49
-
Sir Ny #49 "nekem ott bukott be hogy a PS2 tamogatas gebaszos volt eleinte,majd ki is szedtek...rengeteg PS2 sot PS1 jatekot szeretek"
ha a PS1-es, meg a PS2-es játékokat szereted, akkor vegyél PS1-et, meg PS2-öt. -
Sir Ny #48 minden tiszteletem a tiéd, hogy te így holt nyugalommal, szemrebbenés nélkül ki mered jelenteni, hogy mit hisz a Sony. -
hodobaj #47 A PS3 nagy,drága és erős igazi amerikai autó lehetne csak ezt a japánok gyártják.
Sony még mindig azt hiszi, hogy ők az egyetlen konzol gyártók és a többi konzol csak úgy létezik mint amikor kijött a PS2 nem volt ellenfele persze, hogy vették hiába került 80-90k-be. -
dez #46 Én meg azt érzékeltem, hogy nem vagy vitapartner. -
#45 Kezdjük ott, hogy a játékok árát is lejjebb kellenne vinni, mind pc-n, mind konzolon. Ezért se veszek konzolt, mert utána sokat kellenne perkálni játékért :(. A Másik, gazdasági világválság van. Tehát maradok a pc-nél. Egyébként tervezek venni egyet, egyszer, mikor 10K alatt lesz a játék, vagy hamarabb ha lesz saját keresetem :d -
#44 Hát azt már egy párszor érzékeltem, hogy közgadasághoz, pénzügyi tervezéshez, cégvezetéshez semmi közöd, ennek most is tanúbizonyságát adtad. Csak ne akarnád mindig megmagyarázni. -
Sir Ny #43 a PS3 is bőven nyereséges. -
#42 Azért gondolom a ferrari nyereséget termel, nem úgy mint a ps3 -
Dr Justice #41 A zsigulisok is hogy szídták a ferrarikat hogy drága, és a szar dobozukhoz könnyebb alkatrészt kapni mint a csúcsmodell versenyautóhot, és zsiguliból milyen jól mennek az eladások míg sportautóból alig adnak el valamit és csődbe megy a ferrari gyár.
-
Dr Justice #40 A hozzád hasonló kis egymás farkára kötött ostoba x-botok még mindig jókedvem elsődleges forrását képezik. -
dez #39 Igen. És? Hol a túróban írtam én ennek az ellenkezőjét? Folyamatosan azt írom, hogy az őszi Xbox360 árcsökkentés fordított az eladásokon. De -- mint ezt is írtam, a Karácsonyt kivéve -- nem a PS3 elasdásai estek le, hanem a boxos eladások emelkedtek feljebb. Azt is írtam, hogy az idei Karácsony rosszabb volt a PS3-nak, mint a tavalyi. -
#38 Pont az általad linkelt oldalon olvasható, hogy szeptember óta több Xbox360 fogy mint PS3, karácsony tájékán meg egyenesesen brutális különbség van az eladási számok között... -
dez #37 (A 6. term. Európára vonatkott.) -
dez #36 1. A year-on-year továbbra is az év azonos időszakát jelenti. Ettől még 3/4 éve átlagban azonos szinten vannak az eladások, nincs folyamatos csökkenés.
2. Fél éve, amikor az előző interview készült, tényleg volt egy fokozatos (1-1 hét kiugró csúccsal tarkított) csökkenés (2008 év elejétől nyárig), de úgy beállítani, mintha ez azóta is így folytatódott volna, erős csúsztatás.
3. Nem azt írtam, hogy egyetlen szó sem igaz, hanem a jó része. (Nem csoda, ez egy másik interview. :P Nem gondoltam, hogy a fél évvel ezelőtti interview-t szedték elő, amikor néhány napja volt egy friss.)
4. Mi is történt itt: előszedték tehát ezt a fél évvel ezelőtti interview-t, amiben arról van szó, hogy no price cut this year (2008), és ezt úgy állították be, mintha továbbra is érvényes lenne, 2009-re... Az egyéb fél éves, aktualitását vesztett dologról nem beszélve.
5. Ez olyan bénaság, ami nem nagyon lehet véletlen. Erre mutat az is, hogy a cikk elején nem "egy új interview" szerepel, hanem "egy interview". Aki hallott az új interview-ról, de pl. nem tud angolul, nyugodtan azt hihette, hogy itt arról van szó. Ez szerintem kimeríti a tudatos megtévesztést.
