy nem nagyon lehet lelőni a poénokat benne...

Hát, hát, hol is kezdjem...
    Érdekes egy film volt ez.
    A film alapötlete nagyon tetszett. Az elején az órás sztori remek hangulatot teremtett, és még az utána következő kb fél-egy óra is kifejezetten jó volt. Ezek voltak azok a részek, amikor a film szerintem kiaknázta azokat a lehetőségeket, amiket az alapötlet magában rejtett (tehát az idősek otthonában való felnövést, a világ megismerését egy 80 éves testben). És ezek után ugye otthagyta az idősek otthonát Brad, és elindult világot látni, és ezzel együtt a folyamatos fiatalodás jelentőssége is eltűnt, annyi maradt belőle, hogy néha rácsodálkoztak, hogy ej, barátom, több lett a hajad. És ezzel együtt előtérbe került a film második, szerintem teljesen különálló része, mikoris nem számít ez a fiatalodás, csak Brad és Cate viharos szerelméről szól a történet. Ez szerintem kifejezetten vontatott része a filmnek, az apa megjelenése feldobja picit, de alapvetően egy viszonylag gyenge romantikus történet érzetét kelti. És nagyon, nagyon hosszú ideig tart. És ugye itt a film vége, ami, szerintem, megntcsak sokkal érdekesebb, de legalábbis a történethez, az alaphelyzethez erősebben kapcsolódó, a szerelmi szálnál sokkal inkább a témába vágó rész... lett volna, ha nem öt percben próbálták volna meg feloldani a gyerektestben meghalást, amim véleményem szerint, legalább olyan fontos része kellett volna lennie a filmnek, mint az első pár, idősek otthonában eltöltött év. Számomra igen kidolgozatlan része maradt a filmnek az is, amikor Brad, a "sok lesz neked két gyerek" egy mondatos magyarázatával eltűnz Cate életéből.
    Ezen kívül feleslegesnek éreztem, bár nem zavart különösebben, hogy unos-untalan megszakították a filmet a Katrina hurrikánnal.

Összességében számomra csalódás volt Benjamin élete. A kezdés remek volt, talán ezért is éreztem rosszabbnak a film második felét, mint amilyen valójában volt.

(Azért zárójelben megjegyezném, hogy voltak olyan pillanatok a filmben, amik nagyon sokat dobtak rajta. Ilyen volt például a villámos bácsi, illetve Button papa felejthetetlen szóvicce a gombgyárról.) :)
  • bigfoot
    sajnálom hogy ha neked ez a véleményed..pff

mindegy talán egyszer megérted ezt a filmet ..
  • Danecay
    Akiket érdekel a film technikai háttere is egy kicsit, azoknak ajánlom a következő oldalt: www.benjaminbuttonfx.com ,továbbá itt egy videó, ami az oldalon is megtalálható, csak ez nagyobb méretű: Benjamin Button Special Effects
  • koschwarz
  • Zoltanius
    Mindenhol azt olvastam, hogy vagy nagyon tetszett, vagy unalmasnak találták. Én az előbbiek közé tartozom. Egyetlen percig sem unatkoztam a 2 óra 45 perces hosszúság ellenére sem. Aki nem csak akciófilmeket szeret nézni, annak mindenképpen ajánlott mozi.
  • Tetsuo
    [bealudtak].
  • valamit
    Cate Blanchett állati jó/édes/aranyos/szeretnivaló volt benne; főleg miatta néztem meg többször :)
  • Hydroceph
    szerintem egy nagyon jo film volt, pár dolog teljesen atertekelodott bennem, talan annak is koszonheto, hogy pont fasirtban vagyok baratnommel, akit egyebkent nagyon szeretek^^

nekem nagyon tetszett komolyan, bar lehet hogy azért, mert nem kritikus szemmel nézek egy filmet, nem a "koppintasokat" meg a hatranyokat ekresem benne..
  • winnie
    az eleje elég sokkoló volt, mikor kiderült, hogy visszafele éli az életét, onnantól kezdve engem abszolút elkapott (eléggé ütött a dolog) és lekötött, jó szórakozás volt. a dvd-megvevős határán egyensúlyozó remek film, 7/10.
  • herlius
    Nem egyszerű dolog véleményt formálni erről a filmről, mivel a szakma is eléggé megoszott vele kapcsolatban. Én, mint nagy Forrest Gump rajongó, izgatottan vártam, hogy megnézhessem. Sajnos nagy csalódás volt. Egyet kell értenem pár korábbi hozzászólóval, hogy ez a film Forrest Gump idejében a jelöltek között sem lett volna. Az alapötlet nem rossz. Sőt! A film kezdete is valami különös, bizarr sztorit vetít előre, amely rengeteg morális, filozófiai és sok egyéb kérdést vet fel. Hatalmas sztorit lehetett volna ebből a filmből kreálni. Sajnos nem így lett:(. Azon kívül, hogy BB visszafelé éli meg az életét (azt is csak a testi vonások tekintetében, tehát valójában a gondolkodásmódja nagyonis hétköznapi), semmi másban nem tér el egy szokványos ember életétől. Ez a film egyszerűen unalmas. És szvsz nem is ez a legnagyobb hibája. A cselekmények hiánya ellenére ez a film még lehetett volna nagyon komoly alkotás. Sajnos az igazi értékek, az érzelmek, nagyon hiányoznak belőle. Lehet, hogy vannak, de nem érződik, nem jön át a képernyőn. A szerelem, szeretet, fájdalom, düh, szenvedés, öröm, bánat, stb. nem az, nem annak érezzük, ami kellene legyen. Az egész hagulat olyan, mintha örökké ugyanazt a szomorkás, késő őszi tájat néznénk életünk végéig. Mindenkin egy mély melankólia, lemondó fájdalom ül, és semmi nem tudja ebből kizökkenteni őket. Sajnos a színészi játékot is súlytalannak érzem, 1-2 mellékszereplő jobb pillanata nem képes a filmet felpezsdíteni. A sztori valóban néha "leül", ezzel még tovább mélyítve a melankólikus hangulatot. A látványra nem lehet panasz, de amíg a Forrest Gump esetében ez sokszor hangulati "lökést" adott a filmnek, ebben az esetben erre nem képes, viszont nagyon jól "hozza", amit alapjában el lehet várni tőle.
    A film alapvetően nem rossz, de messze nem az év filmje. Megkockáztatom: mindenképpen van nála legalább 4-5 jobb alkotás 2008-ból. Nálam: 6,5/10
  • Sance231
    Hehe, mennyi barom, azért durva azt legalább kb. nem tudni, hogy hány év is egy emberöltő, majd még le is hülyézni azt, aki a helyes infó birtokában van. Nehogy tanulj is valamit. Hiába, ezért jó az SG-re járni.

A filmet még nem láttam, csupán egy előzeteset, de a kritika korrektnek tűnik. Biztosan nézős darab!
  • bigfoot
    10/10 a legjobb film amit az utóbbi időkben láttam! a moziban miután vége lett senki nem állt fel egyből, mindenki csendben maradt, majd páran elkezdtek csendben kisétálni, de sokan ülve maradtak!
    Nekem ez a film abszolút tökéletes!
  • setuh
    megneztem en is a filmet...nekem ugy egeszeben bejott.a tema erdekes es ahoz kepest mien hossu eszre se vettem h mennyire hosszu volt...voltak benne tenyleg reszek amikor kicsit nehezen indult be a dolog es allt egyhelybe a story de vegulis igy volt ez jo.sztem jo film aki teheti nezze meg.
  • blessyou
    egy emberöltő egy nemzedékváltásnyi idő, valóban olyan 30 év körül.