6. Tavaly nyáron összeladásokban is az Xbox360 előtt voltak (ennyire nem vagy képben, hogy még ezt sem tudod?), arról beszélt.
7. Emellett heti eladásokban is előtte voltak világszinten, átlagosan, a boxos árcsökkentésig (ősz). link (Nyugodtan utánanézhetsz elemző cégek adataiban, régionként, 5%-ra pontosak az adatok.)
8. HW/SW fejlesztő vagyok. Ezért izgat a Cell is, mert tudom, mire képes. Így PS3 fejlesztésen is gondolkozom.
9. "a PS3 a kozelebe sem szagol a PS2-nek": én ezt nem mondanám, éppenséggel az első 1,5 évben (from launch) nagyon is fej-fej-mellett voltak, és az év nagy részében továbbra is hasonlóan alakulnak a heti eladások, a PS2 karácsinyi szezonjai viszont nagyon ütősek voltak annak idején. link (Érdemes megnézni az Xbox360 szereplését is ilyen kontextusban.) -
cateran #35 No akkor fussunk neki meg 1x immar az uj interjuval(ott a pont mellesleg,nem neztem datumot)
csokken vilagszinten az eladas? sem meg nem erositi,de nem is cafolja!
"Eurogamer: Why do you think sales of PS3 have fallen year-on-year?
David Reeves: We've said it would be 10 million, and it is 10 million. We had a price decrease in the previous year, and we didn't have a price decrease this year. Xbox 360 did, and Nintendo was already quite low.
The plan wasn't necessarily to hit sales, it was to hit a profit target - to do better than break even in Q3. The financial results show a break even in Q3 for Sony Computer Entertainment worldwide. So rather than then going for market share and sales, we went for profit, at least to break even. "
"No és ki a sosebb beszélt arról, hogy nem ismerte el!? Mert én ugyan nem."
"Gyerekek, ez nem cikk, hanem egy fizetett MS hírdetés...
Ne kajáljátok be minden kritika nélkül az utolsó szóig!
Olvastam az eredetit, és ez itt nem éppen arról szól, ami ott le volt írva."
A miheztartas vegett,ebben az interjuban is elismeri,hogy draga:)
"Olyat sem mondtam, hogy ő mondta, hogy világ szinten 2008 első 2/3-ában jobban fogyott a PS3."
Miert,en mondtam? Sot most is csak annyit ismer el,hogy PAL reszen jobban fogy....te irtad azt hogy vilagszinten igy meg ugy,erre irtam,hogy szerinte meg nem....de biztos rosszabbul tudja mint te...
Nem kicsit tartom mulatsagosnak,ahogy eleted aran is veded a PS3 "becsuletet"mintha legalabbis fizetnenek erte vagy developer lennel:D Le mernem fogadni,vegakaratodba belefoglaltad,hogy a geppel egyutt temessenek majd el:D
El nem tudom kepzelni miert nehez elismerni,hogy a next gen konzolok kozul mind az X,mind a PS3 bukas uzletileg es minden mas szempontbol is...a PS3 a kozelebe sem szagol a PS2-nek(mas idok jarnak ma mar..sokkal,nagyon sokkal jobban kellett volna fogynia,megsem ez tortent..teszem hozza,hogy sajnos...nekem ott bukott be hogy a PS2 tamogatas gebaszos volt eleinte,majd ki is szedtek...rengeteg PS2 sot PS1 jatekot szeretek es ugyan hadd ne kelledjen arra varnom,hogy kiadjak a kovetkezo reszt,mert a regebbiekkel nem tudok jatszani..pl Parasite EVE 1-2...imaaaadom,Tekkenek...az osszes,stb) -
dez #34 Miért is? Ja, tudom már. Mikor látogat el erre legközelebb Mr. Orángután? ;) -
#33 Tök mindegy hogy csökkentik vagy sem, már végérvényesen vereséget szenvedett az Xbox360-tól... ;) -
dez #32 Jahh, és most látom, hogy a cikkben egy tavaly nyári interview van linkelve. Valaki nagyon összekevert itt valamit... :P (Bár nem zárom már ki azt sem, hogy szándékosan.)
A néhány nappal ezelőtti interview itt található:
http://www.eurogamer.net/articles/sonys-david-reeves-interview-january2009 -
dez #31 No és ki a sosebb beszélt arról, hogy nem ismerte el!? Mert én ugyan nem.
Olyat sem mondtam, hogy ő mondta, hogy világ szinten 2008 első 2/3-ában jobban fogyott a PS3.
Örülök, hogy az angol nyelvértelmezés már megy, most tanuld meg magyarul is. -
cateran #30 De igen Dez,tulajdonképpen (ha nem is szó szerint)de elismerte,hogy a PS3 drága:
"So he'll say to his parents that he wants a PS3, but the parent says, "Ah, we can't afford that, can we get you a Wii?" Parents don't always think like that - if he wants a new bike and he gets an old bike, he's not going to be very happy. So children don't think about the price so much. "
Persze rögtön utána magyaráz:
"The press think about the price, that it's got to come down. We have not announced a price drop, but we've got an 80GB instead of a 40GB - twice as many games - and there is a 160GB with EUR 70 worth of downloadable content. "
Amire azért nem lennék büszke a helyében..40Gb helyett 80? WoW..impressive..
Amúgy nem mondta hogy világszinten elözték volna az X-et..ezt mondta:
"Q: You said at PlayStation Day that you were ahead of Xbox 360 sales in Europe.
David Reeves: We are indeed.
Q: And you're still comfortable with that?
David Reeves: In PAL territories we are ahead of Xbox 360, we are absolutely confident of that. "
Amúgy az egész interjúról ez ugrott be: "minden nagyon szép..minden nagyon jó..mindennel meg vagyok elégedve.."De nem nagyon válaszolt konrétan semmire..inkább csak "talán" "esetleg" "vagy-vagy" illetve "nem tudom"
Az pedig igen sokat elárul, hogy a világpiacot 4 részre osztották..Japán,Ázsia,Észak-Amerika,Egyéb..és még meg is magyarázza miért jó Európának,ha utolsónak jut valamihez.."I've said before, sometimes it's an advantage to be last in Europe, when everything's ironed."
Nem vagyok gazdasági szakember,de nehéz elképzelnem,hogy amikor a világgazdaság gebaszban,a pénzügyi szektor a szószban...akkor 1 ilyen luxuscikknek (változatlan áron!) nő a kereslete... -
dez #29 Tudom, hogy az azonos időszakokat IS össze szokták hasonlítani, de abból nem szűrik így le, hogy "egyre csökken", hanem azt, hogy abban az adott időszakban viszonylagosan hogy szerepelt. -
peat666 #28 A gazdasági világban az előző év azonos időszakához képest szokták elemezni az adatokat, majd az eltérést magyarázni, akár pozitív akár negatív, akár stagnált. Ez nem csűrcsavarás, hanem pár évtizedes bevált dolog. Nagyon finoman leírva :) Csak konzolnál mást is kell nézni ahogy írod, pl egy új játék. X-re sok jelent meg, ps-re most fog asszem. Kb erről van szó, nem kell makacsul hülyeségekbe kapaszkodni, annyit nagyon nem ér ez a két "fasza" gyártó..szerintem.
-
dez #27 Hagyjuk a statisztikai csűrcsavarásokat. Nem csökkentek azóta lineárisan. Sőt, fél éve ugyanekkor (aug. első 3 hete) pl. kisebbek voltak (~120e), akkortól számítva egyenesen nőttek. De én leginkább azt mondanám, jó 3/4 éve stagnálnak az eladások, 150e-es átlaggal. (Karácsonyt kivéve persze.)
Nem mellesleg 2007-ben jóval alacsonyabban, 80e körül volt az átlag. A 2008 év eleji 180-200e kimondottan meglepően jó eredményt volt! Az Xbox360-at is felülmúlta átlag 50%-kal... (Nem tudom, minek volt ez köszönhető, talán valamilyen új játéknak.) Nem ahhoz kellene számolni mindent. (Hacsak nem akarunk manipulálni...)
Tehát, 2008-ban jóval többet adtak el, mint 2007-ben. Most meg egyelőre tartják a 2008-as átlagra jellemző szintet. Max. azt lehet mondani, hogy a tavalyi Karácsony nem sikerült olyan jól, mint az előző évi. -
Skyline #26 ""2008 jan 19-25: 188,675
2009 jan 17-23: 140,432
ez azt jelenti kb 25 %-kal csökkentek az eladások..."
Nem. Ez azt jelenti, hogy az előző év azonos időszakához képest kisebbek."
Ergo csökkentek..:D
-
dez #25 "2008 jan 19-25: 188,675
ez azt jelenti kb 25 %-kal csökkentek az eladások..."
Nem. Ez azt jelenti, hogy az előző év azonos időszakához képest kisebbek.
Ez viszont így egy hazugság: "A PS3 eladásai egyre csökkennek".
Ez a 140e (ráköv. héten 149e) megfelel a tavalyi év nagy részének!
Nem a PS3 elasások csökkennek (több hónapos távlatban, Kar. kiv.), hanem az Xbox360 elasások nőttek az őszi árcsökkentés után, megelőzve a PS3 eladásokat.
"Szerintem ők is így gondolták"
Nem számít, mit gondoltak, mert ezt írták: "2016-ban válik csak elavulttá, és akkor váltja majd le a PlayStation 4." Szerintem elég egyértelmű. -
Rexhawk #24 "Az sem felel meg a valóságnak, hogy csökkennének a PS3 eladások, világszinten! Nincs jelentős eltérés a tavalyi év áltagához képest!"
2008 jan 19-25: 188,675
ez azt jelenti kb 25 %-kal csökkentek az eladások...
"Mármint az a baromság, hogy csak 2016-ban jön a PS4. Természetesen lesz néhány év átfedés a PS3 és PS4 között (mint ahogy a PS1 és PS2, illetve PS2 és PS3 közötti is volt). Persze aki xbox-ban gondolkodik, annak a számára ez (legalábbis eddig) ismeretlen volt... (Lásd az Xbox eltűnése, amikor megjelent az Xbox360.)"
Szerintem ők is így gondolták -
dez #23 adtak volna el (az utóbbi hónapokra vonatkozóan) -
dez #22 Gyerekek, ez nem cikk, hanem egy fizetett MS hírdetés...
Ne kajáljátok be minden kritika nélkül az utolsó szóig!
Olvastam az eredetit, és ez itt nem éppen arról szól, ami ott le volt írva.
Reeves arról beszélt, hogy az utóbbi pár hónapban azért nem követték a MS-ot az árcsökkentésben (amire mellesleg éppen azért volt kénytelen a MS, mert 2008 első 2/3-ában a PS3 eladások kőrözték le az Xbox360 eladásokat, világszinten), mert bár több PS3-at adtak el, de túlzottan nagy veszteség árán. (Nevesebb elemzők egyetértettek ezzel a döntéssel.) Később, ahogy egyre alacsonyabb lesz a gyártási költség, jöhet az árcsökkentés. (Szerintem néhány hónapon belül várható.)
Az sem felel meg a valóságnak, hogy csökkennének a PS3 eladások, világszinten! Nincs jelentős eltérés a tavalyi év áltagához képest! (Kivéve persze a karányonyi szezont. Ahhoz képest -- így február elejére -- tényleg lecsökkent, de ezt így tálalni igencsak félrevezető.)
Ez meg egy nagy baromság:
"A Sony szerinte "tízéves ciklusban gondolkozik", tehát a 2006-ban megjelent masina 2016-ban válik csak elavulttá, és akkor váltja majd le a PlayStation 4."
Mármint az a baromság, hogy csak 2016-ban jön a PS4. Természetesen lesz néhány év átfedés a PS3 és PS4 között (mint ahogy a PS1 és PS2, illetve PS2 és PS3 közötti is volt). Persze aki xbox-ban gondolkodik, annak a számára ez (legalábbis eddig) ismeretlen volt... (Lásd az Xbox eltűnése, amikor megjelent az Xbox360.)
Csodálkozom az SG-n, hogy lehozott egy ilyen cikket, még ha elvileg nem is tőlük származik. -
#21 Az a bukta része a dolognak, hogy az M$-nek ott van a többi üzletágából 6 MRD $ tiszta nyereség, aminek egy részét általában BG neje az éccesek, meg a globalizáció egyéb áldozatai közt szokott kiosztani.
A Sony-nak meg ott van a tavalyi évre 1-2 MRD $ tiszta veszteség.
(De remélem abból nem jut nekünk semmilyen formában!)
Hát ez a xopás. -
Skyline #20 A sony ott bukta el a harcot hogy szarabb grafikus megjelenítőt tett a gépébe mint a microsoft,és az üzletpolitikájuk is nagy lópöcs a microsoft féle zsebmegtömködős rámenősséghez képest.Ennyi.
Én a ps3-at jelen pillanatban 4 db játék miatt tartom csak. Killzone 2,Lbp,Mgs4,Uncharted. + néha BR filmeket nézek...Ennyi.
-
#19 "Nem állítom azt, hogy ne lenne szükség csökkenteni a PlayStation 3 árát, hiszen a gép tényleg drága" - ismerte be Reeves. "Talán ha a gyártási költségek csökkennek, akkor esetleg lehet róla szó, de egyelőre úgy tűnik, hogy ez a közeljövőben nem következik be."
Hmm érdekes hogy ezt mondja, mert egy normális blu ray lejátszó 60-70k-tól kezdődik és 80környékén már lehet ps3-at venni ami nem CSAK EGy bluray lejátszó hanem sokkal több.:)
Én másfél éve vettem a sajátomat, azóta nem volt gond vele, és még mindig ceretem.:D -
cateran #18 Hogyhogy mi benne a bukta? Veszteséges....X is az, mielött sírni kezdenél:)
Ami nem bukta az a WII....
Az csak hab a tortán, hogy a PS2 népszerübb(vagy legalábbis nyereségesebb)...ez már önmagában minősíti mekkora bukás a PS3:) -
#17 Imádom ezt.
X360 3 év alatt 28 milla
PS3 2 év alatt 20 milla
Mi ebben a bukta? Tette a Sony ezt úgy, hogy jóval drágább, mint a többi. Nem értem én ezt. Időarányosan lényegesen jobban ál a Sony. Ráadásul ott van neki a Ps2 is még, meg a PSP, amik csak a nyereséget hozzák, nem is keveset.
Mi itt a baj? -
feamatar #16 tehát az MS pénzelte a Sony késéseit? Mert itt igazából a Sony rúgott csúnya öngólt. Viszont ez az év egyelőre úgy tűnik Sony év lesz. Legalább is Xre nem hallottam túl sok exkluzívot, PSre viszont van egy szép csokorra való.
Szvsz nem kell félteni a Sonyt. Hosszú távon megelőzik az MSt(és ebben az MS is segített a hardverhibákkal). Nem hinném, hogy az MSnél úgy gondolták, hogy 2 generáció alatt földbetiporják a Sonyt. Viszont ha már csak abban megakadályozzák, hogy nagyon elhúzzon: az már jó. Valamilyen szinten nekünk játékosoknak is. -
cateran #15 "A sony azért nem tud labdába rúgni, mert nem egy súlycsoport a microsofttal. Az MS-nek van elég pénze háborúzni, a sonynak nincs."
Van még ilyen a tarsolyodban? Oszd meg kérlek a gyöngyszemeket velünk...ekkora baromságot nem is tudom mikor olvastam.... -
seprioth #14 Nana a sonynak nem csak ps3 van hanem psp-je is ami kurva nyereséges és szerintem a sony nem ms a legnagyobb ellenfele hanem a nintendo mint nagy konzol mint kis kezi konzol teruletén. -
vasziszdasz #13 A sony azért nem tud labdába rúgni, mert nem egy súlycsoport a microsofttal. Az MS-nek van elég pénze háborúzni, a sonynak nincs. Amikor beszállt az MS a konzolbizniszbe, mindenki kiröhögte, pedig tudhatták volna amit a netscape már megtanult: győztes pozícióból is lehet veszteni az MS ellen. Most a sony is megtanulja. Nagy volt a pofájuk, most koppannak. Így jártak. -
Ersiman #12 Ők nem engednek az árból - én pedig nem veszem meg a gépüket. Ez ennyire egyszerű. Senki nem kényszerít rá, kapni más konzolt olcsóbban, a BR pedig egyáltalán nem hiányzik... -
vasziszdasz #11 A Sony szerinte "tízéves ciklusban gondolkozik", tehát a 2006-ban megjelent masina 2016-ban válik csak elavulttá, és akkor váltja majd le a PlayStation 4.
LOLLER, a játékstáció három már most elavult. Önként átengedik a piacot az MS-nek? -
#10 ...az utóbbit választották, ami érthető a mostani megszorításos helyzetben, viszont sajna azt az üzenetet is hordozza, hogy a rövidtávú előnyökért gyakorlatilag elkaszálták a PS márkát. (még ha a következő generációban újra is próbálkoznak).